fbpx

[Video] Kdo vam laže? Pravnik Pirnat, ki s svojim inštitutom bogato služi na račun davkoplačevalcev!

Foto: posnetek zaslona

V četrtkovi oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič uvodoma razpravljal o izjavi dr. Rajka Pirnata, ki s svojim inštitutom dobro služi na račun davkoplačevalcev. Pirnat je namreč za TV Slovenija neutemeljeno kritiziral delo vlade, pri čemer se je zapletel tudi v logične nesmisle. Tomašič je v nadaljevanju opozoril na dejstvo, da se POP TV v času krize posveča predvsem neutemeljenim napadom na SDS, po tem zgledu pa so se nekateri uporabniki družbenih omrežij kar z lažmi spravili tudi nad Nova24TV!

V četrtkovi oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič uvodoma razpravljal o izjavi dr. Rajka Pirnata, ki s svojim inštitutom dobro služi na račun davkoplačevalcev. Pirnat je na TV Slovenija med drugim opozoril, da se diktature rade razvijajo v času krize, ko se ljudje počutijo ogrožene in so se tako pripravljeni odpovedati nekaterim pravicam. Kritičen pa je bil do odziva vlade na pristransko poročanje medijev: “Tisto, kar je najbolj pomembno, pa je, da se kritika dopusti, da se vlada ne počuti napadene ob vsaki kritiki, celo, če je relativno odločna in enostranska. Seveda, mediji so taki in drugačni, mediji so taki in drugačni, vlada mora biti pa naša, ne taka in drugačna.”

Voditelj Tomašič je pripomnil, da so prav oni tisti, ki delajo takšne in drugačne vlade, kot je izpostavil pa se je Pirnatu pripetil tudi logični nesmisel. Ukrepe namreč očitno podpira, a jih kritizira: “Ker ni taka vlada, ampak je drugačna vlada, ki ni naša vlada.” Se je pa Tomašič strinjal, da se diktature razvijajo v krizah in spomnil na 40. leta, ko so komunisti izkoristili drugo svetovno vojno in okupacijo za izvedbo krvave revolucije, ki je na slovenskem terjala prek 100 tisoč smrtnih žrtev.

POP TV se v času krize posveča predvsem neutemeljenim napadom na SDS
V nadaljevanju je Tomašič komentiral tudi poročanje POP TV, kjer so v oddaji 24ur v času krize namenili kar 11 minut poročanju o prometnem prekršku državnega sekretarja. Posebej veliko pozornosti pa so namenili tudi plakatni kampanji Slovenske demokratske stranke, ki se tako zahvaljuje zaposlenim v kritičnih dejavnostih in opozarja na nevarnosti novega koronavirusa. SDS je sicer dala pojasnilo, da so plakatna mesta rezervirali že pred krizo, le vsebina je prilagojena trenutnim razmeram.

Foto: posnetek zaslona

Uporabniki družbenih omrežij so se z lažmi spravili nad Nova24TV
Kot je v oddaji še opozoril Tomašič, po družbenih omrežjih kroži fotografija izpred Pediatrične klinike, katere avtor očita novinarski ekipi Nova24TV, da pri svojem delu ne nosi ustrezne zaščitne opreme.

Foto: posnetek zaslona

To seveda ni res, saj naši novinarji in snemalci dosledno nosijo vso potrebno zaščitno opremo, kar je razvidno s številnih fotografij.

Vabljeni k pošiljanju predlogov in komentarjev v zvezi z oddajo Kdo vam laže na Twitter @nemarambutlov in elektronski naslov [email protected] !

Rok Krajnc