[Video] Kdo vam laže? Tomašič o Šarčevem zavajanju: “48 tisoč mask ste sprostili! Pa to ne zadostuje za en dan! Vi se pa hvalite, kako ste poskrbeli za vse!”

Foto: Printscreen

Glede na to, da je nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec za seboj pustil prazna skladišča zaščitne opreme, na njem pa je tudi krivda, da se je pri soočanju z epidemijo koronavirusa ukrepalo prepozno, se je voditelj oddaje “Kdo vam laže v času epidemije?” Boris Tomašič odločil, da bo ta tema pogovora ravno Šarec, ki je sedaj, sodeč po njegovem nedavnem odzivu na Facebooku vidno užaljen, ker ne zaseda več mesta predsednika vlade, s katerega je odstopil sam. 

Voditelj oddaje “Kdo vam laže” na Nova24TV Boris Tomašič se je obregnil ob zapis Marjana Šarca, ki ga je na svoji Facebook strani objavil v soboto, 21. marca. “Napisal je daljše pismo, v katerem razlaga, kako se mu godi krivica, češ njegova vlada je delala zelo dobro. Ta pa, ki sedaj dela, je neka groza, ki ruši demokracijo.”

Šarec je kadroval in sedaj to očita drugim
Na samem začetku oddaje se je voditelj odločil za komentar naslednje Šarčeve trditve: “Skratka, veliko se je kadrovalo tisto noč in maske so padle (dobesedno) kmalu po začetku seje.” “Vsi vemo, na kaj se to nanaša. Vlada, ki je prisegla 13. marca zvečer, je naredila skupinsko sliko z maskami. Seveda pa je govorila tudi o kadrovanju tisti večer. Koga je vlada tisti večer zamenjala? Direktorico Policije in načelnico Generalštaba.”

Tomašič je dal vedeti, da je bil Šarec tisti, ki je ob svojem nastopu zamenjal Alana Gederja z mesta načelnika generalštaba Slovenske vojske in Simona Veličkega z mesta generalnega direktorja policije. “Vi ste kadrovali in sedaj to očitate drugim,” je opozoril.

Danes žal sovražnik ni tako očiten
Tomašiča je zmotila tudi Šarčeva trditev: “Vsak dan bolj se je zdelo, da se vračamo v leto 1991. Zlasti, ko smo ob predsedniku vlade zagledali Jelka Kacina.” “Da, gospod Šarec, časi so taki in še bolj nevarni kot leta 1991, ko smo se z jugoslovansko komunistično armado borili za samostojnost. Danes žal sovražnik ni tako očiten. Je neviden, je mikroskopski, ampak tudi ubija,” je komentiral in dodal, da so danes taki časi, da se je potrebno obnašati resno, kot da smo v vojni, ker smo v vojni z nevidnim sovražnikom. “Kaj je narobe s tem, da se je ob predsedniku vlade pojavil Kacin? Človek, ki so ga vaši predhodniki poslali za veleposlanika v Bruselj.”

“Nato Šarec nadaljuje: Stroka je bila umaknjena, epidemiologinjo je zamenjala infektologinja.” Tomašič je pri komentiranju te navedbe spomnil, kako je Šarec še 8. marca navajal: “In ko bomo razglasili epidemijo, če bomo razglasili epidemijo, takrat se vključi državni načrt.” “Pravite, da je stroko zamenjala politika. Dr. Bojana Beović je strokovnjakinja, zato ji ne morete očitati, da ni strokovna.” Spomnil je, kako je 8. marca Nina Pirnat navajala, da je epidemija še daleč. “Pa ni bilo tako in ni tako,” je poudaril Tomašič in dodal, da je vsak dan hujše. V torek smo namreč spet zabeležili novo smrtno žrtev. “Ne bo bolje, ker niste pravočasno ukrepali. Sram vas bodi. Ne zato, ker niste ukrepali, ampak ker se po fiasku niste umaknili in pustili tistim, ki znajo, da vodijo to državo in rešijo epidemijo.”

Foto: Printscreen

Šarec sprostil le 48 tisoč mask
“Jezen sem, ko nekdo, ki je za sabo pustil prazna skladišča, očita novi vladi, da se je zapletla v fiasko z maskami,” je dejal Tomašič in se kritično odzval na Šarčevo navedbo: “Minister za obrambo je vsak dan čustveno razlagal, kako so bila skladišča prazna. Seveda so bila, če smo jih razdelili in naročili nove.” Tomašič je opozoril, da smo vsi videli sklep, da se morajo nove maske nabaviti do konca letošnjega leta. Konkretneje, decembra 2020. “Koliko ste jih pa razdelili? 48 tisoč mask ste sprostili! Pa to ne zadostuje za en dan! Vi se pa hvalite, kako ste poskrbeli za vse! Ko je minister za obrambo Matej Tonin prevzel skladišče, je bilo notri le 1.700 mask. Iz koga se vi norčujete? Zakaj se norčujete iz državljanov? Jokate, kako se vam očita, da so bila skladišča prazna. Seveda so bila! Zato je morala vlada na vrat na nos iskati nove poti in zgodi se tudi kakšna napaka.” Tomašič je ob tem poudaril, da ta napaka države ni stala nič za razliko od Šarčeve vlade, ki jo stane zelo veliko.

“Tudi mi bi lahko postali žrtev prevare, a je ekipa zadevo prej preverila,” je v svojem pismu zapisal Šarec. “Dajte ga lomiti. Kaj ste pa preverili?” se je vprašal Tomašič. “Kako gre iz skladišča roba ven? Saj niste nič nabavili. Zato ni pošteno, ni korektno, ni fer, da tako zavajate državljane.” Tomašič se je obregnil ob navedbo Šarca, ki je zapisal, da so se z virusom ukvarjali že od januarja, ko smo imenovali državno koordinacijo in jo kasneje dvignili na raven državnih sekretarjev. “O, celo državni sekretarji so se s tem ukvarjali. Se je ukvarjala s tem vlada? Ne, se ni,” je poudaril Tomašič. “Kolikokrat se je vlada sestala na temo prihajajoče epidemije? Seveda, da se ni, če ste govorili, da epidemije ne bo!”

Smo čakali odrešitelja?
Glede trditve Šarca, kako druge države šele sedaj uvajajo nekatere ukrepe, ki smo jih mi že takrat, je Tomašič dejal: “Pa kaj! A če so drugi neumni, moramo biti tudi mi? Videli smo, kaj se dogaja v Italiji. Kot prva soseda Italije bi morali ukrepati takoj, ne pa da smo čakali! Ne vem, koga? Odrešitelja? Ni epidemije, ni razlogov za paniko. Našemu mediju ste očitali, da delamo paniko po nepotrebnem. Danes zaradi tega ljudje umirajo!” Tomašič je dal vedeti, da bi se dalo to omejiti. “Žal bo vsak dan še več smrtnih žrtev.”

Foto: Printscreen

Glede na to, da je Šarec 8. marca zatrdil, kako naj bi bili v borbi proti koronavirusu vsi v istem čolnu, Tomašiču ni jasno, kako je lahko Šarec izrekel naslednje: “Po enem tednu vidimo, da niso veliki rešitelji, temveč se čedalje bolj zapletajo.” “Če je temu res tako, potem sodelujte in pomagajte, ne pa da rušite, blatite in zmerjate tiste, ki trdo delajo cele dneve,” je bil jasen Tomašič. Odzval se je tudi na naslednjo Šarčevo navedbo: “Če je tako huda kriza, bi denimo hišni odvetnik g. Matoz lahko tudi umaknil tožbo stranke SDS proti meni. A je ni. Ravno v času, ko se je kriza stopnjevala, sem na dom dobil pošto sodišča. Če imajo ob vsem čas še zato, potem očitno ni tako hudo, ali kako?” Tomašič se je odzval: “Lagali ste. Pisali so vam, da se opravičite. Ker se niste opravičili, vas sedaj tožijo. Tožba je bila vložena bistveno prej, preden ste jo vi dobili. Ko še ni bilo krize. Sedaj pa ste užaljeni, ker vas tožijo? Nehajte lagati o financiranju stranke SDS z Madžarske, pa bo vse v redu. Saj se lahko opravičite, pa bo to končano.”

Nista minila dva dneva, ko je Šarec obrnil ploščo

Tomašič se je obregnil tudi ob trditev, ko Šarec glede SDS navaja, da niso več v opoziciji, kjer lahko blatiš, zmerjaš, ponižuješ, če pač izbereš tak način. “Vi ste ga očitno izbrali,” je Tomašič dal vedeti Šarcu. “Izbrali ste tak način, s takšnimi dopisi. Nedavno, ko je bila seja Sveta za nacionalno varnost, je predsednik vlade Janez Janša dejal, da opozicija sodeluje in je konstruktivna. In prav je tako! Ampak nista minila dva dneva, ko ste obrnili svojo ploščo in pričeli nabirati poceni politične točke. Tokrat vam ne bo uspelo.”

Tomašič se je navezal na trditev Šarca, ko je ta izpostavil, da je potrebno v vladi delati odgovorno in se tako tudi obnašati. “Natanko tako! Vi tega niste počeli. Vi ste pobegnili in jokali. Klicali k volitvam v času, ko se je kriza razvijala.” Za konec je Tomašič še dejal, da nikakor ne more razumeti navedbe, kako naj bi izključitev novinarjev na novinarskih konferencah pomenila konec za demokracijo. “Kako ne morete dojeti, da so tako novinarji, kot tisti, ki imajo tiskovne konference, v nevarnosti?! Danes so to uredili, tako da za to ne rabite skrbeti.” 

Hana Murn

 • Peter

  Pa ko bi vsaj gobec držal zdaj. Pa ne tanjo, no.

  • pupa

   Šarec je reva v pravem pomenu, še večje REVE so pa tisti, ki so ga plasirali. Niti ne krivim premalo osveščene volilce temveč predvsem antiJANŠA propagando, ki so jo izvajali mediji in to tisti mediji, ki jik plačujemo vsi odjemalci elektrike. Ali bo kdo kdaj kaznovan za smrti in škodo ki jo povzročajo državljanom Slovenije???????????

 • rubec

  Maske so vendar so drage kot svinja, so mi rekli pri zastopniku, potem ko mi je včeraj divja svinja z vso silo priletela v masko od traktorja. Kamorkoli se človek danes obrne, same svinje.

  • Peter

   Ne vem zakaj, ampak takoj sem na židanega pomislil, brez maske, no.

  • lojze

   Imaš prav, kolega iz Bosne mi pravi, da pri njih, ko vrtijo prašičke na ražnju, imajo na rilcu masko, takšno tridelno, za večkratno uporabo.

 • Peter

  Je kdo prebral tisti njegov prosti spis? Kot bi v afektu pisala kakšna zaljubljena gimnazojka, no.

  • pupa

   Že spodaj sem napisala, da je Šarec REVA ( lahko bi uporabila tudi besedo šleva) in z vsako izjavo se vedno bolj pogreza v DREK.

  • čopkovseved

   Avtor pa nezadovoljna , zafrustrirana žena, ki obvlada slovenščino. Joj, ubogi Šarec, še bolj cmerav od Cmerarja!

 • Andrej

  Ne razumem, zakaj se toliko ukvarjate s telim Šarcem. On je pasé. Zbrat kronologijo njegovega vladanja in ko bo konec Korona krize tožit.

 • Andrej

  Ali je že znan podatek, koliko so si sodniki znižali plače? Sodnih obravnav ni, sodnih senatov ni in vse to lahko delajo od doma. Enako uspešno kot v službi.

  • Peter

   Pravijo, da za znižanje ni zakonske osnove. Ste pričakovali kaj drugega?
   Razen seveda, da smo pričakovali, da bodo to na hanzi vpili vsakih pet minut, no.

   • Andrej

    Morda bodo v sodni veji oblasti ustanovili ustrezno komisijo, ki bo zadeve temeljito proučila. Izdelala bo elaborat o idejni rešitvi za 100 milijonov, ki ga sicer nikoli nihče ne bo videl, ampak, garali bodo ko zmešani, rešitev na idejni strokovni ravni pa bo objavljena eno leto po končanju virusne krize. Sodni mlini meljejo počasi.

  • Capi

   Sem slišal, da si bodo dali izplačati še krizni dodatek za delo od doma…….

 • Franc Šink

  Zanimivo bi bilo vedeti kakšnem stanju so še druge državne rezerve.So tudi tam skladišča prazna ?

  • zokispoki

   Nic bat, imamo ogromne rezerve, sicer dislocirane na Kajmanskih otokih in po drugih davcnih oazah, pa vendarle, de !

   • von Auersperg

    Tam ni nobenih rezerv, ker je šlo sproti za funkcioniranje ogromnega udbovskega aparata, velik del je šel tudi za plačevanje mite svetovni globoki državi, ki to početje omogoča.

    Tudi tekoči keš iz “banan” je upadel…zato pa prižigajo svečke in stokajo na vse pretege….

 • if

  Laž je produkt hudobnega naklepa.
  Jeza in bes sta čustvi, ki ju po tretjem Newtonovem zakonu umeščamo kot reakciji na akcijo laži.
  Jezo in bes rabimo za preživetje v stanju potvorb, naklepa in delovanja zoper demokracijo!

 • Antonius

  Janša je *star* prepoznaven obraz med politiki, Šarec je bil pa nov, nepoznan obraz v politiki.
  Danes vsi v Sloveniji vemo, da je Šarec samo nov obraz med prevarantskimi politikanti in lažnivci.
  Če je bila njegova koalicijska anti-Janša vlada pri delu zares tako uspešna, potem naj v Murglah povpraša, zakaj je odstopil?
  In kdo je začel in priporočal nove obraze?! Stari, že v partijskih časih starani ksiht Kučana.

  • rrrrr

   Hiša političnih eksperimentov v Murglah v sodelovanju z Muzejem retuširane zgodovine pripravlja retrospektivo razvoja novih obrazov:
   ,,Od Janeza Drnovška do Marjana Šarca”
   Prost vstop imajo obiskovalci, ki lahko predložijo smučarske karte iz Tirolskega ali Dolomotov

   • Peter

    Hehe, tale pa premaga vse Jonasove bedne fore, no.

    • rrrrr

     Moje hvaležne oči ne morejo zadržati solz ganjenosti, da sta mi ob mojem materinskem dnevu na tako poseben način voščila prvi peresi originalnega humorja, Peter in Rubec,.
     Svečano obljubljam, da bom še naprej vzoren mami, zlasti razvojno devitantnemu malemu Peinkiherju in drugim trolekom izb udbovskega vrtca Ptuj in Sežana in da jih bom še naprej vsakodnevno in ob pravem času pošiljal na ure zgodovine, logike in domovinske vzgoje.. V izjemnih primeri pa k dr. Čnčcu, dr. Gorencu ali primariju dr. Zemljariču.

   • pupa

    Temu se pa reče že ČRNI HUMOR.

    • rrrrr

     ,,V vsaki črni barvi se se skriva po nekaj svežnjev zelencev” je rekel pokojni slikar Cekuta, avtor znane ,, Gola Patria na Tavridi”.

   • rubec

    Komentar marca 2020. Hvala bogu, da mi ni potrebno napisat, komentar šarca 2020.

   • lena

    Ceprav je med slovenci se vedno ogromno bedakov (zal), pa stare murgelske finte “novih obrazov”, ne palijo vec! Tudi bedni poiskusi deskreditacij nove vlade, so strel v prazno, stricom se cas izteka, naj se raje malo uzivajo, Matilda jim ze stoji pred vrati.
    Nova vlada je ze sedaj naredila za narod vec, kot dve prejsnji vladi skupaj.

  • Sofia23

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/7Id

  • xtc

   Virus je tudi za slovenske levake,mejnik po katrerem za njih nebo nič več kot je bili,tako antijanšizem,kot novi obrazi se počasi a vztrajno izpevajo.

 • macon

  Levim kriminalcem je treba porušiti javno podobo, v njihovi koži jim mora postati neprijetno. Zato so nujne aretacije, procesi in zapori.

  Prepričan sem, da ta trenutek obstaja zakonska podlaga, samo se ne izvaja, ker imajo v primežu represivne organe in pravosodje.

  • rubec

   Kratko in jasno. In nujno.

  • xtc

   Ja samo njim ni nobena stvar nerodna tudi pozivi,ki so kaznivi k nasilju,pobojem in ubojem ne upm ,da bo policija in tožilstvo končno pričelo delati kot se mora.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Vsi sindikati, nevladne organizacije. levičarji, komunisti, LGBT buzaranti bi že bili na ulici proti Janši če jih nebi zajebal virus, upam da je kaj od teh idiotov srečala pamet.

  • sunday

   jaz pa upam, da jih bo srečal virus in to dokončno !!!

  • von Auersperg

   Tam so na viruse že dolgo navajeni.

   En topli bratec razglasi, da se je testiral in je pozitiven, pa mu drugi odgovorijo, super, ostani tak pozitivček še naprej….

 • Olga101

  Šarec naj bo raje tiho in pričakuje kako ovadbo za ogrožanje Slovenije in njenih državljanov!

  • von Auersperg

   Obstajajo taki, ki ne verjamejo, dokler se res ne zgodi

 • mona lisa

  Šarec je budala od budale. Sploh ne vem kako so še drzne kokodakat.

  • von Auersperg

   Ravno zato…

 • baubau

  Koga neki ta čas še briga Šarec?

  • FRANC3

   Leve novinarje!

 • piko8

  Zgornji trije iz slike: šarec, šabeder, pirnatova, bi morali že greti clice na DOBU !!

 • xtc

  Šiptor Xaraxch & Co odhajajo z večino levih novinarskih lakajev na odpad zgodovine
  Nikoli več niti blizu vlade,je pa nekaj dejstvo,vso podivjano pljuvanje in grožnje levakov,bodo skozi krizo izvodenele,preprosto skadilo se bo in nebo več nič prijelo,kot tudi ne primejo več razna jajca tipa Patrija,levaki so se z anntijanšizmom preprosto izpeli,kriza bo pač ljudi preprosto navadila na imunost na antijanša propagando,ki bo zvodenela,levaki pa bodo z propadom tega,kot NOB pravljic izguili še zadne temelje radikalizma na katerim jezdijo sploh ,če bo Janša potegnil tudi prave poteze glede medijske zakonodaje in financiranja medijev inupravičenosti medijev ,do državnega denarja,če nimajo sedeža v Slovniji in ,če njihova primarna dejavnost lastnikov ni medijampak invalidska in tiskarska podjetja itd.
  Skratka,če bo Janši uspelo brez hujših pretresov priti skozi krizo Corone,se lahko ta koalicija na rednih volitvah dobi lepo in ugodno večino.
  In še nekaj;prav patetično je prati članke na Kurah,jer neke “strokovnjakinje” razlagajo kako na telefone v stiski “kličejo obupani” ljudje zaradi vlade Janše in “obupani so zaradi represije” in v hudih stiskah tudi duševnih ,ki jim jih povzroča janša vlada-za crknit.

 • Peter

  Darko Štrajn, Boris ANorak in Blaž Zgaga so vložili tožbo proti vladi, ker je ustanovila krizni štab.

  • FRANC3

   Samo norci so to sposobni.
   Pošljimo te tipčke za 3 dni v Lombardijo. Brezplačno!

 • Mahatma

  Boris kapo dol.

 • Artur

  “Boris ne tako neusmiljeno do Serpentinška in do LMŠjevcev dobivajo že histerične napade od besa jih bo še pobralo kdo bo pa potem v parlamentu nabijal kozle nam v zabavo no” ? …hahahahaha

 • Aldo

  G. Šarec bi bil imenitni predsednik vlade v Butalah.
  Če ne znam , bom pa druge učil !

 • Viktorh

  Levičarji so bili in so lažnivci.

 • piko8

  Svojci umrlih se lahko zahvalijo sarcu in pirnatovi za prehitro ukrepanje za zaščito s koronavirosom!!
  Hvala vama, serpentinšek in pirnatova !!!

 • zaslosds

  Tišlerja poslat domov za zid,in naj tam čaka na ovadbo

 • FRANC3

  IN KO JAZ MESIM IN PEČEM KROFE, MI DRUGI ULETAVAJO V KUHINJO…….!!

 • FRANC3

  Kako znajo naši novinarji zavajati!
  480.000 (štiristo osemdeset tisoč) se sliši precej več kot 3.000.000 (tri milijone).
  Samo bebci in lažnivci to verjamejo. In takih imamo kar nekaj.

 • Anton

  danes ena ljubka pesmica, predvsem za zaljubljence namenjena

  https://www.youtube.com/watch?v=eZL3Koji-ow

  GUY MARDEL – N’avoue jamais

  pa še ena, malce bolj “pocukrana”, pa nič ne de

  https://www.youtube.com/watch?v=xlMglF5sHtA

  CHRISTIAN VIDAL – Angelique

  no pa moja ena najljubših pesmi

  https://www.youtube.com/watch?v=9Wby9uw733M

  Didier Barbelivien – Elle

  sarkazem press

 • LeftistsNPCs

  Škoda da oddaja ni daljša.

 • von Auersperg

  Iz čigavih jajc je padel na svet dvorni norček?