fbpx

[Video] Kje na RTV najdejo take poznavalce, kot je Cirman?!

Foto: Posnetek zaslona

Potem, ko so poslanci iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in NeP poskrbeli za to, da v ponedeljek ni bil sprejet dnevni red majske seje, s tem pa so povsem brez slabe vesti preprečili obravnavo kupa pomembnih rešitev za ljudi, so na javni RTV poskrbeli za “profesionalen” način poročanja, ki je vključeval komentar s strani osebe, ki sicer v javnosti ni znana v vlogi političnega analitika, ampak v vlogi nasprotnika vlade. Povabili so namreč Primoža Cirmana, ki deluje na portalu Necenzurirano, povrhu pa je še mož predsednice Sveta delavcev na RTV Petre Bezjak Cirman. Njegove izjave in “poznavanje” politike ter parlamentarnih procedur je komentiral Boris Tomašič.

Voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič se je v torek lotil nastopa Primoža Cirmana na javni RTV. Tomašiča je sicer že v prvi vrsti presenetilo, da so se na televiziji odločili povabiti kar partnerja šefice sindikata na televiziji. Prepričan je namreč, da ga niso povabili, ker bi imel tako velik smisel za analitiko.

Rušenje dnevnega reda ni normalno
V nadaljevanju se je Tomašič obregnil ob naslednjo izjavo Cirmana: “Ne, to je le realno stanje, kar pomeni, da vlada Janeza Janše oziroma njegova koalicija v parlamentu nima več večine. To je nekaj kar se ve od neuspešne odstavitve predsednika državnega zbora RS Igorja Zorčiča. To je nekaj s čimer se v Janševi koaliciji nikakor ne želijo sprijazniti in sedaj to krivdo za ta zaplet, ki je popolnoma običajen za parlamentarne demokracije zvračajo na opozicijo.” Ker je Cirman dejal, da naj bi bilo to nekaj povsem običajnega, je Tomašič njegove besede označil za čiste neumnosti. “Rušenje dnevnega reda ni običajno nikjer, gospod partner šefice sindikata na RTV Slovenija,” je izpostavil Tomašič.

“Kje za vraga je to normalno? V Sloveniji to, do ponedeljka ni bilo normalno, v Evropi, v demokratičnih državah, to ni normalno, ker normalni in odgovorni politiki se dogovorijo in potem neke rutinske stvari potrdijo. Ne pa, da se obnašajo kot majhni otroci v smislu: “Jej, zrušili smo”,” je v nadaljevanju brez dlake na jeziku še pojasnil Tomašič.

Očitno pa Cirman edino rešitev vidi v razpustitvi parlamenta. Dejal je namreč: “Lahko vidimo, da je verjetno edina rešitev, da se to stanje preseka z razpustitvijo parlamenta”. Tomašič se je na tem mestu vprašal, če sploh ve, kako se po slovenski zakonodaji razpusti parlament. “Pravite, da je edina rešitev, ker niste vi na oblasti? Ne gre, ne da se. To ne obstaja. Razpustitev parlamenta po naši Ustavi RS namreč ne obstaja. Če je to edina rešitev, nimate rešitve,” je bil jasen Tomašič in v poduk Cirmanu zatrdil, da naj se že sprijaznijo, ker niso na oblasti.

Ker je Cirman med drugim dejal: “In država si verjetno z načinom vladanja, kot je ta, zelo težko privošči, da je položaj takšen kot je.”, se je Tomašič povprašal o pomenu povedanega. “Prosim? Kaj je povedal? Nimam pojma, zato take strokovnjake vabijo v Odmeve. To so te globoke misli in poznavanje slovenske zakonodaje.”

Nina Žoher