[Video] Ko Angelika Mlinar trdi, da vrednote NOB predstavljajo vrednote, na katerih temelji Evropska unija, in pozablja, da je zaradi tega odletela Alenka Bratušek, ko se je potegovala za evropsko komisarko!

Foto: STA

“Vrednote narodnoosvobodilnega boja so vrednote, na katerih temelji Evropska unija,” je izjavila Angelika Mlinar in že v naslednjem stavku na laž postavila samo sebe: “Evropska unija je zveza, ki temelji na demokraciji, pravni državi in človekovih pravicah.” Te vrednote namreč nikoli niso bile osrednje vrednote komunistov in nasilne revolucije, saj demokracije nismo imeli, pravne države prav tako ne, človekove pravice pa so bile vseskozi kršene. Zaradi podobnih neumnosti je leta 2014 na zagovoru za komisarsko mesto odletela njena trenutna šefica Alenka Bratušek, ko se je v Evropskem parlamentu osramotila glede svoje udeležbe na koncertu v Stožicah, kjer so prepevali protievropske pesmi.

Človek z zdravim razumom se upravičeno vpraša, kako lahko nekaj takega, kot “vrednote narodnoosvobodilnega boja so vrednote, na katerih temelji Evropska unija”, trdi kandidatka za ministrico za kohezijo Angelika Mlinar, saj vendar prihaja iz Avstrije. Ali nima pojma ali pa se očitno spreneveda in se tako prilagaja slovenskim kulturnobojnim razmeram, ki jih slovenski levičarji, nasledniki komunistov, še vedno niso opustili. Kot nekdanja evropska poslanka bi morala poznati tudi evropske akte, ki izenačujejo vse totalitarizme.

“Evropa je banda lopovov”
Nepoznavanje zgodovinskih dejstev pa ni značilno le za Mlinarjevo, ampak tudi za predsednico stranke in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek. Bratuškova je namreč zaradi zagovarjanja NOB odletela na zaslišanju za evropsko komisarko leta 2014. Tedaj jo je hrvaška poslanka Dubravka Šuica vprašala, kaj je vendar počela na proslavi v Stožicah, kjer so prepevali komunistične, partizanske in revolucionarne pesmi, ki so očitno izražale protievropsko razpoloženje. Bratuškova se je izgovarjala na protifašizem, toda v Evropi to še ni zadosten razlog za zagovarjanje zločinskega komunizma. Takrat je bila na zaslišanju tudi Angelika Mlinar, a se iz te izkušnje, ko je Bratuškova osramotila sebe in našo državo, ni kaj dosti naučila.

Takrat so bili poleg Bratuškove tam tudi zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan z ženo Štefko, nekdanji predsednik republike Danilo Türk in nekdanji predsednik predsedstva SR Slovenije Janez Stanovnik, predsednik republike Borut Pahor in drugi. S ploskanjem so dali vedeti, da povzdigujejo totalitaristično, protievropsko  gibanje. Nikakor ni mogoče reči, da gre s tem za povzdigovanje patriotizma, ampak za povzdigovanje totalitarnih vrednot, ki so v nasprotju z evropsko humanistično tradicijo in v nasprotju s sodobno civilizacijo.

Dan boja proti okupatorju primerja z bojem proti Haiderju
Evropska unija je bila o tem obveščena in je zgroženo opazovala posnetke koncerta, ki si ga je v 21. stoletju privoščila izrojena levica. Kako lahko torej Mlinarjeva s takim odobravanjem gleda na vrednote NOB in trdi, da naj bi ji bil dan boja proti okupatorju zelo pomemben? “Koroški Slovenci smo imeli hudo izkušnjo z Jorgom Haiderjem, ki je imel za cilj, da uniči narodno skupnost, premikal in umikal je dvojezične table in na splošno omejeval delovanje koroških Slovencev, kjer je bilo možno. Proti takšnemu zatiranju so se v Sloveniji pred približno 80 leti uprli in ta upor je bil zelo pomemben,” je med drugim zatrdila Mlinarjeva, čeprav ne eno ne drugo nima nobenega skupnega imenovalca, saj gre za popolnoma drugo vsebino.

Čeprav je očitno, da so si dan praznovanja boja proti okupatorju izmislili zato, da bi prikrili, da so bili tretjino vojnega časa Hitlerjevi vojni zavezniki, in da bi se prikazali kot neki heroji in misleci, Mlinarjevi ta dan veliko pomeni. Težko je razumeti, kako lahko nekomu veliko pomeni dan laži. V Sloveniji je bilo prelite preveč nedolžne krvi, da bi bila mogoča toleranca do takšnih trditev. Glede na to, da smo država, ki za razliko od drugih držav Evropske unije ni sposobna priznati, da je tudi komunizem totalitarni sistem, in da smo država, kjer za krvoločne zločine proti lastnemu narodu ni odgovarjal nihče, je naravnost sramotno, da se za ministrico za kohezijo predlaga takšno osebo.

Hana Murn

 • Skrajno Desni

  Sama skorumpirana drhal za šop bankovcev bi prodal lastne otroke golazen lopovska.

 • Šiški padobranac

  EU je nastala izključno za protiutež Rusiji na pobudo VB ter poljskega specialnega operativca v vrstah SAS.

  • tohuvabohu

   Pazi, kaj ješ, siromak.

   • Rožle

    Ma že neverjetnih 7 komentarjev HUN

   • Šiški padobranac

    Siromak ti je fotr, tast in posledično ti, nesposobnež.

 • tasilo

  A kot da nimamo dovolj svojih idiotov … Zdaj jih še uvažamo in “repatriiramo”.

  Se potem čudite, zakaj inteligenca beži iz države?

  • Steiermark

   “Rdeča inteligenca, z 70 IQ” je strnila vrste, naslednji korak pa je združitev s kamelarji, s katerimi bodo imeli dvojno korist: po eni strani nebodo izstopali , zaradi nizke inteligence, po drugi pa bo zadoščeno njihovemu nagnjenju k občevanju z živalmi….

  • Janez

   In zdaj nam bo ta KRASTAČA “štela” evropski denar?.S šiviljo vred jo naženite čez Karavanke.

 • Rožle

  No ja ..
  AB Šiviljstvo za EU komunistarstvo je odletelo predvsem zaradi .. :
  “odgovor enak prejšnjemu” !!!

  • werth

   “Hvala za vprašanje” , he, he

 • Van Der Waals

  NOB neka mantra za stare komunajzerje!

  • Rožle

   NOB –
   – British slang term for the penis.

 • RATATA

  Nedvomno pravi pomen, ki ga izrek narodnoosvobodilni boj izraža nekaj velja, kar pa ni dobro zamenjevati z nategom, ki ga je izvedla komunistična partija med okupacijo slovenskih Dežel.
  Bolj pošteno so naslavljali to obdobje do sredine osemdesetih v učbenikih, saj je ta čudežni eNOBe imel pridan dodatek “in REVOLUCIJA”, potem je pa ta revolucija kar nekako izginila! No in ti “borci”, ki danes slavijo neke vrednote eNOBe slavijo tisto kar se je res zgodilo (v kompletu z revolucijo) ne pa pravi pomen izraza borbe za osvoboditev nesvobodnega naroda.
  Za svobodo se je treba še vedno boriti!!

 • FORT WORTH

  Ce bi Angelika mislila, kar govori bi v Avstriji prodala imetje, se odpovedala avstrijskemu drzavljanstvu in se preselila v yugoslovenijo.
  Ampak, to pa ne pride v postev.
  Avstrija je drzava, kjer so stvari urejene in tam ni sprenevedanja.
  Je samo : ja ali ne, in to ji zgleda ( zaenkrat ) bolj ustreza…

  Narocili so ji, kaj mora povedati, da izpolni pricakovanja in se postavi v vrsto izbrancev za napredovanje.
  Revolucionarji so med in po vojni take, kot je g. Angelika najprej likvidirali…
  Danes pa potomci revolucionarjev in zagovorniki NOB vlecejo v drzavo nekdanje namisljene notranje sovraznike revolucije.
  Njihova kontradiktornost je brezmejna.

 • althar

  Nekako ne verjamem, da EU temelji na terorizmu, kot je NOB. Lahko pa, da se tudi motim.

 • Andrej

  Kakšna doktorica česa je ta “profesorica”? Zelo verjamem, da je v Avstriji nikoli več ne bodo kam izvolili in se ji z veseljem odpovedali. Saj še službe ni uspela dobiti. Edino za našo šiviljo je dobra. Poden od podna smo, da kak vladni minister sploh pomisli na tak predlog, ostali ga pa množično ne raztrgajo. Ampak, ker zagovarja NOB utegne še zmagati.

  • Steiermark

   Ne smemo pa pozabiti, da ti “koroški Slovenci”, ki še vedno zagovarjajo tita in komunizem, pri nas, ko jim je bilo “ponujeno”, da se preselijo k nam, kjer “jih nihče nebi preganjal” (kot so trdili zase, v resnici pa so bili, večina hlapci KPJ in opravljali umazana dela z a udbo), so le takšna “vabila” in ponudbe strogo in z gnusom zavrnili! Vedeli so, namreč, kaj bi to pomenilo za jih in njihove žepe z luknjami….. In takšna svojat nam bo sedaj solila pamet? Naj urno, odpeketata z šiviljsko prešvicano coprnico, na balan, ki je edini košček raja na zemlji za takšne zabite in pokvarjene pokveke (zato si pa iščejo svoje “batine” tam doli….)

 • Artur

  Krivda rdeče fronte.
  Pričevanje 1957 leta še sveži spomini na komunistične zločine nad lastnim narodom in zdaj nam ta šoja soli pamet s svojimi defektnimi nebulozami.
  safaric-safaric.si/knjige/MS%201957%20Krivda%20rdece%20fronte%202a.htm
  http://www.safaric-safaric.si/knjige/MS%201954%20Krivda%20rdece%20fronte%201.htm
  Evo Nova24tv novo gradivo za objavit !

 • sloustava

  Angelika draga, ti si solski primer cloveka, ki ne spostuje samega sebe in posledicno ne spostujes ljudi. Uboga para!

 • Black_hawk

  Tito kot zmagovalec WW2 ni naredil dobre države, ni razvil gospodarstva, razen nekaj malega v sloveniji. Nemčija je bila porušena v 7 letih po vojni je bila že velesila pa je bila poraženka!

  • bubamara

   Naredil je zlato kletko. Napaka kletke je bil rok uporabe.

   • Black_hawk

    Naredil je nekaj dobrih firm to je treba priznati. Če ne bi imel slovencev bi juga bila še večja vuko*ebina kot je že tako bila.

    • bubamara

     Si lahko predstavljaš kje bi bila Slovenija, če se leta 1918 ne bi odločila za poroko z Balkanci?

     • Black_hawk

      Bili bi vsaj tam kjer je danes avstrija.

     • Steiermark

      “Slovenija” se nikoli, tudi leta 1918 ni odločila za “poroko z balkanom oz. balkanci”, pač pa nas je tja spravil pokvarjeni jugoslovansko nastrojeni in na jugosrbskimi divjaki navdušeni maister, nam pa odvzel vse pravice. To nikoli ni bilo “doseženo” po volji ljudstva ampak po volji zblojenega okupatorja, s svojimi divjaki srbi, ki so jih iz Avstrijske Koroške poprej izgnali – maistra, sicer mi pa naj nekdo razloži, zakaj mi Štajerci nismo imeli pravice do plebiscita, katerega pa Korošcem niso mogli prepovedati?

 • lojze

  Gospa pojma nima, kot ga tudi Bratuškova nima.

  • Steiermark

   Obedve “pojma nimata” o ničemer, pa tudi “gospe” nista…..

 • bubamara

  Angelika govori kar lahko proda Butalcem. Na Koroškem bi jo zaprli v kakšno ustanovo.

  • Steiermark

   Ne, nebi je, ker so več ali manj njej podobni…..

   • bubamara

    AVT Koroškem?

    • Steiermark

     Ja, na AVT Koroškem! Tam je imela in še ima jugoudba ogromo sodelavcev, ki so delali sami proti “svojim” ter krivili za vse, Heiderja itd., danes pa so ostali še njihovi somišljeniki….

 • Artur

  KRIVDA RDEČE FRONTE (knjiga 2a)
  http://safaric-safaric.si/knjige/MS%201957%20Krivda%20rdece%20fronte%202a.htm

  KRIVDA RDEČE FRONTE (knjiga 1)
  http://www.safaric-safaric.si/knjige/MS%201954%20Krivda%20rdece%20fronte%201.htm
  EVO NOVA24TV NOVO GRADIVO O KOMUNISTIČNIH ZLOČINIH NAD LASTNIM NARODOM ZA OBJAVIT !

 • janko

  Ne morem verjet, punca živi v Avstriji, izobrazba 8/2, pa hvali NOB? Kot da bi gledal lep paket, ko ga z veselim upanjem odprem, pa vidim, da je povsem prazen.

 • Ryuk

  Zato je že cela Evropa (z izjemo Slovenije) ratificirala resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu…
  https://uploads.disquscdn.com/images/183dc52b7e2d5de276a6f3511758d0488c8d584767aef6ace8cf714bce255669.jpg

 • JANEZ GUS

  Za vrednote NOB naj se pozanima pri njenih korošcih,ne pa pri šivilji.

 • Vera

  Angelika, Angelika , spakiraj raje kufre in pojdi v Avstrijo iskat primerno službo zase . Morala boš pa delati,to ti je mogoče jasno ali ne .

 • Black_hawk

  Angelika slovencev ni preganjal samo haider, tudi srbi, ki so nas hoteli zravnati z zemljo. Prot tej golazni so se borili slovenski domobranci. Pika.

 • JANEZ GUS

  A ni nič čudno.OMlinarjevi nismo nič informirani od JAVNEgreznice rdeče rtvs.Mi živimo v dveh državah.Ne bo nobene okrogle mize pradajz Kadunc.To nas zanima.Ker obvezno plačujemo to javno kanalizacijo.

 • Ryuk

  “Evropa je banda lopovov.” (alenka bratušek, 2013, SAB)
  “Evropa temelji na vrednotah NOB.” (angelika mlinar, 2019, SAB)
  Iz tega sledi: => NOB je banda lopovov.

 • Artur

  Na video posnetku vidite najštevilčnejšo peto kolono na svetu po številu prebivalcev. Unikum, ki osmraja normalno populacijo v srcu Evrope.

 • Artur

  NOB Angelika??!!

  Žalitev imena do narave za njen izjemen dar v prid človekovemu zdravju !

  Zdravilne rastline – ANGELIKA
  https://mojpogled.com/zdravilne-rastline-angelika/

 • maček ivan

  To je samo dokaz, da se ob še vedno polnem, tokrat prepolnem, koritu grebe vsa mogoča golazen,… ja tudi to je zlovenija …
  … vrč hodi po vodo tako dolgo, dokler se ne razbije …

 • tomven

  Ne vem če veste, ampak Anđelina je v Pliberku kandidirala za direktorico kmetijske zadruge. Pa si ji rekli: ne se sekirat, če ne boš izvoljena…. še vedno greš lahko v Slovenijo in kandidiraš za ministrico. Tam vzamejo vsakega!

 • Iz domoljubnih interesov, bi morala biti slovenska vlada sestavljena samo iz domoljubnih slovenskih državljanov.
  Če nekdo izhaja iz neke druge države, ali je pred tem zastopal interese neke druge države, ta v resnici ni slovenski domoljub in ne more biti kandidat za neko vodilno, ali vodstveno funkcijo, niti v Sloveniji, niti da jo zastopa izven Slovenije.
  Vsaj v tem se zgledujmo po Švici pa še kom !

  • Šiški padobranac

   Vernikov vam podobnim, ki se drenajo v prvi vrsti pri maši, da vas kamera posname prav tako rabimo čim več v deželici tej.

 • samotoje

  Pri trenutni vladni zasedbi je ena kura več ali manj čisto ista figa.

 • Šiški padobranac

  A Korošice so levičarke…ti šment.

  • janko

   Ampak ne vse, tu pa tam kera. Imajo pa vse 2 cm višje noge in prijazne so: prišva, vidva, dava, pa šva.

   • Šiški padobranac

    Ko rečeš, da se vsede, se vleže…

 • RATATA

  A bivša podpredsednica pa ne bi prišla za ministrico v Slovenijo? Mislim na @Barbara Prammer – bivša podpredsednica avstrijskega parlamenta, ki je par let nazaj spregovorila na eni skupni proslavi in spomnila …. kot pred tem tudi že na spominski proslavi na severni, avstrijski strani Ljubelja, je Prammerjeva opozorila na protinacistični boj slovenskih partizanov.
  Ko je Avstrija med pogajanji za Avstrijsko državno pogodbo (ADP) morala dokazati lasten upor proti nacizmu, se je rada sklicevala na partizanski boj koroških Slovencev. “Da se mora slovenska manjšina na Koroškem danes še vedno boriti za pravice, zagotovljene v ADP, kot kaže spor zaradi postavitve dvojezičnih krajevnih tabel, pa je značilen izraz avstrijske pozabljivosti, če gre za zaključke iz nacistične zgodovine,” je opozorila podpredsednica avstrijskega parlamenta.
  vir: https://www.delo.si/novice/slovenija/proslavi-na-obeh-straneh-meje.html

 • mona lisa

  Gorje nam.Poleg nesposobne šivilje še njena prijateljica.A ni dovolj že klovn, ljubljanski Joker, svinjski pastir, mali zlobni murgeljski škrat……….Zdaj bomo še uvažali lačne denarja slovenskih davkoplačevalcev.

 • xtc

  Tale Windišarska počepača nima niti toliko pojma,da bi ji bilo jasno ,da večina Korošcev ravno zaradi NOB in njim podobnim vrednotam niso hoteli 18 v prvo Yugo v drugo pa še manj,so se raje izrekli iz previdnosti za Avstrijce.

 • Hribouc

  Masaker in genocid OFNOB revolucije nad Kristjani Slovenije 1941-1945-1991 je vrednota Slovenistana in Eurabije. Čez 90.000 pomorjenih Slovenk in Slovencev
  je plačalo velikansko ostudno zmoto slovenskih krvavih komunajzarjev in plačalo vzpon na oblast rdečim boljševikom, teroristom, morilcem, sadistom, anarhistom, totalitarcem, tatovom, kršiteljem Postave in Človekovih pravic in zdajle se boste izživljale še nad nami?
  A ni nikogar, ki bi te norce zmetal v arest!?
  HALO?
  A ste poblaznele?
  Babe fuknjene!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!