fbpx

[Video] Ko Janković povsem izgubi živce in ima težave z bontonom …

Zoran Janković kot preiskovanec na preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu. (Foto: Youtube)

Ste vedeli, da lahko ljubljanski župan zoran Janković tudi izgubi živce? V javnost je prišel posnetek s preiskovalne komisije o ugotavljanju vzrokov bančne luknje, na kateri se je Janković znašel v vlogi preiskovanca, saj mu je predsednik komisije in njegov sedanji protikandidat na volitvah za župana Ljubljane postavljal kar mučna vprašanja. Seveda, ko pa je Janković na račun Stožic skopal kar 130-milijonske dolgove, ki jih bomo morali kriti davkoplačevalci. Med očitki so bili tudi pregrešno draga – kar 800 evrov vredna kosila z viskijem in cigarami, račune katerih so Jankovićevi možje priložili slabim kreditom.

“Najprej bi rad v bistvu sploh izvedel, zakaj sem danes tu,” je vprašal Zoran Janković, kot da 130-milijonska bančna luknja in nepoplačani izvajalci, ki so zaradi stiske celo delali samomore, niso dovolj dober razlog, da se je znašel pred preiskovalno komisijo dr. Anžeta Logarja, sedanjega izzivalca na županskih volitvah, ki v programu obeta ravno nasprotno, kar predstavlja aktualni ljubljanski župan – predvsem pomesti s koruptivnimi posli.

Janković ni želel odgovarjati na Logarjeva vprašanja, začel se je izmikati in postopoma izgubljati živce. “Gospod Logar, če me boste še enkrat prekinil, bom vstal in šel,” je dejal, nato pa se je debata celo razvila do “ptičkov”, zaradi česar mu je predsednik komisije izrekel opomin, da žali člane preiskovalne komisije, ker ni odgovarjal na vprašanja. Nato pa je Janković povsem izgubil živce in pobesnel: “Pa ne morete me prekinjat stalno. Se opravičujem, komisija, kaj pa naj jaz na rečem na to?” Logar mu je odgovoril: “Saj se lahko demokratično pogovarjamo,” Janković pa je še vedno vztrajal, da vprašanja niso namenjena njemu in se tako izogibal odgovorom ter posledično odgovornosti.

C. Š.