fbpx

[Video] Ko krivosodje strne bojne vrste: Poglejte si to histerično apologijo Masleše s strani Golobove nekdanje sodnice

Minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič in nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič. (Foto: posnetek zaslona, rtvslo)

“Človek, ki je izrekel zadnjo smrtno kazen v prejšnji državi, ne zasluži postati vrhovni sodnik v državi, ki stavi na demokracijo, človekove pravice in dostojanstvo. Tukaj moramo potegniti črto. Moramo imeti sodnike, ki bodo imeli veliko integriteto, strokovnost, pokončnost in pa neodvisnost, še posebej od politike,” je elektrooligarhovi kandidatki na parlamentarnih volitvah, Urški Klakočar Zupančič, nalil čistega vina minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič. 

V kratkem, priloženem videoposnetku minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič izrazi željo, da se sporne zadeve v zvezi z izobrazbo vrhovnega sodnika Branka Masleše (spomnimo: luč sveta so ugledala tri različna potrdila o diplomiranju, pri čemer je bilo vsako izmed njih bolj bizarno od prejšnjega) dokončno raziščejo. Obenem izpostavlja sodnikovo sumljivo preteklost. Andrijanič je prepričan, da gre za problem celotnega slovenskega pravosodnega sistema. V tem trenutku pa ministru v besedo histerično vskoči Urška Klakočar Zupančič iz Gibanja Svoboda elektro oligarha Roberta Goloba. Jasno je, da ga z besedami “prosim nehajte govoriti o tem” ga skuša zgolj utišati, kar seveda ni argument, ampak prej razodeva njeno veliko bolečino ob drezanju tja, kamor “ni treba”.

Kot je znano, gre za nekdanjo sodnico, ki pa se trenutno (v skladu z razkritji raziskovalnega novinarja Bojana Požarja) tudi sama ukvarja z zakonsko spornimi zadevami – z nezakonito pravno pomočjo. S svojim zagovorom bolj daje vtis kakšne naivne, do smrti zveste Titove pionirke, kot pa neke odrasle osebe, ki stavi na razumske argumente. V nadaljevanju Klokočar Zupančičeva še vpije, da je “gospod Masleša odličen vrhovni sodnik, je vrhovni sodnik že več kot dvajset let. Pa lepo vas prosim, on je ne vem kolikokrat pokazal dokazila. Pa saj ni prišel na Vrhovno sodišče kar tako. Gre za strokovnjaka, nehajte!” Ob tem je nekdanja sodnica še branila Maslešo z navedbami, da je izjemno stoično prenašal medijske “diskreditacije”.

https://twitter.com/AVrabic/status/1514707149653516289?s=20&t=42Ydrl0jFF7264fHrbopIw

In da mu nihče v studiu javne RTVS ne seže niti do kolen. Andrijanič pa je odvrnil, da človek, ki je v nekdanji skupni državi izrekel zadnjo smrtno kazen, ne zasluži postati vrhovni sodnik v državi, ki stavi na demokracijo, človekove pravice in dostojanstvo. Pri nekdanji sodnici ni moč spregledati, da primer Masleša jemlje osebno. Andrijanič stavi na sodnike z veliko integriteto, strokovnostjo in pokončnostjo. Besede Klakočar Zupančičeve so en sam čustveni izliv brez stvarnih vsebinskih argumentov. Človek se vpraša, za kakšnega strokovnjaka gre v primeru Masleše. Za področje kršenja človekovih pravic? Znano je, da je šlo za osrednjega pravosodnega akterja pri “sfuka***” in zaprtju premierja Janeza Janše tik pred volitvami, leta 2014, v zadevi Patria.

Na smrt je obsodil psihiatričnega bolnika in sodeloval pri prikrivanju nezakonitega umora prebežnika
Gre le za enega od simptomov patologije slovenskega (“jugoslovenskega”??) sodstva, ki se izraža ravno skozi lik in delo spornega Masleše, zvestega pripadnika Kučanovega klana. In nenazadnje gre osebo, ki četudi vsa verodostojna dokazila o izobrazbi dejansko poseduje, že zaradi svoje mračne preteklosti in zlizanosti z nekdanjim totalitarnim režimom v sodniških vrstah v demokratični Slovenija leta 2022 nima kaj iskati. Spodnji videoposnetek navaja še nekaj zanimivih in tudi spornih elementov iz življenja tega človeka: je sin nekdanjega oficirja JLA, leta 1980 je bil nastavljen za sodnika na kazenskem oddelku v Kopru, je partijski aparatčik, bil je sodelavec tajne službe KOS/JLA.

Leta 1982 je bil soudeležen pri mučenju popolnoma nedolžne mlade osebe, ki jo je zaprla UDBA, je zagovornik smrtne kazni, bil je zadnji sodnik pri nas, ki je izrekel smrtno kazen, preprečil je sodni pregon umora političnega begunca, na smrt je obsodil psihiatričnega bolnika, in to že v času, ko je bilo jasno, da bo smrtna kazen odpravljena (svojega ravnanja ni nikdar iskreno obžaloval), je krvoločna oseba, saj je z entuzijazmom opisoval, kako je bil prebežnik natančno ustreljen v čelo, sodeloval pri prikrivanju umora, je velik zagovornik “tepihovanja” Slovenije in borec proti neodvisnosti, med osamosvojitveno vojno je govoril, da se mora JLA brez milosti maščevati, je neposredno soodgovoren za neučinkovitost in pristranskost sodstva. Vrhovno sodišče je pod njegovim vodstvom 1. oktobra 2014 zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti v zadevi Patria.

Domen Mezeg