fbpx

[Video] Ko se Galetu zareče in resnica pride na dan: “Tako ne more iti več naprej, kakor je šlo zdaj že precej časa, precej let”

Ivan Gale (vir: twitter)

“Sem zadovoljen iskreno, da se stvari premikajo, da se je nekaj tudi zgodilo, no. Tudi upam, da se ne bo končalo samo pri teh odstopih. Da se, ne vem, rabimo neko reformo sistema, politike, vsega skupaj, vesti, ne vem, ker tako ne more iti več naprej, kakor je šlo zdaj že precej časa, precej let.” se je v svoji kratki izjavi za javnost izpovedal kvazižvižgač Ivan Gale, ki je zaslovel v inkvizicijski oddaji Tarča, kjer je bila umetno ustvarjena afera z zaščitno opremo. 

V svoji kratki izjavi, za levičarsko televizijo POP TV, je kvazižvižgač Ivan Gale pokazal veliko zmedenosti in neko medlo veselje ob včerajšnjem odstopu ministra Aleša Hojsa, ob tem pa filozofiral, da potrebujemo neko reformo “sistema, politike, vsega skupaj, vesti”, in da tako ne more iti več naprej, kot je šlo že nekaj zadnjih let. Slednje mu gre sicer dati prav, začuda celo sam priznava, da vse to traja že precej let. Seveda je jasno, da gre zadnja leta, že ves čas nekaj močno narobe, vendar ne zaradi Janševe vlade, ki se je v času svojega kratkotrajnega mandata spopadla z resnimi gospodarskimi in zdravstvenimi izzivi, marveč zaradi globoke države, ki ima svoje lovke zasidrane globoko v politiki, sodstvu, osrednjih medijih, nevladnih organizacijah in gospodarstvu. In nenazadnje to dokazuje tudi včerajšnja politično motivirana preiskava pri ministru Zdravku Počivalšku.

Gre za državni udar in manever sil kontinuitete tik pred poletnim polčasom, ki so zaskrbljene, ker prvotni naboj na petkovih polikolesarskih mitingih vse bolj popušča. Tudi policija je za nekatere izvrstno politično orodje. Ja, tovariš Ivan, potrebovali bi eno konkretno in temeljito lustracijo, ki bi prečistila vest dela slovenske družbe, ki Janševi vladi, v teh kriznih časih ves čas meče polena pod noge, ker jo skrbi zgolj izguba davkoplačevalskega denarja. Tudi slovenski zgodovinski spomin si zasluži eno konkretno javno terapijo, saj še vedno hrepeni po propadli Titovini in se izogiba soočenju z resnico – v breznih ležečimi posmrtnimi ostanki domobrancev ter poskuša prikrivati kraj njihovega resničnega pokopa.

Gale, vi pa lahko svojo vest očistite tako, da stopite pred sodišče in odgovarjate za vse nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme. Poročilo o nabavah zaščitne opreme kot sporno izpostavljata prav dve pogodbi z MD Global Group in OECO, ki ste ju obe podpisali. Prva sporna stvar pri pogodbah je, da je bila prvotna vrednost podpisanih pogodb 29.238.015 evrov, nato pa ste podpisali tri pogodbe od enajstih in za kar za 39.828.000 evrov aneksov! Med temi podjetji sta prav OECO in MD Global Group, podjetji, ki se ne ukvarjata z zaščitno opremo. V pogodbi z OECO je cena ponujenih zaščitnih mask zrasla s prvotnih 3 milijonov evrov na 4,9 milijona evrov! Ministrstvo za gospodarstvo soglasja za aneks ni podalo, pogodba s podjetjem OECO pa je bila v celoti stornirana.

Prav enaka zgodba je bila s podjetjem MD Global, ki naj bi dobavilo za 9.986.000 evrov zaščitnih mask. Podjetje do roka mask ni dobavilo, vi pa ste predlagali aneks s katerim bi podaljšali rok dobave. Tudi k temu aneksu, zaradi nezanesljivosti podjetja z dvema zaposlenima, gospodarsko ministrstvo ni soglašalo. Podjetji MD Global in OECO torej nista dobili ogromnega posla, po poročanjih pa naj bi ravno za tema dvema podjetjema stal nekdanji direktor Sove Selan. Ta naj bi bil povezan prav z vami. Poročilo dokazuje, da so bili v poslih res preferirani nekateri kupci, vendar pa je dejstvo, da niso bili preferirani s strani vlade, temveč z vaše strani.

Mateja Horvat