[Video] Komaj so podpisali koalicijsko pogodbo, pa je bil Šarec znova ujet na laži: Ni želel priznati, da ga je Vraničar Ermanova nogirala, raje je odgovarjal v stilu Serpentinška!

Foto: STA

Predsedniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so včeraj podpisali koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi v mandatu 2018-2022 pod vodstvom prvaka LMŠ Marjana Šarca. Ta je po podpisu ocenil, da bodo kljub naporom, ki jih čakajo, naredili nekaj dobrega za Slovenijo in da ima vsak izmed njih dober namen. Človek se vpraša, česa se lahko nadejamo, glede na to, da se je Šarec že prvič zlagal, ko je odgovarjal na vprašanje naše novinarke. Lažno je namreč zatrdil, da Ermanova ne bo vnovič finančna ministrica, ker se je sam tako odločil. Poleg tega pred mediji in vsem na očeh ni mogel iz svoje igralske kože in je, namesto da bi prevzel vlogo državnika, kot se za bodočega predsednika vlade spodobi, raje uporabljal besede svojega političnega nasprotnika.

Mateja Vraničar Erman je namreč pred morebitnim prevzemom vnovičnega mandata na čelu ministrstva za finance od vseh petih koalicijskih strank želela minimalna zagotovila, da bi ukrepe, predvidene v koalicijski pogodbi, izpeljali v okviru javno-finančnih zmožnosti in v skladu s fiskalnim pravilom. Kot še dodajajo v pisnem sporočilu na finančnem ministrstvu, je javno-finančna stabilnost eden izmed predpogojev za uspešno delovanje gospodarstva, dolgoročno stabilnost in blaginjo države. Ker teh zagotovil ni dobila, funkcije ni mogla sprejeti, so še zapisali na ministrstvu.

Odgovor na vprašanje naše novinarke
Kako komentirate, da Vraničar Ermanova z vami ni želela sodelovati, ker s koalicijsko pogodbo presegate finančne okvire? “To so vaše domneve,” je ob oponašanju prvaka SDS Janeza Janše dejal Šarec in dodal, da to ni res. “Gospa Vraničar Erman si je želela sodelovati z nami. Sem pa po temeljitem razmisleku glede očitkov presodil, da stranka LMŠ sama ponudi vse štiri kandidate. Z gospo Ermanovo pa bomo sodelovali še v bodoče.”

Ministrica v odhajanju Mateja Vraničar Erman je Marjana Šarca postavila na laž.

Predsednik vlade kljub dejstvom, ki so razvidna iz sporočila ministrstva, navedbe zanika, hkrati pa priznava, da finančna slika pogodbe, ki so jo podpisali, pravzaprav ni znana. Človek se upravičeno vpraša, kaj nas čaka v prihodnosti, glede na to, da se je že vse pričelo z lažjo. V prihodnje pa se očitno novinarjem ni bati, da bi bile novinarske konference dolgočasne, saj Šarec očitno prakticira načelo: če ne poznaš odgovora ali ga ne želiš podati, nekoga oponašaj, pa boš vsaj nasmejal prisotne.

H. M.