fbpx

[Video] Krivec: Mafijsko delovanje spremljamo že od nastanka Slovenije – leve sile so si prizadevale, da ta sploh ne bi nastala!

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec (Foto: Nova24TV)

V državnem zboru so na zahtevo poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca imeli razpravo o korupciji in mafijskem upravljanju države pri nas. Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je uvodoma zatrdil, da je treba predlagatelju čestitati za naslov teme razprave poslancev, saj sta korupcija in mafijsko upravljanje države pri nas resnično velik problem zlasti v času levih vlad, katerih soudeleženec je bila tudi Levica, obtoženec pa je povsem napačen, poudarja Krivec. 

Mafijska početja nekaterih našo državo po besedah Danijela Krivca spremljajo že od njenega nastanka. Leve politične sile so si namreč še pred njenim nastankom prizadevale, da ta seveda sploh ne bi nastala. “Mafijsko početje naše leve politične scene se je pokazalo tik pred in po nastopu Demosove vlade pod vodstvom Lojzeta Peterleta, ko je takratni predsednik predsedstva države Milan Kučan dopustil masovno razoroževanje teritorialne obrambe, predhodnice Slovenske vojske. Ko pa je ljudstvo na referendumu s plebiscitarno večino odločilo, da hoče svojo državo, se je mafijsko početje levih sil nadaljevalo. V takratni Skupščini, današnjem Državnem zboru RS, so leve politične sile ovirale nastanek države do onemoglosti, npr. z onemogočanjem sprejema obrambnega proračuna. Jože Mencinger, še danes dežurni komentator v dominantnih medijih, nas je prepričeval, da bomo jedli travo, če se osamosvojimo. Poslanec, kot je Aurelio Juri iz Kopra, je celo bojkotiral slavnostno razglasitev samostojnost Slovenije in je raje tedaj gledal na morje.”

Takih podobnih primerov mafijskega obnašanja naše leve politične srenje je bilo po besedah Krivca ogromno. Ko je do samostojne Slovenije dokončno prišlo, so se namreč leve politične sile dobesedno lotile mafijskih zgodb. “Recimo tiste o tako imenovani trgovini z orožjem, ki so jo držale pri življenju vse do leta 2008, čeprav je sodna veja oblasti že leta 1996 odločila, da v tej zadevi ni bilo kaznivih dejanj. So pa leve politične sile same dejansko trgovale z orožjem. Samo spomnimo se v letu 1994 najdene velike količine orožja na letališču v Mariboru.”

Afera Patria je dobesedno mafijsko početje
Vodja poslanske skupine SDS meni, da bi lahko tudi afero Patria označili dobesedno za mafijsko početje. Leve politične sile so jo lansirale v našo politično orbito leta 2008 tik pred volitvami in so jo držale pri življenju vse do leta 2015, ko je Ustavno sodišče RS soglasno odločilo, da so bili Janši, Krkoviču in Crnkoviču sodili za dejanja, ki sploh niso bila kazniva dejanja. “Toda še danes boste v Državnem zboru RS slišali, kakšnega ponosnega naslednika Zveze komunistov, ki bo opletal tako s trgovino z orožjem kot z zadevo Patria, čeprav so sodne zaključene,” je povzel kritično in dodal, da je dokaj tipično mafijsko početje tudi milijarda dolarjev ali več opranega umazanega iranskega denarja prek NLB, namenjenega financiranju terorizma po svetu. “Jasno je, da se je to zgodilo v času leve vlade. Nenavadno pa je, da slovenski policijsko-tožilski sistem v tem še danes ne vidi kaznivega dejanja. V mandatu 2014–2018 sta dve parlamentarni komisiji nedvoumno potrdili sume, da se je v primeru domnevnega pranja iranskega denarja v NLB kršila veljavna zakonodaja in da je prišlo do zlorab položaja. To izkazujejo številni dokumenti in javno objavljena poročila o delu preiskovalnih komisij. Kot je ugotovila preiskovalna komisija o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma in dejavnosti tujih obveščevalnih služb v NLB ter domnevnega pranja denarja v Novi KBM, je šlo v NLB za tako imenovano iransko shemo, ki je bila neposredno v rokah iranske države.”

Foto: Nova24TV

“Ne pozabimo tudi na mafijsko početje levih političnih sil, ki so leta 2013 tudi v zasebne banke zmetale več kot 5 milijard evrov,” je spomnil in dodal, da ti danes tej vladi očitajo, da je državo zadolžila za več milijard evrov. Denar je vlada namreč razdelila ljudem, kar so počele tudi druge države. Mafijsko početje pa po Krivčevih besedah ne moremo pripisovati le levim političnim silam, ampak tudi njihovim satelitom. “To so nekatere nevladne organizacije, sodstvo, pretežni del novinarstva in večina sindikatov. Sodstvo, ki se skriva za neodvisnostjo, dela kardinalne napake in ščiti samo sebe. Samo oni vedo, kako je mogoče izgubiti na tisoče oporok, posledica česar je bilo na tisoče oškodovanih dedičev. Samo oni vedo, kako je mogoče, da jih je največ na 100 tisoč prebivalcev in porabijo skoraj največ na enega sodnika, hkrati pa imamo največ zaostankov in smo tista država, ki pred Evropskim sodiščem za človekove pravice izgubi največ tožb.”

Po letu 1990, vse do današnjih dni, so mafijske metode levega političnega podzemlja in njihovih pribočnikov ostale praktično popolnoma enake, kot so bile v stari Jugoslaviji
Kot pravi, je mafijsko obnašanje tudi nekaterih nevladnih organizacij, od katerih ljudje nimajo nič, same pa se napajajo zlasti iz državnega denarja. Da ne govorimo o novinarstvu. Pretežni del medijev je namreč v zasebni lasti, nekateri lastniki medijev so že bili pravnomočno obsojeni, njihovi mediji pa so zlasti v službi levih političnih sil, hkrati pa po Evropi vpijejo, kako jih sedanja vlada zatira. V zvezi z mafijskim obnašanjem nekaterih sindikatov je zatrdil, da ko sedanja vlada želi spremeniti davčno zakonodajo, po kateri bi imeli vsi višje plače, so proti. “Razumi, kdor more. Mafijsko upravljanje države najbolj nazorno opisuje Rado Pezdir v svoji knjigi Vzporedni mehanizmi globoke države, v kateri razkriva vso mafijsko početje nekdanje Jugoslavije. Pa tudi obdobje po letu 1990 vse do današnjih dni, ko so mafijske metode levega političnega podzemlja in njihovih pribočnikov ostale praktično popolnoma enake, kot so bile v stari Jugi.”

Ker je imel predlagatelj seje v Državnem zboru RS v mislih domnevno mafijsko upravljanje države v času sedanje vlade, ga je Krivec soočil z realnostjo nekaterih dejstev, kot je denimo: “V zadnjih več kot desetih letih ni bil zgrajen niti en sam dom za starejše, danes se jih gradi ali so zagotovljena sredstva za desetine domov za starejše. Leve vlade pa so samo za študije na tem področju porabile na desetine milijonov evrov. Tudi zakon o dolgotrajni oskrbi so leve vlade pisale pisale več kot deset let. Pred dnevi pa ga je sedanja vlada s politično podporo le pripeljala do realizacije kljub mafijskemu nagajanju levih političnih sil. Sedanja vlada je obrnila trend padanja sredstev za vojsko in sprejela zakonodajo s področja investicij v Slovensko vojsko, podobno velja za zdravstvo, kamor bo zagotovljeno dolgotrajno investiranje,” je med drugim dejal.

Nina Žoher