[VIDEO] Levica ni ena, levic je v slovenskem parlamentu sedem!

(Foto: STA/epa/Nova24TV)

Po spletu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje realno stanje na slovenski politični sceni. Čeprav imamo parlamentarne stranke z imeni SD, LMŠ, SMC, SAB, DeSUS, bi lahko popolnoma upravičeno stvar poenostavili. Koalicijo namreč skušajo sestaviti levice z Levico. A vsako izmed teh levic v celoti označuje prav posebna beseda!

Tajkunska levica, Venezuelska levica, Smrt fašizmu levica, Falkonska Levica in Rolex levica s pomočjo Naftalin Levice in Levice naravnega prava so se združile po zmagi SDS z motom “ne gremo z Janšo v koalicijo”, čeprav na veliko razlagajo, kako so odprte in povezovalne. Janša jim očitno predstavlja eksistenčno grožnjo za privilegije, zato je skupni imenovalec slovenske levice, katerekoli že: neomejena oblast.

V nadaljevanju si poglejte, katere levice so v slovenskem parlamentu:

Socialni demokrati – Tajkunska levica
Predstavljajo se kot socialisti, ki naj bi se zavzemali za pravice delavcev, v resnici pa so stranka tajkunov, ki so v času tranzicije divje privatizirali državna podjetja.

Levica – Venezuelska levica
Čeprav cel svet vsak dan gleda, kakšna beda je v Venezueli, kjer je katastrofalno stanje šlo tako daleč, da večina prebivalcev nima niti dostopa do pitne vode in za hrano brskajo po smeteh, pa v Levici omenjeni način upravljanja razglašajo za edinega ustreznega.

LMŠ – Smrt fašizmu levica
Čeprav rad poudari, da je krščen in hodi v cerkev, pa nima težav iti na “borčevsko” proslavo, kjer plapolajo totalitarni simboli, in na odru kričati “smrt fašizmu, svoboda narodu”.

SMC – Falkonska levica
Predsednik prejšnje vlade Miro Cerar in vidni člani njegovi stranke so se kot pravi “gospodje” prevažali s falconom, letalom vlade RS, in obiskovali tekme ter se na davkoplačevalske stroške šli turizem. Za to početje so si celo izplačali dnevnice.

SAB – Rolex  levica
Predsednica Alenka Bratušek in njen poslanec Marko Bandelli na roki nosita več tisoč evrov vredne ure. Sicer pa se predstavljata kot borca za male ljudi, za upokojence, ki v celem letu ne dobijo dovolj pokojnine, da bi si lahko privoščili tako uro.

F21 – Naftalin levica
Organizacija, katere člani so Slovenijo oskubili. Iz perspektivne države so naredili leglo korupcije in državo dveh razredov – prvorazrednih, ki uživajo bonitete, ter drugorazrednih, ki vse to plačujejo, so zapisali tudi v Altright.

Milan Brglez – Levica naravnega prava
Levi skrajnež, kateremu je pobijanje ljudi zgolj naravno pravo.

Levico združuje tudi skupna himna- Internacionala!

A. B.