fbpx

[Video] Levica spreminja Državni zbor v zverinjak

Poslanca Levice Miha Kordiš in Violeta Tomič. (Foto: Nova24tv)

Parlament postaja vedno bolj podoben zverinjaku. Zato je podobna predvsem stranka Levica, ki s svojo žaljivo in grozilno retoriko vnaša totalitarne vzorce v hišo demokracije. Preverili smo, ali poslanci podpirajo takšno retoriko.

Stranka Levica je vse bolj agresivna. Očitno postaja, da so stranka skrajnežev. S svojo retoriko nas je presenetila Violeta Tomič, ki ni izbirala besed, ko je uprizarjala umetniški performens bojevite socialistke. “Z agresivnimi napadi na vse, ki mislijo drugače ali si vas drznejo kritizirat prvorazredno božanstvo. Vaša oholost, vaše sprenevedanje, cinizem. Vaš pogled na državljane, kot so vaši hlapci,” je kričala Violeta Tomič.

Pridružila si je je poslanka Sukičeva, ki je kot kaže od boga poslana, da tolmači , kako nekdo misli in dela. ” Slikate podobo nedoraslega, neobvladanega, časithlepnega in zagrenjenega človeka, ki ni sposoben prinesti niti najblažje kritike in zato manično razbija vsako ogledalo, v katerem si ni všeč. Sami mislite, da ste pregnani, zviti. Svoje nasprotnike presenečate z odgovori ali potezami. V resnici je obratno. Celotno vaše delovanje gre po enem in istem vzorcu,” pove Sukičeva.

Miha Kordiš označuje Zdravka Počivalška za lopova in vzklika smrt janšizmu

Levica dokazuje, da ne gre za resno politično stranko, ampak za skupino skrajnežev, pa je dokazal Miha Kordiš. ” Ti, Zdravko Počivalšek, lažeš. Ti, Zdravko Počivalšek, kradeš…. da mora minister Počivalšek v zapor. Imamo pa še veliko večji problem. Eno samo ministrstvo, enega samega ministra in to je, da so v vladi Janeza Janše praktično vsi Počivalški. Nesposobni kriminalci. Smrt janšizmu, svoboda vsem,” je zaključil Kordiš.

Tovrstno ravnanje je nevredno hiše demokracije. Mnenja so bila vedno deljena. Dialog je vedno dobrodošel in tudi nestrinjanje. Žalitve in klevete pa niso primerne. “Lahko rečem, da sem kot poslanka izvoljena v parlament, v hram demokracije. Ta bi naj državljanom predstavljal demokratičnost in povezanost, sem zelo žalostna. Sami poslanci nimamo v rokah sankcij, s katero bi lahko preprečili takšne besede, obtoževanj , laži, sprenevedanj. Skratka, žalostno,” je nad potezami Levice razočarana poslanka Nove Slovenije Iva Dimic.

Miha Kordiš si dovoli vse. Z barabami zmerja vse delovne Slovence in da je to popolnoma nedostojno, meni poslanec SDS Marjan Pojbič. “ Kot sem povedal, taka stranka ne more in ne sme biti v Državnem zboru. Še posebej zato, ker gospod Kordiš nima niti minute delovne dobe. Kako lahko taki ljudje solijo pamet narodu, ki za njih dela. To je skrajno neprimerno in skrajno škodljivo za prihodnost in razvoj demokracije,” je bil neposreden Pojbič

Luka Mesec in njegova Levica so zaradi nesprejetja njihovega predloga glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prestopili v "polno" opozicijo. (Foto: STA)

Koordinator Levice Luka Mesec. (Foto: STA)

Poslanci Levice med razpravami skačejo v besedo, demokratični dialog pa si predstavljajo na ulici 

Po mnenju poslanca SDS Dejana Kaloha so parlamentarni predstavniki Levice je popoln primer, kakšni poslanci ne bi smeli biti. “ V sami razpravi skačejo v besedo in se nedostojno obnašajo. S svojimi majcami, z različnimi podobami bivših diktatorjev. Torej čudnih sloganov “Viva revolucija” in tako dalje mečejo zelo čudno luč na demokratični proces. Zato mislim, da njihovi ideologi kot je poslanec Kordiš zlasti, so za našo demokracijo res tisto ogledalo, ki pa kaže, kakršni poslanci naj ne bi bili,” pove Kaloh.

Zaključimo pa lahko z besedami Ive Dimic, ki povzema delovanje levičarskih strank v Državnem zboru. “Star pregovor pravi, neumen reče, kar misli, pameten pa premisli kaj reče in to dejansko kaže, v kakšnih vodah je dejansko naša Levic,” pove poslanka Nove Slovenije.” A oni točno vedo, kaj govorijo. V parlamentu netijo nestrpnost, na ulicah podpihujejo nasilje. Levica lahko sveti samo na stranskem tiru ali pa revoluciji. Za mir so nesposobni in v končni fazi nepotrebni. A dokler bodo ljudje volili za njih,  bo tovrstna kultura dialoga postala stalnica vseh razprav. In se bo selila tudi na ulice.

povzeto po prispevku na Nova24tv