[Video] Kakšna zadrega podžupana Čerina, ko mu je svetnica SDS izročila ukrajinsko zastavo

Mestna svetnica Mojca Škrinjar je podžupanu Alešu Čerinu izročila ukrajinsko zastavo.

Slovenska demokratska stranka vam podarja ukrajinsko zastavo in vas prosi, da jo izobesite tudi v mestni hiši,” je svetnica Mojca Škrinjar na današnji seji mestnega sveta občine Ljubljana izročila ukrajinsko zastavo podžupanu Alešu Čerinu. V svetniški skušini SDS so prav tako pozvali župana Zorana Jankovića k vrnitvi odlikovanja Ruske federacije ter da obsodi rusko agresijo nad Ukrajinci.

Svetniški klub SDS je na župana Ljubljane Zorana Jankovića naslovil svetniško pobudo za vrnitev priznanja Red prijateljstva, ki ga je ljubljanski župan prejel iz rok Vladimirja Putina leta 2017 v Moskvi. Prav tako zahtevajo, da javno obsodi agresijo nad Ukrajinci in da občina Ljubljana prične zbiranjem humanitarne pomoči za Ukrajino. Ukine naj se tudi protokol o prijateljstvu in sodelovanju z Moskvo, Ljubljana pa naj se pridruži iniciativi evropskih mest v podporo Ukrajini.

Janković je namreč povsem gluh za te pobude, saj je prvi poziv SDS k vrnitvi Putinovega priznanja dobil že takoj po pričetku vojne. “Vladimir Putin bombardira evropsko državo, župan glavnega mesta evropske države pa nosi njegovo priznanje,” mu očitajo v SDS in hkrati obsojajo genocidno rusko vojaško invazijo ter napade na civilne objekte, vrtce, bolnice in šole.

Morda je slika naslednjega: besedilo

Jankovića ni bilo
Glede na občutljivo temo župana Jankovića pričakovano ni bilo na seji mestnega sveta. Mestni svetniki SDS so pripravili še eno presenečenje in podžupanu Alešu Čerinu izročili ukrajinsko zastavo. “Slovenska demokratska stranka vam podarja ukrajinsko zastavo in vas prosi, da jo izobesite tudi v mestni hiši,” so dejali ob predaji. Podžupan Čerin je pri tem za trenutek ostal brez besed, nato pa se je le uspel zahvaliti. Toda zadrega je ostala prisotna.

Ravnanja župana Jankovića bomo v bodoče spremljali tudi mediji.

Peter Truden