[Video] Mahnič: Bistvo je blokiranje zakonitega nadzora, ki ga podpirajo vsi, razen LMŠ in skrajne Levice!

Žan Mahnič v oddaji Tema dneva.

Na temo dogajanja v zadnjih dneh je v oddaji Tema dneva spregovoril tudi podpredsednik KNOVS Žan Mahnič, ki meni, da generalni sekretar SAB Jernej Pavlič gotovo ne bi priznal, da se dogajajo nenavadne stvari, če bi vlada še obstajala, bistvo pa je blokiranje zakonitega nadzora s strani KNOVS in ne to, kako naj bi se Mahnič in Bobnarjeva pri tem prerekala. Pri tem je Mahnič poudaril tudi, da nadzor podpirajo vsi razen LMŠ in skrajne Levice, kot neresnične pa je zavrnil očitke Bobnarjeve, da ga je zanimal policijski postopek v zvezi z domnevnim nezakonitim financiranjem SDS.

V oddaji Tema dneva je gostoval podpredsednik KNOVS Žan Mahnič, ki je uvodoma spregovoril o izjavi, zaradi katere mu direktorica policije Tatjana Bobnar zdaj očita, da ji je z njo grozil, a pri tem navaja le del, vzet iz konteksta: “Politična prihodnost je verjetno lapsus, ona ima policijsko prihodnost, čeprav tudi kot direktorica policije deluje, vsaj v tem primeru, kot politik. Dajte mi povedati, kdo v zdravi pameti bi grozil policistu ali policistki, jaz pa sem poslanec in ne upam, kaj šele kakšen drug. Policistom se ne grozi, z njimi moraš biti ubogljiv in ustrežljiv, če ne, vemo, da hitro kazen dobiš. Mi smo tja prišli na podlagi zakonite odredbe z namenom, da preverimo zakonitost delovanja generalne policijske uprave, se pravi policije, kriminalistične policije, tudi Nacionalnega preiskovalnega urada. Tam smo želeli nekatere dokumente, seznanili smo generalno direktorico, zakaj smo prišli, kaj se trenutno piše, se govori, da so raznorazni pritiski. In potem, ko smo pričeli s pogovorom, se je direktorica, to se še spomnim, najprej sem dejal, koga želimo za sogovornika in gospod Lindav je že vzel telefon in mislil poklicati gospoda Antoloviča, pa gospoda Jerkiča, pa mu je takoj rekla ‘Počakaj!’, se pravi, se je videlo, da ga ima zelo pod kontrolo. No, potem je takoj rekla, dobili boste to, za kar ste pooblaščeni, se pravi odredbe, vse ostalo ne. Skratka, čutili smo pritisk z njene strani, postavila se je gor, češ kaj smo tukaj, to lahko dobite, ostalega ne, tam so vrata, nekaj v tem smislu. Potem pa sem rekel, če bi bil na njenem mestu, naj malo pomisli na svojo prihodnost.” Na vprašanje, če ji grozi, je Mahnič odgovoril, da je on izvoljen, ona pa imenovana, v smislu, da ima on 3.252 delodajalcev, kolikor ima volivcev, ona pa ima samo enega in to je vlada, kateri odgovarja: “Ne vem, kaj je ona mislila. Jaz verjamem, da ona ni mislila tako, ampak je potem tako zaspinila.”

Če bi vlada še obstajala, sekretar SAB Pavlič gotovo ne bi priznal, da se dogajajo nenavadne stvari
Mahnič je Bobnarjevi še povedal, da je on član KNOVS in, da je prišel tja zakonito na podlagi odredbe in ji povedal, da to niso bile nobene grožnje, pač pa, da bo v primeru ugotovitve, da je policija dejansko delala nezakonito in, da je ona onemogočala nadzor, da bi se to prikrilo, kazensko ovadena: “Če ona to jemlje, potem pač naj to jemlje kot grožnjo. Ampak to niso bile grožnje ampak je bilo jasno povedan, da gre za to, da če bomo ugotovili, da dejansko prihaja do zlorabe policije v politične namene, sledijo sankcije, sankcije pa so kazenska ovadba in to je zdaj potrebno raziskati.” Tudi predsednik SDS Janez Janša je komentiral člene, ki govorijo o pristojnostih KNOVS, Bobnarjeva pa si jih očitno razlaga po svoje, kar Mahnič komentira sledeče: “Rekla je, vsak državljan si lahko razlaga po svoje. Jaz nisem državljan in si jih ne morem razlagat po svoje. Ampak si jih ne razlagam tako sam, ampak sem vprašal pravnike in so točno to rekli. 24., 25., 26. in 27. člen tega zakona o parlamentarnem nadzoru nad obveščevalnimi in varnostnimi službami vam omogoča vpogled. Res pa je, da notri piše, da nismo pooblaščeni za dostop do tistih stvari, kjer bi se lahko razkrili tajni sodelavci obveščevalnih in varnostnih služb. Od nastopa vlade Marjana Šarca septembra 2018 vemo, kaj se je dogajalo. To ni prvič, zdaj je samo vrh ledene gore. Da očitno poteka nekaj čudnega, da se ljudi slika, da se prisluškuje, da se prestreza e-maile. Ne Slovenski demokratski stranki, ampak koalicijskim partnerjem, na kar so opozarjali tudi nekateri v koaliciji. Zdaj pa je vlada razpadla in kdo si tudi upa spregovoriti o tem. Če bi vlada še bila, generalni sekretar SAB Pavlič tega ne bi povedal, ko je dejal še, da obstajajo sumi, da se vohuni, da se posluša predsednikom strank in tako naprej. Tudi nekateri ostali poslanci. Zdaj pa stvari prihajajo na dan, ker vlada ni več tisti element, ki bi te posameznike držal skupaj. In samo to bom še povedal, mi smo šli v nadzor, da se ugotovi, ali je res to, kar obstajajo informacije, kar obstajajo tudi materialni dokazi, za mene ni normalno, da dan pred kongresom ministra za obrambo slikajo na njegovem privatnem zemljišču, njegov avto, da se za Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, hodi za njo in se jo slika na njenih zasebnih sestankih, kar ni normalno. Šli smo tja, da ugotovimo, ne za SDS, ampak, ker se je govorilo o teh poslancih.”

Ni bistvo prerekanje med Mahničem in Bobnarjevo, pač pa blokiranje zakonitega nadzora
Bistvo je po Mahničevih besedah ne to, o čem sta govorila z Bobnarjevo, pač pa to, da se je blokiralo zakonit nadzor, na vprašanje o tem, kaj lahko naredijo pa je odgovoril: “Se bomo pogovorili, potem, ko se tudi predsednik KNOVS vrne iz tujine, da vidimo kaj in kako naprej. Zopet se nam je to naredilo, najprej že na SOVI, kar se tiče Nataše Hribar, sam pa sem naredil, kar sem lahko. Tudi na podlagi današnjega pričanja Franca Kanglerja, smo se na preiskovalni komisiji, ki jo vodim, o ugotavljanju zlorab v primeru Franc Kangler in drugi, odločili, da to zadevo raziščemo, da sledimo temu, kar je predlagal Dejan Židan, kajti Dejan Židan je prvi, ki je to bistvo na nacionalni televiziji v Tarči januarja leto izpostavil, ko je dejal, naj se to razišče. In mi smo zdaj naredili to, ker se je v vmesnem času zgodilo kaj, ven so prišla v nekaterih medijih točno določena imena, kdo naj bi to počel. Jutri bo poslano na policijo, da zahtevamo točno te evidence, ki nam je Tatjana Bobnar včeraj preprečila, da bi jih pogledali.”

Žan Mahnič (Foto: posnetek zaslona)

Vsi, razen LMŠ in skrajne Levice, podpirajo KNOVS
Zanimive odzive ostalih predsednikov parlamentarnih strank, od katerih nihče ni obsojal dejanj KNOVS, Mahnič komentira sledeče: “Jaz se zahvaljujem kolegom, da so me podprli, nenazadnje se zahvaljujem predsedniku DZ Dejanu Židanu, ki je prvi dal pobudo, da se to razišče. Moram reči, da sem bil zelo presenečen, saj vemo, kako je pri KNOVSu. Karkoli je KNOVS delal v tem mandatu, zaposlovanje na SOVI, general Miha Škerbinc, tudi druge zadeve, ki so bile bolj odmevne, vedno je potem polarizacija. Koalicija zagovarja eno varianto, opozicija zagovarja drugo varianto. Tokrat pa razen Levice in LMŠ vsi zagovarjamo, da je treba zadevo raziskati in nihče ni obsodil tega včerajšnjega nadzora. V bistvu je LMŠ sama, ki je takoj ob začetku mandata zamenjala načelnika generalštaba, direktorja policije, direktorja kriminalistične policije, direktorja NPU, direkotrja SOVE, direktorja OVS, skratka, celoten varnostni aparat so obglavili in so dali svoje ljudi. Res je, da je to nek modus operandi, vsaka vlada da pač tiste, za katere meni, da bodo lahko z njimi delali, pa vendarle se je to tukaj prvič zgodilo, da bi recimo stranke, konkretno recimo stranka SAB, šla celo tako daleč, da nam je izrazila podporo v tej smeri, tudi mi vemo, da se to dogaja. Mislim, da je to bistveno, ker se je strankam, predvsem SMC, DeSUS in SAB to dogajalo in ne morejo reči, da tega ni. Rezali so jih kot salamo z raznoraznimi aferami, s podtikanji, z metanji polen pod noge in tudi za to so ratingi strank padli. Vsak ti pa pove dve imeni oziroma eno tisto glavno ime, ko jih vprašaš, kdo vam pa to dela.”

Foto: STA

Policija ima ugled na nekih področjih, ne pa npr. na področju velike gospodarske kriminalitete
Na Facebooku se je odzval Šarčev sekretar Damir Črnčec, kljub temu, da dve leti ni bilo ne duha ne sluha, odkar je prevzel svojo službo, v odzivu pa je sume označil za “fake news” in dejal, da se KNOVS zlorablja za politične namene, kar naj bi bil prikaz avtoritarnega janšizma, kakršen bi nas čakal v primeru njegove vlade. Mahnič se sprašuje, zakaj Črnčec ni rekel, da je fake news, ko se je poročalo, da se sledi tudi Aleksandru Čeferinu, nikoli ni namreč demantiral nobene stvari, kar se je poročalo: “Jaz se s tem zapisom ne strinjam. Verjamem, če bi bil gospod Črnčec v drugačni vlogi, se pravi, da bi sodeloval s strankami opozicije in ne recimo s stranko LMŠ, da bi ravnal drugače, da bi nas spodbujal, da je treba še v kakšen nadzor it. To je pač njegova osebna ocena. Seveda ima pravico do tega, mislim pa, da je čas tisti, ki bo pokazal, kdo je imel prav. So pa to stvari, ki jih je težko dokazati. Vemo, da danes v bistvu policija tisto, kar dela zakonito, dela zakonito, vse odredbe so nam pokazali, verjamem, da tudi Tatjana Bobnar nima roke nad celotno policijo, ne moreš vedeti, kaj se ti dogaja, ali kdo res počne to. Včeraj sem bil v bistvu kar šokiran, ker, ko smo imeli zaslišanje na KNOVS in sem Damirja Črnčeca in Marjana Šarca vprašal ali lahko dasta roko za koga, noben ni rekel, da lahko to naredi. Tatjana Bobnar pa je včeraj rekla, da da roko v ogenj za vse svoje najbližje sodelavce. Se pravi, takšno zaupanje je malo naivno, res pa je, da ti ne moreš vedeti, kaj se dogaja. Rekla je, mi delamo zakonito, transparentno, tako kot je treba. Verjetno, če bi mi delali nadzor štiri, pet let nazaj, takoj na začetku prve Cerarjeve vlade, bi isto poslušali. Ne bi nihče vedel, da obstaja nekdo po imenu Dejan Ornig, ki je vdiral v e-maile, v račune družbenih omrežij posameznikov in to je delal za policijo. Ali je vodstvo policije vedelo, ali Dejan Ornig to počne, ne vem, to je težko dokazati, ampak težko si mislim, da ne bi vedeli, zagotovo tista operativa in njihovi šefi, ne vem do katerega nivoja, so vedeli. Težko rečem o nekem profesionalizmu in integriteti, če poslanca Magajno obtožijo pedofilije, pridejo domov, mu zaplenijo računalnik, potem pa izgubijo trdi disk. Pravi, kako ima policija. Seveda ima policija ugled, ampak je treba povedati, kje ima policija ugled: tatvine, kriminal nižje intenzitete, prometne nesreče, varnost državljanov in varovanje, super, 71 procentna raziskanost tatvin je pač lep procent tudi na ravni EU-ja. Drugo pa je, kakšna je raziskanost recimo gospodarske kriminalitete. Tudi včeraj, ko smo gledali odredbe, sem bil zelo žalosten, ker neke gospodarske kriminalitete, se pravi tiste res top, ki v Sloveniji res je, državljanke in državljani lahko to dnevno spremljajo v medijih, policija v bistvu ne preiskuje. Seveda ne moremo le policije kriviti, marsikje da policija maksimum od sebe, problem pa nastane pri tožilstvu in sodiščih.”

Umazanih političnih iger dvojca Damir Črnčec in Marjana Šarca ni konca. Pojavljajo se resne informacije, da je Črnčecev krog zaupnikov vohunil za člani strank SMC, SAB in Desus. (Foto: STA)

Očitki Bobnarjeve, da je Mahniča zanimal policijski postopek v zvezi z domnevnim nezakonitim financiranjem SDS, ne drži
Bobnarjeva je Mahniču očitala, da naj bi ga zanimal tudi policijski postopek v zvezi z domnevnim nezakonitim financiranjem stranke SDS z Madžarske, kar pa po Mahničevih besedah ne drži: “Mi nismo nič govorili, dajte nam vpogled v to kar vodite proti SDS-u, mi smo imeli neko splošno debato tam in mi smo spraševali v tej splošni debati to, za kar smo pristojni in to je, ali potekajo kakršnikoli prikriti preiskovalni ukrepi. Ker, če pa to poteka, smo dolžni pogledati in tudi oni nam morajo pokazati in so rekli, da nič ne poteka.” Mahnič je spregovoril še o zadevi, ki še ni prišla v javnost: “Takrat, ko je bila tista famozna maketa na tapeti, smo se usedli v kombi in smo šli v nadzor na kriminalistično policijo in smo tam kljub temu, da je bil odprt primer, ker mi smo za odprte primere tudi zadolženi, za vse primere, kjer govorimo o prikritih preiskovalnih ukrepih, skratka od 149. do 157. člena Zakona o kazenskem postopku in smo vprašali, ali so bile odredbe zoper Gašperšiča, zoper Cerarja, zoper Lebna in sam vrh politike in smo dobili odgovor, kakršnega smo dobili. Ampak zanimivo, glej ga zlomka, nihče ni takrat problematiziral, niti ko smo šli leta 2015, ko so vdrli v parlament in na sedež naše stranke, ko so hoteli strežnik, ko so Širclju obračali stanovanje okoli, našemu poslanci, smo tudi šli tja, pa smo rekli, ok, tole trenutno poteka, zanima nas ali ste v tem konkretnem postopku uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe, se pravi tajno opazovanje, sledenje, prestrezanje elektronske pošte, prestrezanje klicev. To lahko mi vedno vprašamo kogarkoli in kadarkoli. Drugo pa je, kot se je poročalo, da naj bi brskali po mapah določenih poslancev, ministrov, predsednikov strank z namenom, da najdejo kaj o njihovi preteklosti, kaj jaz vem, da so nekoga ustavili in da je napihal ali pa je bilo nasilje v družini. Nas ne zanima, kaj je bilo, nas je samo zanimalo, ali je kdo in smo našteli tam poslance petih, šestih strank, predvsem pa kdaj poizvedoval in vpogledoval v evidence o poslancih, ministrih, skratka o politikih in tega nam generalna direktorica ni dala, zato je to danes zahtevala preiskovalna komisija.”

Rok Krajnc

 • Stajerka

  ….če bi to počela katerakoli desno-sredinska vlada……bi LMŠ sklical svet za nacionalno varnost……aja, kaj pa tista kršitev svet za nac.varnost BREZ zakonsko določenih udeležencev in to celo treh!!…..Levica je tiho kot rit, ker ve, da imajo tudi oni zasluge za razpad vlade……

 • rabbit

  Gospod Mahnič sem brala, da vas misli tovarišica Bobnar ovaditi zaradi blatenja in dobrega imena pa vam dam par nasvetov zastonj. Ko bosta z gospo na sodišču zahtevajte vse izpise telefonskih službenih in zasebnih pogovorov, ker kdo je dal policiji navodilo, da preganja gospoda, ki je na Facebooku všečkal objavo o Fajonovi, najbrž kar njena soseda in znanka iz Novega Polja Tanja Fajon. Potem zahtevajte vse primere, ki jih je policija zamočila od Koprivnikarja, do policistov, ki se vozijo pijani z mladoletnicami, migrantom štempljajo vize v potne liste, preprodajo mamila v policiji da o težkem kriminalu sploh ne govorimo, pa da vidimo Bobnarjevo, če bo še govorila o strokovni in neodvisni ter brezmadežni policiji. Za katero je po funkciji odgovorna ona saj dobiva temu primerno plačo, ki ji jo zagotavljamo vsi mi davkoplačevalci.

  • zaslosds

   A je to kakšna žalitev,g. Mahnič je mislil samo na prihodnost v policiji,denar ji je za dišal,iz te moke ne bo kruha.G.Žan ne dajte se,mi smo z vami.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Odlično! Lupčka!

   • rabbit

    Še nekaj sem pozabila, za pričo povabite Davida Orniga, ker takrat,ko je on vdiral v sisteme elektronske pošte in podobno je bila ona namestnica generalnega direktorja policije pa, da vidimo, če se upa soočiti z njim na sodišču.
    Odvetnik Matoz bivši policist bo že vedel o čem govorim, da o primeru Kangler sploh ne govorimo.

   • Kalabicnikola

    Smo vas in še vas bomo.

   • Kalabicnikola

    A si šel v Cavalinota posnifat malo belega.

   • Kalabicnikola

    Zdaj te bo pa častila s črtico belega u Cavalinotu

 • Antonius

  Šarec, Črnčec in Bobnarjeva se branijo s sprevračanjem dejstev. Krivdo zlorabe Knovsa očitajo opoziciji, ki je po zakonu dolžna preverjati delo varnostno obveščevalnih organov. in služb.
  Zastavimo si vprašanje, zakaj bi Mahnič zlorabljal komisijo, ki ji kot opozicijski poslanec predseduje, če Šarec, Črnčec in Bobnarjeva nimajo nič skrivati. Če naj bi Mahnič in opozicijska SDS zlorabljali Knovs, potem je nekaj zelo narobe z Ustavo, kjer je zapisano, da ima opozicija pravico in dolžnost, da preverja varnostne in obveščevalne službe, če posumi, da ju vlada zlorablja.
  V početju Mahniča ni popolnoma nič spornega. Šefa policije in Sove si izbere vsakokratna izvoljena vlada, opozicija ima pa z Ustavo zajamčeno pravico, da po svoji presoji vedno in kadarkoli kontrolira delo vodilnih in njim podrejenih v policiji, Npu in Sovi.
  Zanimiv je tudi očitek politika Šarca, da opozicijski politik Mahnič, Knovs zlorablja za politične namene.
  Če bi Šarec razumel bedarijo s katero se brani, se mu tudi s popravci ne bi bilo treba ukvarjati.

  • pajot

   Klovn ne bere ustave,jebi ga. Dvomim celo,da je kdaj prebral samo eno epizodo Alana Forda.

  • Stajerka

   ….vladajo in ne poznajo osnovnih zakonitosti države……ne vedo kaj je parlamentarna demokracija, ne vedno kakšno funkcijo in nalogo ima določena opcija v DZ……ne vedo kaj so naloge vlade, koalicije in opozicije……ne ločijo med izvršilno in zakonodajo vejo oblasti, sploh pa nimajo razščiščenih nivojev, kdo je komu odgovoren……to se je pričelo s Cerarjevo vlado, ki je DZ in opozocijo zaničeval do skrajnosti….
   morali bi uvest OBVEZNO izobraževanje VSEH kandidatov na volitvah – osnovni členi ustave, pristojnosti v DZ in predvsem odgovornosti..….brez tega NE bi smel NIHČE kandidirat na volitvah, mogoče nova naloga in odgovornost DVK…..to kar počno sveži obrazci/poslanci je KATASTROFA in SRAMOTA za državo, da ne govorimo o poniževanju državljanov……in da ti pravnica (krogec) v koalicijski stranki govori o tem, da je poslanec simbol države, je enostavno nedojemljivo…..

   • Kalabicnikola

    A si nore gobe jedla, Al maš koronavirus??????

  • Anton Slapnik

   ne moreš pričakovati od tesarja da se razume na zakone in demokracijo

  • Hanzi

   Pravilno razmišljanje. Večkrat sem že opozoril, da je Mahnič neizkušen politik. Naredil je dve napaki. Prva, je bila izjava o prihodnosti Bobnarjeve in druga, še večja, ko je na vprašanje v Odmevih, zakaj so se odločili za nadzor. V medijih so se pojavile slike prestižnega avtomobila g. Erjavca in slike ge, Pivec na privatni zabavi. Dr. Gorenak, pa o tej blamaži modro molči in bo odgovoril, ko bo prebolel šok. Ne vem, če ste opazili nelagodje g. Černača na posnetkih pred stavbo NPU.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Potrebno je iti do konca, pa če to policija smatra kot pritiske ali pa ne. Jaz imam v službi tudi pritiske. Potrebno je speljati projekte do roka, če se vmes kaj zaplete je potrebno zadeve rešiti, pa če tudi stane noč ali dve. Zato smo plačani in zato je plačana tudi policija. Sem bil parkrat mimo stavbe MNZ (Litostrojska) Ura 16.00 in ni več žive duše.

 • totex39

  Politiki, bi se morali zresniti in se nehati podtikati med seboj, kajti to ne pelje več nikamor, kvečjemu v razpad države.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Vprašanje je, ali sploh še imamo državo?

 • xtc

  Samo par stvari.
  BMZ je Bobnarci ipd analfabetom jasno pojasnil kako in kaj in da so v prekršku in da si kot uradni organ zakonov pač ne morejo razlagati,kot navaden državljan ampak striktno po pravilih,kar nakazuje,da ima Bobnarjeva precej nizek umski domet.
  Nadalje Levica so itaq bolj ali manj mentalni ideološki invalidi,kot njih volilci,upirannje LMŠ pa nakazuje,da so zadeve še kako realne in da očitno obstajajo dokazi o nezakonitostih,ki peljejo ravno v LMŠ,za katero in Xaracha ter Murija bi bil to popoln politični konec v šusu,zato se bodo upirali z vsemi sredstvi,sem pa zelo v dvomih ,da v celo zadevo nista vpletena tako Bobnarjeva kot PoKljukec. in še kdo.

 • hajduk

  Lepo vas prosim, vsak četrti slovenec je bil udbaš, seznam agentov pa je bil leta objavljen na internetu. Ne le v Sloveniji, ne obstaja človek na planetu, ki si jih ne bi mogel pogledati, vse varnostne službe na svetu vedo kdo so.
  Mogoče so šli menjavat sodelavce in ovaduhe policije, moram malo povprapat v vaški gostilni kdo so novi, potem je danes pač vsak tretji ali celo drugi slovenec njihov, če to kaj spremeni.
  Ne gre ravno za kakšne hude James Bonde ali Mosadove morilce, tisti časi o zatiranju domobrancev in ustašev so će 30 let mimo, današnji agenti delajo čisto nekaj drugega. Vas, mene in tebe nadzirajo, delajo se feajerje in zlorabljajo pooblastila, za ta kader so naša življenje igrica, vsakega posebej je treba pogledat in izpostavit nezakonita, teroristična postopanja vojske in policije, sicer ne razumem zakaj sploh živimo. Zgleda smo slovenci postali igrače sadističnih psihopatov, ki jih financirajo osamosvojitveni fašisti in gangsterji, medtem ko bi radi zgledali podobni razvitemu zahodu. To so resne stvari, ki so će popolnoma razklale in razslojile slovenski narod, lahko se vlečejo še generacije, treba je porinit in dokončati kar je začel Mahnič, če hočemo sami sebi dobro.

 • Anton Slapnik

  ako toti izpobijajo zakone, izpodbijajo tudi ustavo…
  za kršenje ustave je najstrožja kazen ?
  dobiti kakšno tujo državljanstvo ? z gnarom nekje drugje ?

 • šmentanamuha

  Patetični so ljudje, ki ne znajo oditi dostojanstveno s svoje funkcije. Sej ljubimec bo ostal, sam plača ne bo več tolk visoka.

 • Stajerka

  Dušan Mohorko
  @MohorkoDusan
  Kot direktor krim. policije sem imel kar precej nadzorov preiskovalne komisije DZ. Nikoli problematizral…in kot zmeraj so te nadzore vodili opozicijski poslanci. Hudo bo ko bo izvršna oblast odločala kaj se lahko nadzira in kaj ne.

 • Olga101

  Očistiti je treba Avgijev hlev, udbomafojdko gnezdo, ki se je kot rak razpaslo po Sloveniji! Lovke ima povsod, zato pa take odpor!

 • marta

  Zelo čudno izpade tole, ko berem, da “vsi, razen LMŠ in skrajne Levice, podpirajo delo KNOVS”.
  Zakaj npr. LMŠ in Levica ne podpirata dela KNOVS-a ?
  Takšno stanje, je v vsakem primeru zelo zaskrbljujoče za našo mlado demokracijo ???
  Če odgovorni dela KNOVS ne poznajo, kakor tudi in še bolj, če Zakona o parlamentarnem nadzoru nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, ki jih določajo členi od 24 do 27 čl. nočejo spoštovati in članom KNOVS, samovoljno nočejo omogočit vpogleda v določeno dokumentacijo TO NI DOBRO.
  Zakoni so napisani zato, da jih spoštujemo, da je na vseh nivojih v državi, zagotovljen nek red.
  Če zakonov ne rabimo, potem razpustimo VSE in se gremo kavboje.
  To ne gre tako !!!

 • Ivan Ivanovič

  Bilo kuda, udba svuda.
  Psi lajajo, udbokaravana gre dalje.