[Video] Minister Leben ne bo prevzel odgovornosti za preplačano maketo 2. tira, čeprav je to zapisal v spornem mailu! Pred tem so ga mediji že dvakrat dobili na laži!

Jure Leben (Foto: STA)

Brez odvečnih besed – 14. novembra 2017 je Jure Leben iz stranke SMC, takrat državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, zadolžen za 2. tir, v že razkritem in objavljenem dopisu zapisal, da bo sprejel “odločitev in odgovornost”.

Tviteraš tolemamo nam je pod članek prilepil včerajšnjo izjavo Jureta Lebna, zdaj ministra za okolje, ki o isti zadevi, včeraj so jo preiskovali kriminalisti, o čemer pišemo tukaj, pravi: “Ne prevzemam nobene odgovornosti.”

Leben že ima zgodovino laži
Jure Leben je v dopisovanju, v katerega so bili vključeni tudi njegovi takratni podrejeni, ki jih je včeraj preiskovala policija, Leben pa je bil na Finskem, lagal. To pa ni Lebnova prva laž, odkar je v politiki. Leta 2014 je moral odstopiti kot državni sekretar na ministrstvu za okolje, ker je lagal o svoji izobrazbi. Predstavljal se je kot magister, kar ni bil. V tujini je pridobil visokošolski naziv “Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske”, kar pomeni, da ima drugo stopnjo bolonjske izobrazbe oziroma sedmo stopnjo (po domače univerzitetno diplomo) po starem šolskem sistemu, ni pa magister znanosti.

In tudi to ni bila Lebnova prva laž, na kateri so ga ujeli. Časopis Dnevnik je takrat poročal, da je lagal tudi, ko se je prijavil za delovno mesto svetovalca na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in navedel, da je magister znanosti, čeprav to ni, in dobil službo. Da ni magister znanost, so na zavodu ugotovili šele po večtedenskem vztrajanju novinarjev Dnevnika, ki so se lotili preverjanja njegove izobrazbe. Leben je moral vrniti preveč izplačano plačo.

Škandal24

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Povejte, kaj levica govori resnico???? NIKOLI!!!!!!!!!!!!!

 • althar

  Kdaj pa je že kakšen socialist prevzel odgovornost za sranje, ki ga je naredil svojim ljudem?

 • Skrajno Desni

  Teh vladnih lažnivcev ni zmanjkalo ne v Yugi, samo razmnožil so se v Sloveniji po osamosvojitvi.

 • Viktorh

  Takšni so naši levičarji…

 • rubec

  Nič novega v slovenski politiki. Saj se je tudi janša lagal, da se ni sestajal s šarcem.

  • Vera

   Sestajati je eno, dogovoriti se o čem pa je povsem nekaj drugega.

 • Franjo Trojner

  In tota aferaška oblast bi naj bila vzor nam državljanom???
  Hej predsednik leve vlade Šarec nič drugačen nisi od sestopljenega bivšega etičnega in moralnega predsednika leve vlade Cerarja, tudi ti enako, kot on govoriš eno in počneš čisto drugo!
  Sicer pa drugače niti ne more biti, saj je zdajšna tvoja leva luzerska Šarčeva vlada sestavljena iz sestopljene luzerske in afer in škandalov prepolne Cerarjeve, z dodatki ostalih poražencev volitev.
  Bog se usmili vsega SLOVENSKEGA RODA in nam končno podari voditelje, ki bodo končno začeli delati v dobro vsemu SLOVENSKEMU RODU IN SLOVENSKI DRŽAVI, ker te, ki jih imamo sedaj res niso za nikamor.
  Drži pa dejstvo, da imamo Slovenci z redkimi prebliski veliko težavo z izbiro voditeljev naroda, pogosto nas vodijo najslabši možni, kar bo nujno potrebno spremeniti, če bomo hoteli obstati, kot narod!

 • tohuvabohu

  Nekdanji predsednik vlade Turbo Paroh je z vsakodnevnim “prevzemanjem” odgovornosti do tal razvrednotil ta pojem, tako da danes sploh več ne vemo, kaj pravzaprav pomeni.

 • Osti jarej

  ….mafijastanski politikanti lažejo,da sami sebi verjamejo….”gore poturice od turčina”

 • rrrrr

  Cerarjev magister U-bahn je človek misli, besed in dejanj. Izdelal bo novo, še lepšo in le petkrat dražjo odločitev o svoji odgovornosti.

  Novo maketo o tem bo svojim volilcem predstavil v prostorih degustacije v Drogi Portorož.

 • Andrej

  Besede ODGOVORNOST ni v besednjaku levih stremuhov. Če pa jo uporabijo pa ne vedo, kaj to pomeni.
  Edino, kar razumejo je: če je naš ni odgovoren. Pa če je v nasprotju z vsemi ustavami, zakoni in podobnem.

 • tonite falco

  Poglejte si tale video na youtubo in vam bo marsikaj jasno. Kaj so tudi podpisali naši levičarski politiki.
  Vir videa na linku:https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=79&v=-26qrmV-pRY
  Ime oddaje:
  U CENTAR Migrante će trajno da se nasele po Srbiji (politikolog Dragan Pilipović

 • totex39

  Leben ne more sprejeti odgovornosti, ki je ni naredil, drugače ga socialisti ne bi postavili na ministrsko mesto.

 • črnaovca

  Ne bodte naivni. Lebna je treba odstraniti ke ne želi dati dovoljenja za kurjenje uvoženega premoga v TEŠ 6 , še huje hoče vedeti kdo je lagal in da naj prevzame odgovornost. Torej s svojim pisanjem očitno podpirate mafijo ki je na veliko kradla pri gradnji in bi rada še pri dobavah premoga.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ta Das Jure Življenje glih ni življenjski, čeprav ga naša levičarske ovce neverjetno ljubijo.

 • xtc

  Da bi moral odleteti tako Leben ,kot Cerar(njegov šef v vladi in stranki) je jasno kot beli dan in dejstvo je ,da so te lumparije šle z Cerarjevo vednostjo in blagoslovom.

 • piko8

  Še enkrat več, da levaška besda pomeni, bolj LAŽEM, KRADEM BOLJ SMEM VAŠ IN ZANESLIV !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!