fbpx

[Video] Minister Leben ne bo prevzel odgovornosti za preplačano maketo 2. tira, čeprav je to zapisal v spornem mailu! Pred tem so ga mediji že dvakrat dobili na laži!

Jure Leben (Foto: STA)

Brez odvečnih besed – 14. novembra 2017 je Jure Leben iz stranke SMC, takrat državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, zadolžen za 2. tir, v že razkritem in objavljenem dopisu zapisal, da bo sprejel “odločitev in odgovornost”.

Tviteraš tolemamo nam je pod članek prilepil včerajšnjo izjavo Jureta Lebna, zdaj ministra za okolje, ki o isti zadevi, včeraj so jo preiskovali kriminalisti, o čemer pišemo tukaj, pravi: “Ne prevzemam nobene odgovornosti.”

Leben že ima zgodovino laži
Jure Leben je v dopisovanju, v katerega so bili vključeni tudi njegovi takratni podrejeni, ki jih je včeraj preiskovala policija, Leben pa je bil na Finskem, lagal. To pa ni Lebnova prva laž, odkar je v politiki. Leta 2014 je moral odstopiti kot državni sekretar na ministrstvu za okolje, ker je lagal o svoji izobrazbi. Predstavljal se je kot magister, kar ni bil. V tujini je pridobil visokošolski naziv “Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske”, kar pomeni, da ima drugo stopnjo bolonjske izobrazbe oziroma sedmo stopnjo (po domače univerzitetno diplomo) po starem šolskem sistemu, ni pa magister znanosti.

In tudi to ni bila Lebnova prva laž, na kateri so ga ujeli. Časopis Dnevnik je takrat poročal, da je lagal tudi, ko se je prijavil za delovno mesto svetovalca na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in navedel, da je magister znanosti, čeprav to ni, in dobil službo. Da ni magister znanost, so na zavodu ugotovili šele po večtedenskem vztrajanju novinarjev Dnevnika, ki so se lotili preverjanja njegove izobrazbe. Leben je moral vrniti preveč izplačano plačo.

Škandal24