fbpx

[Video] Minister Logar razkril, kako slabe odnose smo imeli pod Šarcem z drugimi državami: “Bilo je kar nekaj jeze iz strani sosednjih zunanjih ministrov”

Zunanji minister Anže Logar v oddaji Tema dneva. (Foto: Nova24tv)

Anže Logar je bil kritičen do nekaterih posameznikov, ki so se norčevali iz zdravstvene krize, potem pa po socialnih omrežjih pisali, kaj je vse narobe. “Posamezniki, posameznice so se delali norca iz vlade na socialnih omrežjih, odleteli v Maroko, Alžirijo, potem pa pisali na socialnih omrežjih, kje je vlada, da mi pomaga, kjer je minister, jaz sem tu, tu je vse narobe,” se je odzval minister za zunanje zadeve Anže Logar v oddaji Tema dneva z voditeljem Luko Svetino.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar in direktor NIJZ Milan Krek sta spregovorila o stanju korona krize v Sloveniji. Zunanji minister je govoril o težavah, s katerimi se je soočil ob prevzemu mandata, neodgovornih slovenskih državljanih v tujini in napadih opozicije ter nekaterih medijev na delo vlade.

V svojem razgovoru je povedal, da se je soočal z dvema pomembnima nalogama. “Prva je bila pomanjkanje komunikacije preteklega ministra s svojimi sosednjimi državami in nespametno sprejemanje uredb, ki so dobesedno zaprle tranzit tovornega prometa v Sloveniji. Zato smo prvi dan morali reševati to težavo. Bilo je kar nekaj jeze iz strani sosednjih zunanjih ministrov,” je dejal Logar. Med drugim je povedal, da se je nato le oblikovala zelo dobra komunikacija s sosednjimi zunanjimi ministri, kar se je tudi poznalo v obliki sproščenega tranzita. Logar pa je med drugim povedal, da so za vsak ukrep na meji bili obveščeni prvo ministri sosednih držav, da ni prihajalo do slabe volje iz njihove strani.

Logar podal tudi očitke glede “afera depeša”
Anže Logar se je odzval tudi na afero depeša. Večinski del opozicije z izjemo SNS so zahtevali tudi odstop zunanjega ministra, ki ne vidi nobenih težav v poslanem dopisu, ki ga je poslal Ukom kot odgovor na nesmiselne obtožbe in očitke neodvisnega novinarskega svetovnega popotnika Blaža Zgage, da se v Sloveniji omejuje medijska svoboda. Anže Logar je izpostavil, da je sama sreča, da obstajajo družbena omrežja, da ljudje najdejo prave informacije. Ob tem pa izpostavil, da se ne spominja nacionalne televizije v Evropi, kjer bi novinarke javne televizije pozivale na proteste proti vladi, ki jim vsak mesec nakaže njihove plače.

dr. Milan Krek, direktor NIJZ v oddaji Tema dneva. (Foto: Nova24tv)

MIlan Krek povedal, da smo zaradi uspešnega boja lahko umaknili ukrep prepoved gibanja med občinami
V nadaljevanju oddaje je nastopil diretkor NIJZ Milan Krek. Na vprašanje voditelja Luka Svetine, zakaj so se odločili za sprostitev nekaterih najbolj kritiziranih ukrepov med delom slovenske javnosti, je Krek odgovoril, da smo dosegli epidemiološko stanje, kjer si lahko privoščimo odpravo nekaterih ukrepov. “Ljudje so manj potovali, manj je bilo kontaktov. V sredo pa smo predsedniku vlade predlagali, da ukinemo ta ukrep, ker imamo zelo dobro epidemiološko sliko. “

Voditelj oddaje Tema dneva Luka Svetina.

Prvomajski prazniki so tempirana bomba za ponovni rast okužb, zato upoštevajte navodila stroke, sporoča Krek
Direktor NIJZ Krek je opozoril tudi na prvomajske praznike. Ponovno združevanja in tudi popivanje večje količine alkohola lahko v trenutku poderejo vso uspešnost, ki jo je Slovenija dosegla v borbi proti covid-19. “Združevanje v večjih skupinah pomeni tveganje,” je povedal Krek.

Luka Perš