fbpx

[Video] Minister za finance Šircelj prejel čestitko podpredsednika Evropske komisije

Minister za finance Andrej Šircelj (foto: sta)

Na Ministrstvo za finance je prispelo pismo s čestitko za finančnega ministra Andreja Širclja, kjer mu je podpredsednik Evropske komisije, zadolžen za makroekonomsko stabilnost EU, čestital za uspeh pri znižanju dolga in rekordnih makroekonomskih rezultatih.

Predsednik vlade Janez Janša je v okviru novinarske konference na Brdu pri Kranju povedal, da je na Ministrstvo za finance prispelo pismo s čestitko podpredsednika Evropske komisije, ki je zadolžen za makroekonomsko stabilnost celotne Unije. Pismo je bilo naslovljeno na finančnega ministra mag. Andreja Širclja, v njem mu je podpredsednik Evropske komisije čestital za uspeh Slovenije pri znižanem dolgu in pozitivnih makroekonomskih rezultatih.

“Podpredsednik Komisije je čestital slovenskemu ministru za to, ker je Slovenija med tistimi državami, ki so v lanskem letu najbolj znižale delež dolga in ker smo imeli ob tem rekordne makroekonomske pozitivne rezultate, ” je sporočil premier. “Tudi zadnja bonitetna agencija od štirih Slovenijo ocenila z oceno A in z opisno oceno glede prihodnosti stabilno,” je še dodal Janša.

Premier je ob tem poudaril, da ima Slovenija pri vseh štirih bonitetnih agencijah v svetu oceno A z opisom stabilno in ob tem dodal, da “torej vse, kar je na zemljevidu, niso gradovi v oblakih, ampak nekaj, kar bomo realno naredili,” je zaključil predsednik vlade.

Tanja Brkić