fbpx

[Video] Möderndorfer: Zamenjal stranko, sedaj pa ne spoštuje predpisov ter ogroža javno zdravje!

Jani Möderndorfer si je snel masko, ko je označil ukrepe v državnem zboru za neživljenjske (Foto: Posnetek zaslona)

Vlada bo s koncem meseca razglasila konec epidemije v Sloveniji, vendar bodo v veljavi še vedno ostali določeni ukrepi, ki nas bodo varovali pred morebitnimi novimi okužbami. Na ukrepe pa se več kot očitno požvižga največji kvizling med poslanci in novopečeni poslanec LMŠ, Jani Möderndorfer. Pred celotnim državnim zborom je izjavil, da maske ne bo več nosil, saj so zanj ukrepi neživljenjski.

Medtem, ko bi morali biti izvoljenci ljudstva vzor vsem državljanom, se je Jani Möderndorfer odločil za uporništvo. Pred celotnim državnim zborom si je snel masko in ukrepe označil za neživljenjske: “Oprostite, NIJZ se ne bo več delal norca iz vseh nas, tudi v tem prostoru, če se dela iz drugih, prav, tukaj noter pa naj bodo malo življenjski in malo razmišljajo.” Pri tem je še pozval predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, da je on tisti, ki mora odločati o zaščitnih ukrepih in ne NIJZ. Zorčič mu je odgovoril, da bo spoštoval navodila NIJZ še naprej.

Posnetek odziva poslanca LMŠ je zaokrožil po socialnih omrežjih, kjer je požel val kritik. Med drugim so ga državljani opozorili, da je marsikateri zakon neživljenjski, ampak ga vseeno spoštujemo. Drugi nad njegovo reakcijo niso čisto nič presenečeni, kajti od stranke, ki organizira kolesarska druženja, ni kaj drugega za pričakovati, medtem pa z iskanjem pozornosti smeši samega sebe ob izjavi, da je epidemija že končana in pri tem pozablja na ostale, ki ukrepe spoštujejo.

https://twitter.com/janponiz/status/1265232645610405893?s=20

Poslancu, ki je med drugim po izobrazbi medicinski tehnik, nošnja maske v udobnih pogojih v državnem zboru očitno pomeni neživljenjski pogoj, medtem ko številni delavci uporabljajo maske v dosti slabših pogojih. Ogrožal bi življenja drugih, medtem ko drugi spoštujejo zakone in nosijo maske cel dan, saj se zavedajo nevarnosti, ki jih prinaša koronavirus.

Sara Kovač