fbpx

[Video] Na plano prišle informacije: Sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) naj bi postopek v zadevi Patria peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano!

Barbara Klajnšek, Branko Masleša in Branka Zobec Hrastar. (Foto: Twitter)

V četrtek, 14. novembra, se pričenja sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, vpletenim v sodni konstrukt Patria. Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem in pristranskem, politično motiviranem toženju in sojenju ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča RS o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah na plano prihajajo informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano.

Enega od dokazov o “zagretosti” in “nepristranskosti” sodnika Branka Masleše nedvomno predstavlja pričanje Radovana Marvina, ki se je znašel v istem lokalu kot Masleša, pri tem pa je po naključju slišal, kako je ta zatrdil, da je treba Janeza Janšo uničiti. Seveda je to izrekel na zelo vulgaren način.

Maslešo nemudoma prepoznal
Marvin je na pričanju pred državnozborsko komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti glede tedanjega predsednika Vrhovnega sodišča RS Masleše, ki je odločal v zadevi Patria, povedal, da ga je opazil v ljubljanskem lokalu Ambient. Izpostavil je, da je ob prihodu v lokal nemudoma prepoznal Maslešo, ki je sedel za mizo skupaj s še enim izmed sodnikov, Masleša se je namreč veliko pojavljal v medijih.

Sodnik Branko Masleša: Janšo je treba sf…ti

Pričenja se (14.11.2019) sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, ki so krivično sodili v zadevi Patria. Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem in pristranskem, politično motiviranem toženju in sojenju – ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah – prihajajo informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in ostalih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano. Upajmo, da so to samo govorice. Enega od dokazov o "zagretosti" in "nepristranskosti" sodnika Masleše si lahko ogledate tudi na spopdnjem kratkem posnetku.

Gepostet von Janez Janša am Mittwoch, 6. November 2019

“Sicer nimam namena komurkoli prisluškovati, medtem ko ti sedijo ali kaj popijejo. Nenadoma pa slišim: Janšo je potrebno sf∗∗∗ti. Popolnoma ga je potrebno sfukati,” je v pričanju izdal Marvin. “Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi? Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, da je slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.” Marvin je v luči te izkušnje poudaril dejstvo, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal.

Bo sodnica zaščitila sodniške kolege ali bo postopala skladno z običajno prakso?
Okrožno sodišče v Ljubljani je skoraj polni dve leti zavlačevalo z začetkom primera odškodnine za krivično sojenje v zadevi Patria, ki jo od sodnikov, udeleženih v omenjenem montiranem sodnem procesu, zahteva predsednik SDS Janez Janša. Pravnomočno obsodilno sodbo v zadevi Patria je ustavno sodišče razveljavilo predvsem zaradi pomanjkanja konkretnih znakov kaznivega dejanja prejemanje oziroma dajanje obljube nagrade.

Janša, ki je moral po krivici v zapor, je na družabnem omrežju Facebook zapisal, da upa, da so informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano, le govorice. Glede na to, da bi morala biti v skladu z ustavo sodna veja oblasti neodvisna, lahko tudi preostali državljani upajo isto. Dejstvo namreč je, da se lahko vsakdo enkrat znajde pred sodnikom, in človek lahko le upa, da bo deležen objektivnega in profesionalnega sojenja.

Hana Murn