[Video] Na plano prišle informacije: Sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) naj bi postopek v zadevi Patria peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano!

Barbara Klajnšek, Branko Masleša in Branka Zobec Hrastar. (Foto: Twitter)

V četrtek, 14. novembra, se pričenja sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, vpletenim v sodni konstrukt Patria. Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem in pristranskem, politično motiviranem toženju in sojenju ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča RS o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah na plano prihajajo informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano.

Enega od dokazov o “zagretosti” in “nepristranskosti” sodnika Branka Masleše nedvomno predstavlja pričanje Radovana Marvina, ki se je znašel v istem lokalu kot Masleša, pri tem pa je po naključju slišal, kako je ta zatrdil, da je treba Janeza Janšo uničiti. Seveda je to izrekel na zelo vulgaren način.

Maslešo nemudoma prepoznal
Marvin je na pričanju pred državnozborsko komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti glede tedanjega predsednika Vrhovnega sodišča RS Masleše, ki je odločal v zadevi Patria, povedal, da ga je opazil v ljubljanskem lokalu Ambient. Izpostavil je, da je ob prihodu v lokal nemudoma prepoznal Maslešo, ki je sedel za mizo skupaj s še enim izmed sodnikov, Masleša se je namreč veliko pojavljal v medijih.

Sodnik Branko Masleša: Janšo je treba sf…ti

Pričenja se (14.11.2019) sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, ki so krivično sodili v zadevi Patria. Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem in pristranskem, politično motiviranem toženju in sojenju – ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah – prihajajo informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in ostalih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano. Upajmo, da so to samo govorice. Enega od dokazov o "zagretosti" in "nepristranskosti" sodnika Masleše si lahko ogledate tudi na spopdnjem kratkem posnetku.

Gepostet von Janez Janša am Mittwoch, 6. November 2019

“Sicer nimam namena komurkoli prisluškovati, medtem ko ti sedijo ali kaj popijejo. Nenadoma pa slišim: Janšo je potrebno sf∗∗∗ti. Popolnoma ga je potrebno sfukati,” je v pričanju izdal Marvin. “Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi? Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, da je slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.” Marvin je v luči te izkušnje poudaril dejstvo, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal.

Bo sodnica zaščitila sodniške kolege ali bo postopala skladno z običajno prakso?
Okrožno sodišče v Ljubljani je skoraj polni dve leti zavlačevalo z začetkom primera odškodnine za krivično sojenje v zadevi Patria, ki jo od sodnikov, udeleženih v omenjenem montiranem sodnem procesu, zahteva predsednik SDS Janez Janša. Pravnomočno obsodilno sodbo v zadevi Patria je ustavno sodišče razveljavilo predvsem zaradi pomanjkanja konkretnih znakov kaznivega dejanja prejemanje oziroma dajanje obljube nagrade.

Janša, ki je moral po krivici v zapor, je na družabnem omrežju Facebook zapisal, da upa, da so informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in drugih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano, le govorice. Glede na to, da bi morala biti v skladu z ustavo sodna veja oblasti neodvisna, lahko tudi preostali državljani upajo isto. Dejstvo namreč je, da se lahko vsakdo enkrat znajde pred sodnikom, in človek lahko le upa, da bo deležen objektivnega in profesionalnega sojenja.

Hana Murn

 • montyamp

  Slovenija je čudež v već pogledih .
  Da lahko država preživi najdražja in najslabša sodišča , ki bi morala skrbeti za red , gre zahvala preveč strpnemu narodu , kateremu se začne svitati , kaj pomeni rediti kačo na svojih prsih .
  Kače vohajo težave , zato se bodo v agoniji posluževale taktik tropa hijen , ki so zašle na teritorij levov .
  Ve se kdo bo zmagal .

 • montyamp

  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Zato so se komunisti borili , da lahko danes delajo s svojo zapuščino sramoto sebi in sodržavljanom .
  Psihopatologija udbovske agresije bi se morala ukvarjati s kombinacijami patologij ki rastejo iz 800 morišč v Sloveniji .
  Kri ni voda .

 • Antonius

  Čakte, čakte gospa sodnica Metka Turk, ki ste se nekoč pisala Dejak *! A to pomeni, da advokati strank v postopku ne bodo mogli obtoženih nič povprašati?!
  Česa se pa obtoženi bojijo? Saj nas je prav Masleša v Portorožu prepričeval, da je slovensko krivosodje neodvisno in od temeljev navzgor pošteno.
  Ko sem tri leta hodil pred krivosodje so se poštenjakarski tožici-ke in sodniki-ce skrivali. Nas so fotografirali z vseh strani, krivosodni poštenjakarji se pa zdaj fotoaparata bojijo.
  V dobrem seksu je vedno tako, da si na koncu, pravorečno izrečeno, *sfukan*.

 • Andrej

  Gospod Masleša ima prav, ko pravi:
  “…da je slovensko pravosodje neodvisno in od temeljev navzgor pošteno….”
  z eno samo malenkostjo, ki pa je bistvena. To velja le v sistemih, kjer ni komunizem na oblasti.
  Pri nas nam vlada CK ZKS. Torej?
  Laž na laž in izkrivljanje resnice v pravosodni veji, ki naj bi ščitila siromake.

 • Ryuk

  Sami neodvisni sodniki. Neodvisni od politike, od stricev iz ozadja, pa tudi med seboj, neodvisni od kolegov. Neodvisnost kar poka iz njih. Povečini še neodvisni od samostojnega mišljenja in delovanja.
  (Vrana vrani ne izkljuje oči)

  • Antonius

   Krivosodnih barab, poštenje v nobenem primeru ne omejuje.

 • Beli Sneg

  Ne dvomim, da bo Turkova ostala zvesta družbeno-politična delavka, ki ne bo razočarala svojih cehovskih prijateljev. Bilo bi preveč pričakovati, da bi se med večino sodnic našla ena, ki bi odigrala vlogo poštenega Zvjezdana Radonjića.

  • von Rhein

   Ona bo ostala zvesta družbeno politična delavka,ostala bo neoporečna in vestno izvršila navodila centralnega komiteja.

  • Marija

   Prav to sem hotela napisati.Naj to dajo soditi Radonjiču,pa bi se videlo.

 • JANEZ GUS

  Zdaj pa že res ne vem več ali se pise l2019 v samostojni Sloveniji ali l1943 v Kočevju na partizanskem sodišču.Za takrat smo razčistili,kaj je to skorpucalo od sodišča bilo.Zdaj pa mislim,da bo moralo EU sodišče za človekove pravice povedat svoje.Te bande se ne bi sramovali v S Koreji.

  • von Rhein

   Menim drugače…te bande bi se sramovali tudi v Severni Koreji.

 • Unikatna

  Če Janšev odvetnik zahteva, da se jih zasliši, jih mora! Kako bo pa postopek peljala, če se jih ne zasliši? Hehe, bojijo se kamer…

  • JANEZ GUS

   Pokvarjeni barabi pride prav vsak izgovor.Srbi pravijo-rđavom kurcu dlaka smeta-

  • JANEZ GUS

   Tisti,ki mu je zločinski fotr nakradel slike po Ljubljani,on jih pa še do danes ni vrnil,celo več, z njimi krasijo stanovanja celo otroci,mogoče zdaj že vnuki.Taka zločinska lopovska banda nam danes vlada.Sram vas je lahlko volilci.Čefurji izuzeti.

   • JANEZ GUS

    Replika na mginko

  • Marija

   Jaz bi se jih tudi na njihovem mestu.

 • mginko

  “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal.”
  Največji strup kot za podgane je za udbaše resnica. Takrat zgubijo ja…, zato jih taktrat držijo z levo roko kot , no saj vsete kdo profesionalno nosi levo roko v žepu javno na kulturnem dogodku.

 • antimur

  Če Turkovi ne bi ustrezal vonj smrdljivega kučanističnega sodstva, ne bi čofotala po tej gnojnici.

 • Garbage man

  Jaz bi vse seznanil z naravnim pravom. Morda srbokomunistka slapšakova misli ,da bi jo moral fukat srbokomunist domen??????Ker sta se pa oba napasla krvavega denarja (davkoplačevalci = ovce slovenske) si zaslužita pozdrav, ki jim pritiče………….pred naravno smrtjo

 • Garbage man

  Sfukat je potrebno jugokomunistično bagro na slovenskih sodiščih.Če ne drugače z naravnim pravom……………………

  • JANEZ GUS

   Sem 100 procentno prepričan, da tem maslenem se bo vse duplo povrnilo.Bog ne plača vsako nedeljo,kadar pa,je pa v obilju.

 • Franc Šink

  Tudi dojenčki se sporazumevajo na svoj način. Zakaj se potem ne bi sodniki ?

 • Olga101

  Udbomafija je vedno delala v ilegali in iz nje, že od Tita, preko Kidriča, Kardelja, Dolanca, do Kučana!
  Zahtevajmo javno obravnavo lopovov!

 • Prirejanje moralele sebi…

  Lustracija je enako sranje kot revolucija, prinesla bo drugo elito. Večini judstva je vseeno četudi ostanejo pozlačene riti na tronu, ki tvorijo status quo.

  • trobenta

   Začepi…..

   • Prirejanje moralele sebi…

    Ironija usode…”začepi” napiše @trobenta

 • VERZIFIKATOR

  Ranko Slameša

  AMBIENTALNA

  Dva bila sta, on in neki Cvetko,
  bedasto se je širokoustil,
  vulgarizmov cel šaržer izpustil,
  koga da bo spravil, vpil je, v kletko.

  Cvetko, ki bil z njim je, je že mrknil,
  si še ta bo želel kmalu mrka,
  topogleda in zabita crka,
  pritepenec, ki se je zakrknil.

  Ali pač še ni dovolj vulgarno,
  da bi razumel lahko tovariš?
  Bolje bo, po mizi če udariš,
  lopneš v ambientu preudarno.

  Lopneš po betici ga pristranski,
  kjer je najbolj tumpasta in gola,
  da sesedel se bo končno s stola,
  ambient ugledal svoj balkanski.

 • milanček

  samo en in edini recept, BUM!