[Video] Namesto, da bi se jim opravičil, je radikalec Brglez v Evropskem parlamentu tako rohnel nad Italijani!

Milan Brglez (Foto: posnetek zaslona)

Tudi letos so skrajni levičarji ob italijanskem dnevu spomina na fojbe izkoristili priložnost za potvarjanje zgodovine in poveličevanje Tita in partizanov. Pri tem so jih dodatno podžgali plakati CasaPound, ki pravzaprav niso širili sovraštva, ampak so izpostavili za slovenske neokomuniste kruto resnico, da so bili Tito in partizani pač zloglasneži in zločinci. Potem, ko sta se lansko leto v središče pozornosti prerinila zloglasna Tanja Fajon in Kardeljev vnuk Igor Šoltes, je letos glavno vlogo prevzel radikalec Milan Brglez, ki je, namesto, da bi se jim opravičil, zardel in si zaželel od sramote ugrezniti v zemljo, v Evropskem parlamentu zarohnel nad Italijani. Ob tem je CasaPound opisoval kot fašistično in skrajno desničarsko gibanje, pa čeprav so dejansko socialisti in tako torej Brglezovi somišljeniki. Razen glede odnosa do Tita bi se lepo ujeli v večini programskih točk, dodatno pa jim je skupno poveličevanje bandita Cheja Guevare. Slovenski komunisti so sicer v enem mesecu pomorili več Slovencev kot fašisti v vseh letih, v fojbah pa je šlo za sodelovanje slovenskih in italijanskih komunistov pri klanju na razredni osnovi, pri čemer nikakor ni bilo prizanešeno niti Slovencem, niti Judom!

Tudi letos so po tradicionalni slovesnosti ob italijanskem dnevu spomina na fojbe slovenski skrajni levičarji izkoristili priložnost za poveličevanje zločinov partizanov, ob tem pa so jih še dodatno podžgali plakati gibanja CasaPound, ki so predstavili resnico: “Titovi partizani, zločinci in morilci.” Ni trajalo dolgo, preden se je na dogajanje odzval tudi radikalec Milan Brglez, ki je v Evropskem parlamentu takole zarohnel nad Italijani: “Antisemitizem, rasizem in sovraštvo so pojmi, ki so se v zgodovini, žal tragični, evropski in svetovni, napolnili s pomenom, vendar pa so danes pomembni predvsem zato, da prepoznamo, poimenujemo in obsodimo sodobne oblike tovrstnih pojavov zato, da bi jih lahko preprečevali.”

Namesto, da bi se opravičil, zardel in si zaželel od sramote ugrezniti v zemljo, je obsodil plakate, ki so sporočali za komuniste kruto resnico
Namesto, da bi se kot predstavnik Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, opravičil, zardel ter si zaželel od sramote ugrezniti v zemljo, je nadaljeval z rohnenjem: “V današnji Evropi je mogoče zmotno prepričanje, da je to odvisno zgolj od avtoritarnih voditeljev, ki vsiljujejo, manipulirajo ljudi. Dejansko pa lahko velik požar povzroči šop vžigalic, stereotipov, predsodkov, ki temeljijo na nacionalni osnovi. Tako so se denimo včeraj v Italiji, na območju, kjer živi avtohtona slovenska narodna skupnost, pojavili številni neofašistični napisi, za katere pričakujem, da jih bodo italijanske oblasti obsodile in ustrezno reagirale na ta skrajno desni pojav. Vsekakor ni potrebe oziroma ima evropska politika veliko odgovornost, da zatre vsako obliko nestrpnosti.”

Foto: družbena omrežja

CasaPound so ideološki somišljeniki radikalca Brgleza in SD, oboji častijo bandita Cheja Guevaro
Kljub temu, da je gibanje CasaPound resnično skrajno in so njihova siceršnja stališča obsojanja vredna, z omenjenimi plakati niso širili sovraštva, pač pa so zgolj izpostavili dejstvo, da so bili Josip Broz Tito in njegovi partizani navadna teroristična banda, ki pa ni klala le v Italiji v sodelovanju s tamkajšnjimi komunisti, pač pa tudi na slovenskih tleh, kjer so brutalno umorili prek 100 tisoč žrtev. Pri tem je bizarno še, da skrajnež Brglez gibanje CasaPound vztrajno skuša prikazati kot fašistično in skrajno desničarsko, čeprav gre pravzaprav za bando socialistov. Še več, pripadniki gibanja CasaPound so pravzaprav ideološki somišljeniki Brgleza, razen v odnosu do Tita bi se strinjali v precej programskih točkah, prav tako pa oboji častijo zloglasnega bandita Cheja Guevaro. Kot smo na Nova24TV že poročali, je bil Guevara med drugim hladnokrvni morilec, terorist, sovražnik istospolno usmerjenih in rasist.

Foto: družbena omrežja

SD bi se kot nasledniki ZKS, ki so pomorili prek 100 tisoč žrtev, morali opravičiti
Lansko leto sta se sicer v takšnem času z napadi na Antonia Tajanija najbolj sramotila zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in evropski poslanec Igor Šoltes, sicer vnuk Edvarda Kardelja, ki je Borisu Kidriču osebno naročil, naj pospeši z umori razrednih sovražnikov.

O Kardeljevih zločinih oz. ukazih, ki so botrovali zločinom, obstajajo pisni dokazi. Foto: Arhiv Nova24TV.

Takrat smo za komentar prosili uglednega zgodovinarja dr. Staneta Grando, ki je med drugim povedal, da kljub temu, da so bili med žrtvami fojb, pa Granda meni, da noben poboj ni opravičljiv: “Če bi bili trdni v svojem prepričanju, bi organizirali procese, tukaj pa je šlo za vrsto drugih zadev. Koliko je bilo tukaj etničnega motiva, si ne bi upal trditi, ker dejstvo je, da so oni tudi Italijane mobilizirali v svoje vrste, če pogledamo vpliv Neslovencev iz Tržiča. Ni bilo toliko na nacionalni osnovi, kot pa na razredni osnovi. Dejstvo pa je, da so bili ravno zato tudi Slovenci in Hrvati žrtve tega.”

To, da so najbolj glasni prav pravni nasledniki ZKS, je Granda komentiral sledeče: “Popolnoma jasno je, da so oni najbolj ostri, saj so njihovi ljudje izvršili te poboje. Oni se na primer od Kraigherja niso nikoli distancirali, prav oni so glede tega najbolj na udaru. Mi, Slovenci, se kot narod nimamo kaj opravičevati za poboje, tudi se nima kaj opravičevati Republika Slovenija za to, pač pa se mora ta stranka opravičiti in se potrkati po prsih ter reči: mea culpa. To je bilo pač njeno vsakodnevno delo in fojbe so samo bolj množična oblika tistega, kar zdaj odkrivajo na Goriškem, kjer ni bilo nobene revolucije, pač pa so prav tako pobijali ‘nevarne’ ljudi.”

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša pa je v odzivu na takratne izjave premierja Marjana Šarca zapisal, da “zgodovino potvarja on. Je očiten primer, ko ena skrajnost hrani drugo.” Poudaril je še: “Fašizem je bil dejstvo, njegovi okrutni zločini razkrinkani. Mussolinija so Italijani sami obesili. Slovenski komunisti pa so v nekaj mesecih pobili več Slovencev kot fašisti v 20 letih.”

Tudi Granda se je strinjal in ponovno poudarja odsotnost sojenja: “To vsekakor drži, dejstvo pa je tudi, da jim sploh niso sodili. Še danes ne moremo zanemariti, da je general Cerutti, ki je odgovoren za zločine na Dolenjskem, za roško ofenzivo itd, da ga Ivan Maček Matija omenja kot ‘dobrega starega Ceruttija’. Vprašati se moramo, zakaj so te italijanske zločince, ki so po Dolenjskem in Notranjskem povzročili toliko gorja, po vojni izpustili in potem celo paktirali z njimi. To so prava vprašanja!”

dr. Stane Granda

Tudi zgodovinar Podbersič poudaril glavno vlogo ideologije pri fojbah
Znani zgodovinar dr. Renato Podbersič ml. pa je v svojem članku na portalu Časnik zapisal, da “je potrebno poudariti, da se aretacije in umori niso dogajali na etnični ravni, ampak je bil odločilen ideološki, to je razredni pristop.” Depeša, ohranjena v Arhivu Republike Slovenije, ki jo je 1. maja 1945 iz CK KPS prejel Kraigher, od marca 1945 tudi politični sekretar oblastnega komiteja KPS, tajnik pokrajinskega odbora OF in podpredsednik Pokrajinskega narodnoosvobodilnega odbora za Slovensko Primorje, se je glasila: “Takoj čistiti, toda ne na nacionalni bazi, temveč na bazi fašizma.” Podbersič je o tem še zapisal: “Zato v fojbah ne ležijo samo pobiti Italijani (in Furlani) ter nemški vojaki, ampak najdemo med njimi tudi žrtve slovenskega, hrvaškega in še kakšnega rodu, ki jih je nova revolucionarna oblast smatrala za svoje dejanske ali namišljene idejne oz. razredne nasprotnike. Med vsemi pa najdemo celo pet žrtev judovskega rodu iz Gorice.”

Zgodovinar Renato Podbersič (Slika: SDS)

Rok Krajnc

 • Antonius

  Brglez?!
  Kdor ne premore strpnost je sam nestrpen.
  Brglez je butel in kumrovško doktorirani idiot.

  • Miro Jereb

   Spet si preblag….povej resnico….hahahaha…

  • KAPIBARA

   Isti je z rasizmom: Kdor ga drugemu očita, je sam največji rasist.. !!

  • Hribouc

   Gre za notoričnega psihopata, za komisarja in za radikalnega sovražitelja drugačnih. V svoji drugačnosti dobesedno uživa.Demokracija mu je ječa.
   Rasistični aparthajdovec v deželi št.1.

   • milanček

    tudi v njegovi stranki ga imajo dovolj, saj so končno priznali, da kar je preveč, je preveč, butast je , daje neverjetno, da lahko sploh še hodi okoli odvezan!

   • Janko Lisjak

    Pamet imas kakor kmetavzar

    • Hribouc

     YES, gut, benissimo – I’m proud to be farmermacher zehr molto !

  • Steiermark

   **************************************

 • VERZIFIKATOR

  Milenko Brgolajz

  ZRCALCE NA STENI

  Zazrl davi spet se je v zrcalce,
  podplutost, gologlavost fant prezrl,
  pred steklom sam potem se nase zdrl,
  se iz profila še ogledal malce.

  Je čas, prijatelj, da spet zarotiraš,
  mu notranji je glas tedaj prišepnil,
  in pred nikomer več ne boš počepnil,
  ni prav, ambicije da še zatiraš.

  Se treslo je zrcalce, ko preskušal
  je držo kakor svojčas Mussolini,
  potem prijaznost fant pred steklom hlini,
  diktatorske slasti bi rad okušal.

  Potihem stranko dela da prevzame
  in kanclerski z njo položaj zasede,
  in srede takšne neizmerne zmede,
  se v vlogi firerski naš fant posname.

  Naprej se pači spet pred ogledalom,
  mu Jalta tokrat pred oči prihaja,
  sam sebi z brki dolgimi ugaja,
  na tleh nasprotnika uzre pred tnalom.

  Ambicije te svetu da razkrije,
  odločen je, ko v ogledalo bulji,
  nato prikazen v njem grdo nahruli,
  saj sanjski se privid mu v nič razbije.

 • resnicaboli

  Takšen človek ne sodi v politiko še manj pa v EU parlament. tipičen zagrižen komunist.

  • Black_hawk

   Tipičen NEPOLITIK. Koliko takih še imamo v Sloveniji?

 • Anton

  Na slovensken smo mi gospodar. V EU parlamentu pa nisi prokleta pizda komunistična! A bi nam že nehali delat sramoto po svetu!

 • KAPIBARA

  A si predstavljate na tam mestu Polža Lazarja ??
  Od 23 sekunde naprej: https://www.youtube.com/watch?v=dQ2CW3Zuo9M
  Po je pa pogumno novinarko v MB, kap zadela, med spanjem…

 • Black_hawk

  Danes je doktor lahko že vsak. Tip zagovarja pobojne poboje, teeba ga poslati na zdravljenje. Sicer se v slovenijo vse vrti okoli napol preživelih tem. Partizani in domobranci in vse kar je s povezano. Bruh.

  • janko

   Ker smo imeli strahoten bruh. V 20 milijonski Jugoslaviji so komunisti za neoviran prevzem oblasti od 1941. leta dalje do nekje 1947. leta pobili 2 milijona svojih bratov in sester, večino neoboroženih, nevednih, nedolžnih. Od tega 600 tisoč samo v Sloveniji. V Sloveniji tako trije živi hodimo po plitvo zakopanih kosteh četrtega, na doslej še mnogih neznanih in neoznačenih krajih, ker nikoli udba ni dopustila nobenega obeležja in nobenega govorjenja. Procentualno več kot kjerkoli. Dosledno po Engelsu, katerega kip še danes stoji v Kopru, da je potrebno za nemoten prevzem oblasti pobiti do ene desetine prebivalstva. Naj se ve.

   • Black_hawk

    Seveda naj se ve jasno, ampak vsake tri sekunde ni treba o tem, odpreš družino delo povsod iste debate 50000x preživete.

    • janko

     Ampak rdečuhi to ignorirajo in terajo še vedno po svoje do amena, že 75 let. Kot tudi nerazumno nasprotujejo naravnim zakonom, zdravi pameti…. Nočejo sprejeti evropske konvencije o totalitarizmu komunizma.

     • Black_hawk

      Ne samo rdečuhi tudi desni jim dobro sledijo. Stvari so abotne do amena.

     • Black_hawk

      Desnica mora iti preko tega, v civilizirano družbo napredno in tako. Seveda je treba rešiti tudi ta vprašanja ko bo čas za to.

     • janko

      Ja, se strinjam! Glejmo naprej, skupaj se trudimo, vsi.
      Pustimo še času čas za razjasnjevanje preteklosti.

     • samotoje

      Desnici ni treba iti preko ničesar ( čeprav se v formulaciji desno: levo verjetno ne bi strinjala). Narod mora najti svoj mir in dostojanstveno pokopati svoje mrtve. Narod, ki ne more pokopati svojih mrtvih, ne more naprej. Narod, ki ne zmore obsoditi komunizma- zla 20. stoletja, ne more naprej.

    • Milan Petrovic

     bravo

  • Lustrator

   Torej meniš, da se je komunistična partija in njena ideologija, ki v pogubo vodi Slovenijo že slabih 80 let vzela iz vesolja ali kaj? Ta tema bo preživela šele takrat, ko bodo VSI (živi in mrtvi) totalitaristi na sodišču obsojeni za podpiranje totalitarnega režima in niti sekundo prej. Se sprenevedaš ali imaš zgolj težave z razumevanjem časovnega kontinuuma (sedanjost je posledica preteklosti)?

 • janko

  Odločno moramo nekaj ukreniti, to so naši drji, ki nadaljujejo ISTE laži od 1945. leta dalje!
  Mnogo mladih izobraženih v Sloveniji na visokih položajih to iskreno verjame in so tako nič slabega misleč prenašalci v nove rodove in izvajalci teh pošastnih zmot.
  Nedopustno je početje teh starih prascev, saj dobro vedo, kaj je res in kaj ne! Mladi pa ne vejo in pač verjamejo.

 • Black_hawk

  Politik reševalec in urejevalec javnih zadev hehe. Koliko stvari je brglec rešil v Sloveniji :))

 • JANEZ GUS

  Kdo bo temu komunističnemu radikalcu podal uro zgodovine,da v Bruslju ne bo izpadel tak bedak.

 • zaslosds

  Edina korist tega rdečega ptiča je da ga ne gledamo več v Sloveniji,a se ga v Bruslju tudi tako na tanka alkota kot se je pri nas v parlamentu?

 • Hribouc

  Komunistično-Fašistično krvno in religijsko bratstvo pritlehno še živi.
  ——————————————————————————————————–
  Matija-Maček italijanskemu krvniku slovenskega naroda tik pred nekaznovanim odhodom domov v Italijo:” Stari, dobri Cerutti!” Kakšen mazohistični cinizem!
  Italijanskemu morilcu je slovenski morilec štev.1 dodal osebni avto, da se je oborožen odpeljal domov z vso nekaznovano italijansko vojsko, saj mu je Cerutti pustil kamione, tankete, težko in minometno oborožitev, težke Brede-mitraljeze
  in municije za dve NOB & OF Revoluciji + oficirje topničarje+ popolno komunistično
  udarno brigado!
  Zakaj?
  Zato, da je KPS s Kardeljem, Mačkom in Kidričem na kratko uničila posadke Vaških straž Dolenjske in Notranjske! UNIČENJE RAZREDNEGA IN IDEOLOŠKEGA NASPROTNIKA.
  IN Slovenski komunistični Kajni so začeli svoj mesarski pohod. Vašek straže so se predale masovno ena za drugo pod udarom italijanskih topov, predali so se na “Partizansko častno besedo z garancijo za življenje!”
  1040 ujetih Vaških stražarjev so po “procesih” naglih sodišč v Ribnici in v Kočevju oprostili, uradno pa obsodili na smrt samo 16, farsično in zlagano na montiranem procesu. Poklali in postrelili so vse do zadnjega. Ne vse naenkrat, ampak postopoma, Največji pokol je bil na Mačkovcu na Blokah, Jelendolu in Mozlju in v Kočevskih breznih in gmajnah.
  ————————————————————————————————–
  Smrt partizanske smrti je peklenske zavita v celofan “boja proti okupatorju!”

 • Ryuk

  Ko se pričkata dva hudiča – fašisti in komunajzerji, ostali vzamemo kokice.

 • KAPIBARA

  Kolo sreče- se okreče..

  • Kalabicnikola

   Evo prvi prostovoljec

 • Black_hawk

  Zanimivo. V EU lepo na nivoju govori doma bruha po drugače mislečih. Tudi to je ena vrsta sprenevedanj. Upam da bo odstopil.

 • Novakec1

  Spet pogrevate že tisočkrat pogreto župo.

  • ZatonMesecnikov

   Italijani jo. To njim povej….

  • Vlado77

   Res je- vendar komiji ne želijo tega enkrat za vselj razčistit. Še vedno nabijajo s svojo “resnico” v Dražgošah in nešteteih NOB hepeningih – in to s prisotnostjo vseh državnikov vključno s predsednikom. Pahorjem ,ki vemo kam spada. Dejstvo je da v tej državi ni volje ne moči , da bi obsodili vsaj simbolično kakega klavca ,ki je to počel v čast revolucije. Glede tega smo drugačni od mnogih narodov v Evropi.

 • Black_hawk

  Italijani ga niso razumeli, so misili da govori stvari iz časa rimljanov. Juga je malo zaostala kaj čemo.

 • Gren

  BRGLEZ JE RDEČA CISTERNA ZA ALKOHOL !

  • VERZIFIKATOR

   Cisterna že, a kdor tako ji reče,
   dodati moral bi opozorilo,
   da zdavnaj že se jo je posvarilo,
   da pušča ji ventil, da ven ji teče.

 • Kalabicnikola

  T I T O P A R T I J A

  • Steiermark

   Iz katere jame si pa ti prilezel? Iz tiste, kamor ste metali žrtvve tvojega pedoilsko morilskeega tita ali kar iz , z nekoliko zamude, iz kakšne prazgodovinske, pračloveške?

   • Kalabicnikola

    A ti si tudi prostovoljec..

 • ZatonMesecnikov

  Italijanski Fašisti so v 22 letih do leta 1941 ubili 5 bazoviških žrtev, slovenski komunisti pa so v Krimsko Jamo zmetali 60 Slovencev v treh mesecih.

  • Kalabicnikola

   Ne brez razloga

   • ZatonMesecnikov

    Se strinjam. Ker pač niso bili za Komunistično Partijo.

 • xtc

  Zaradi Titokomunistične bande ,ki je ropala,klala posiljevala in pobijala in terorizirala vse od Slovencev,Italijanov,Madžarov,Avstrijcev in še koga smo izgubili ozemlja v Italiji s trstom,Avstriji pa Koroško in velik del Štajerske.Tito komunizem je bil za nas Slovence poguba kot je sedaj Kučankomunizem njegova po 91 verzija.

  • Kalabicnikola

   Lažeš! !!!!

  • sunday

   popolnoma točno++++!!!

 • Kalabicnikola

  Zelo priljubljena dejavnost belckov je J A M A R S T V O….

  • ZatonMesecnikov

   Rdeči potomci zločincev ste polni bolne domišljije… kako upravičiti zločine svojih prednikov.

 • ZatonMesecnikov

  Brglez, ime, ki ptičem pač ni v čast in to zaradi tebe. Tvoje provociranje sosedov v Bruslju dela veliko škodo slovenskemu narodu. Italijani ne vedo, da so partizani pobili neprimerno več Slovencev, kot Italijanov. To bo dalo novo luč in osvetlilo poboje v fojbah na nov način. In izenačilo oboje, tako Slovence kot italijane kot žrtve Komunističnih partizanov in Revoucije.

 • šmentanamuha

  Kako je mogoče, da tako moten osebek prileze tako daleč?

 • šmentanamuha

  Cvet levice, srčika.

 • Vlado77

  Žal ni verjetno edini s tako pametjo. Neka skupina je celo prepevala komunistično pesem v parlamentu EU. In to kljub temu da imamo resoluciji ,ki obsoja ne le fašizem nacizem tudi komunizem. EU parlament postaja vse bolj levo nastrojen.

 • Jani Steiner

  Butelj Brglez, misli da je na domačem gnojišču. .

  • to_mi_delaj

   še bolje: naj gre stanovnika obiskat

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI SO NAJVEČJI RASISTI… SOVRAŽIJO BELCE IN POVELIČUJEJO MUSLIMANE IN ČRNUHE KI SO ZA NJIH VEČJI KULTURNI DOSEŽEK KI BOGATIJO NAŠO KULTURO!!! GLUPSON BERGLEZ! ZABIT KOMUNIST!

 • Franc Šink

  Saj v Sloveniji še obstajajo klavnice, samo so trenutno zapuščene.

 • Franc Šink

  Saj klavnice v Sloveniji še obstajajo,samo so trenutno zapuščene.

 • Stajerka

  Milan Brglez
  @milan_brglez
  Odgovornost (evropske) politike je, da ni strpna do nobene oblike nestrpnosti, sovraštva, rasizma in antisemitizma. Zato sem tudi v @Europarl_EN izrazil jasno pričakovanje za obsodbo neofašističnih napisov v Italiji. @strankaSD @Mladiforum

  ……IN KOMUNISTIČNIH V SLOVENIJI……lubi Bog, KDO se je oglasil, najprej pometite pred svojim pragom!…..

 • Janko Lisjak

  Skoda da niste doziveli fasizma da obcutili ljubezen

 • Janko Lisjak

  Brez tita bi bila primorska pod italjani nevedniki

 • Janko Lisjak

  Vrjetnost da ste koncalu osnovno solo je majhna

 • Janko Lisjak

  Nova24 sram vas je lahko

 • Janko Lisjak

  Ljubitelji druzine musolini

 • samotoje

  “…plakati CasaPound, ki pravzaprav niso širili sovraštva, ampak so izpostavili za slovenske neokomuniste kruto resnico, da so bili Tito in partizani pač zloglasneži in zločinci.” Kaj se nas tiče napis, da so bili Tito in njegovi partizani morilci ? Kaj imamo s komunisti? Prvi člen slovenske ustave pravi:” Slovenija je demokratična republika”.
  Brglez je komunist in naj se torej razburja v svojem osebnem imenu : Milan Brglez, komunist, obsojam….

 • Olga101

  Brglez in tovariši težko sprejmejo dejstvo, da so njegovi vzorniki komunisti -zločinci, enaki fašistom in nacistom! Tito BANDITO je enak Mussoliniju in Hitlerju!