fbpx

[Video] Navijači poražene jugoarmade žvižgali častni gardi in pripadnike zmerjali z izdajalci!

Častna četa SV (foto: Twitter)

Ljudje, za katere Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so pripravljeni zmerjati in poniževati vse tiste, ki bi jih v primeru resne nevarnosti branili in reševali, a kljub temu bodo kot paraziti naredili vse, kar je v njihovi moči, da našo domovino ponižajo, umažejo in izčrpajo. Različni pripadniki opozicije, kulturniki in celo novinarji javne televizije RTV pa so huligane, še zlasti Antifa teroriste, javno spodbujali pri njihovem škandaloznem izgredništvu! 

Razni jugonostalgiki in navijači poražene jugoslovanske armade so žvižgali slovenski gardi in jo poniževali z “izdajalci”, čeprav so bili prav slovenski vojaki tisti, ki so Slovenijo ubranili pred agresorsko JLA, ko je ta razglasila samostojnost, ki smo jo praznovali že na njen predvečer, torej 24. junija. To vse kaže na to, kako mar je za Slovenijo tistim, ki jim naša domovina nikoli ni bila intimna opcija in so naredili vse, da bi jo ohranili znotraj jugoslovanskih okvirjev, predvsem pa obdržali svoje politične pozicije in privilegije prvorazrednih.

Znano je tudi, da so ultra-levičarji iz vrst Antife, jugonostalgiki in postkomunisti organizirali protiproslavo, na kateri so “rjoveli” tuje pesmi, slovenskih zastav pa skoraj ni bilo. So bile pa zato zastave že omenjene anarhistične grupacije in podobne svojati. Nekateri pa so šli celo tako daleč, da so brez zadržkov razkazali svojo podlost in nespoštovanje do največjega slovenskega državnega praznika – v javnosti so razkazovali svoje zadnjice in “pirhe” ali če bi to prevedli iz “poživaljenega” v malce bolj človeški jezik: “Podelamo se na slovensko državnost in na vse, ki danes praznujete rojstni dan svoje domovine!” 

https://twitter.com/mgajver/status/1276205096242745346?s=20

So se pa razkazovalci genitalij kot pavi šopirili s komunistično totalitarno simboliko, vsemu temu primitivizmu pa so se brezsramno pridružili celo pripadniki nekaterih parlamentarnih strank iz vrst skrajne levice, celo propadli premier oziroma dezerter Marjan Šarec.

Dogodek, prav tako kot petkovi politkolesarski mitingi, vsekakor ni bil prijavljen policiji, huligani pa so celo zagrešili več kršitev javnega reda in miru. Še posebej pa se je odrezal anarhistični raper Zlatan Čordić – Zlatko, ki pa mu protiproslava ni zadostovala, ampak je moral celo motiti uradno javno prireditev v počastitev dneva državnosti, ki sta se jo udeležila tako aktualni premier Janez Janša, kot tudi predsednik republike Borut Pahor.

Ob tem je seveda mislil, da je največji “car”, in da mora njegove huliganske izpade, ki zanj očitno predstavljajo vrhunski umetniški dosežek, gledati čimveč Slovencev in Slovenk, a se je zmotil. S svojim bednim izpadom je zgolj opozoril na to, v kateri politični rog tuli oziroma za koga tako pridno gara, predvsem pa smo se lahko prepričali glede njegovega nivoja osebne kulture, še zlasti glede pomanjkanja spoštovanja.

Na “mitingu resnice” pa sta se po pričakovanju izjemno odrezala tudi režimski poet in nečak klavca politkomisarja Mirka Novaka – Frica Boris A. Novak, ki si tudi sicer znotraj PEN kluba prizadeva sejati razkol med Slovenci in pa politkolesar Jaša Jenull (gospod “Au, au, au”), ki na petkovih izgredih pred parlamentom v Ljubljani redno dokazuje svojo igralsko nenadarjenost ter potrjuje, da je zgolj še en potomec tranzicijskih privilegirancev, ki so svoj položaj utrjevali še v Titovini (v mislih imamo seveda zloglasnega državnega tožilca Hinka Jenulla in njegovo partnerko iz Jankovićevih krogov Jožko Hegler).

Foto: Polona Avanzo

Tudi nacionalna televizija RTV je po pričakovanjih skupaj z izgredniki tulila v en rog in jih opravičevala oziroma napadala nasprotno stran, pri čemer sta se še posebej odlikovali novinarka Špela Kožar in že slavna Eugenija Carl, ki si je pridobila popularnost v aferi z “Milanovimi presstitutkami”. In kar je najbolj šokantno: huliganstvo ultra-levičarskih Antife in Black Lives Matter se iz ZDA in zahodne Evrope seli tudi k nam – anarhisti so namreč po svoji alternativni proslavi ponoči divjali po Ljubljani.

“Neznani storilci” so namreč preko noči prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil. Na mestu bi bilo tudi pri nas razmisliti o razglasitvi pripadnikov Antife za teroriste, kot med drugim razmišlja ameriški predsednik Donald Trump. Vendar pa izvor celotne zdrahe niso “ubogi v duhu” marveč njihovi idejni vodje, ki so svoj čas zasedali visoke položaje v državi. Ideje, ki jih danes na ulici kričijo ultra-levičarski izgredniki in anarhisti, je v 80. letih javno razglašal bivši šef Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan.

Po družbenih omrežjih krožijo videoposnetki poročanja Televizije Slovenija iz leta 1988, ki prikazujejo, kako je Kučan delavce, ki so se zavzemali za samostojnost in demokracijo, zmerjal s fašisti, na seji širšega kolegija republiškega sekretariata za notranje zadeve v Tacnu pa je dal natančna navodila za ravnanje z opozicijo. Danes se zgodovina ponavlja, ko dediči istega režima z “janšisti” in “fašisti” zmerjajo demokratične sile. “Na koncu se čuti nekaj slovenskih pisateljev in njim pridruženih članov pristojnih za to, da napišejo novo ustavo. Tu gre za tipično meščansko ustavo, ki je slabša od Čosićeve, kajti Čosićeva je sicer meščanska, ampak ostaja vsaj z eno nogo znotraj socializma in znotraj Jugoslavije. Ti naši pa ne govorijo niti o Jugoslaviji, niti o socializmu, niti o osvobodilni fronti. Ampak govorijo o naravni pravici slovenskega naroda, da, izhajajoč iz neodtujljivih pravic človeka, naredijo družbo po svoji oz. po Bučarjevi meri,” je še ena izmed Kučanovih izjav, ki jih je izrekel 15. aprila 1988 na seji širšega kolegija republiškega sekretarja za notranje zadeve v Tacnu. Za Kučana Slovenija namreč nikdar ni bila intimna opcija.

Mateja Horvat