[Video] Kako se je levica ponižala pred “ljudstvom” tipa Muki, Jenull in Tea Jarc

Datum:

Soočenje na Trgu republike ni potekalo tako, kot so si zamislili organizatorji, ki se imajo za predstavnike ljudstva. Njihovo doživetje jim je sprva pokvaril dež, v nadaljevanju pa kar sami soočenci, ki so bili precej neprepričljivi pri odgovorih na vprašanja. Precej so spominjali na Šarčevo koalicijo, ki je zaradi različnih interesov razpadla. Nekateri pravijo, da so se celo ponižali, saj so se pustili voditi “kulturniku” Jaši Jenullu in “sindikalistki” Tei Jarc. “Nebo joče od smeha, da se morajo KUL-ci  tako poniževat pred Jenullom in Teo Jarc,” se je pošalil ekonomist Matej Lahovnik. 

Iniciativa Glas ljudstva je prejela skoraj 250 vprašanj, ki jih je “ljudstvo” želelo postaviti političnim strankam. Neprimernih vprašanj niso upoštevali in glede na to, da so na “njihova” vprašanja odgovarjale zgolj njim priljubljene stranke, nam je lahko jasno, da ni bilo prostora za vprašanja o vrtoglavih prihodkih elektro oligarha. Na tribunah, ki so jih postavili na Trgu republike, so predstavniki strank najprej odgovarjali na tri sklope vprašanj.

Prvi sklop vprašanj so zastavile organizacije, ki so del iniciative, drugi sklop vprašanj so v iniciativi prejeli po spletu, v tretjem pa so odgovarjali na vprašanja občinstva. Na nekatera vprašanja so predstavniki strank odgovarjali z loparčki, na katerih so bili odgovori da in ne. Vsak udeleženec soočenja je imel na voljo po dve repliki. Na vprašanje so morali odgovoriti v 45 sekundah, na potek časa pa jih je opozarjal kolesarski zvonček.

V iniciativi Glas ljudstva verjamejo, da je še posebej v predvolilnem času izrednega pomena, da se bodoči politični predstavniki in predstavnice ljudstvu lahko neposredno predstavijo v živem, odprtem in javnem prostoru ter obenem, da lahko tudi sami volivci in volivke postavijo vprašanja, ki so zanje pomembna. Izpadlo ni tako, vzdušje je bilo precej turobno tudi na račun dežja, medtem pa so soočenci precej negotovo odgovarjali na vprašanja. Nekateri pravijo, da so se celo ponižali, saj so se pustili voditi “kulturniku” Jenullu in “sindikalistki” Tei Jarc. “Nebo joče od smeha, da se morajo KUL-ci  tako poniževat pred Jenullom in Teo Jarc,” se je pošalil ekonomist Matej Lahovnik.

Z odgovori so bili precej neprepričljivi
Politični analitik Miran Videtič je opisal, kako je potekalo žegnanje političnih strank “kao” levega pola na Trgu republike. Ko je sindikalistka Jarčeva vprašala, če bodo zaprli Termoelektrarno Šoštanj do leta 2030, je bila med žegnanci prava panika, loparčke so obračali, dvigovali, spuščali, malo so se nagibali k DA, potem malo NE. Bili so v očitni zadregi, pri enem izmed vprašanj pa so celo uvedli “diskont” na odgovor.

Frontman protestov Jaša Jenull jim je nekoliko olajšal delo in vprašanje v nadaljevanju postavil nekoliko drugače. “Boste naredili vse, kar je v vaši moči, da zapremo TEŠ?” je dejal. Žegnanci so se vidno oddahnili, saj je seveda lažje reči, da bodo naredili vse, kot pa fiksno obljubiti zaprtje TEŠ. Maloštevilna publika jim je ob tem veselo ploskala. “Volk sit, koza cela … ampak mi ostali, smo pa videli princip delovanja. Ko pridemo na oblast in naletimo na težavo … bomo spremenili težavo in ostali všečni nevladnikom ali pa bodo nevladniki spremenili vprašanja! Jao, jao! Bog se nas usmili!” je komentiral Videtič.

https://twitter.com/DolinarJr/status/1515357379176677384?s=20&t=t9RHYLBno0tWmJ3YXPgmfQ

Pri tem je še izpostavil, da je predsednik Gibanja svoboda dr. Robert Golob na vsa vprašanja odgovoril z DA.Dobra. Golob bi na Trgu republike rekel DA, četudi bi ga vprašali, če je na minimalcu,” je izpostavil raziskovalni novinar Bojan Požar. Tudi kandidat za poslanca SDS Davorin Kopše je spremljal dogajanje. “Ulična demokracija ponavlja vprašanje, dokler odgovori niso pravilni. Če še vedno niso pravilni, se vprašanje razveljavi,” je strnil dogajanje.

Celotno dogajanje, ki razkriva kako se je levi pol osramotil pred tako imenovanim ljudstvom si lahko ogledate tukaj:

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je glede skrivanja dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...