fbpx

[Video] Nekdanji poslanec Magajna razkriva, kako je postal žrtev koordinirane akcije globoke države in POP TV – ti so skupaj pozvonili pri njemu na domu ob 6. zjutraj!

Andrej Magajna (Foto: STA)

“Zelo dobro organizirano. Jaz sem že malo predvidel, ker sem dobil namig, da bodo prišli. Opozarjali so me, da bom dobil preiskavo. Sam se nisem imel takega, da bi skrival. In ko je 3. novembra pozvonilo ob 6. zjutraj. Zunaj je bila še tema in so bili policaji pred vrati. Ni minilo niti četrt ure, pol ure, pogledam skozi okno, kaj se tam svetijo neke luči. Novinarji, par avtomobilov z oznako Proplus. Takšne izmišljarije delajo, kar še bolj ustvarja sum, da so določeni novinarji in policija med sabo povezani,” je razkril nekdanji poslanec Andrej Magajna, ki so ga zaradi neposlušnosti v državnem zboru obtožili pedofilije, vse to ob podpori POP TV. Da se je opral podtaknjene krivde je potreboval dolga leta boja s sodnimi mlini, madež diskreditacije in poskusa likvidacije pa še vedno ostaja.

Diskreditiran in javno omadeževan s strani struktur globoke države in POP TV-ja se Andrej Magajna odlično spominja tistega dne, ko so ga na vhodnih vratih pričakali policisti z vklopljenimi kamerami in novinarko 24ur. Spominja se, da so dve uri čakali pred vrati, tako je bilo pomembno. Ne bo pozabil, da je bila novinarka urejena, kot da je ne bi nihče zbudil sredi noči. “Bil je narejen make up, frizura. Nekdo, ki je bil klican po telefonu, ne bo prišel urejen, ne bo prišel s celo ekipo snemalcev, šoferjem. Ta dežurni novinar bi priletel od doma, razen če tam na Proplusu kar stanujejo in čakajo celo noč ter v pripravljenosti urejeni in obriti vnaprej,” se spominja usodne noči Magajna.

Sumljivo se mu je zdelo, da bi ga naj novinarka POP TV Katarina Matejčič spraševala, če je na črno oddajal stanovanje podnajemnikom. Magajna jo vprašal, kaj govori. V nadaljevanju pove, da je pred leti govoril z njo. Na vprašanje, kdo ji je razkril informacijo, je vehementno povedala, da Magajnova starejša soseda.

Gepostet von Perš Luka Perš am Dienstag, 30. Juni 2020

Medijski umor ustvarili na podlagi klica sosede, ki ni imela ne telefona ne telefonskega imenika
Magajna nam v nadaljevanju razkrije laž novinarke POP TV. “To je bila pa ena starejša gospa Danica, ki smo ji veliko pomagali. Tudi telefona ni imela, kaj šele imenika. Ta gospa brez imenika naj bi poklicala novinarje,” se po toliko letih še vedno čudi Magajna. Obtožba je na sodišču gladko padla, saj niso imeli nobenih dokazov. “Glavno je nekoga umazati, potem pa naj se brani,” pripomni.

Janko Goršek se vse prevečkrat pojavlja v ozadju policijskih akcij politikov. (Foto: STA)

Zelo dobro se spominja tudi ene izmed sej delovnih teles v Državnem zboru, v katerem je povprašal takratnega direktorja policije Janka Gorška, če je bil v stiku z novinarji. Presenetila ga je popolna tišina, ko Goršek ni bil sposoben odgovoriti na preprosto vprašanje. “Ustvarja se sum, da so zadeve zrežirane in koga je potrebno umazati. Ta zadeva je na sodišču padla, kar smo vsi vedeli. Niso imeli dokazov,” še razkriva Magajna.

Magajna plačal s svojim dolgoletnim ugledom, ker ni podprl zakona o RTV Slovenija
Obračun z globoko državo in njenim medijskim aparatom je doživel, ker kot poslanec vladajoče stranke SD ni podprl zakona o RTV Slovenija. Spominja se pritiskov, ki jih je doživljal zaradi svoje nepopustljivosti. Smatrali so ga kot disidenta. “Takrat je bilo za to levo koalicijo zelo pomembno, da prevzamejo RTV, jaz pa nisem glasoval za ta zakon, ker je bil preprosto slab.”

Naslovnica POP TV pred devetimi leti, ko so izvedli medijski umor Magajne. (Foto: posnetek zaslona/24ur.com)

V času sodnega postopka so mu ponujali pogojno kazen, a je ni sprejel. “Potem so vlekli, te izčrpavajo. Ni govora, ker nisem nič takega naredil, česar bi se sramoval. Na sodišču se je to izkazalo, ampak umazan pa si. Madež ti dajo in to je osnovni cilj. Diskreditacija, da ti javno umažejo ugled. Slišim, da novinarji pridejo pred policijo. Kam to pelje? V kakšni državi smo?”  Ob tem lahko samo zapišemo, da globoka država v navezi z medijskim kartelom ne izbira žrtev, tudi če pripadajo čistokrvnemu levemu političnemu polu, kot se je dogodilo bivšemu poslancu Socialnih demokratov Andreju Magajni. Le zato, ker je razmišljal in deloval samostojno v vlogi predstavnika ljudstva.

Luka Perš