[Video] Nekdanji predsednik programskega sveta RTV Mitja Štular: Javnega medija nimamo zato, da bodo zavezovali jezik ljudem, ki bi želeli povedati resnico!

Foto: Nova24TV

Ljudje v medijih nikoli niso bili izvoljeni, imajo pa lahko neverjeten vpliv na izgled politične krajine, zato ne čudi, da prav mediji predstavljajo četrto vejo oblasti. Mediji lahko ljudem prinašajo objektivne informacije, lahko pa jih prikrojijo, pri čemer je potrebno zavedanje, da je pristransko in zlonamerno poročanje vedno škodljivo. O problematiki neobjektivnega poročanja javne RTV je v oddaji Dialog z voditeljem Aleksandrom Rantom med drugim spregovoril strokovnjak za telekomunikacije in nekdanji predsednik programskega sveta RTV Slovenija dr. Mitja Štular.

Štular je ob navedbi, da mediji predstavljajo četrto vejo oblasti, izpostavil, da zagovarja prepričanje, da imajo mediji večjo vlogo in večjo odgovornost za stanje v družbi. “Ne nazadnje je potrebno upoštevati, da ljudje dogajanje okrog sebe v tem času, ko je tehnologija tako razvita, dojemajo skozi to, kako o tem mediji poročajo. Torej, kaj vidijo na televiziji, kaj slišijo na radiu, kaj preberejo v časopisih – in preko tega si ustvarijo mnenje.”

Če so mediji pristranski, določene stvari zamolčijo. S komentiranjem in neko pristranskostjo pa po besedah Štularja ves čas spuščajo bolj ali manj odkrita sporočila o tem, kaj naj bi bilo dobro ali pa kaj ni dobro in koga je potrebno ljubiti in koga sovražiti. Ljudje, volivci si posledično ustvarijo zgrešeno predstavo in so tako rekoč zavedeni. “Menim, da se je v letošnji volilni kampanji vloga medijev jasno izkristalizirala. Kritičen sem do mainstream medijev, pri čemer bi izpostavil RTV Slovenija, ki je volilno kampanjo očitno delala, in ne spremljala. Mediji bi morali volilno kampanjo spremljati, jo čim bolj objektivno in iz različnih zornih kotov spremljati – ti so jo pa delali. Stvar je šla v napačno smer, skrenila iz kurza. Iz tega razloga smo se organizirali v gibanje Glasno!, namreč. ne strinjamo se, kako javni medij, ki bi moral imeti posebno vlogo in pokrivati vse potrebe, ki v družbi obstajajo, ne zasleduje smernic objektivnosti in pluralnosti.”

V Sloveniji ljudje slabo razumejo ločitev med javnim in zasebnim, tudi pri medijih je podobno. Zasebne medijske hiše imajo več svobode, o čem lahko govorijo in kaj lahko objavljajo, državne (pri nas RTVS) pa naj bi bile zavezane objektivnemu poročanju, določenim standardom in objektivnemu informiranju. Na vprašanje, kako sam vidi ločitev med zasebnim in javnim v medijski sferi, je Štular odgovoril, da sam ne bi postavil teze, da lahko zasebni medij počne, kar hoče, javni pa mora slediti nekim merilom. “Menim, da moramo tukaj vzpostaviti nek standard in mu slediti. V javnem izražanju so neke stvari, ki so kaznivo dejanje, in na tak rob se ne bi smel spustiti noben mediji. V takšnem primeru morajo obstajati sodne poti.”

Razumni standardi in poklicna merila nuja za napredek Slovenije
Po besedah Štularja obstaja relativno široko področje, ki spada v svobodo govora: lahko je nedolžna govorica, bolj sočna govorica, nekatere besede, ki lahko nekoga prizadenejo. Vprašanje je, kje tukaj postavimo črto oziroma katero linijo človek ubere. Z vidika poslušalca in gledalca, ko nekaj gleda in posluša, pa je tako: če je medij javni, to pomeni, da se javno financira. Kar pomeni, da vsi tisti, ki to gledamo in poslušamo, smo financerji vsega. Ne nazadnje je tudi v zakonu napisano, kaj mora javni medij počenjati in na kakšen način mora to počenjati. Pod tako predpostavko so ti kriteriji še strožji. “Čistost moramo najprej uveljaviti na področju javnega medija z absolutnim trudom, da je komunikacija v naši družbi strpna, tudi s strani vseh ostalih medijev.” Štular je spomnil, da je na zadnji seji programskega sveta eden od programskih svetnikov dal prispodobo: resnica je kot nihalo, bolj kot se nekdo potrudi, da nihalo umeri v svojo smer, kar pomeni, da je z resnice prešel na laž oziroma z napol resnice na laž, bolj bo nihalo v nekem trenutku lahko zanihalo na drugo stran. “Ko se bo nekdo drug pojavil v tem okolju in videl in rekel, dobro, če so ti to potegnili v to smer, potem bomo mi v drugo smer do enake namere. Zgodi se lahko, da imamo ta nihanja izredno velika, kar je po svoje slabo, po drugi strani pa lahko poslušamo dve plati medalje. Tukaj bi morali biti modri in pametni in na nekih razumnih standardih, na razumnih poklicnih merilih, bi se morali tukaj ujeti, če želimo doseči napredek Slovenije.”

Kritiko pogosto napačno označujejo za sovražni govor
Po prepričanju Štularja je v slovenski javnosti pogosto napačno razumljeno, da se kritiko označuje za sovražni govor. Torej, ko nekdo izreče neko kritiko proti nekomu, potem to takoj označijo za sovražni govor in nestrpnost. Uporabljajo izraze, kot je homofobija, in to samo zato, ker si je oseba drznila izreči svoje lastno stališče. “To so stvari, ki so absolutno iz domene svobode govora. To so stvari, ki če so dobro podkrepljene, jih je potrebno brez kakršne koli dileme podpreti in o njih, če različna mnenja obstajajo, odpreti debato. Mislim, da bi se lahko stvari skozi tako razpravo dobro razčistile. Čeprav, moram reči, da ko stvari spremljam v zadnjem času, da sem pesimist. Govorim o javnem mediju RTV, ki tako brezsramno in tako usmeritveno poroča.”

Foto: Printscreen

“Ko se pogovarjamo o objektivnosti, to pomeni, da ni primešane nobene subjektivnosti. Resnici na ljubo, tudi vsak novinar, ki ko nekaj dela, ima pri tem nek subjektiven pristop. V praksi se absolutni objektivnosti ne moremo približati, je pa potrebno težiti k temu, da bi to tako bilo. Če pogledamo akte, ki določajo, kako bi se javna televizija morala obnašati in delati, je tam natančno napisano, kakšnim ravnanjem se mora izogibati, k čemu mora stremeti in ne podlegati nekim skupinam. Seveda pride do raznih odklonov.” V skladu z zakonom o RTVS je potrebno po besedah Štularja stvari uravnotežiti, kar pomeni, da imajo vsi pogledi, ki so relevantni in argumentirani, možnost, da so predstavljeni. Tako se lahko ljudje na podlagi slišanega sami odločijo in opredelijo lastno razmišljanje o neki temi.

Intervju Možina – Dežman kot povod za upor
Glede intervjuja dr. Možine z dr. Dežmanom Štular meni, da je bil to povod, da se je v naši družbi pričelo nekaj dogajati oziroma da so se temu nekateri glasno uprli. “Gledalci in poslušalci, ki to gledamo in poslušamo, ne nazadnje tudi financiramo, nimamo javnega medija zato, da bodo zavezovali jezik ljudem, ki bi želeli povedati resnico, da bodo prikrojevali. Sicer pa imajo primeri že daljšo brado in zgodovino. Ko sem bil v letih 2012-2016 član programskega sveta, smo zaznali večje število podobnih stvari, neprofesionalnosti, ki so se dogajale. 25. aprila 2016 sem zato kot predsednik programskega sveta na dnevni red uvrstil točko zagotavljanja spoštovanja zakona o RTV Slovenija, poklicnih meril in načel novinarske etike v programih RTV Slovenija in programskih standardov. Torej, to je problem, ki je bil že takrat zelo jasen, in smo ga zaznali. Ko takšno točko odpreš na programskem svetu, padejo prvi očitki v smislu: to pa mi ne moremo, je čisto nekonkretno, o čem se pa mi sploh pogovarjamo? Da je bila točka konkretizirana, sem navedel vrsto primerov, ki se mi zdijo, da niso bili profesionalni (na primer poročanje Eugenije Carl o domnevnem kupovanju glasov za župane, enega od županskih kandidatov na podlagi izjave brezdomca, le nekaj ur pred volilnim molkom pred prejšnjimi lokalnimi volitvami. Poročanje Edvarda Žitnika o papeževem obisku v ZDA, ki je bilo izrazito napačno interpretirano. Poročanje Jelene Aščić, da prvak opozicije dela lastno vojsko. Razne neobjave o aktualnem dogajanju itd.).”

Foto: Nova24TV

“Veseli in presenečeni smo nad odzivom ljudi ob ustanoviti gibanja Glasno!, ki je namenjeno zaščiti gledalcev, poslušalcev in svobode govora na RTVS, ki se zavzema za ostrost in enakost meril za vse,” je med drugim v pogovoru izpostavil Štular. “Neposreden povod za ustanovitev gibanja so bili gonja zoper novinarja TV Slovenija Jožeta Možino zaradi intervjuja z Jožetom Dežmanom in zahteve po ukinitvi njegovih oddaj Pričevalci.” Po prepričanju Štularja je glede na odziv očitno, da ljudje menijo, da gibanje počne tisto, kar je v Sloveniji nujno potrebno. “Mehanizmov zagotavljanja kvalitete več kot očitno ni, to pa se odraža na programu.”

Javna RTV Slovenija ni bila nikoli pripravljena uveljaviti jasnih, transparentnih meril, jih predstaviti na nek pameten način, je prepričan Štular. “Pred sabo imamo Slovenijo dveh meril, nekje se vehementno vse dopušča in zamolči, nekje pa se gre od vejice do vejice. Vprašanje je, v katerem taboru se nekdo znajde, komu je dovoljeno vse, komu pa nič, zato mora ta molčati. Tako je to delovalo v totalitaristični državi: eni so molčali, drugi pa so imeli oblast v svojih rokah.” Po prepričanju Štularja je javni medij sicer absolutno dobra stvar, mora pa ta izpolniti določene kriterije. “Ti kriteriji so kvalitativne narave, kot sta objektivnost in nepristranskost.” Ob tem pa Štular v luči dejstva, kakšen ta medij je in v kakšno smer se ta stvar giblje, opozarja, da se ljudje zaradi narave poročanja počutijo užaljene. “Tega poniževanja in žaljenja imajo ljudje preprosto dovolj. Prepričan sem, da RTV s tem sama sebe ogroža.”

N. Ž.

 • AlojzZ

  “Javnega medija nimamo zato, da bodo zavezovali jezik ljudem, ki bi želeli povedati resnico!”

  To vemo že tri četrt stoletja. Najsočnejši opis stanja je v gledališki drami Moj očka je socialistični kulak in gre nekako tako: “Pazi, kaj govoriš! Sedaj je svoboda!”

  Ne vemo pa dvoje zadev:
  1. Si sploh želimo iz tega stanja in
  2. kako priti iz tega stanja.

  • čopkovseved

   Enostavno! Ukiniti financiranje RTV SLO iz naših žepov ! V mesecu dni postane trobilo z levo svojatjo, ki širi levo propagando, na cesti! Upam, da se to zgodi ob desni vladi, da bodo rtvjevci znali ločiti resnico od plevela, ne pa vsakodnevno promovirali levaško kulturo laži.

   • merim

    Kdo bo ukinil, ti?

    • Borut Stari

     No ti bom jaz odgovoril z uporabo besed Jožeta Biščaka: “V sebi nosimo tradicijo in željo po zavarovanju rodu
     Toda ne bomo se več umikali, niti za milimeter ne bomo več odstopili. Lahko nas bodo ovadili, nas obtožili, nam sodili, nas obsodili in zaprli. Lahko nas bodo tudi ubili. Kriza vrednot, ki so jo progresivni povzročili, je v nas sprožila pradavne instinkte, zavedanje, da smo biološka bitja, da genskega zapisa pogumnih mož in žena, ki so se podajali v neznano ter odkrivali in osvajali svet, ne morejo izbrisati. Imamo voljo po preživetju, v sebi nosimo tradicijo, nesmrtno kraljestvo potreb in želja, da zavarujemo svoj rod, da ubranimo naše domačije nedotaknjene. Potisnili jih bomo nazaj čez črto, ki je nikoli ne bi smeli prestopiti.

     Vsak dan nas je več. In več. In več. In vsak dan nas bo več. Že smo jim nastavili ure naših pradedov, ki so v starih časi šepetali o prihodnosti. Vrača se evropski superego. Odštevanje za dekadentno generacijo se je začelo. Tik. Tak. In ko bo odbilo, se bodo naši ranjeni junaki ponosno in zasluženo umaknili v senco bogov. Prihodnost Slovenije se bo znova začela”.

  • SIMON ROZIC

   Ta odličen Partljičev stavek je še od takrat, ko je bil Partljič
   normalen! Danes se je obrnil proti lastnemu prepričanju ;
   po moje zaradi preživetja v socialistično-komunističnem
   zverinjaku!

 • Amerikanc

  Dachauski procesi so bili “javni” (zrežirani) in njihovi zrežirani procesi, ozvočeni po centru Ljubljane. To kar se dogaja v zadnjem času je samo milejša oblika takratnega stanja. Zanimivo je, da se pri nas dogaja čisto nekaj drugega, kot nas skušajo prepričati režimski mediji; namreč, da poteka orbanizacija Slovenije, medtem ko v resnici poteka “partijska diktatura”, ki sledi razmišljanju ostarelih Yugogeneralov in ostarelih partijskih politikov, sodnikov, direktorjev, ki so napajani s strani partijskih tycoonov in partijskih navez po celem Svetu.

 • VERRZIFIKATOR

  Braniteljska

  KDO ČEZ MEJE V NAŠ OKVIR SE ŠTULI

  Kdo čez mejo v naš okvir se štuli,
  kdo nas gleda prav brez vsake meje,
  verolomno se v obraz nam smeje,
  kdo v zadevo našo vsako bulji?

  Štuljenje je prav nevljudno, jasno?!
  Štuljevcev nesramnih je število
  vsak dan večje, njihovo gonilo
  pa z oddajo sleherno bolj glasno!

  Naše meje so branik trdnjave,
  vanje naj se glasnež tak ne vtika,
  ker postaja namreč motna slika,
  širijo novice so neprave.

  Če se takih vedno več prištuli,
  kaj s trdnjavo bo in kaj bo z nami,
  le kako ubranimo se sami,
  skrajni levi pol utrdbe tuli.

  In če padla slednjič bo trdnjava,
  ko sesuje mlačna se sredina,
  oh, tedaj, gorje ti domovina,
  glasna bosta zakon in postava.

  Se zato upiramo kot tigri,
  kakor levi, beštije brezmejno,
  saj vemó, da mi potem idejno
  niti v praksi več ne bomo v igri.

  Se držimo vedno bolj pristransko,
  z drugimi besedami: ob strani,
  glas prištuljen zlahka nas odstrani,
  pravzprav odpihne nas dejansko.

  Se borimo, pa čeprav je jasno,
  štuljenje da meje nam radira
  in brezmejnost naš branik podira,
  da se konec bliža vse bolj glasno.

 • Andrej

  Primer včerajšnjih ODMEVOV. Predvajali so nabijanje Židana, ko je javno ugotavljal, da je CK ZK z JNA glavni temelj Slovenije in slovenske vojske.

  RTV pa ni predvajala podatka, kdaj je bila zares ustanovljena TO Slovenije.

  To je čista manipulacija. Ne povedati bistvenega, ki spada zraven. Zato si gledalec MORA ustvariti napačnio sliko. Tako, ki jo skrajna levica hoče.

  • Silos

   Židan naj nič ne debatira o jna saj je ni služil,se pa dela tako pametnega,da gre
   človeku na bruuhanje- vse ve in vse zna samo delti mu ne diši

   • tohuvabohu

    Seveda je pameten, saj zna na pamet partijske učbenike.

  • SIMON ROZIC

   A si od partijskega svinjskega pastirja pričakoval kaj drugega,
   kot invazijo raztrosa komunističnega dreka po državnih medijih!

 • montyamp

  HANZA KURBENHAUS —- CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE

  Made by murglosrbija

 • RATATA

  Kaj so se pa Mitji Štularju zamerili tam,
  da je prestopil na “našo” stran?
  Potolažite mi prosim nezaupljivost, ki izhaja iz spominjanja na vso doživeto izrojenost krtov v Demosu in povsod drugje.
  Kdor je bil kaznovan zaradi naivnosti mora biti zelo nezaupljiv.

 • tarantela

  A izkoriščanje javne RTV za predvolilne namene je pa dovoljeno? To se je namreč zgodilo včeraj, 10. oktobra, ko je bila komisija za finance izrabljena za predvolilno bitko Logarja, ki kandidira za ljubljanskega župan. Tako je imel na javni RTV reklamo, ki smo jo plačali vsi naročniki te hiše.

  • Mojca pokraculja

   Evo, dokaz da nic ne razumes, da lapas po mederndorferju. RTV je prenasala dogodek v parlamentu. To je point medija, prenasati porocati. Ne pa se ukverjati z vsebino. Tebi vsebina ni vsec, ker zadeva vase kriminalne rabote, zato tega ne bi smeli prenašati in slisati.Bu!!
   Nisi odgovorila na moj post, tretjic opominjam.

  • tohuvabohu

   Ti si res prismojena, teatralna. Po tvojem bi bilo najbrž bolje, če bi namesto tega vrteli topšop.
   Itak pa imaš zmešane pojme. Gre za volilno, ne predvolilno obdobje.

  • SIMON ROZIC

   Tarantelca, odkrivanje barabij in zlorab naših veleministrov
   in njihovih prilepk se mora odvijati takoj, če ne gre vse v rdečo
   pozabo, izgubo spomina in zastaranje…

 • domovina mili dom

  Slovenke, Slovenci, državljani, ko se bomo uprli komunističnemu poneumljanju , kot je bila ta proslava peterordečekolonaške TO, bo tudi udbovski vpliv na RTV usahnil.

  • merim

   Kdaj se boste uprli?

   • BlackOpsSystem

    kaj pa tebe boli kurac kdaj??? Ti boš še vedno v hotelu mati, kjer ti mati vse stroške življenja plačuje…..retardiranc nesposobni. Take laježe kot si ti bi z lahkoto vse podavil!!!

   • Republic Commando

    prej kot ti

 • Caetano

  No, danes sem na svoje presenečenje našel eno malo pozitivno drobtinico na RTV. Članek o slovenski oblikovalki, ki je za Trumpovo podjetje oblikovala dietni krožnik.

  http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/oblikovalska-resitev-za-diete-skleda-om-nom-v-obliki-zelodca/467522

 • RATATA

  Ker je Blaž Petkovič v rdečem Dnevniku 06.06.2014 o dr. Mitji Štularju napisal agitpropovski uvodnik, kaže, da Mitji verjetno res lahko zaupamo.
  https://www.dnevnik.si/1042670026

  ##
  Radarji na slovenskem družbenopolitičnem prizorišču strokovnjaka za telekomunikacije Mitje Štularja pred letom 2012 še niso zaznavali. Ko pa se je na oblast še drugič prebila vlada Janeza Janše, se je začel njegov nenaden vzpon, nekakšna zgodba o uspehu, tesno povezana s posebnimi nalogami. Najprej je bil izvoljen v programski svet javne radiotelevizije, izpostavljal se je v zgodbi Civilne družbe za pravično Slovenijo in Majniške deklaracije 2014, zdaj pa je v ospredju kot vršilec dolžnosti predsednika sveta, ki želi Nataši Pirc Musar preprečiti prihod na Kolodvorsko.##

 • xtc

  komunisti pojmujejo nacionano RTV in poročanje,kot propagandni stroj v službi njihove vere,po njihovem je objektivno poročanje komunistična propaganda in širjenje njmihove vere,vse ostalo pa je treba centurirati prepovedati,označiti za sovražni govor ali po potrebi tudi fizično likvidirati.
  Pri komunistih je medijska pluralnost ,v službi komunistične religije in pluralnost je le ,ko se širi vero in povzdiguje njene “uspehe”,pluralnostz pa izgine takoj ,ko nekdoizrazi kritiko vere takrat je govora le še o sovražnem govoru in fašizmu in kako so s takimi 45 v jame.

  • Caetano

   Točno tako! Komunistični napad na novinarja Možino in dr. Dežama dokazuje, da ne morejo iz svoje kože.

 • Osti jarej

  Jure Brankovič, ki se je dolga leta kalil na komercialni televiziji in svojo pot nadaljeval na RTV, se tokrat podaja na drugo stran. Zasedel je delovno mesto vodje odnosov z javnostjo v ljubljanskem UKC. Glede na izkušnje v novinarskih vodah mu bo ta naloga pisana na kožo./slovenskenovice/

 • Olga2345

  Vse spoštovanje in zahvala gospodu Štularju za njegovo delo!

 • if

  Komunist, izumitelj produkta sovražni govor, ta produkt umešča v javni diskurz in zakonodajo z namenom pregona svobodne misli, ki je najhujši sovražnik know-howa komunista.

  Che Guevara: Demokracija: http://demokracija.si/tujina/obletnica-smrti-revolucionarja-krvavih-rok-kdo-je-bil-che-guevara-ikona-levicarjev.html
  Che Guevara: “Mladi se morajo naučiti razmišljati kot množica. Zločin je razmišljati kot posameznik.”
  Che Guevara: “Ukiniti moramo vse časopise. S svobodnimi mediji je revolucija nemogoča.”

 • bednick

  Objektivno poročanje je takšno kot si ga želi oblast.
  Za oblast so RTV , Delo, Mladina, Dnevnik najbolj objektivni mediji.
  A se iz socializma niste nič naučili?

 • Get Smart

  Problem ni v razliki med JAVNIM in ZASEBNIM (kdaj vas bo otroke srečala pamet?),
  ampak je bistvo v LASTNIŠTVU oz. NADZORU.

  Vsi mediji v LASTI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =
  = 99,99 % medijev v Sloveniji je v lasti kaviarŽIDO KOMINTERNE oz.
  MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =
  pop kanalizacija, vse revije RAZEN Demokracije,
  Delo, Dnevnik, NEDELJSKI, večer … vse to je v LASTI, razumete, V LASTI
  KOMUNNISTIČNE JUGOSLAVIJE
  in samoimenovani “watchdogi” – psi čuvaji – delajo za svojo gazdo.

  RTV SLO in STA sta formalno-pravno v lastih vseh državljanov,
  vendar pa sta POD TOTALNO JUGOKOMUNISTIČNO KONTROLO.

  Razumemo? Zmoremo?

  Nakladanja o vlogah medijev so bulšitizem.
  Medij je (pomeni) posrednik. Pika.

  Kaj pa ta posreduje, je odvisno od lastnika.
  Če je lastnik človek, potem medij posreduje RESNICO,
  če pa je

  lastnik kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu zanjo MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  podem tak medij posreduje LAŽI za “očuvanje tekovina revolucije”.

  A je RESNICO res tako težko uvideti? ODPRITE oči!

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Hribouc

  GLASNOOOOOOOOOO !
  ———————————————————
  Prava stvar!
  VČLANITE SE; ČE SE ŠE NISTE !

  Končni cilj , če Banda ne bo hotela spremeniti stvari je NEPLAČEVANJE KOMUNISTIČNEGA HARAČA!
  Določiti je treba roke, časovnico, gospoda pri GLASNO !
  Povejte Narodu !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!