fbpx

[Video] Neverjetno, kolikokrat je Šarec že skočil v prazen bazen: Danes podpisal sporazum s strankami, zaradi katerih je razpadla njegova vlada, saj se “ni dalo delati”!

Marjan Šarec je podpisal sporazum s strankami, zaradi katerih je razpadla njegova vlada, saj se z njimi ni dalo delati. (Foto: Twitter)

Ponovni skok v prazen bazen. Danes so vodje “KUL” strank podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju. Skoraj identična zasedba strank, ki so koalicijo sestavljale v prejšnji vladi, ta pa je razpadla zaradi medsebojnih razprtij. Spomnimo, da je Marjan Šarec še januarja lani ob svojem odstopu dejal, da se s takšno vlado, ki so jo sestavljale iste stranke, s katerim sedaj podpisujejo sporazum, ne da delati. Morda bi še verjeli entuziazmu o “skupnem programu”, če ne bi vedeli, da ni minilo niti dve leti, odkar so se med seboj sprli, javno obtoževali drug drugega in zagotavljali, da skupaj ne morejo delati.

Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek so danes podpisali sporazum o povolilnem sodelovanju. Ob tem so tudi predstavili vsebino sporazuma, ki so jo v preteklem tednu soglasno potrdili organi teh strank. Prejšnji teden so namreč predstavili tri točke, na katerem bo temeljil njihov program: da ne bodo sodelovali s strankami in posamezniki, ki sodelujejo in podpirajo vlado Janeza Janše, da bodo “normalizirali” Slovenijo, karkoli to že pomeni, in da bo kandidat za predsednika vlade iz vrst stranke, ki bo na volitvah dobila največ glasov. V sporazumu so zapisali še, da bo njihovo aktivno sodelovanje in programska vsebina omogočila “vzpostavitev trdne, uspešne, učinkovite in razvojno naravnane vlade”. Spodaj si lahko pogledate, kako “trdna in uspešna” vlada je bila to v preteklosti in nič kaj drugače ni pričakovati tudi sedaj.

V vladi z LMŠ, SD, SAB in Levico se ni dalo reševati problemov
K podpisu dogovora o povolilnem sodelovanju je sicer Fajonovo, Mesca in Bratuškovo avgusta pozval Marjan Šarec. Isti Šarec, ki je januarja 2020 v svoji odstopni izjavi zapisal tako: “Vsak dan me zasipate s svojimi vprašanji in problemi, ki jih je treba rešiti. S to vlado se tega žal ni dalo storiti. Brez podpore v parlamentu. Odtegnila nam jo je Levica, ki je nekajkrat celo glasovala zelo usklajeno z SDS.” Sedaj bi z Levico sodeloval. “Kakšen smisel bi imeli vsi napori? S svojimi 13 poslanci sem naredil, kar sem lahko. Nekateri so jih imeli 5, obnašali pa so se, kot da jih imajo 30”, je še povedal o svoji parterjih, s katerimi bo očitno še enkrat skočil v prazen bazen.

Rek pravi, da gre osel le enkrat na led. Ko se prepriča, da to ni bila pametna odločitev, se tja ne vrača več. Naši levi politiki pa gredo, čeprav njihova koalicija v preteklosti ni delovala in je razpadla, ponovno v neko skupno sodelovanje. Sla po oblasti je očitno prevelika. Njihov povolilni sporazum je hkrati slikovit odraz političnih razmer, v katerih se je znašla Slovenija. Naša leva politična opcija ni sposobna vladati, to so že dokazali.

Anita Gužvič