[Video] Novinarka RTV Slovenija Jelena Aščić se iz naslonjača v Ljubljani naravnost norčuje iz kmetov, ki doživljajo škodo zaradi napadov volkov

Jelena Aščić. Foto: TW

Zveri na Slovenskem v zadnjih tednih in mesecih povzročajo nemalo skrbi kmetovalcem. Priča smo bili kar nekaj hudim napadom po vsej Sloveniji. Na Gorenjskem, na Kočevskem, ne nazadnje v Blokah, kjer so v zadnjem mesecu dni zabeležili kar 20 napadov zveri. Najpogostejša sta volk in medved. Kljub temu pa novinarka RTV Slovenija Jelena Aščić preko družabnih omrežij razglaša: “Volkovi so čudovita bitja, ki jim človek že od nekdaj dela krivico. Zakaj pri njihovem pobijanju sprenevedava beseda odvzem?” Več kot očitno ji je kot Ljubljančanki prav malo mar za tiste državljane, ki imajo težave z resničnimi zvermi, ne le tistimi, ki živijo v pravljicah in kot jih očitno pozna Aščićeva …

Težave z divjimi zvermi in škoda, ki jo te povzročijo v Sloveniji, postajajo iz leta v leto večji problem. Najpogostejša napadalca, ki kmetovalcem delata škodo, sta medved in volk, a v slovenskih gozdovih plenijo tudi šakal, ris, lisica in divja svinja. Vendar pa je v zadnjem obdobju prišlo do napadov v samih naseljih ali v njihovi neposredni bližini. Nič čudnega, da je bila Aščićeva zaradi izjave deležna kritike v smislu: “Še en dokaz, da živijo novinarji v svojem paralelnem svetu, v Narniji, Indiji Koromandiji ali deželi Nije. Delajo si ugodje ob lastni človekoljubnosti (volkoljubnosti) in demoniziranju nečlovekoljubov, medtem ko morajo drugi trpeti realnost in novinarjevo zblojeno demoniziranje.”

Preberite več: Cenzura na RTV SLO: Spet smo bili priča enostranskemu poročanju, Jelena Aščić preprečila predvajanje izjave Borisa Tomašiča na temo upravičenosti RTV-prispevka!

Medveda se ne strelja že skoraj leto dni, volka pa tri leta
Na težave vpliva tudi neodzivnost države oziroma neodzivnost pristojnega ministrstva. To je spodbudilo tudi tri stranke z desne politične opcije, SDS, SLS in NSi, da so že prejšnji teden pozvale k sklicu nujne seje dveh odborov, kmetijskega in okoljskega, na kateri bi ministrstvo za okolje pozvali, naj odredi izredni odstrel zveri, ki se v slovenskih gozdovih že dlje časa ne izvaja zaradi pritožb nevladnih okoljevarstvenih organizacij. V Sloveniji se medveda ne strelja že skoraj leto dni, volka pa tri leta. To je seveda terjalo svoj davek, ki pa ga najbolj občutjo prav živinorejci.

V zadnjih tednih smo bili priča množičnemu pokolu ovac v Zgornjih Danjah na Gorenjskem. Žrtve med konji, žrebički in govedom so bile tudi na Notranjskem in Kočevskem. Samo v Novi vasi na Blokah je volk v zadnjem mesecu dni udaril kar 21-krat. Jasno, ne sam, saj napada v tropih. Tudi samo za zabavo, čeprav je drobnice preveč, da bi vse pojedel. To se je ekipa Drugorazredni tudi sama prepričala na terenu. Kmetovalec Jožef Gašperlin je ostal brez 50 ovac, v Zgornjih Danjah pod Ratitovcem so bili namreč v dveh tednih priča dvema ločenima napadoma volka. Tiste ovce, ki so preživele, bodo morda živele le še nekaj dni. Prestrašene so in poškodovane. Kmet od njih ne bo imel več prave koristi. Ko poginejo, jih morajo kmetje pustiti ležati na istem mestu, kjer so izdihnile, da jih popišejo inšpektorji, sicer odškodnine ni mogoče uveljavljati. A včasih traja več dni, da se gospodje iz Ljubljane oglasijo na kmetih. Vmes pa so kadavri že tarča zveri, ki jih preprosto odnesejo in pojedo. Odškodnine za izginuli kadaver  pa kmet po slovenski zakonodaji ne more uveljavljati. 

Jožef Gašperlin (Foto: Nova24TV)

Država bo uničila še tistih nekaj kmetov
V slovenski javnosti skušajo laiki pogosto dokazovati, da kmetje svoje drobnice in živine niso zaščitili s primerno električno ograjo. Gašperlin poudarja, da električno ograjo imajo, ampak ta žal ne pomaga kaj dosti. Naši sogovorniki pravijo, da so bili do letos incidenti z volkovi skoraj neobstoječi. Občasno je ponagajal le medved, zdaj pa so pogoji za delo postali praktično nemogoči. “Država bo uničila še tistih nekaj kmetov, ki so ostali, saj Slovenija postaja pravi zverinjak,” je oster Gašperlin. “Gospodje, ki so volka pripeljali, so za to odgovorni. Naj kdo začne odgovarjati, prej ga namreč ni bilo 100 let.” 

Spet smo pri nevladnih organizacijah, ki so dobile denar iz Evropske unije, s katerim po pripovedi naših sogovornikov po Sloveniji naseljujejo volkove. Eden takšnih projektov je bil tudi SloWolf, ki je imel proračun v višini več kot milijon evrov. A volkovi so sedaj tam, kjer jih nikoli ni bilo. Lovci celo vedo povedati, da so volkovi večinoma čipirani in imajo različne DNA-skupine. Gre za neke vrste laboratorij v naravi, ki ga izvajata zavod za gozdove in biotehniška fakulteta, so prepričani naši sogovorniki. “Če ne bo nobenega odziva, smo pripravljeni tudi na protest. Se že pripravljamo,” je povedal Gašperlin in dodal, da kmetje niso tukaj zato, da hranijo volkove, ampak ljudi. 

Poslanec SDS Žan Mahnič je povedal, da je pred približno tremi meseci takrat še ministra Lebna vprašal, kaj bo naredil, glede na to, da je sodišče ustavilo odstrel 200 medvedov in 11 volkov. “Ta odstrel je temeljil na realnih podatkih, ki jih je pripravil Zavod za gozdove Republike Slovenije. No, in takrat nisem dobil nobenega odgovora na vprašanje. Nekaj časa smo čakali in sedaj vidimo, da je kaos na terenu. Če sodišče ne bo sledilo strokovnim argumentom, ampak nevladnikom iz Ljubljane, ki argumentov ne poznajo … mogoče se bo to spremenilo, če bo volk raztrgal kakšnega pudlja sredi Ljubljane, toliko časa očitno ne bo miru.” Gašperlin pa je ob tem dodal, da če kdo misli, da volk ni nevaren, ga lahko pripeljejo v Ljubljano in se bo lahko prepričal na lastne oči. “Mene glede na to, da sem tudi član lovske družine, ljudje kličejo in predlagajo, dajmo se zbrati, ene dve noči bomo gori počakali, ga ustrelili in ga odpeljali pred stavbo ministrstva za okolje in prostor, pa naj ti ugotovijo, kdo ga je ustrelil,” je še povedal Mahnič.

Tudi Marko Gasser ima svojo živino v hribih nad Železniki. “Kolikor vem iz zapisov, je bil zadnji volk v teh krajih uplenjen 53. leta. Bili so prisotni medvedje, ampak so večinoma miroljubni.” A zadnje čase zaradi škode počasi obupuje. “Težko je, ker tvoje delo ni cenjeno. Predvsem vemo, da reja drobnice in kmetijstvo samo po sebi nista ekonomsko dobičkonosna ali sama sebi zadostna. Tukaj gre predvsem za ohranjanje krajine, gre za to, da so travniki pokošeni, da lahko pridejo Ljubljančani iz Ljubljane in se ozrejo po hribu. Ko bomo dejavnost opustili, to ne bo več možno. Mi tukaj se bojimo že za svoja življenja, še posebej za otroke,” dodaja. “Bojimo se in pripravljamo tudi seznam odgovornih, kajti vsi, ki se skrivajo za raznimi organizacijami, imajo ime in priimek. V primeru, da bo prišlo do konflikta med zverjo in človekom, bomo tem osebam dali imena in priimke in bodo osebno odgovarjali.” Da država z načrtnim poseljevanjem zveri in neučinkovitim odstrelom divjadi kmete sili v opustitev svoje dejavnosti, pravijo tudi naši sogovorniki iz kočevskega konca. Stari Breg je vasica, kjer je nekoč živelo več deset ljudi, danes samo še dva. Danes je v teh koncih še samo 1.500 ovac in 1.500 glav govedi, živinorejstvo pa zaradi napadov pospešeno izginja, opozarja kmetovalec Leon Zemljič.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Leon Zemljič (Foto: Nova24TV)

Glede na komentarje, ki so se usuli pod zapis novinarke RTV Slovenija (“Volkovi so čudovita bitja, ki jim človek že od nekdaj dela krivico. Zakaj pri njihovem pobijanju sprenevedava beseda odvzem?”), je več kot očitno, da so ljudje zgroženi, da si novinarka, katere plača je  financirana iz RTV-prispevka, ki smo ga primorani plačevati prav vsi, drzne govoriti kaj takega. Nad komentarjema: “Odvzem = odstrel + odlov živih osebkov + izgube posameznih vrst divjadi, ne glede na vzrok (smrt zaradi bolezni, povozi, naravna smrt …) 5. člen ZDLov-1 —> 2min googlanja! Volkovi in medvedi so iz LJ stolpnice videti čudoviti tudi, ko hodijo po vaseh. Dokler kakšen ne zaide na Rožnik.” in “Predlagam, da se ta čudovita bitja, ki kmetom koljejo drobnico, naseli blizu vašega doma, magari kar v vaš blok.” bi se morala novinarka Aščićeva nedvomno zamisliti in se pri podajanju komentarjev zanesti na strokovna mnenja, ne pa na mnenja nevladnikov, ki se jim tudi sanja ne, kako je, če ti zver povzroči tolikšno škodo. Včasih bi bilo dobro, če bi se nekateri sprehodili izven Ljubljane in se na lastne oči prepričali o realnem stanju.

H. M.

 • Waltter

  Neverjetno postali so vse bolj pogumni in arogantni. Edino srečo imajo da so kmetje tolerantni ker drugače bi to sami pospravili.
  Kaj res ni druge rešitve kot da lovci in kmetje na svoj način poskrbijo za svojo živino

  • šmentanamuha

   Kdo je aroganten, volk? Govorimo o živali, ne o človeku, človek Božji, saj ne veš, kaj pišeš..

   • Observer

    Živali so se spremenile so včeraj povedali kmetje v Tarči. Ne ubijajo več za preživetje, ampak iz čiste sle po ubijanju. Zadavijo eno ovco, gredo do druge, zadavijo, itd. in vse pustijo. Torej ne ubijajo iz lakote, kot govorijo nekateri zagovorniki.

    4 boleče sodbe Boga: meč, kuga, lakota in…divje zveri.

    • Steiermark

     Včasih, pod jugovino, se je reklo: O Bog, obvaruj nas bolezni kužne in golazni južne (to je objavila Mladina, v 80-letih). Danes bi nas pa moral, razen pred golaznijo južno in kužno , obvarovati tudi pred drugimi zvermi kot so posiljevalci, roparji, klavci – trikrat zapečenimi,in še pred drugimi divjimi zvermi, ki se potikajo po naši domovini….

 • Stric iz ozadja

  Zakaj pa ne uvedemo odstrela ljudi? Nekateri delajo vecjo skodo kot pa volkovi, medvedi, sakali, risi, lisice in divje svinje skupaj.

  • Miža

   Za ljudi, ki delajo škodo, imamo predvidene zapore, marsikje pa tudi smrtno kazen (razen v EU), kot vrsto odstrela

   • SIMON ROZIC

    …pri nas jih pa kar poveličujejo, nagrajujejo in odlikujejo ! Ku..e jasne!

  • Dragan Krstič

   Pri tardečih bo tudi kmalu uzakonjen odstrel ljudi, natančneje starejših ki so samo še v breme družbi. Kaj je evtanazija drugega kot odstrel nekoristnih oseb. Zato je tudi propagirana zadnje čase po rdečih medijih. Po evtanaziji nekoristnih je naslednja stopnja odstrel tistih ki so moteči faktor pri
   uresničevanju politike rdečih tovarišev ki nas želijo popeljati v lepšo bodočnost.

  • SIMON ROZIC

   Drži kot pribito!

  • šmentanamuha

   To je to, vprašanje je samo, kdo o tem odloča.

 • Miža

  Srnam, zajcem, ovcam, kozličem in drugim se volkovi verjetno ne zdijo tako čudovita bitja kot Ašičevi, ki volkov iz lastnega izkustva tako niti ne pozna, samo ponavlja za novodobnimi ideologi, ki jim razmerja ravnotežij v ekosistemih tako niso jasna. Zveri, se pravi tistih, ki se preživljajo s pokončevanjem drugih živih bitij, mora biti v okoljih ustrezno nižje število od tistih, s katerimi se prehranjujejo, ker sicer bi zveri vse pokončale.

 • Steiermarkt

  VOLKOVI NE NAPADAJO SAMI OD SEBE. NE,
  volkove zene v napad Milan po ukazu svoje zlobne zene Stefice.
  Milan se pri 171 cm zelo boji zene. Ce je ne bi ubogal bi ga natepla…

  • Beli Sneg

   Milan ima meter in pol. Ne ga umetno poviševat. Se bo od vzvišenosti prevzel.

  • SIMON ROZIC

   ..odkod si vzel njegove mere, te vprašam? So ti jih posredovali iz
   partijskega komiteja? A je že spet zrasel za 6cm v njihovih očeh ?
   …da ga ne boste vpisali med košarkaše !

   • Steiermarkt

    Poznam krojacico ki zakoncema Kucan dela obleke. Ona mi je povedala.

 • VERZIFIKATOR

  Srna Ašič

  JELEN IN VOLK

  Jelen slišal je za vse krivice,
  slišal za volkove, njih napade,
  vedel, da pobil je ovce mlade,
  ni bil jelen daleč od resnice.

  Pa se je jelenček muzal vidno,
  češ, da volk je bitje čudovito,
  hvalil ga hinavsko je, odkrito,
  naš jelenček karseda perfidno.

  Dobra služba tamkaj za ogrado
  namreč vsakič mu tako veleva,
  da je jelen prav nesramna šleva,
  mar mu je za jagnje, ovco mlado.

  Hvali volka, hvali vreme zimsko,
  ko se volk do sitega najeda,
  kdor to sliši, kajpak se zaveda,
  jelen da trobilo je režimsko.

  Pride dan, ko spremeni se scena,
  za ogrado bo prostora malo,
  ni gotovo, kaj bo tam ostalo,
  pride dan usodni za jelena.

  Rad bi videl, kaj potem bo hvalil,
  koga bo hinavec zagovarjal,
  se brez haska jelen bo pretvarjal,
  ki že zdaj povsem se je razgalil.

  Koža mu jelenja ne ostane,
  ko dobi ga volk pošteno v šape,
  tekel jelen bo, ostal brez sape
  v hipu, ko pravica nadenj plane.

 • Amerikanc

  Nisem rasist ali nacionalist ali karkoli bi mi hoteli predpisati “rdeči noski”, sem pa zelo občutljiv do ljudi, še posebej do migrantov, ki začnejo srati proti gostujočemu narodu. Gospa novinarka je po rodu Bosanka (ne vem točno ali je rojena v SLO ali ne, kar niti ni pomembno). Pomembno je, da se je že večkrat postavila na stran, ki škodi slovenskemu večinskemu narodu. Ne vem ali je “zategnjena” ker je samica ali ima v genih, da je hudobna, kot Ifigenija Karl.

  • Anton

   večkrat hodi na šmarno goro, jo bom moral vprašat če bi bila za sex, samse bojim da bi se nalezil njihove levičarske mentalitete. Tu še kondom najbrž nebi pomagal.

   sarkazem press

   • tomven

    Razlika med Ljubljančankami in ašćićevo je, da imajo lj-čanke v popku uhan, ašćićeva pa klopa. To je pa od Šmarne…

  • Mojca pokraculja

   Reče se cefurka pa je vse povedano.

   • Steiermarkt

    Rece se Mojca PokraJculja. Zakaj si spustila J ?
    http://www.epravljice.si/mojca-pokrajculja.html

    • Mojca pokraculja

     Zakaj si zamenjal SteierBEBO z markt ?

     • Steiermarkt

      Zakaj sem jaz dodal k?
      Zato ker si ti zgubila J.

     • Mojca pokraculja

      No pol si pa SteierKEBO , tud prav!

     • Steiermark

      Tepec pač ne ve, kaj kakšna beseda pomeni, sicer si bi nadel ime, ki mu edino pristaja in sicer: Flomarkt (boljšji sejem), kot veliki prenašalec oz. gostitelj bolh….

  • Steiermark

   Se ti ne zdi, da bi bilo najbolj primerno, za “rešitev problema” z divjimi zvermi, med katerimi, očitno prevladujejo razne “jelene” in ostale-i, ki se zavzemajo za “svobodno gibanje medvedov in volkov”, da se območje, kjer so te nevarne zveri, ogradi in v ograde se razporedi tudi tiste (jelene in ostale bebce), ki se norčujejo iz ubogih ljudi, ki si ne upajo več na plano, pošiljati otrok v šolo, sami si tudi v gozd ne upajo, niti po drva, v nevarnosti so ko so na polju, itd. Pa naj tam “bivajo” v sožitju s teemi nevarnimi zvermi, od katerih so nevarnejši samo oni sami!

  • montyamp

   Srbska hrvatica iz Bosne , na smrt skregana z realnostjo .
   Banditstvo je vžgalo tudi med ženske , gotovo je gotovo , saj zmaguje ultraidiotizem nad patriotizmiom .

  • milanček

   ja, prijatelj, ampak to sprijeni slovenceljni zelo dobro izkoriščajo!

 • Joško

  Kmetje, dvocevke v roke in rešite problem.
  Jeleno pa poslati tja kamor spada.

 • Gabrijel Obid

  Po imenu in priimku to sploh ni Slovenka.

  • KAPIBARA

   Ena navadna busanka je…

   • šmentanamuha

    Mislim, da je Črnogorka, ampak to je manj pomembno, kot to, za koga deluje.

 • Janez Pavel Kanc

  Glede odstrela volkov in ostalih zveri naj odloči stroka in ne politikanti.
  Nekoč so bili slovenski kmetje pametni in so črede varovali s psi ustrezne pasme.

  Še to, Aščićka je dobra novinarka, ki ji marsikateri/ra na Nova24 ne seže do pet.

  • RightClick

   Tako je. Pa tudi kakšen osel se je našel.

  • šmentanamuha

   Vsekakor se strinjam s prvim delom tvojega komentarja.

  • rabbit

   Pametnjakovič tvoji psi niso vredni nič ker se jih volkovi ne bojijo.

   • Janez Pavel Kanc

    Ne kvasi neumnosti.

    • rabbit

     A daj no edini ki kvasi neumnosti si ti , ki iz varnega fotelja deliš nasvete kmetom, ovco pa si videl edino na krožniku.

 • Gabrijel Obid

  Pa saj vidite kaj vse bi radi politiki imeli v Sloveniji.MIGRANTE,VOLKOVE IN MEDVEDE.Prav je da imajo prednost avtohtone živali ampak vse mora biti v mejah normale.Glede na to,da je veliko volkov bo kmalu premalo srnjadi,zajcev itd.Vse kar se naseli je škodljivo za druge živali kakor tudi za kmete.Isto je s kormorani…NIKJER V NOBENI VODI NI NOBENEGA ŽIVLJENJA.

 • RightClick

  Hahaha kakšen pogrom na Jeleno, ker jo je zmotla beseda odvzem. Saj ni odvzem, masakrirali jih bodo. Ampak okej – odvzem. Oblast vsak mesec odvzame od vaše plače, pa se ne ve kam gre denar, vi pa lepo krotki, zdresirani in ubogljivi skratka cucki lajate na ubogo žensko ker so se ji zasmilili volkovi.

  • SIMON ROZIC

   …zelo čudna Bosanka, da se ne boji volkov, pa tudi migrantov in medvedov ne!
   Imam predlog: nastavimo jo za vabo, mogoče bo “zveri” prestrašila in se nikoli več ne
   bojo vrnili v Slovensko okolje!

 • Silos

  Če je iz Bosne jo razumem !!!

 • antimur

  Ta hanzijeva pritepenka se naj zamrzne, tako kot Tomićka, bolje da se sama, kot da jo gledalci. Zgleda, da je pri levih fašistih to zadnji hit, pred leti zločinec Kučan, zdaj Tomićka, nekateri, kot naprimer največji idiot v parlamentu Möderndorfer, pa raje kolobarijo po levofašistnem gnoju.

 • Nšo-či

  Tudi sama občudujem volkove in drobnici običajno ni namenjena drugačna usoda kot tista ki ji jo nameniljo volkovi. Nikjer nisem niti zasledila, ali gre za kmetje, ki oskrbujejo to državo ali hrano izvažajo Ampak, vseeno. Ogroženi so tudi otroci. Tega pa ta država ne bi smela dopustiti Vsi otroci so naši in smo jih dolžni varovati Oni so “naše vse”.

  • SIMON ROZIC

   …tako pa ti razmišljaš, ki dobro misliš Oni, ki ščitijo zveri, imajo svoje otroke
   zavite v vato in nameščene v lepih vitrinah ( vse za naš denar! tudi kmetov)

  • šmentanamuha

   Mislim, da so naši otroci veliko bolj kot od medvedov in volkov ogroženi od našega šolskega sistema. Namesto, da bi jim šola dala znanje za življenje, kako sobivati z naravo, katere del so tudi inkriminirani volkovi in medvedi, jih poučuje, kako si lahko spreminjaš spol in ostalo LGBT navlako, Veliko več možnosti, kot da otroke napadejo medvedi ali volk je, da jih napadejo ilegalni migranti., kar se je že začelo dogajati ali pa kakšen družinski striček, zato je strašenje z medvedi in volkovi demagogija. Raje naj jih poučijo, kako se je treba obnašati v stiku z njimi. To naredi odgovorna družba in odgovorni starši.

   • Nšo-či

    Si za podružnične šole že slišala?

    • šmentanamuha

     Pa si ti dobro prebrala, kaj sem napisala?

   • pupa

    Ob stiku z volkovi je vsako obnašanje prepozno. Morda si mislil na srečanje pa še to naj bi bilo čimbolj na daleč.

 • dori

  Kakšna hinavščina! Pri zvereh ji gra v nos beseda odvzem, ko pa govorimo namesto o nerojenih otrocih o zarodku in splavu in namesto o asisteranemu samomoru ali uboju bolnih o evtanaziji, je pa to človekova pravica. Res bolno!

  • slosin

   levičarska razštelana pamet…ups, ne pamet, zaplankanost…logike niso nikoli obvladal…

   • Dragan Krstič

    Ni res, logiko obvladajo za svojo rit in varžet.

 • lokec

  Tudi kmetje niso več to kar so bili . Svoje črede ne branijo na prav način. Z tarnanjem ne bo šlo.

  • SIMON ROZIC

   ….zunanjega svetovalca pa si kmetje ne morejo privoščiti….
   tako kot tovarišija za vsak drek ! Naj gredo raje ovce past,
   pa bo stvar rešena, tudi tovarišica Ašić-eva!

  • abc

   Subvencije so jih čisto pomehkužile. Važn, da imajo nove traktorje.

 • Janez

  Jelena Ašič povabim te, da se mi pridružiš za eno noč,nič več na Menini planini,kjer boš v živo videla od blizu volka,če boš imela srečo ,še medveda.Mogoče se nama posreči videti še njihovo klanje v živo..S sabo vzemi kakšnih rezervnih spodnjih oblačil,ker bo eno za drugim pretonilo in ne bo več uporabno,ko v tvoji bližini zatuli volk.

 • lokec
 • karpelec

  Jeleno je trba namazat z ovčjim lojem in jo postavit na jaso za volčjo vabo.

 • Claudio Moro

  PRASICA!

 • sloustava

  Presstitutka, kaj hocemo! Nikoli ne bo razumela, kaj delo je! Njej zadosca, da svoj argument moci, ki jo kot presstitutka ima, izrablja za dokoncno unicenje. Krive noge nikoli ne bodo postale ravne , nora abotnost nikoli ne bo postala pametna. …

 • piko8

  Še ena od RTV prostitutk, ki ni vredna besede!!

 • šmentanamuha

  Jelena Aščič: “Volkovi so čudovita bitja, ki jim človek že od nekdaj dela krivico. Zakaj pri njihovem pobijanju sprenevedava beseda odvzem?” To je eden redkih komentarjev, kjer se strinjam z RTV novinarko. Je pa @dori spodaj pravilno povedal, da gre za hinavščino, ko se pogovarjamo o abortusu, ki je legaliziran umor nerojenega otroka, kar pa je za taisto novinarko in njeno levo druščino velika “civilizacijska pridobitev”.

 • centurion

  Migrantkini predniki so živeli v vukojebinah Bosne.
  Zato taka afiniteta do volkov.
  Balkanska kešpička!

 • Olga101

  Na Hanzi prestitutke močno vpliva tudi to, da imajo blizu bife… Tako so vedno v “rožicah”!

  • stajerc5

   Vcasih je bil Union, danes pa ne vem. Mogoce se dobijo na svinjskem sejmu…

   • Joško

    Včasih je laufal Bangladeš; kar nekaj legend je nastalo tam; večina je že pokojnih.

    • stajerc5

     Izgleda, da sva vsaj priblizno enaka letnika. Kdor se “je znajdel” je tudi takrat nekako uzival, tako ali drugace. “Zlata ladjica, raufnk in blablabla”

 • šmentanamuha

  Bom rekla takole: kdor sovraži volka in medveda in misli, da ju je treba iztrebit, je na nižji stopnji razvoja kot te zveri.

  • Observer

   Noben ni govoril o iztrebljanju. Nisi gledala Tarče? Ne pretiravaj.

  • Observer
  • stajerc5

   Imas popolnoma prav! Soseda sem pretepel kot psa, ker je nasul strupa proti rdecim polzem!!!

 • Observer

  Nerojeni otroci so čudovita bitja, ki jim človek že od nekdaj dela krivico. Zakaj pri njihovem pobijanju sprenevedava beseda splav?

 • Observer

  Jelena malo si prezgodnja. Ni še čas za to romantiziranje razen, če si Mowgli ali pa Romulus in Rem. Realnost je bolj kruta. Nekoč pa bo prišel čas, za izbrane med grešniki:

  Izaija 11
  6 Volk bo prebival z jagnjetom
  in panter bo ležal s kozličem.
  Teliček in levič se bosta skupaj redila,
  majhen deček ju bo poganjal.
  7 Krava in medvedka se bosta skupaj pasli,
  njuni mladiči bodo skupaj ležali
  in lev bo jedel slamo kakor govedo.
  8 Dojenček se bo igral nad gadjo luknjo
  in odstavljeni bo iztezal svojo roko
  v modrasjo odprtino.
  9 Ne bodo škodovali ne uničevali
  na vsej moji sveti gori,
  kajti vsa zemlja bo polna GOSPODOVEGA spoznanja,
  kakor vode pokrivajo morsko globino.

  To je prihodnost, ko bo prišel nazaj Mesija. Tole pa je sedanjost:

  Jeremija 5
  4 Rekel sem si: »To so pač siromaki,
  neumni so,
  saj ne poznajo GOSPODOVE poti,
  postave svojega Boga.
  5 K velikim hočem iti
  in bom govoril z njimi,
  saj ti poznajo GOSPODOVO pot,
  postavo svojega Boga.«
  A prav ti so zlomili jarem,
  raztrgali vezi.
  6 Zato jih udari lev iz gozda,
  jih opleni večerni volk;
  panter preži pred njihovimi mesti,
  kdor pojde iz njih, bo raztrgan.
  Številna so namreč njihova hudodelstva,
  mnogokratni njihovi odpadi.

 • McBobo

  Volk je čista prispodoba za migrante. Ubija ali kolje ne iz potrebe po preživetju, ampak za zabavo, ker ima polno rit eden in drugi. Tudi levuharka jelena ima polno rit, katera se polni iz obveznih rtv prispevkov, zato se lahko norca dela iz delavnih ljudi. Za vse pa velja, ko se jim bo enkrat vzelo oz. se jih ne bo več zastonj zalagalo z dobrinami, bodo tudi vsi izginili, oz. levuharizem se bo razblinil, kot milni mehurček.
  Za začetek predlagam kmetom oz. lovcem, da si nabavijo puške z dušilci in sami stopijo v akcijo, ne da bi javnost sploh vedela in sami zrihtajo problem. Drugo pa kot pravi Mahnič, postrelit par komadov in jih zvozit pred prage zagovornikom in pred parlament.

 • Darth Vader

  Jelena Ašćićević: “I suck cock for money badly.”

  • stajerc5

   Ne se zajebavat, pricaj da ti ona razumije!

 • tomven

  Ta ašćić lahko da živi v Lj, nikoli pa ne bo Ljubljančanka.

  • stajerc5

   Vse icice imajo duh po mocvirski gnilobi, vprasaj Kapitena trajekta…

 • lokec

  Vsi kmetje ki živijo na območju zveri in divjadi, bi morali biti lovci. Ko gredo na pašnike na ogled, bi morali biti oboroženi . In v slučaju da, zver napade lovca namesto zveri imajo pravico do samoobrambe.

 • Povprečen Državljan

  Če bi bili na oblasti skrajno desni pravoverni,težav z zvermi ne bi bilo.Zveri bi se modro umaknile daleč stran od ljudi.Zveri na oblasti bi bile prehuda konkurenca.

  • stajerc5

   Zadnjic sem enega pocil, sedaj pa ne vem, je bil crn medved ali dvakrat zgani… Najdel ga nisem vec, mogoce stanuje v Rogu!?

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki so vsi po vrsti genetsko degenerirani nasledniki ali pa potomci rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenski rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Navedena gospa je pravi topoumni produkt usmerjnega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki ne doume patriotizma in naprej rine svoj idiotizem, da se okupacija slovenskih dežel lahko nadaljuje.
  Tudi zagovarjanje zveri v prevelikem številu, da delajo škodo slovenskemu življu spada v navedene okupatorske dejavnosti.

 • stajerc5

  Ce bi bil se sloser ziv, bi jih sam dvesto(200) privezanih medvedov sam pobil! Tip je bil res ostrostrelec, ni kaj!
  Bog mu daj mir v tisti vreci peska…, hudic mu ga ne bo dal!

 • stajerc5

  Nekaj je pa vseeno zanimivo. Ce bi ugasnil luc, bi jo pa piknil. To je tisto od opankarja: Nekaj pa ima…

  • Peter

   Luč niti ni tako pomembna, saj dobro zgleda.
   Samo da bi bla tiho…

 • Franjo Trojner

  Ma kaj je narobe s to Ljubljano??? Zadnje čase zares čudna sproročila prihajajo iz nje. Po Ameršku tudi nogometašev ne premorejo več, res so čudni toti v LJ, tudo sirovih štrukljev ni nikjer za kupiti, ovčetino, čepavpčiče in lepinje pa dobiš na vsakem koraku.

  • Prle

   Je v Maribori kaj drugače? Javi če se je kaj spremenilo,he,he,he.

 • Sandokan

  odvzem? jaz bi reku umor. Za umor gre, kadar se naklepno vzame življenje.

  • tohuvabohu

   Potem so tudi volkovi in medvedje (z eno besedo kosmati migranti) morilci, hehe.

 • Franjo Trojner

  Hm, pri nas v Sloveniji se medved in volk ne štejeta za domačo žival, kako je s tem na Balkanu nimam pojma, sem Slovenec.

  • rabbit

   Bosanci jih pobijajo ne pustijo, da jim neki tepci v kravatah govorijo da je volk in medved primeren za sobivanje. Vzamejo puško pomerijo poči in že jih ni več. Sam še v skrinji.

 • Zdenka Prešern

  takoj ukinit RTV pispevek

 • JANEZ GUS

  Pa dobro,kdo bo prvi dskloftal to bosansko rdečo privesnico.

  • Prle

   To bi moral ti, da ne boš tlačil drugih v gnoj., revše.

 • KALAMAR

  Ja ,če si doma imel volka na verigi namesto psa..te grabi nostalgija po mladosti! Jejena ič očitno prihaja od tam dol iz hribov!!

  • Prle

   Tvoji tastari pa iz albanskih hribov,kajne.

   • KALAMAR

    O sin albanske kurbe se je oglasil….kako je bil dober burek?

    • Prle

     Vendarle si ti korenina šiptarjev boš pa že vedel,ha,ha,ha.

     • KALAMAR

      čefur odjebi..ha ha

     • Prle

      …šipec zajebi…

     • KALAMAR

      čefur ha ha

     • Prle

      Ha,ha,ha, šipec,ha,ha,ha.

 • Peter

  Tov Ašovčić ma rada wolfije.

  • tohuvabohu

   A se z Wolfswagnom fura okoli?

   • Peter

    To pa ne vem.
    Se pa še spominjam časov, ko me je JNA ašovčić po nogi tolkel…Očitno se z osamosvojitvijo kaj dosti ni spremenilo, no.

    • Janez Kepic-Kern

     ++++++++++++++
     ZARADI TE
     IN TAKIH – NE GLEDAM RTV SLO !

     ŠALA,

     ČASTILCI EX T.I. MARŠALA TITA
     – ODIDITE NA KOLPO,
     PA SE TEM AFROISLAM MIGRANTOM PONUDITE KOT ?
     “ŽRTVENI DAR”?

     KONEC ŠALE

     NO – TOLE NAJ KAR –
     IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJ
     VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
     PA PARLAMENTARCI ITD.
     – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
     Jaz Janez Kepic-Kern
     sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
     Bralci me,
     ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
     da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

     V LETIH 20014-2017
     SEM BIL TUDI
     ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

     Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
     izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
     IMAM
     PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” NA :sloveniana.si

     K ZADEVI !
     Pri
     pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
     sem naletel
     NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
     O
     REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
     KI
     JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

     Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
     navaja,
     da je
     od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
     DA
     JE BILA REALNA
     MATI
     – EX MARŠALA TITA
     VDOVA,
     POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
     ki je bila
     v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
     V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
     OČE
     – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
     PREMOŽEN
     MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
     Torej !
     Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

     VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
     KER
     STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
     IZ PTUJA
     V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
     DA
     JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
     bil nnjun
     SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
     V
     KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
     Jaz
     Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
     ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
     NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
     KI DELUJE ŠE DANES.!

     VSI VEMO,
     KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
     KOT
     KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

     Torej !
     Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
     ki
     bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
     Sodelovanje,
     ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
     Manjka
     le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
     ki
     jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
     Ta
     čas
     USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
     NEKAJ
     ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
     Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
     VSE
     POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
     najdete
     na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
     P.S.
     VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
     IMAM
     NA E-PORTALU “SLOVENIANA”

 • Peter

  Baje sta dve novinarki danes na hanzi dobili vsaka svojo kilo moke.
  Škoda moke, no.

 • tohuvabohu

  Človek človeku migrant.

 • Gilbert Beko

  To je erotika na dveh nogah!Res dobra!

 • Mirko

  Namesto pobijanja teh zveri, naredimo mrhovišča v bližini točk, kjer migranti prečkajo mejo, ampak jih ne prevč polniti, samo toliko, da se živali navadijo, da je tam hrana. 200 medvedov in 200 volkov bi bilo kar dobro za čuvaja naše meje, kenede?

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop b sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !

 • Zgornji

  KRASTAČA PREPOKVARJENA !!! ! !!!