[VIDEO] Obeta se vroča politična jesen – bo poleg listja odletelo še kaj – ali kdo?

Slovenski parlament in Marjan Šarec (Foto: Nova24TV)

Prvo leto vlade Marjana Šarca je bilo polno afer in napak. To potrjujejo različni politiki, ki so v pogovoru za Nova24TV med drugim izpostavili zlasti sporna projekta gradnje 2. cevi karavanškega predora in 2. tira, problematiko ilegalnih migracij, zadolževanje države ter nekompetentnost članov vlade. Obeta se torej vroča politična jesen in glede na to, kako hitro se menjavajo ministri in sekretarji okrog Šarca, se lahko upravičeno vprašamo, ali bo to jesen poleg listja odletelo še kaj  – ali kdo. 

Skakanje na glavo v prazen bazen. Luksuzni avtomobili – BMW in mercedesa –, ki si jih je privoščila vlada Marjana Šarca in ki so davkoplačevalce stali skoraj dva milijona evrov. Afera z Branetom Kraljem, ki je lobiral za Igorja Šoltesa, da bi ta zasedel mesto direktorja Uradnega lista. Obračun s predsednikom Slovenske ljudske stranke Marjanom Podobnikom, ki si prizadeva za varno podeželje. In podpis zloglasne peticije Foruma 571, ki se ji je pridružil tudi takratni komedijant Šarec.

A vse to je po mnenju predsednika SNS Zmaga Jelinčiča mačji kašelj v primerjavi s posli, kjer se obetajo večmilijonske, celo milijardne izgube. “Pravzaprav, najbolj udarni sta dve. Karavanški predor in gradnja 2. tira. Tukaj gre za eklatantne ‘svinjarije’, v katere so vpleteni vodilni in vodeči. Tisti ljudje, ki ‘furajo’ Slovenijo. Na žalost je Šarec vpleten kot predsednik vlade, ampak upamo, da ne bo dovolil drugega TEŠ 6, da ne bo dovolil, da se gospodje, ki imajo vedno prste v marmeladi, še bolj omastijo in pokradejo še več, kot so že pokradli. Pri TEŠ 6 je izginilo 700 milijonov, za 2. tir pa se pripravlja, da bo izginila 1 milijarda. Pri karavanškem predoru bo škode zagotovo za 100 milijonov. Kdo bo profitiral? Določena klika, ki vodi Slovenijo,” je povedal Jelinčič.

Zmago Jelinčič (Foto: Nova24TV)

Vlada razvojno in varnostno popolnoma nesposobna
Svoj pogled na to, katera je mati vseh afer v času Šarčeve vlade, pa nam je razkril tudi poslanec SDS Branko Grims, ki je povedal: “Zagotovo je največja afera to, da zdaj v enem mesecu v Slovenijo pride več ilegalnim migrantov, kot jih je prej prišlo v celem letu dni, recimo leta 2017. V avgustu je bila ta številka daleč presežena in to je zagotovo nekaj, kar pove, da je ta vlada razvojno in varnostno popolnoma nesposobna.”

Branko Grims (Foto: Nova24TV)

Poslovanje v rdečih številkah kljub gospodarski rasti
Poslanec SDS Franc Breznik je po drugi strani prepričan, da je popolnoma nesprejemljivo, da Šarčeva vlada posluje v rdečih številkah – in to kljub največji gospodarski rasti v zadnjih letih. “Mislim, da je prva afera tista, ki se tiče proračuna, da nekdo v času največje gospodarske rasti naredi 30-milijonski manko v javnih financah v relativno kratkem času. To je tista afera, ki skrbi nas vse skupaj. Ob tem, da vlada brezglavo zapravlja za stvari, ki so v tej družbi popolnoma nepotrebne,” je povedal.

Foto: STA

Obljubljali so politiko brez afer, dobili pa smo ravno nasprotno
V  Novi Sloveniji so nam razkrili, da so nad Šarcem in njegovo vlado ter koalicijo predvsem razočarani. Kaj je izbilo sodu dno, pa nam je razkril poslanec Jožef Horvat, ki je poudaril: “Razočaranje je pri meni osebno, ker smo pričakovali, kar je bilo obljubljeno, da bo to neka druga, poštena politika, politika brez afer, politika za dobro ljudi, za blaginjo ljudi. Zdaj imamo vlado skoraj eno leto, ampak tega ni. Tako da se mi zdi bolj pomembno, kaj bodo na naslednjih volitvah rekli ljudje.”

Franc Breznik in Jožef Horvat (Foto: STA)

Državo vodijo politični amaterji
Obeta se politična jesen, nad dejanji premierja Šarca pa bo zagotovo bedela opozicija. Breznik je razkril: “Žal pa poglejte, ljudje kot so Šarec in njegova ekipa, to so ljudje popolnoma brez znanja, brez kakršnihkoli kompetenc, izkušenj. Tisto, kar se mi zdi najbolj pereče, je bolestno pomanjkanje osebne samokritike, da se zavedajo, da so se nesposobni ukvarjati z javnimi stvarmi. Ljudje in državljani se bodo morali enkrat vprašati, kako dolgo bodo še gledali te politične amaterje, ki ne nazadnje ustvarjajo slabo ime Sloveniji, pri tem pa se igrajo s prihodnostjo njih samih in njihovih otrok. Si želite, da bodo vaši otroci vsi počasi odšli v tujino in bodo v tujini Slovenci nekoč vozili še samo taksije v kakem zakotnem delu Berlina? Upam, da si tega vsi skupaj ne želimo ter takim politikom in predvsem tipom takih politikov, kot je Šarec, rečemo ne.

Šarec tudi pod drobnogledom koalicijskih partnerjev
Ne le opozicija, tudi koalicijski partnerji kot lačni morski psi čakajo na naslednjo Šarčevo napako. Pa čeprav nam je poslanec SAB Marko Bandelli zagotovil, da zaenkrat Šarec ni zakuhal menda še nič takšnega, zaradi česar bi odneslo vlado. “Saj veste, kako je. V politiki so afere vsakodnevne. Afere lahko naredimo velike ali majhne, lahko jih prikažemo na en ali drug način. Kaj pomeni afera? Prava afera je tista, ki bi lahko zamajala koalicijo, ampak v tem trenutku ne vidim tistih pravih afer, ki bi lahko kompromitirale našo koalicijo. Seveda je tu veliko problemov, ki bi se jih dalo tudi na drugačen način rešiti. Tudi sam večkrat interveniram v samem parlamentu, povem svoje, rečem, kakšne so problematike. Prvi sem izpostavil problem zveri, prvi sem izpostavil problem Lipice, prvi sem izpostavil kar nekaj težav na terenu, ki so bile nato vidne kot problematične. Ampak, da bi to bilo nekaj kriznega, ne verjamem. Dodatek za zdravstveno zavarovanje bi lahko bil malo večji problem, ampak mislim, da se je tukaj vlada že izrekla dovolj jasno,” je povedal. Po drugi strani pa ne pozabimo, da je Bandellija z mesta ministra odnesla mnogo manjša afera, kot so te, ki jih je v zadnjem času zakuhal Šarec. Obeta se nam torej vroča politična jesen in glede na to, kako hitro se menjavajo ministri in sekretarji okrog Šarca, se lahko upravičeno vprašamo, ali bo to jesen poleg listja odletelo še kaj – ali kdo.

Marko Bandelli (Foto: STA)

Rajko Golob

 • Peter

  Ta vlada je tako dobra, da bo še listje ostalo na drevesih, no.

 • tasilo

  Padalec pizdajalec Jelinčič spet ful pametuje, kaj vse in koliko se bo pokradlo. Nič pa nikoli ne pove ali ne predlaga, kaj bo pa on naredil, da se to ne bo zgodilo. Nič ne bo naredil!

  No ja, mogoče bo le malo lonček pristavil. To pa že.

  • Ryuk

   On bo še podprl proračun.

  • me

   Levuharski kamelon titoljubec in primitivec….to je jelincic

  • Luiggi

   Pa k Titovi bisti v svojem back yardu sveze rozice prnesu!

 • antimur

  V kolikor v jeseni ne pošljemo v tri PM Šarca in njegovo golazen, ki sama sebe imenuje vlada ter normalno vse kučaniste in rdečezvezdaše, Slovencev ne bo več. Torej marš, golazen kučanistična v maloro.

 • Dare Krajec

  lopovi

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Že priimek pove, da bo Šarec še šaril.

  • Vera

   Ni rečeno.

 • Mademoiselle Ava

  Šarec je pa za nekaj dober. Vedno, kadar vidim njegov umetno narejeni prisiljen, voščen wannabe trd, strog in resen izraz na obrazu,…Me namreč popade silen smeh.

  • Luiggi

   Tihudic ti,jest sem pa mislu,da sam men pride,tolk sm se rezou,da mi je urin u gate usou!!

 • Skrajno Desni

  Upam da odleti vlada, samo ziher se bo našel peder ki bo rit nastavu.

 • Unikatna

  Bla, bla, bla….Jelinčič, tudi opozicija je v parlamentu in nič od vas…

 • Celcar Mojca

  Joj, ko bi le odletela Vlada :)

  • Beli Sneg

   Ne bo uspelo. Ko bo na tem da bi odletela Jelinčič ne bo podprl. Se boji za svoj stolček. Je preveč riskantno zanj, da bo še prišel v parlament.

  • septem artes liberales

   Privoščljivka.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  Ja,
  je zadnji čas,
  da spet začne polno delovati – demokratični PARLAMENT naše R. Slovenije.
  TO DOGAJANJE – OKROG – “ŽAL MOL” Z.J.
  In dogajanja
  na teh – SHODIH
  je včasih – “prav noro”
  Bom pa poročal z njih,
  ker
  zlasti – neformalni SHODI – se zdijo – JAVNO ZELO POMEMBNI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  NAPOVEDNIK – SHODOV in POROČANJA s SHODOV, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.
  2. neformalni SHOD -“LMŠ” je bil, sem ga opisal.

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.

  ŠALA, FANTAZIJA

  NE TRDIM RAVNO, LE DOMNEVAM,
  DA SPODNJE “NEFORMALNO FRUŠTVECE” RES OBSTOJI.
  Današnji, tu le na kratko orisani
  – SHOD
  tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bil – fantazijsko povzeto – TAK.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” reče:
  Naši nad 80 in 90 letni veterani – so zelo vznemirjeni
  ker je bil
  “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES – ZAVRNJEN – KOT KANDIDAT ZA DIR. URADNEGA LISTA.
  A ima kdo od vas prisotnih – kako pozitivnoidejo
  kako pomiriti vznemirjenje – naših zaslužnih veteranov?

  “DIPLOMATNEŽ” – veteran reče: “brez dramatiziranja in panike – prosim.”Gre za vihar v kozarcu,vode,
  oz. za minorno, trejerazredno stvar. Mlade ex KP, ZK povzpetnike v financah – je treba dati pod naš nadzor – preko noviih, še ne poznanih “informatorjev”. Nekaj jih lahko uredim jaz.
  Predvsem pa je treba STARE, ZLAJNANE, VSEM ZNANE “INFORMATORJE” TREBA POSTAVITI NA STRANSKI TIR, V KAKE IDILIČNE SLUŽBICE, KJER NAM NE BODO DELALI ŠKODE.”

  “ŠTRUČKA” – kulturniški, tudi “lepofrizurni” praktik reče” “ti bom jaz pomagal glede mladih, “nekontaminiranih” inormatorjev, poznam veliko mladine.

  “LEPOFRIZURNI” šef – reče: ” me veseli, da še imamo toliko in tako odličnih, profesionalnih in diskretnih
  ter zaupanja vrednih ljudi – kot sta – vidva. Poročajta mi prosim – čez tri dni.

  In se razidejo.
  Op,: VSAKA PODOBNOST Z REALNM OSEBAMI,KLUBI, DRUŠTVI
  – JE NAKLJUČNA.
  Gre za fantazijsko-umetniški tekst. L.R. EX knjižničar Janez KEPIC -KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE

 • mona lisa

  Naj poleg listja odleti ta nesposobna in lopovska vlada.

  • Luiggi

   mona lisa
   iz pariza
   gledana iz bliza!!!

 • Olga101

  Dol z udbomafijo in njenimi marionetami!

 • Nata

  Pa ja de ??? Bo, bo odletelo – listje. Tako, kot vsako jesen.
  Se počutim že kot perpetuum mobile. . . . . . eno in isto pišem !
  Dokler ne bodo VSI DESNAKARJI skupaj stopili , nič ne bo !

  Saj smo poslušali Faktor, a ne ?
  Meni je bil všeč.

  • Vera

   Ti je bil brezobi sredinec Tonin všeč ? :)

   • Nata

    Jojmene Vera no ??
    Všeč so mi oddaje Faktor. Zakaj je bila tudi ta dobra ?
    Ker je dala možnost , da se izkaže vsa neumnost nove poteze stranke NSi
    Niso nesramni. Dobro vprašajo.
    In, končno tudi take stranke imajo pravico povedati. . . . .razložiti. . . ..

 • iustinian

  Jelinčič in Tonin sta si spet privoščila cinično norčevanje iz državljanov. Oba stojita v vrsti, da bosta podprla proračun, iz katerega se bo plačalo tako Karavanke kot drugi tir in še marsikatero krajo, ki je v delu, ali se obeta. Na žalost so državljani take ovce, da zdaj oktoirana oblast krade odkrito, in se vsem reži v obraz, krivosodnje pa to takoj pokrije. Še ob propadu jugoslavije so take rabote izvajali na skrivaj, da ne bi vznemirili ljudi.

 • Andrej

  Šarec ima srečo. Vedno se kak dezerter na desnici najde.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.

  TOLE – je moja, osebna – ALTERNATIVA – za našo,
  edino nam ljubo – SLOVENIJO !
  PAMET JE
  BOLJŠA KOT ŽAMET
  LJUBO
  DOMA, KDOR GA IMA

  V REVIJI SLOVENIANA
  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !

  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  “ALTERNATIVA ZA NAŠO EDINO NAM – DOMOVINO – SLOVENIJO.
  RESNO.
  RESNI INTERESENTI – NAJ SE MI JAVIJO.
  OŽIVILI BOMO “ORLE” DR. J. E. KREKA
  IN
  PODOBNE KVALITETNE REČI IZ NAŠE – SLOVENSKE PRETEKLOSTI,
  KI SO JIH NAŠI PREDNIKI – ZNALI IMETI,
  MI
  PA JIH ZAENKRAT – ŠE NE ZNAMO – ZOORGANIZIRATI.
  Jaz
  jih bom znal zoorganizirati – OK EX KNJIŽNIČAR SEM
  s pozitivn energijo – za našo Slovenijo.
  Z
  mojega osebnega, zasebno podjetniškega e-portala “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana. si

  Kot vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO
  – DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  DRUŠTVO
  »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  • Nata

   Bravo za društva !!

   • Janez Kepic-Kern

    JA !
    Ta društva bom postopoma – razvijal.
    OK
    strankama SDS in SLS – SVETUJEM – naj posodobljeno oživita”ORLE”
    “ORLI”
    so namreč bili – res široka, 100.000 glava podporniška in članska
    BAZA
    predvojne – SLOVENSKE LJUDSKE STRANKE.
    Iz ORLOV je tedanja SLS črpala primerne ljudi za v samo strank
    in za POSLANCE.
    Iz Komende sta bila vsaj dva
    ORLA tudi SLS poslanca: OK familiarna človeka. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • RATATA

  Rajko, a ti žviš v Benetkah, kot vsi ostali golobi? Ne me basat in zamegljevat s kopico zmešanih črev! Kdo ti je pa to naročil?

  • Nata

   Obnovo je naredil, no !

   • RATATA

    EH, no, na čreva se kot mesarjev vnuk dobro spoznam, saj sem na kilometre “Kitajk” za mesene klobase opral, ko sem bil še priden mulc, zdaj v teh zmeštranih časih pa sploh ne vem več, kje naj dobro klobaso kupim.
    Vse je tako zašuštrano, da mi gre včasih kar na jok, pol pa kolnem in s pestjo po mizi tolčem.

    • Nata

     Tudi to je dobro. Saj te nisem kritizirala.

     Ko nekdo poropota, se tisti, ki spijo , malo zdramijo !

    • tohuvabohu

     Dobro klobaso dobiš v Kamniki.

     • RATATA

      A Meso Kamnik? Anton?

     • tohuvabohu

      Radada.

    • samotoje

     Namesto mize si podloži kaj konkretnega. Cepcev za naklestiti je vedno dovolj.

 • Janez Kepic-Kern

  ZLASTI Z BESEDAMI SDS poslanca A. Breznika – se zelo strinjam.
  LMŠ ljudje
  in LMŠ poslanci – se zdijo
  in verjetno tudi so:
  “LJUDJE BREZ VEČJIH JAVNO POMEMBNIH ZNANJ, BREZ KOMPETENC, IZKUŠENJ ITD.”
  Tudi brez resnih knceptov – bi rekel.
  Le en zelo jasen namen,
  vsem očiten – namen – se zdi, da imajo !?
  Namreč !
  Čimdlje prejemat OK POSLANSKE PLAČE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Franc Šink

  Politična jesen ne bo nič vroča. Upam pa da bo hladno odnesla šarčevo vlado.

 • Andrej

  Jesensko temperaturo bodo določili v Murglah.

 • pajot

  Betonelli:”Prvi sem izpostavil problem zveri, prvi sem izpostavil problem Lipice, prvi sem izpostavil kar nekaj težav na terenu”
  In tud prvi si letel.
  se ne spomniš,zakaj?

 • Imperial Commando

  A njegovi mulci se kar jokajo?

 • Slovenka

  Jelinčič bi ravnal pametneje, če bi imel zaprt kljun. Seveda bo podprl proračun, ker če bo proračun padel, se bo šlo na volitve in tedaj je Jelinčič odpisan za vedno, denar pa rabi, ker bajta na Primorskem zahteva svoje.

 • xtc

  Xaraxchova politična kariera se bliža koncu tudi SLO levici,takoj ko bo padel proračun,ki ni ustaven in ko bo stisnila kriza in nebo denarja je leve vlade in vlad levičarjev konec,ker bo konec podkupjenih volilcev,ker nebo denarja.

 • IZBIRA

  Politikantski amaterji v svetu politike vendar primitivni izkušeni kriminalci so na oblasti. Vse v tej državi je v službi kriminala, od institucij do narave in premoženja. Poligon jim je pa kar država, skupej z življenji državljanov v tej državi.

 • Janez Kepic-Kern

  Tole o SHODIH,
  formalnh in neformalnih – SHODIH
  PONAVLJAM.
  Ja,
  je zadnji čas,
  da spet začne polno delovati – demokratični PARLAMENT naše R. Slovenije.
  IN
  – DA PARLAMENT NAŠE R. SLOVENIJE – URADNO UGOTOVI
  – KAJ JE RES
  – RESNICA
  OKROG
  TEH
  ZLASTI NEFORMALNIH – DRUŠTEV, KLUBOV, ZDRUŽB in njih SHODOV.
  Jaz
  penzionist Janez KEPIC-KERN – TU – PODAJAM – LE ŠALJIVE, FANTAZIJSKE
  PRIKAZE
  domnevnega, fantazijsko zajetega rikaza – TEH SHODOV.
  SHODOV
  TEH NEFORMALNIH V GLAVNEM EX KP, ZK ZDUŽB, KLUBOV, DRUŠTE
  IN NJIH
  – NEFORMALNIH – S H O D O V – pač.
  TO DOGAJANJE – OKROG – “ŽAL MOL” Z.J.
  In dogajanja
  na teh – SHODIH
  je včasih – “prav noro”
  Bom pa poročal z njih,
  ker
  zlasti – neformalni SHODI – se zdijo – JAVNO ZELO POMEMBNI. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

  NAPOVEDNIK – SHODOV in POROČANJA s SHODOV, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.
  2. neformalni SHOD -“LMŠ” je bil, sem ga opisal.

  TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V
  – zna biti zelo veliko.
  V tem času po dopustih.. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM.
   TEH , NEFORMALNIH, JAVNO ZELO POMEMBNIH – S H O D O V – zna biti zelo veliko.
   V tem času po dopustih.

   ŠALA, FANTAZIJA

   NE TRDIM RAVNO, LE DOMNEVAM,
   DA SPODNJE “NEFORMALNO FRUŠTVECE” RES OBSTOJI.
   Današnji, tu le na kratko orisani
   – SHOD
   tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
   “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
   NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
   razumljivo poimenovanega
   “MAČEK V ŽAKLJU”
   – je bil – fantazijsko povzeto – TAK.

   Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
   – blizu NAME
   vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

   “LEPOFRIZURNI” reče:
   Naši nad 80 in 90 letni veterani – so zelo vznemirjeni
   ker je bil
   “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES – ZAVRNJEN – KOT KANDIDAT ZA DIR. URADNEGA LISTA.
   A ima kdo od vas prisotnih – kako pozitivnoidejo
   kako pomiriti vznemirjenje – naših zaslužnih veteranov?

   “DIPLOMATNEŽ” – veteran reče: “brez dramatiziranja in panike – prosim.”Gre za vihar v kozarcu,vode,
   oz. za minorno, trejerazredno stvar. Mlade ex KP, ZK povzpetnike v financah – je treba dati pod naš nadzor – preko noviih, še ne poznanih “informatorjev”. Nekaj jih lahko uredim jaz.
   Predvsem pa je treba STARE, ZLAJNANE, VSEM ZNANE “INFORMATORJE” TREBA POSTAVITI NA STRANSKI TIR, V KAKE IDILIČNE SLUŽBICE, KJER NAM NE BODO DELALI ŠKODE.”

   “ŠTRUČKA” – kulturniški, tudi “lepofrizurni” praktik reče” “ti bom jaz pomagal glede mladih, “nekontaminiranih” inormatorjev, poznam veliko mladine.

   “LEPOFRIZURNI” šef – reče: ” me veseli, da še imamo toliko in tako odličnih, profesionalnih in diskretnih
   ter zaupanja vrednih ljudi – kot sta – vidva. Poročajta mi prosim – čez tri dni.

   In se razidejo.
   Op,: VSAKA PODOBNOST Z REALNM OSEBAMI,KLUBI, DRUŠTVI
   – JE NAKLJUČNA.
   Gre za fantazijsko-umetniški tekst. L.R. EX knjižničar Janez KEPIC -KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   FANTAZIJSKE ŠALE

 • janez55

  Nova24, kakšne bogokletne neumnosti pa pišete? Strokovnjak Grims vendar pravi, da se zemlja ohlaja, vi pa o vroči jeseni.

  • tohuvabohu

   Butl.
   Zemlja se pa dejansko res ohlaja. Izobražuj se, janezek.

   • septem artes liberales

    Osličkov nasvet.

 • Rožle

  Ta VLADA….bo fertik prej predn bojo v Lj. tiste barake k Marone prdajajo…
  Mala – Velka merica …

 • Artur

  Poleg listja ne bo odpadalo nič več bodo pa komunajzlski narodno izdajalski satani uvozili še več Satanijev :
  AFGANISTANAC ‘KOJI JE IZBO DVA AMERIČKA TURISTA’ NA STANICI U AMSTERDAMU KAŽE DA JE DOPUTOVAO U NIZOZEMSKU ‘KAKO BI ZAŠTITIO PROROKA MOHAMEDA’ I ‘UBIO NEPRAVEDNE I OKRUTNE LJUDE’
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2019/09/03/afganistanac-koji-je-izbo-dva-americka-turista-na-stanici-u-amsterdamu/

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  ŠALA

  Nadaljevanje
  SHODA
  domnevnega neformalnega ex KP, ZK “DRUŠTVA” “MAČEK V ŽAKLJU”
  blizu NAME v centru LJ, danes
  Tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
  “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
  NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
  razumljivo poimenovanega
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  – je bilo – fantazijsko povzeto – TAKO.

  Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
  – blizu NAME
  vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

  “LEPOFRIZURNI” šef reče
  tudi pesniško lepofrizurnemu
  “ŠTRUCI”:
  “Še z vnuki se nisem utegnil poigrati – ja, si pa hitro nazaj – s tvojih poizvedovanj – o tem
  KDO ZA HUDIČA JE OPIRAL TISTO uslužbenko Uradnega lista,
  da je tako odločno ZAVRNILA IN CELO PRIJAVILA ponudbo nam ljubega
  kandidata – “KARDELJEVEGA VNUKA – našega I. ŠOLTESA”

  “ŠTRUCA” zasoplo reče:
  “ja šef – gospod oz. tovariš LEPOFRIZURNI – sem prikolesaril, ker je nujno.
  NOVICE SO NAMREČ – ZELO, ZELO – SLABE.
  Niso nam ponagajali “JANŠISTI”

  – resno REVIZIONISTIČNO
  FRAKCIJO – groza

  IMAMO – V NAŠIH EX KP, ZK SRENJI.
  Ta – “MLADI ”
  so se nam izgleda uprli – IN TO NE – katerikoli – TA MLADI.
  Baje so se nam – groza
  UPRLI
  NAJBOLJ SPOSOBNI
  MLAJŠI FINANČNIKI, EKONOMISTI naše ex KP, ZK provinience”
  Ko
  “LEPOFRIZURNI” sliši priimke “upornikov”
  se POKRKRIŽA
  IN REČE:

  “JEZUS-MARIJA – pa ja ne ti naši “miljenčki”

  Saj za tiste malo uporabne “mladiče” iz “LEVICE” mi nič ni.
  Ampak – tile MLAJŠI, RES SPOSOBNI IZ – SKLADOV, JAVNIH DRUŽB, ZAVODOV
  – to je pa resmo.
  Kaj je pa razlog?
  A nas – ta starih, nas, zaslužnih – NE MARAJO – VEČ. Nesramneži”

  “ŠTRUCA” reče: “nimam pojma, samo – ta prave priimke sem ti povedal.
  Grem še ostale naše
  vodilne “MAČKE” sem pripeljat.
  V dveh urah bomo – tukaj, v bazi..
  Mimogrede LEPOFRIZURNI – imaš ok FRIZURO
  – ampak – MOJA FRIZURA JE LEPŠA OD TVOJE”
  Se
  “LEPOFRIZURNI” šef – namrdne in zarentači:
  “ne čvekaj, čimprej vsi pridite.
  POLITIČNA SITUACIJA – JE SLABA – bi rekel naš
  vzornik E. Kardelj.”
  SE BO NADALJEVALO-

  KONEC ŠALE.
  FANTAZIJSKE ŠALE L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • Janez Kepic-Kern

  EN LEP
  BOG DAJ – dober VEČER – vsem nam in vam !
  Kot zanimivost
  vam prilagam – moj spodnji – fantazijski zapis,
  o tem,
  kako je nekaterim- se zdi, dobro preskrbljenim in dobro hranjenim
  v glavnem – ex KP, ZK “sistemčki-ljudem” – V NJIH “IDILIČNI” PENZIJI – DOLGČAS.
  Se zdi.
  Veste – nekaterim,
  verjetno v glavnem ex t.i. sistemčikom ,
  z OK penzijami – je kljub
  njih ptijetni penziji brez finančnih zadreg
  – se zdi – v njih penzijah – DOLGČAS
  pa se zdi,
  da se zelo radi družijo v taka stalna
  ali občasna neformalna društveca, nekakšne neformalne “klube”, združbice.
  Nekatere take “združbice – se zdijo – namenjene – izključno
  korekt klepetalnemu druženju,
  uživanju dobre hrane in pijače v krogu starih znancev itd.
  Nekatera
  taka
  NEFORMALNA – “društveca” – pa se zdi
  – tako si fantazijsko predstavljam
  PA IMAJO MORDA TUDI – MOČAN VPLIV,
  V DEMOKRATIČNI DRUŽBI KOT NAJ BI BILA NAŠA, SLOVENSKA
  MORDA
  – SPOREN VPLIV,
  VPLIV – POTREBEN JAVNEGA PREGLEDA
  – MORDA,
  MORDA TUDI V – V – PARLAMENTU.
  Temu je namenjen
  – moj spodnji, čisto fantazijski – zapis, javen zapis – tu.
  Upam,
  da so vam moji fantazijsko-šaljivi zapisi – všeč !
  Povezanost z realnostjo v R.S. in v LJ – je zgolj – NAKLJUČNA,
  ČE PA
  MORDA – NI NAKLJUČNA – JAZ, PISEC TEGA NE VEM –
  – naj se pa o realnosti delovanja teh vsem nam vsaj približno znanih
  NFORMALNIH
  “ZDRUŽBIC, ZDRUŽB, KLUBOV, DRUŠTEV IN DRUŠTVEC,
  OBČASNIH IN STALNIH – POZANIMA
  IN
  O NJIH “NEFORMALLNEŽIH” – NAREDI URADNE PREISKAVE IN RAZPRAVLJA
  NAŠ
  PARLAMENT NAŠE R. SLOVENIJE. Saj zato ga pa imamo. Ane? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  p.s
  LAHKO NOČ
  HE, HE – FOGLU Tuneku
  spodaj – se je danes – zgleda – utrgalo.

  ŠALA

  FOGL – NČ BAT, nič strahu, saj tvoji “MAČKI V ŽAKLJU”” te imajo radi.
  Detektivsko zalezovanje
  – PREŠUTNIŠKIH DEDCEV IN ŽENSK,
  TI BOJO ŽE PUSTILI – IMETI.
  Le kakšno “OMERTO” – boš moral – izreči – tem, “domnevnim MAČKOM”.
  Sicer pa se zdiš – iznajdljiv, boš že preživel – do smrti. LR. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • septem artes liberales

  Bukov pogled Betonellia

 • Aresnica


  [VIDEO] Obeta se vroča politična jesen – bo poleg listja odletelo še kaj – ali kdo?

  [VIDEO] Obeta se vroča politična jesen – bo poleg smeti oziroma golazni odletelo še kaj – ali kdo?
  ___
  Lep pozdrav

 • Celcar Mojca

  Naj odleti Šarec pa bomo vsi srečni!