[Video] Objavljamo dokument zaslišanja brigadirja Škerbinca z zaprte seje Knovsa, ki Erjavca postavlja na laž glede streljanja na Počku: “Minister je podpisal dva akta za to vajo!”

Miha Škerbinc in Karl Erjavec (Foto: STA)

Dovolj je sprenevedanja in laganja s strani ministra za obrambo Karla Erjavca! Na moj predlog je Matej Tonin magnetogram ponedeljkove zaprte seje Knovsa, na kateri je pričal brigadir Miha Škerbinc, odprl za javnost. Takole je bil minister postavljen na laž glede streljanja na Počku,” je podpredsednik komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Žan Mahnič razkril na Twitterju. Iz zaslišanja brigadirja Škerbinca je namreč jasno razvidno, da so tovrstni dogovori z ameriško vojsko dogovorjeni od 18. mesecev do dve leti vnaprej. “Minister je podpisal dva akta za to vajo,” razkriva magnetogram zasliševanja Škerbinca.

Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) je danes dobila odgovor ministra Karla Erjavca na zaprosilo, da pošlje dva dokumenta, ki jasno dokazujeta, da se je vedelo oziroma da je bilo načrtovano, da bodo Američani na Počku streljali z minometi kalibra 120 mm. Minister Erjavec je namreč vseskozi govoril, da je bi bilo streljanje dogovorjeno. Predsednik in podpredsednik Knovsa Matej Tonin in Žan Mahnič sta zato objavila magnetogram zaslišanja odstavljenega poveljnika poveljstva sil Mihe Škerbinca.

Iz zaslišanja brigadirja Škerbinca je namreč jasno razvidno, da so tovrstni dogovori z ameriško vojsko dogovorjeni od 18. mesecev do dve leti vnaprej. “Minister je podpisal dva akta za to vajo,” razkriva magnetogram zasliševanja Škerbinca. Kot je razvidno, je enkrat pooblastil poveljnika 72. brigade in enkrat poveljnika, odgovornega za usposabljanje. Po poročanju Škerbinca je bilo v podpisanih aktih tudi jasno navedeno, da se bo streljalo s topovi kalibra 120 milimetrov.

“Vi ste tisti, ki ste vojski dali nalogo, da se skupaj z Američani usposablja, in v tem aktu ste vi povedali, da bodo Američani streljali od 120 milimetrov, 40 milimetrov in pa kaj vem vse,” razkriva pričevanje Škerbinca.

Obveščevalci ne pomnijo, da bi v 25 letih njihovega dela preverjali govorice proti načelnikom Generalštaba Slovenske vojske
Danes je sicer komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb opravila pogovor z operativci obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo, ki so 2. aprila izvajali informativne razgovore na poveljstvu sil Slovenske vojske. Na podlagi slišanega je podpredsednik Knovsa Žan Mahnič izjavil, da operativci niso ravnali ne na podlagi ustne ne na podlagi pisne odredbe, vsi pa so potrdili, da so delovali na podlagi 34. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije, kar je najbolj sporno, saj so za stvar, ko ne gre za kaznivo dejanje, uporabljali policijska pooblastila, česar pa ne bi smeli.

Najbolj zanimivo pa je, da se nihče od njih ni spomnil, da bi v 25 letih kadarkoli raziskovali kakšne govorice proti kakšnemu od načelnikov Generalštaba Slovenske vojske,” je poudaril Mahnič in dodal, da je na internetu mogoče najti blog, kjer piše o tem, da se v vojašnicah veliko govori in da so bili tudi prejšnji načelniki generalštaba Alojz Steiner, Andrej Osterman in Alan Geder deležni številnih neprimernih govoric, pa OVS nikoli ni raziskovala teh govoric. Po mnenju Mahniča je na mestu vprašanje, zakaj je bilo tokrat drugače in zakaj se je to zgodilo. Ob tem je še dodal, da bo na njegov predlog predsednik Knovsa Matej Tonin z zapisnika pričanja brigadirja Mihe Škerbinca, ki ga je Knovs opravil v prejšnjem tednu, umaknil stopnjo zaupno, tako da bodo lahko mediji in javnost prebrali celotno pričanje.

Šlo je za usklajene odgovore obveščevalcev, ni končnega poročila
Poslanec je še dejal, da se je v današnjih pogovorih z operativci videlo, da so med sabo usklajeni o tem, kaj bodo govorili, na konkretna vprašanja pa neposrednih odgovorov komisija ni dobila. “Povedali pa so, da so delovali na podlagi naročila njihovega nadrejenega, torej predstavnika njihovega oddelka, ter da je to takšna praksa in da takšna dejanja ne potrebujejo ne pisne in ne ustne odredbe,” je o tem, zakaj so obveščevalci pričeli zaslišanja na poveljstvu sil na Vrhniki, še povedal Mahnič.

Poslanec je tudi pojasnil, da do danes še vedno ni določnega odgovora, koliko poročil je obveščevalna služba pripravila. “Obstajalo naj bi eno, zaključno poročilo, poslano ministru 12. aprila, vendar je obrambni minister kasneje govoril, da preiskava še poteka, POP TV je nato poročal, da naj bi obstajalo neko zaključno poročilo s sklepi z datumom 10. maj, sedaj imamo informacijo, da je načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc sama naročila še eno poročilo sektorju obveščevalcev, v katerem so ugotovili, da brigadir Škerbinc ni govoril grdo o zdravstvenem stanju načelnice GŠ SV,” je naštel Mahnič.

Za Erjavca so najbolj obremenilni dokazi o streljanju na Počku
Ob tem je še povedal, da je Knovs danes dobil odgovor ministra Karla Erjavca na zaprosilo, da pošlje dva dokumenta, ki jasno dokazujeta, da se je vedelo oziroma da je bilo načrtovano, da bodo Američani na Počku streljali z minometi kalibra 120 mm, o čemer je minister stalno govoril, da ni bilo dogovorjeno. “Erjavec je posredovanje teh dveh dokumentov, pričakovano, zavrnil, čeprav dokumenta ne nosita stopnje zaupnosti,” je komentiral Mahnič, ki je ob tem dodal, da so za Erjavca najbolj obremenilni prav ti dokumenti. “Minister je namreč govoril, da je bila omejitev za streljanje ponoči kaliber 60 mm, v teh dokumentih pa je jasno navedeno, da je bila omejitev za ameriško vojsko kaliber 120 mm. Slovenska vojska ni streljala s kalibrom 120 mm, ameriška vojska pa je. Po pooblastilu ministra je to odobritev podpisal eden od polkovnikov. Najbolj obremenilen dokaz za ministra Erjavca, ki ga tudi ne želi posredovati, pa je poročilo, v katerem načelnica GŠ SV napiše, da je bilo streljanje na Počku v skladu z usmeritvami vlade in ministrstva. Če potegnemo črto, v tej zgodbi glede streljanja na Počku laže Karl Erjavec,” je bil jasen Mahnič.

C. Š.

 • xtc

  Kahla vse bolj zaudarja kot politični kadaver potepenega cucka.

  • Zombi Gartner

   Karl zaudarja že zelo dolgo…dolgo.

   • Zgornji

    … IN ŠE VELIIIKO DLJE TUDI … !!! ! !!! :-P

    • Zombi Gartner

     Vsak gnoj enkrat struhni…tudi ta bo….

     • Zgornji

      Ja, saj v tem je Glavni Problem : Da Prepočasi trohni !!! Sploh pa se kahlo ukvarja z gibanjem, in podobno , tako , da ta pač ne bo še tako kmalu pozebel, ker kar precej skrbi za svoje smrdljivo zlobno meso.

 • if

  Mahnič: “Glede streljanja na Počku, laže Karl Erjavec.”
  Posledice?
  Karl Erjavec Laže je odslej uradni zapis na osebni izkaznici javnega značaja.

 • Zombi Gartner

  Joj…Karl si kej ponosen na sebe.
  Upam, da te doma zaklenjo pred vrata.

  • Stric iz ozadja

   Zakaj pa ne bi bil? Ze 15 let je pri koritu.

   • Zombi Gartner

    Mogoče imaš pa prav. Ponos Slovenstva… laži, kraja državnega premoženja, prevare….

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, v redu ka se tiče posranega Erjavca, vendar bi to že poprej morali narediti z največjimi in edinimi junaki “osamosvojitve”, pa mogoče potem ne bi imeli vsega tega SRANJA in takega STANJA po zaslugi SDS-a in prištinskega posvojenca. Kapish?

  • branči

   kako kaj v vinogradu? so koze že pojedle brstičje, migranti nategnili koze, tunek pa z velikim ić migrante?

   • Big Bird-Veliki Tič

    Daj tiho bodi voluhar posrani…

    • branči

     sem vedel, da ima koza prbavne motnje in si ga danes v drek tiščal. se pozna na komentarjih!

  • Miro Jereb

   Zmedeni bebo…

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, toti Mahnič izgleda kot masten odojek…preveč za raženj. Naj neha grulit…pa to…

  • Miro Jereb

   Ti si res bebo…

 • Big Bird-Veliki Tič

  ČUJTE, a je vojaški sindikat tudi pod komando SDS???

  ŠAREC NAREDI RED!!!… Jebo jim pas mater desničarsko lažnivo!!!

  • branči

   se ti opravičjem, ker veliki ić napisal z malimi črkami! vsak idiot si zasluži nežno obravnavo in veliko pozornost – alora, poskrbi za erekcijo, trte rabijo močno podporo!

 • Big Bird-Veliki Tič

  POPRAVEK Antoniusa:

  Janez Janša je cenen politikant, nastopač, prevarant, lažnivec, blefer in albanskega porekla.
  Bolj kot on sam je zaskrbljujoče dejstvo, da s pomočjo dementnih ovc uspe slovenske zabite volivce kar 28 let vleči za nos…. Bedakov je v vsaki družbi v izobilju. Večji problem je, da se družba naivno pusti bedaku vleči za nos kar 28 let… JJ Slovenijo in Slovence že od osamosvojitve naprej krade kjer le more, stari dementni volivci pa ga podpirajo kot se pijanec plota!!!

  • branči

   a je res, da iz primorske voziš bandero rossa, ker ima grozdje premalo rdeče barve?

  • Janez

   Bog i bogme ,tole tvoje lajanje o gospodu Janezu Janši,boš pa moral dokazati.Prej ne odneham.O Erjavcu je beseda v komentarjih, ne o Janezu Janši.To boš požru s porcjo vred.

   • Big Bird-Veliki Tič

    Če pa je res !!!

  • antimur

   Norec zaplankan! Zato pa je v Sloveniji vse kot “mora biti”, ker jo vodijo idioti, ki so jih volile nedementne ovce. Zdravstvo, sodstvo, bančništvo, šolstvo, mediji, vojska, policija, vse kar vodijo te levofašistične zveri, je v 3,14zdi. Ne serji, pa ne komentiraj, ker si norec. Po tvoji zmedeni presoji, bi človek sklepal, da državo vodi opozicijska SDS, ne pa koalicija “ne Janša”.

   • Big Bird-Veliki Tič

    Šolstvo v Sloveniji je vrhunsko…med najboljšimi na svetu. Kapish?

    • Common Sense

     Sodec po tebi, ravno ne;)

    • Joško

     Mislim,da nisi končal osnovne šole.

  • PLavi-mil

   BEDAK tebi zgleda je vročina scvrla še tisti drobec možganov, katere ti je mati narava po pomoti namenila.

  • montyamp

   Ajde Viktore , kak pa kaj žvepleni in vaša murglosrbska gverila , še vedno Slovencem kradete in sodnike terorizirate ??????????

  • Joško

   Blagor ubogim v duhu! Levaki kradejo in ropajo Slovenijo že od l. 1945 naprej!

   • francelj3

    Od leta 1941!

 • JANEZ GUS

  Neverjetna novica pušnik je norc.

  • Den456

   O ne, ta novica je pa verjetna in potrjena.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Tudi duplčani lažete…kapish?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, mi Haložani nikoli ne lažemo. Smo najbolj pošteni ljudje fSloveniji !!!

  • branči

   seveda ne lažete,samo resnico si tolmačite po svoje! lahko julko 5x na dan, julijana pa ne bo nikoli! to je vsa tvoja resnica!

  • Den456

   Ne ti blodiš, ker ti je šmarnica možgane skurila.

  • maksimalno

   Ti nikakor ne moreš biti haložan. V Halozah osli niso domače živali. Amen

 • FORT WORTH

  Kaksne pa bodo sankcije za laganje, sprenevedanje, nevestno delo, namerno skodovanje drzavi in drzavljanom kljub prisegi ??!
  Mogoce bosta pa Anuska Delic in Natasa P. Musar kaj vec povedali, kako se tem stvarem streze.
  Ni levaka, ki bi zagovarjal postenost, celovitost drzave in odgovornost.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! POKVARJENCI ZAGOVARJAJO POKVARJENOST !!! ! !!!

 • Imperial Commando

  Kva vam levakom pere ajga, da branite to pokveko od Ehjavca. Psihiatrija vas kliče.

 • Imperial Commando

  Vsaj tu bi se lahko levi in desni strinjali, da je Ehjavc parazit škodljivi za vse, ampak ne, levaki ne morete iz svoje kože.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Čuj gnida desničarska…Erjavca nikoli nisem imel rad…je pač parazit neinteligenten. Sam tako pokvarjen in hinavski kot je Ivan Janez, Korl nikoli ni bil. Kapish?

   • branči

    gnida ić-arska! preberi si gornji komentar, boš vedel kam pašeš!

   • Imperial Commando

    Seveda ne, Korl je po pokvarjenosti svetlobna leta pred Janšo.

   • Joško

    Če te je kaj v hlačah se podpiši z imenom in priimkom. Mislim,da si celo bolj pokvarjen od Korlna, Janša pa je zate gospod z veliko začetnico.

 • branči

  “Ljudstva, ki jim včasih rečem tudi
  drhal, ne zanimajo etični standardi in demokratični principi, temveč
  lepi, sijoči in novi obrazi ter enake laži, iz leta v leto, iz
  desetletja v desetletje”. komentar nekoga, ki so ga na MMC brisali, ker jim ne ustreza resnica, ki še kako nazorno kaže rdeče volivce!

 • Big Bird-Veliki Tič

  POZOR!!!…@branči vam hoče nekaj povedat:

  “Ljudstva, ki jim včasih rečem tudi
  ovčja drhal, ne zanimajo etični standardi in demokratični principi, temveč
  “lepi”, “sijoči” in “novi obrazi” SDS-a ter enake laži, iz leta v leto, iz
  desetletja v desetletje”. Komentar nekoga, ki so ga na Nori24TV brisali, ker jim ne ustreza resnica, ki še kako nazorno kaže na desničarske volivce!

  • branči

   večjega kretena pa še ne! pelji si julko k sebi, ta je še edina, kijo lahko nateguješ!

   • Big Bird-Veliki Tič

    Kaj pa sem narobe napisal?????

 • totex39

  Problem je tudi to, da Šarec brez Erjavca vladati ne more.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Problem je tudi to, da SDS brez Janeza obstajati ne more.

  • Zgornji

   Aja ? :-/

  • goldhorn

   Saj je že Šoltes v nizkem štartu.

 • Miro Jereb

  In ko sem komentiral na strani DELO-a…da je korl lažnjivi kjukec…so me skenslali in blokirali. Torej cenzura je očitna. Bogi tisti, ki ne prenesejo resnice. korl pa je tko za v kanto.

  • Big Bird-Veliki Tič

   No, jaz pa bom napisal takole:

   In ko sem komentiral na strani Nove24TV…da je Janša lažnjivi kjukec…so me skenslali in blokirali. Torej cenzura je očitna. Bogi tisti, ki ne prenesejo resnice. Janša pa je tko za v kanto.

   • Miro Jereb

    Ti si bebo…kako pa da si lahko to objavil če si blokiran ? Spet dokaz da levaki lažejo.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, Demokracija in Nova24TV sta “tovarni sovražnega govora” !!!… To je potrebno zaustaviti…ČIMPREJ!!!

 • zamaškar

  Devetdesega in enaindevetdesega smo čakali kdaj se bo končala agonija z Jugoslavijo in Milošičevo politiko,ki ni spoštoval nobenih zveznih institucij?Niti v sanjah si nisem predstavljal,da bomo imeli skoraj po tridesetih letih skoraj indentično situacijo,ker se ne spoštuje ustavnih odločb in vlado, ki podpira mafijo in hoče izničit osamosvojitev!Kdaj bo konec te agonije?Erjavec…kdor laže tudi krade!Ne verjamem,da so volivci tako strašno slepi in da so volitve verjetno ponarete.

  • sunday

   menim, da si želel napisati oz. povedati, da verjameš, da so volitve ponarejene – to verjamem tudi jaz !!!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, fašizem…janšizem…isto sranje drugo pakovanje. Zato…SMRT JANŠIZMU, SVOBODA SLOVENCEM!!!

  • Miro Jereb

   Zdej si pa še kreten…

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte gamad desničarska pokvarjena, zakaj ne pišete o tem? Župnik iz manjše župnije v okolici Kranja je osumljen pedofilije. Duhovnika so že umaknili iz župnije, med mašo so o tem tudi obvestili farane???

  • Common Sense

   Ti si buteljn, ki je povrhu vsega se apil prevec smarnice.

  • maksimalno

   A ti se pa popolnoma izgubil.?!

  • Andrej

   Kaj, a zdaj ni prav, da so ga zaradi suma odstranili? Ti bi pa lahko vseeno lepše pisal. Moraš nekaj dat na svoj ugled.

 • Janez Kepic-Kern

  OH ?
  Saj mi hočemo imeti – le tako normalno vojsko
  kot jo ima
  npr. sosednja čisto OK država AVSTRIJA.
  Ta KARL E. nikomur od nas
  NI
  NITI NAJMANJ ZANIMIV.
  Naj
  odide in pusti – PROSTOR BOLJŠIM OD NJEGA ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Zgornji

  Saj skoraj nebi verjel, če nebi tega Hinavskega Pretvarjalca Kahlota Ehjavčevega poznal že veliko vrsto let !!! ! !!!

 • Vojvoda Šarec.

  Vajak naj bo. Ne pa z metlo na ramenih služil vojaški rok.

 • goldhorn

  24 ur je dobil tista dva dokumenta, ki jih ministrstvo ni hotelo poslat Mahniču. Pa še neke sklepe vlade so objavili Erjavcu v bran.

 • Andrej

  Ga ni dokumenta, ki bi ga bil Levi komunizem pripravljen priznat. Prešteli se bodo, ugotovili, koliko manj bodo dobili, če vlada pade in Kahl bo ostal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!