[Video] “Odločiti se moramo, ali dajemo prednost masovnim migracijam ali lastnemu narodu!”

Foto: epa

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na današnji novinarski konferenci spregovoril o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o obravnavi migracij, ki ga je poslanska skupina SDS skupaj s poslansko skupino SNS vložila v parlamentarni postopek.

Uvodoma je poslanec poudaril, da ima tak referendum smisel samo, “če se vsi zavežemo, da bom izid referenduma spoštovali.” Takšna zaveza je po besedah poslanca Grimsa v demokratični državi sicer samoumevna, toda mi živimo v državi, kjer je na pravkar opravljenih volitvah največja vladna stranka dobila 2 odstotka zaupanje ljudi. V normalni demokratični državi bi se danes pogovarjali o predčasnih volitvah, tu pa ni politične kulture in samoumevnih političnih norm, je menil poslanec SDS. Ob tem je nadaljeval, da “če se vsi vnaprej zavežemo, da bomo spoštovali izid referenduma, potem je smiselno in edino demokratično, da se odločanje o tako pomembni zadevi, kot je vprašanje, kako urejati migracije, prepusti ljudstvu.

Po besedah poslanca SDS vprašanje migracij ni vprašanje o spoštovanju človekovih pravic, “kajti človekove pravice so vsakomur, ki stopi na ozemlje Republike Slovenije zagotovljene z že veljavnim pravnim redom.” Tudi zato poslanec še meni, da je takšne vrste posvetovalni referendum dopusten, pri čemer dodaja, da je takšno tudi mnenje nekdanjega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjana M. Zupančiča.

Slovenija se nahaja na razpotju
Da imajo volivke in volivci pravico odločati o tako pomembnem vprašanju, je samoumevno, če se zavedamo vseh okoliščin in trenutka, v katerem se nahajamo. Celotna Evropa in z njo Slovenija, se sooča z vprašanji ohranitve identitete, jezika, kulture, tradicije. Ker je slovenski narod o sami temeljni ustavni listini neločljiv del države Slovenije, gre torej tudi za vprašanje obstoja slovenskega naroda in Slovenije, za katero smo se odločili na plebiscitu in jo vzpostavili z zmago v vojni za Slovenijo,” je poudaril poslanec SDS.

Dodal je, da smo danes na razpotju o tem, ali naj masovne migracije sprejemamo kot nekaj samoumevnega, koristnega, kot nekaj, kar zagotavlja dolgoročen razvoj in blaginjo, kakor o migracijah piše globalni dogovor OZN, “ali pa naj najprej poskrbimo za svoj narod, za svoje ljudi, za tiste, ki potrebujejo pomoč v Sloveniji, ob tem pa eventuelno pomagati v okviru možnega tam, od koder ljudje prihajajo, kadar gre za to, ko pomagamo tistim, ki pomoč dejansko potrebujejo.

Ljudstvo ima vedno prav
Grims prav zato, ker gre za vprašanje o tem, ali dajemo prednost svojemu narodu ali migracijam, meni, da gre za neke vrste nov plebiscit. “Zaradi vsega navedenega predlagamo, da se v najkrajšem možnem roku razpiše referendum. Referendumsko vprašanje je lahko stvar dogovora, mi pa smo predlog vprašanja oblikovali na način, da se glasi: Ali ste zato, da Slovenija pristopi k Globalnem dogovoru o varnih, urejenih in zakonitih migracijah, ki izenačuje legalne in ilegalne migracije?,” je dejal mag. Branko Grims. Poslanec SDS obenem še dodaja, da je ne glede na formulacijo vprašanja bistveno, da se ljudje sami odločijo, ali menijo, da so masovne migracije obravnavane kot nekaj pozitivnega in da se na tej osnovi potem v Državnem zboru sprejema ustrezna zakonodaja, “ali pa masovne migracije zavračamo, jih omejujemo in dajemo prednost lastnemu narodu.”

 V SDS so prepričani, da je edina prava politika, če daš prednost lastnemu narodu, pri čemer pa dodajamo, da ko odloči ljudstvo, velja samo eno načelo: ljudstvo ima vedno prav.

C. Š.

 • Dado

  Zrel za Polje, Studenec 24. Ljubljana. Opazil sem, da ima ta gospod vedno daljši nos. Po vsakem nastopu mu nos zrase za 0,5 cm. Pinokio press)

  • slosin

   cepec…

   • Slovenec sem

    Tudi sloviti janez cepec!

 • etrusk

  Branko je pokončni Slovenec, ve kaj dela in govori.

 • pajac debeli

  Se totalno strinjam. V pošteni državi bi bili ti veleizdajalci že pred zidom z metkom v glavi. Edini ki lahko o Marakeški odločajo je ljudstvo in ne zahrbtni izdajalski levičarji na skrivaj. Kdaj bomo imeli ta referendum? Ne bi rad da veleizdajalske podganji prašič Cerar in Šarec podpišeta pogodbo, preden imamo možnost glasovanja.

 • Slovenec sem

  Ste pa res čudni, če si ne želite v svojem domu nekaj takih fletnih črnčkov, ki so res siromaki, saj nimajo ničesar, razen poudarjenega spolnega nagona.

  • Kataklizma

   ja, androgenim slovenčkom, ki jih ze 60 let futrajo s pesticidi in hormonskimi motilci, je to seveda nezaslišano … ker so sami velike pitchiche … hvala pesticidi! Zdaj ste pa začudeni, da ima nekdo, ki v življenju ni pojedel pesticida, 2-3x več testosterona kot vi … evolucijsko gledano smo v slepem črevu in po vseh naravnih zakonih nas bo tisti, ki se bolje, hitreje in učinkoviteje razmnožuje, preplavil … žal, zahvala gre Kapitalizmu in 14urnim delavnikom, ki ste si jih izborili, da lahko gledate porniče na v 4K formatu … patetično!

   • Duhec

    Lepo napisano.

 • RATATA

  Resnično nam vsiljujejo nekaj, kar nas potiska v podrejen položaj. Sami sebi bomo predpisali nekaj, kar nas bo uničilo.
  V šolske programe bomo vključevali … v delovne procese, …. v aktivno državljanstvo ….., zagotavljali sredstva ….
  Ja, res se bo odvil Kalergijev plan
  in njegovi cilji:
  1.) “Ljudje prihodnosti bodo MEŠANA RASA. Današnje Rase in Klase bodo postopoma izginile zaradi pomanjkanja prostora, časa in predsodkov. Eurazijsko-Negroidna Rasa prihodnosti bo po videzu podobna starim Egipčanom, in bo nadomestila RAZNOLIKOST NARODOV z RAZNOLIKOSTJO POSAMEZNIKOV”

  2.) “Namesto uničenja Evropskega Judovstva, je Evropa skozi proces umetne selekcije in proti lastni volji, povzdignila in izobrazila TE LJUDI v BODOČE VODITELJE EVROPSKIH DRŽAV. Ni čudno, da so se TI LJUDJE, ki so se izognili ghetto izolaciji, razvili v DUHOVNO PLEMSTVO Evrope. Zato je MILOSTNA USODA Evropi prinesla novo PLEMENITO RASO po milosti Božji. To se je zgodilo v trenutku, ko je Evropska Fevdalna Aristokracija bila zrušena, zahvaljujoč prav Judovski emancipaciji”
  Komu na čast in zakaj?

  Marakeški CILJ 16:
  Spodbujati priseljence in družbe k uresničevanju polne vključenosti in socialne kohezije
  32. Zavzemamo se za spodbujanje vključujočih in povezanih družb z omogočanjem priseljencev, da postanejo aktivni člani družbe in spodbujanje vzajemnega sodelovanja skupnosti prejemnikov in
  priseljencev pri uresničevanju svojih pravic in obveznosti do drugih, vključno s spoštovanjem
  nacionalne zakonodaje in spoštovanje carine v namembni državi.
  Še naprej se zavezujemo okrepiti blaginjo vseh članov družb z zmanjševanjem razlik in izogibanjem
  polarizacija in povečanje zaupanja javnosti v politike in institucije, povezane z migracijami, v
  v skladu s priznanjem, da so v celoti integrirani migranti bolje prispevali k prispevanju
  do blaginje.
  Za uresničitev te zaveze bomo izhajali iz naslednjih dejanj:
  a) Spodbujanje vzajemnega spoštovanja kultur, tradicij in običajev skupnosti cilj in migrantov z izmenjavo in izvajanjem najboljših praks na področju vključevanja politike, programe in dejavnosti, tudi na načine za spodbujanje sprejemanja raznolikosti ter olajšati socialno kohezijo in vključevanje
  b) vzpostaviti celovite programe pred odhodom in po prihodu, ki temeljijo na potrebah ki lahko vključujejo pravice in obveznosti, osnovno jezikovno usposabljanje, pa tudi usmeritev družbene norme in carine v namembni državi
  c) razviti nacionalne kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne cilje politike v zvezi z vključitvijo migrantov v družbah, vključno z vključevanjem na trg dela, združitvijo družine, izobraževanjem, nediskriminacije in zdravja, vključno s spodbujanjem partnerstev z ustreznimi zainteresiranimi stranmi
  d) prizadevati si za vključujoče trge dela in v celoti vključiti delavce migrante v formalno gospodarstvo z olajšanjem dostopa do dostojnega dela in zaposlovanja, za katero so najbolj usposobljeni, v skladu z lokalnimi in nacionalnimi zahtevami trga dela in usposobljenosti
  e) Omogočiti priseljenke z odpravo diskriminatornih omejitev na podlagi spola na podlagi formalnosti
  zaposlovanje, zagotavljanje pravice do svobode združevanja in olajšanje dostopa do ustreznih
  osnovne storitve, kot ukrepi za spodbujanje njihovega vodenja in zagotovitev njihove popolne, svobodne in enakopravno sodelovanje v družbi in gospodarstvu
  f) Vzpostaviti centre ali programe skupnosti na lokalni ravni, da olajša migrante sodelovanje v družbi prejemnici z vključevanjem priseljencev, članov skupnosti, diaspore organizacije, združenja migrantov in lokalne oblasti v medkulturnem dialogu, delitev zgodbe, mentorske programe in razvoj poslovnih vezi, ki se izboljšujejo rezultatov integracije in spodbujati medsebojno spoštovanje
  g) izkoristiti znanje in spretnosti ter znanje in izkušnje migrantov in jezikov z razvojem in spodbujanjem izmenjav izmenjave med vrstniki, spolno odgovornostjo, poklicne in državljanske integracije ter delavnice
  h) podpirati multikulturne dejavnosti prek športa, glasbe, umetnosti, kulinaričnih festivalov, prostovoljstva
  in druge družabne dogodke, ki bodo olajšali medsebojno razumevanje in vrednotenje migrantov
  kulture in destinacije ciljnih skupnosti
  i) Spodbujanje šolskih okolij, ki so dobrodošle in varne ter podpirajo prizadevanja migrantskih otrok z izboljšanjem odnosov znotraj šolske skupnosti, ki vključujejo informacije, ki temeljijo na dokazih, o migraciji v učne načrte in namenske usmeritve sredstva za šole z visoko koncentracijo migrantskih otrok za dejavnosti vključevanja da bi spodbujali spoštovanje raznolikosti in vključevanja ter preprečili vse oblike vključno z rasizmom, ksenofobijo in nestrpnostjo

 • pajac debeli

  Človeški iztebek komunajz Šare pravi, da referenduma ne bo dovolil. Pa pri novi Soveniji tudi nekaj nazaj pedalirajo. Bo treba pač zbrati tistih 40.000 podpisov. Podpis pa prestaviti do referenduma.

  • xtc

   Kolikor je znano je BMZ opomnil ,da je referendum o tem ustavno dopusten torej bo Posvojenček težko kaj prepovedal.

 • Novakec1

  Levaški valjar bo onemogočil referendum, desnaki bodo spet popušili, n-tič.

  • šmentanamuha

   Ti pa stojiš in samo gledaš od daleč in se potem tle gor napihuješ. Naredi kaj tudi ti.

   • Novakec1

    Trikrat sem že odžagu pa še zmeri je prekratk.

 • Duhec

  Za začetek začnite seksat. Bote kmalu ugotovili, če ste še plodni. Oni so, zelo.

  • xtc

   Koga pa naj take kot si ti uvelo in usmrajeno in s povešeno češpljo in joški?

 • žogica
 • Artur

  [KDO VAM LAŽE] 21.11.2018 Nova24TV: Gost Bernard Brščič
  https://www.youtube.com/watch?v=C3tNvbm_CzQ

  • žogica

   Bernard Brščič!

   • Artur

    Proti komunajzlski narodno izdajalski kamarilji.

 • Artur

  Premier Marjan Šarec je danes dejal, da ne vidi potrebe po referendumu o globalnem dogovoru ZN o migracijah, saj se mu referendumi o tovrstnih temah ne zdijo smiselni.
  Ja za tega 12,90 % uzurpatorja oblasti je glas naroda o tem usodno pomembnem vprašanju povsem razumljivo nesmiselen to govori vse o njemu in njegovih namerah do naroda.

 • Janez Novak

  “Odločiti se moramo ali dajemo prednost masovnim migracijam ali lastnemu narodu!”
  ***
  Je že odločeno, kdo ima prednost. Še malo, in bomo bežali iz lastne domovine.

  • šmentanamuha

   Pravi bojevnik se ne preda tako zlahka.

 • Slovenec sem

  Merklova je priznala, da želi z dogovorom o migracijah razbremeniti Nemčijo in porazdeliti migrantsko breme na ostale članice EU.

  Komisarka ZN za migracije pa je potrdila, da je dogovor v resnici zavezujoč!

 • xtc

  Malce treznemu se hitro posveti,kaj Makareš je.
  Ilegalci lahko mirno brez vasakih papirjev prilezejo v državo in se tam nastanijo in se jih ne moreš znebiti.
  Hm?
  Torej naslednji kortek je,da su bodo zaželeli vašega premoženja in se nanj nasečlili vi pa jih s svoje posesti nemorete izgnati ker je to njihova človekova pravica nato oni izženejo vas ali ubijejo in si jo prilastijo.
  Kdaj boste butli levi začeli dojhemat realnost?

 • Slovenec sem

  Če si pozorno ogledate zgornjo sliko, vam lahko postane jasno, zakaj bi Merklova rada te strokovnjake z makareško deklaracijo razporedila med ostale države, ki jih vodijo bedasti levičarji.

 • Jan Kovalski

  Ne gre za migracije pač pa za invazijo brez orožja. Končni efekt take invazije pa je enak kot da bi šlo za invazijo z orožjem, to je osvojitev ozemlja, kar se v EU dogaja v obliki vedno več No-Go con kamor se niti policija več ne upa. A si želimo to tudi v Sloveniji? Torej?

 • sunday

  na zgornji sliki ni niti eden podoben človeku, niti senca od človeka – kdo pa je še videl črnega človeka, še živali danes niso več črne – ta rasa je za v kc lager ne za v eu!!!

 • sunday

  zavedati se moramo, da bodo ti gnili podganji iztrebki že v doglednem času v oboroženih silah v eu in v policiji po državah eu saj imajo povsod privilegije in kaj se bo dogajalo, ko bodo uradno dobili orožje, kaj menite kaj bodo počeli z avtohtonimi narodi po vsej eu – in levisti jim bodo orožje z veseljem dali !!!?

 • BlackOpsSystem

  Vsakmu eno banabo in na barko……no ker smo človekoljubi in se pri nas cedita med in mleko, dajmo vsakemu kilo banan za na pot!!! Al pa za Kanado…..ta je men še posebaj pri srcu!!!

  • Andrej

   Ne banan, teh imajo doma dosti, saj jih od njih kupujemo. Jabolka naj dobijo.

 • mona lisa

  Bravo Grims. Lepo povedano. Upam da zmaga volja ljudstva in se enkrat za vselej reče migracijam NE. O takem pomembnem vprašanju za slovenski narod kot je to satansko skropucalo marakeška deklaracija ne more in ne sme odločat ta kvazi vlada ki ni bila niti izvoljena od ljudstva, kajti če vlada to podpiše bomo zaradi tega trpeli vsi mi, naši otroci in vnuki.

 • KAPIBARA

  Petition 85565
  Vereinte Nationen (UNO) – Global Compact for Migration vom 01.11.2018
  Text der Petition
  Der Deutsche Bundestag möge beschließen, dass die Bundesregierung dem globalen Migrationspakt (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) nicht beitrete, sich in der UN-Generalversammlung im September 2019 in der Abstimmung darüber der Stimme enthalte und eine Erklärung bei den Vereinten Nationen abgebe, wonach der globale Migrationspakt für Deutschland nicht bindend sei.

  Begründung
  Der Pakt ist nicht geeignet, Migrationsfragen zu regeln. Es ist ein Verlust deutscher Souveränität in der Einwanderungspolitik und ein Verwischen der weiter lesen

 • Osti jarej

  ..modeldolfe se spet dere kot en jesihar

 • Osti jarej

  …jasno,politika je kurba….to je jasen pokazatelj….neizvoljen kreten tuli v luno

 • Osti jarej

  …aja……se je janša odločil za narod,ko jih je zayebal z zujfom

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!