[Video] Odzivi na tragikomedijo Nike Kovač: To je bila ena najbolj bizarnih novinarskih konferenc

Foto: TW

Včeraj Milan Kučan govori v Dražgošah zadnjim “borcem” za t. i. privilegije, kot feldmarschal Paulos 6. armadi – januarja 1943 v Stalingradu. Danes pa še obupano pošiljajo v boj neizkušene otroke kot Hitler v Berlinu – konec aprila 1945. Pred nami je Untergang tranzicijske levice,” je ob tiskovni konferenci Kovačeve z Inštituta 8. marec izvrstno zapisal poslanec SDS Franc Breznik. 

Šefica Inštituta 8. marec Nika Kovač je v svojem nedavnem nagovoru na t. i. “novinarski konferenci” obljubila, da “ni dovolj, da se vrnejo v stanje, ki je bilo pred vlado Janeza Janše, in da bodo še naprej napadali vsakega naslednjega, ki pride. Obljubljajo še, da bodo imeli na vsaki tiskovni konferenci novega psa”!?! Če dodamo podnapise: kot se zdi, si je Kovačeva za vzor izbrala taboriščniško paznico Elfriede Huth iz nacističnega kampa za ženske v Ravensbrücku (kontroverzni poljski politik Janusz Korwin Mikke bi verjetno pripomnil, da gre za “feminacizem”). Kovačeva pa v samem bistvu le odgovarja na nedavni totalitarni apel svojega “strica” Milana Kučana v Dražgošah, kjer je somišljenike (za katere se zdi, da mentalno še vedno prebivajo v hosti) pozval k revolucionarnemu boju. 

Kot zanimivost lahko spomnimo, da je bil dedek Kovačeve član zloglasnega Foruma 21, po imenu Božo KovačVolkovi (psi) tulijo v isti rog. Obenem je vse bolj jasno, da sta socializem in nacionalsocializem dejansko le dve plati istega kovanca. Posebej zanimiva (in povedna) pa je bila tudi ena izmed sogovornic Kovačeve, ki je bolj dajala vtis taboriščnice kot paznice. Res ni humano, da stric Milan v prve bojne linije pošilja na videz podhranjene in izčrpane jurišnike. Jo pa lahko razumemo tudi kot svarilno znamenje, kaj se zgodi z “narodom”, če posvoji “venezuelski” (severnokorejski) scenarij oziroma kaj iz človeka naredi lakota. Kot je znano v socialističnem raju v Južni Ameriki, ljudje za preživetje brskajo po smeteh. Morda pa je samo na kakšnih substancah, podobno kot menda občasno poslanec Miha Kordiš (kot kažejo razne fotografije)? Le kdo bi vedel.

Zbrali smo tudi nekaj sočnih odzivov na miting Kovačeve: generalni sekretar SDM Nejc Brence: “Alternativa stranki SDS je jasna. Vladavina ulice in razbijaštvo. Dve leti so to vsaj 2x tedensko demonstrirali, zdaj pa gredo s tem na volitve”, predsednik SDM Dominik Štrakl: “Novi vrtci in šole, ceste in kolesarske poti, višje plače in pokojnine, nižji davki, najnižja brezposelnost v zgodovini, aktivna diplomacija in ugled v svetu itd. Vse to je po njihovem škodljivo in proti temu gredo na ulice, da se vrnejo v stanje, ko tega ni bilo. Močna alternativa sedanji vladi? Kar več takšnih, da bomo razvojno vladi RS imeli še naprej,” novinar Luka Svetina: “A pa ona ve, da zakone sprejema državni zbor, ne vlada?”, sekretar na ministrstvu za kulturo Miro Petek: “Fajn, da so to povedali in objavili. In fajn so se razkrili, kaki komedijanti so”. 

Urednik in novinar Peter Jančič: “Kraljica Nika Kovač ni bila le v medijih, ki so bližje Kul-u in levici, kot sta Večer in POP TV. Povsem na vrh jo je uvrstila tudi bolj desna Nova24TV, le da z drugačno politično noto …”, politični komentator Peter Gregorčič: A prav razumem, da je to ta alternativa trenutni vladi RS, ki nam jo ponuja Inštitut 8. marec?”, novinar in urednik Bojan Požar: “Zgodba o tem, da je Nika Kovač v Ameriki, je bolj ali manj čisti “fejk””, ekonomist Matej Lahovnik: “Zahtevajo, da ljudje in podjetja vrnejo korona pomoči, da bi bilo več denarja za razne kvazi inštitute,” politični komentator Tomaž Štih: “Med mladimi, ki so izbrali manj perspektivne študije, je postati poslanec precej privlačna prva služba. Bližnjica do plače in status, za katerega bi se sicer morali v gospodarstvu truditi in dokazovati najmanj deset let. Seveda pa to ni brez škodljivih posledic za skupnost.”

https://twitter.com/PetraCernetic/status/1480522854949076994

Domen Mezeg