fbpx

[Video] Organizirano večmesečno hujskanje nacionalne TV in največje komercialne TV v imenu oligarhičnih interesnih skupin iz ozadja se nadaljuje!

(foto: RTV Slovenija)

Ko človek misli, da javna RTV Slovenija ne zmore še bolj presenetiti, ta poskrbi za dodatno presenečenje, v negativnem smislu seveda. Kljub temu, da pogosto poudarjajo, kako naj bi bila njihova glavna skrb v tem času pozivanje k spoštovanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa in pa sledenje profesionalizmu, je očitno da temu ni tako. Na družabnem omrežju Twitter so namreč objavili videoposnetek, ki ga marsikdo upravičeno razume kot izraz podpore protivladnim protestom. V protest, v podporo. V opomin, za spomin,” so pripisali, kot da ne bi bili več v času epidemije?! Poleg pa pripeli povezavo do članka, ki videoposnetek vsebinsko podpira. 

Realno stanje, ki se ga nacionalki očitno ne zavedajo pa je takšno: V četrtek je bilo od opravljenih 5862 testov 1512 takih, kjer je bila potrjena okužba z novim koronavirusom. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 1212 bolnikov, na intenzivnem oddelku se jih je zdravilo 207. Umrlo je 41 oseb s covidom. Skupno smo tako zabeležili 2233 smrtnih žrtev in 102.015 potrjenih primerov okužb. To pa očitno ni dovolj, da bi javno RTV streznilo, da naj vendarle preneha z izvajanjem svojega političnega aktivizma.

Za protivladne proteste so si vzeli čas

“V protest, v podporo. V opomin, za spomin. Slovenci so se v iztekajočem se letu večkrat odpravili javno izrazit mnenje, mi pa smo z različnih shodov po državi zbrali 20 podob, ki ponazorijo dogajanje v letu 2020,” so zapisali preko Twitterja in ob tem pripeli članek z naslovom: Slovenija “na ulici” – peš, stoje in leže, med vožnjo, z vesli” in podnaslovom: “Ko ljudje povedo svoje”. V članku so med drugim spomnili, da se je protestiralo zaradi nasprotovanja 5G, v podporo delavcem Gorenja, spremembe zakona o ohranjanju narave, zaradi nasprotovanja rasizmu in policijskemu nasilju nad črnci v ZDA. Pozabili pa niso omeniti niti Parade ponosa, minornega protesta ob robu Blejskega strateškega foruma  in pa seveda protivladnih protestov, ki so jih podrobneje razdelali.

Foto: STA

Kljub temu, da bi nekdo morda v zagovor dejal, prestavili so le kronološki pregled protestov, je dejstvo, da je več kot očitno, da so protivladni protesti v ospredju. Omenili so namreč protivladni protest proti vladi, ki je potekal v avtomobilih, protest “Brez parole” (tukaj so imeli v mislih nasilni novembrski protest, ko je bila policija primorana v uporabo vodnega topova),  25 tednov upora petkovih kolesarskih protestih, protest zoper ministra Vizjaka, minorni protest ob robu Blejskega strateškega foruma, protesti “Galeta ne damo” v povezavi z oddajo Tarča, spomladanski protest “Z balkonov na kolesa”, protest pred imenovanjem vlade “Tukaj smo, ker ste prelomili svojo obljubo”. S tem, ko so tako podrobno razdelali proteste zoper vladi, so nakazali, kam pes taco moli. Seveda vse skupaj niti ne čudi toliko, namreč znano je, da javna televizija vse od nastopa tretje vlade Janeza Janše poroča izrazito subjektivno in neprofesionalno. Videli smo lahko, da kritična do protestov ni bila, čeprav se soočamo z epidemijo.

Usul se je cel kup kritik

Ob omenjeni objavi na družabnih omrežjih se je usul cel kup komentarjev v smislu: “Odlična reklama. Spet ste dobro opravili svoje delo. Vam bo odrešenik Korl izplačal božičnico.”; “A s tem se hvalite “nacionalna TV?” SRAMOTA STE, če bi bili pred 30 leti tako pristranski, nikdar ne bi bilo osamosvojitve, kajti novinarji takrat so bili na strani ljudstva. Človek se vpraša, pa kakšen indoktriniran novinar. Folk pa dela na RTV danes. Kje so domoljubi????”; “Vi bi morali podpirat ne podpihovat”; “V teh prazničnih trenutkih bi bilo lepo, če bi zmontirali še filmček o Korlovih dosežkih in ostalih špicen kandidatih skozi več let. Pol pa dodate kakšno snežinko, ki pada al pa jelenčke, bunkice… Sej znate to naredit. Res bi blo lepo in pomirjujoče.”; “Presstitutski hlapci ste spodbujali pučiste”.

Javna televizija, katero delovanje podpirajo vsa slovenska gospodinjstva, s svojim enostranskim poročanjem, med državljani sproža občutek razočaranja. Politični aktivizem je namreč v ospredju, saj je na oblasti vlada, ki ji ni po godu. Seveda lahko sami zavračajo kritike, a to še zmeraj ne spremeni dejstva, da očitno določena manjšina vleče niti v svoj prid. Se bo to kdaj spremenilo ali je to preveč utopično? Pa naj se še kdo čudi, da je vedno več takih, ki se jim upira plačevanje obveznega RTV prispevka.

Nina Žoher