[Video] Podpredsednik Knovsa Mahnič po seji: Karlu Erjavcu je zmanjkalo argumentov za branjenje svojih laži

Žan Mahnič

Minister za obrambo mora oditi zaradi integritete delovnega mesta, saj vztraja pri svojih lažeh, meni podpredsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostih služb Žan Mahnič.

Podpredsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostih služb (Knovs) Žan Mahnič je po prekinitvi današnje seje komisije, na kateri so opravili pogovor z načelnico Generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc in direktorjem OVS Dejanom Matijevičem, povedal, da so sejo komisije prekinili, ker se Knovs ni strinjal, da bi jo nadaljevali tudi v času seje državnega zbora, saj mora biti za nadaljevanje seje soglasje vseh, kar pa s strani koalicijskih poslancev ni bilo podprto.

Zaslišanje se bo nadaljevalo v ponedeljek, 8. julija. “Kar je bistveno, je to, da je načelnica v sicer samo osemminutnem pričanju povedala, da pred 3. aprilom 2019, ko je OVS deloval na Vrhniki v vojašnici, ni podala kazenske ovadbe, in s tem so se potrdili sklepi Knovsa, da OVS ni imel podlage, da bi uporabljal policijska pooblastila. Kajti delovali so na podlagi 1. alineje, kar jim ne daje pooblastil. Policijska pooblastila jim daje 2. alineja in tudi po tej 2. alineji, kjer piše, da lahko to uporabljajo, ko gre za kaznivo dejanje, da preiskujejo kazniva dejanja, ni šlo za to, ker načelnica ni podala kazenske ovadbe. Torej, ker kazenska ovadba ni bila podana, OVS ne bi smel delovati po členu, ki jim daje policijska pooblastila,” je bil jasen podpredsednik Knovsa. “Vse, kar je povedal direktor OVS Matijevič, je to, da še vedno vztraja pri svojih izjavah, da so delovali zakonito, komisija pa stoji na stališču, da so sklepi, ki smo jih sprejeli, tisti pravi, in da je OVS deloval nezakonito,” je dodal.

Na novinarsko vprašanje, kakšne možnosti ima Knovs pri svojem nadaljnjem delovanju, je poslanec Mahnič odgovoril, da bo potrebno počakati na 8. julij, da bodo videli, kaj bo povedala načelnica, ker danes do vprašanj oziroma do neke vsebine niso prišli. Dodal je, da obstajajo tudi še številna vprašanja za direktorja OVS Matijeviča, nekatera so si tudi nasprotujoča v zvezi s tem, kar je zapisano na magnetogramu seje, ko je pričal general Škerbinc.

Minometi so bili v dokumentih jasno opredeljeni
Včeraj je eden izmed spletnih portalov objavil dokumente, ki dokazujejo, da je minister Erjavec pisno naročil dvema polkovnikoma, naj se glede strelskih vaj na Počku dogovorita z ameriško vojsko, med drugim tudi o streljanju z minometi kalibra 120 mm. V njih po prepričanju podpredsednika Knovsa jasno piše, da so bili pri Slovenski vojski opredeljeni minometi kalibra 60 mm, pri ameriški vojski pa ni bilo nobene opredelitve. “To so res sprenevedanja, da minister Erjavec reče, da je mislil, da bo minomet samo tam, ne bodo ga pa tudi uporabljali. To kaže na to, kakšnega obrambnega ministra imamo in da mu je res že zmanjkalo argumentov, da brani svoje laži. Je pa zadeva taka, da če ti nekoga pooblastiš, da podpiše v tvojem imenu, kar je polkovnik Rode naredil, je jasno, da je kriv Karl Erjavec. Polkovnik Rode tega brez navodila ministra Erjavca ne bi podpisal,” je poudaril podpredsednik Knovsa.

Glede jutrišnje interpelacije pa je poslanec Mahnič povedal, da si izida glasovanja ne upa niti ne želi napovedati, a da “če je koalicija odločena, da ministra Erjavca za vsako ceno brani, potem mi lahko prinesemo še ne vem kakšne dokumente, ki bodo ministra obremenjevali, pa interpelacija ne bo uspela“. Dodal je, da je s strani različnih poslancev dobil namige, da če ne bi bilo pod vprašajem, ali vlada ostane ali vlada pade, bi zagotovo podprli interpelacijo, še posebej pa bi jo podprli, če bi bilo glasovanje tajno.

Ne nazadnje je na novinarsko vprašanje, zakaj bi moral Karl Erjavec oditi z mesta ministra za obrambo, dejal, da zaradi integritete delovnega mesta.

C. Š.

 • Common Sense

  Korl je Korl. Izkoristil in odigral bo še kakšnega jokerja, saj jih ima kar nekaj v rokavu. V najslabšem primeru bo odstopil in postal svetovalec predsednika vlade dokler ne odide v penzijo. In potem se bo Korl režal. “Boli me đoko” in action.

  • antimur

   Ne imej strahu, da se bo izognil porcijonu, ki mu pripada, morda ne jutri na interpelaciji, pa kakšen dan ali teden kasneje, plačal bo za svoje sranje po Slovencih, tako, da mu še njegov “Lavlov” ne bo mogel pomagati.

   • Miro Jereb

    Mogoče se bo Maribor ponovil…saj je rekel da žensk ne smeš tepsti ponoči /verjetn ker lahko zgrešiš/ moške pa po njegovem lahk tepejo 24 ur na dan. Eto CIME logika koorlna.

  • cosmosjasnovidec

   Ko bo odstopil bo servisiral pralne stroje iz česar ima že prakso pri njegovi sosedi katero je prijavil,da ima stroj na hodniku a ga ni obvestila glede popravila,ker je on edini sposoben le za taka opravila in ne kot sluzavec v vladi.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Olga101

  Kakršna vlada, tak minister…

 • Antonius

  *Lažem* utemeljenim na argumentih, ljudje rečejo resnica.
  Je pa res, da se tudi laži opirajo na nek argument. Če bi ne bilo Erjavca, njegovih laži nikjer ne bi bilo.

  • tasilo

   Je pa res, da se tudi laži opirajo na nek argument

   Dragi Antonius, sam menim, da je trivijska narava stvari taka: če z argumenti ne moreš braniti in zagovarjati laži, to potem niso argumenti. Argument, ki ne zdrži presoje, ni več argument. Laž ostane laž in temelji na laži (ali vsaj na t. i. logical fallacies), nikakor pa ne na argumentih.

   Ampak naš Korle najbrž nikoli ni prebiral dela Arthur Ernest Davies, A Text-Book of Logic.(1915), zato je pa tak “liml”, pa še pokvarjen ko kvargelj.

   • Antonius

    Tasilo, ne razumem v čem je problem?
    Laž sem zapisal v narekovajih, ker je podprta z argumenti, Erjavca sem izpostavil pa kot *nek*, nekakšen argument, ki je zanesljiv toliko, kot njegova resnica.
    Da je Korle *liml*, pa takoj podpišem najmanj dvakrat. Ampak lepo prosim, ne mi o pokvarjenem kvarglju. Ta sir sem v Jugo časih hodil kupovati v Avstrijo. Res je, da na začetku bolj, kot ne, v nosu spominja na hudó zmatrane nogavice, ampak potem sem si pa vedno rekel, dober tek.
    Z njim sem si v službi privoščil celó šalo. V svoj mizni predal sem ga v zavitku odložil, kolegica me je pa prek mize in s pogledom na moje čevlje, brez ene besede preverjala. Prisrčno sem se smejal, ko me je po glavi prijateljsko potrepljala.

    • tasilo

     Oh, nikakršnega problema ni, lepo prosim. Le podebatiral sem z mislijo, da “se tudi laži opirajo na nek argument”. Naj še malo pojasnim, kako sem mislil: laž se ne opira na argument, saj argument, ki ne podpira (več) laži, preneha biti argument, s tem se pa tudi laž ne more več opirati na taisti argument, kajti ta argument … pač ni več argument. Priznam, privoščil sem si miselno figuro ali “akrobacijo”, ki mi je — kot kaže — hekoliko ušla iz rok. Nič slabega nisem misli.

     Hihihi, kolegica je potem dobila lekcijo iz gastronomije in “šufecologije”. Kvarglje sicer tudi sam dobro poznam; priznam, okus je dober, ko se prebiješ mimo vonja. Strogo tehnično vzelo pa je to temeljito “pokvrjen” sir, tako kot še marsikateri gurmanski mlečni izdelek zvenečeih imen camembert, brie, rocquefort …

     Za konec pa le še Karla popravim v “pokvarjen ko klopotec” — in najbrž se bomo vsi strinjali, da ga ta “epiteton” zadene še bolje kot vsak infarkt.

     Upam, da sem na kratko in vsaj za silo aGRumentiral in utemeljil svoje “prebliske”.

     • Antonius

      Hvala za trud, razlago, pojasnilo, prebliske in odličen namen.
      Na, pa ste mi večer, ki je pred nami, polepšali.

   • SIMON ROZIC

    Zadnje in edino kar je Karlek prebral v svojem “životu” je “Lažnivi Kljukec in njegova
    zgodba.” …samoglasnik “zgodba” je priredil v “pravica” !

    • cosmosjasnovidec

     Verjetno je tako.
     Namesto “životu” pa napiši drugič “življenju” drugače te bodo imeli za napačnega razen,če si tako napisal namenoma.
     Sicer pa ni pomembno,če nisi na napačni strani.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • SIMON ROZIC

      “životu” sem dal v narekovaje, kar pomeni,
      da moraš sam prevesti in razumeti, kaj in kako
      je bilo mišljeno!

     • cosmosjasnovidec

      Jaz vem saj sem tudi tako napisal.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • Miro Jereb

   Pa če bi vsi poslanci sendviče kradl…tudi sendvičev ne bi bilo…hahahahahaha…to mi je kr tko na misel pršlo…vseen pa korl ne bi bil lačen.

  • cosmosjasnovidec

   Ja imaš prav saj ne laže samo tovariš “erjavec”ampak očitno že vsi po redu.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Vlado77

  Erjavec ni nikakršne strokovnjak za vojsko. Nikoli ne bi smel sploh biti minister. Bil je, ker sicer vlade ne bi sestavili. Tokrat pa je res onkraj zdravega razume. Volivci ga zavržejo ( nekaj čez 300 glasov) -oficirji ga ne marajo, postavlja oficirje vojske,ki nas je padala. Celo take ,ki nikoli niso prestopili. Ljubi tud rusko usmerjene. Skratka vojska na celi črti propada – gnije pri živem telesu. Za to so poskrbeli ne samo Erjavec tudi Katič in celo eden ,ki je bil proti vojski nasploh- res smo nora država.

  • sunday

   vprašanje je že, če smo še sploh država !!!

   • cosmosjasnovidec

    Koliko je meni znano že leta več ne.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • tasilo

  “Karlu Erjavcu je zmanjkalo AGRUMOV za branjenje svojih laži”

 • Mitja Mazini

  Tisti ki ste volili raznorazne mladičke z vprašljivimi kompetencami se zamislite. Zaradi nesposobnih in nekompetentnih ljudi tisti ki znajo in hočejo kaj narediti težko kaj naredijo.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, pa ima toti nesimpatični Mahnič kakšno punco? Mater je grd !!!

 • Janez Kepic-Kern

  Upam,
  da SOVA in ostale varnostne službe – lepo strokovno – NAPREDUJEJO
  se pomlajujejo, se politino DEIDEOLOGIZIRAJO – ven iz tradicij ex KP, ZK “varnost služb”.
  To je vse
  kar imamreči.
  Podobno kot v ZDA naj bodo “VARNOST SLUŽBE” utemeljene le na – PATRIOTIZMU
  IN
  IZVAJANJU URADNO DOKUMENTIRANIH NALOG,
  ki jih dobijo od uradnih organov države,
  ki jim je po zakonih dovoljen stik s SOVO itd. Mar ne ? L.R. JAMEZ K. KERNKOMENDA

 • Povprečen Državljan

  Black tie Mahnič je živ dokaz,da pravoverni politiki ne izbirajo sredstev,da so vsak dan prvi obraz TV.ja.Bruh.

  • xtc

   Jep!
   Res je lep primer je Juravski dol.

  • centurion

   tih bod, govedo, rdeče, zaplankano, zamejsko.

   • Povprečen Državljan

    A misliš da si kapo????

    • centurion

     tako je.

 • wert

  Dober je tale mladec Mahnič. Iz njega bo še kaj. Takih ljudi imamo premalo, ampak nekaj pa jih je le. http://shrani.si/f/3Z/pc/445yKrOz/saluting-soldier.gif

  • Miro Jereb

   Mene je tudi prijetno presenetil…a počakmo.

   • Mitja Mazini

    Vsaka ekstremna stranka veliko da na podmladek.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!