[Video] Podpredsednik KNOVS Žan Mahnič: Minister Karel Erjavec je dobesedno laž na dveh nogah!

Foto: STA

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je v četrtek na zaprti seji zaslišala nekdanjega poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske (SV) Miho Škerbinca. Kot je v izjavi za medije po seji dejal podpredsednik komisije Žan Mahnič, njegovo pričanje postavlja na laž obrambnega ministra Karla Erjavca. “Po današnji seji sem toliko bolj prepričan, da je minister Karl Erjavec dobesedno laž na dveh nogah, saj je lagal tako v primeru razrešitve Škerbinca kot tudi glede nočnega streljanja na Poku,” je jasno v oddaji Tema dneva povedal Mahnič. 

Brigadir Škerbinc je dejal, da je bil 106 dni poveljnik poveljstva sil SV in da govorice o zdravstvenem stanju načelnice Generalštaba Slovenske vojske niso bile prvi dogodek v smislu govoric v času, ko je on opravljal to službo. Spomni se vsaj treh primerov, ki so se začeli na enak način kot govorice o zdravstvenem stanju načelnice. “To se pravi, da so v Slovenski vojski, kot jih brigadir Škerbinc imenuje, neformalni informatorji. To pomeni, da v Slovenski vojski obstaja neformalna mreža, ki je zadolžena za izvajanje ovaduštva. Vsakokrat se je pokazalo, da govorice niso resnične. Takšen način dela je nedopusten za organizacijo, kot je Slovenska vojska,” poudarja Mahnič.

Brigadir Škerbinc naj bi celo ostro nasprotoval odstavitvi načelnice. “3. aprila je bil ta obveščen, da v poveljstvo prihaja OVS. Nič mu niso povedali, zakaj so prišli, in mu naročili, da naj jim vse omogoči. To je tudi storil. Želeli so imeti tri prostore, kjer bodo opravili pogovore. Vse to jim je omogočil. Kasneje so se pripadniki pritoževali, da so bila zaslišanja zelo nenavadna, v smislu, odgovorite samo z da ali ne in v smislu sugestivnih vprašanj.” Potem je bil brigadir Škerbinc razrešen s funkcije. Ko je vprašal, zakaj, mu je načelnica Ermenčeva odgovorila, da zaradi govoric.  Škerbinc naj bi bil razrešen tudi zaradi neupoštevanja vladnega sklepa, da prepoveduje vsa nočna streljanja na vadbišču Poček.

Spomnimo. Minister za obrambo Erjavec je zlorabil položaj in vojaško obveščevalno službo s tem, ko je naročil vohunjenje za razrešitev poveljnika poveljstva sil SV Škerbinca. Pri tem spornem dejanju mu je pomagal tudi direktor Obveščevalno-varnostne službe MORS Dejan Matijevič. Začelo se je, ko so se v medijih pojavile govorice, da je bila načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc hospitalizirana zaradi psihičnih težav, istočasno so v Slovenski vojski verižno krožila SMS-sporočila, da je njeno zdravstveno stanje komentiral Škerbinc najprej na kolegiju, pozneje pa še pred postrojem na Vrhniki 1. aprila letos.

Mahnič: “Če minister tako laže vsem nam, potem Karl Erjavec ne sme več biti minister.”
Brigadir Škerbinc je kot dokaz komisiji predložil dokument Poročilo o izvajanju aktivnosti na OSVAD Poček, ki ga je na ministra za obrambo naslovila načelnica Generalštaba SV. “Iz obvestila odobrenih aktivnosti na območju poligona Poček za mesec marec 2019 izhaja, da so bile aktivnosti načrtovane in sovpadajo z ostalimi načrti in ukazi ter da je bila o njih obveščena javnost. Minister pa je dejal, za to streljanje mi nismo vedeli,” je izpostavil Mahnič.

“Skozi predstavitve vaj je bila večkrat izpostavljena tudi problematika OSVAD Poček, glede na posredovane usmeritve in navodila ministrstva menimo, da je SV svoj delež aktivnosti opravila s ciljem pravočasnih priprav za izvedbo vaj  tako z obveščanjem širše javnosti kot tudi z obiski ključnih nosilcev lokalnih oblasti in skupnosti. Pri tem smo upoštevali usmeritve ministra za obrambo,” je glede vsebine poročila povedal Mahnič. Dokument torej dokazuje, da brigadir Škerbinc ni kršil povelj načelnice Generalštaba SV. “Če minister tako laže vsem nam, potem Karl Erjavec ne sme več biti minister. Danes laže o tem, jutri o arbitraži, pojutrišnjem o čem drugem,” je bil oster Mahnič.

Dva dokumenta, enega od teh je podpisal minister Erjavec, dokazujeta, da je Erjavec vedel, da bo potekalo nočno streljanje tujih vojsk in SV, kakor tudi streljanje s težkimi kalibri. Na seji KNOVS so sprejeli tri sklepe, in sicer, da bodo opravljeni pogovori z Ermenčevo, z vsemi pripadniki Obveščevalno-varnostne službe MORS, ki so sodelovali na zaslišanjih, in z direktorjem OVS. Komisija bo po teh zaslišanjih pripravila poročilo in o njem obvestila javnost.

Glede govoric je po besedah Mahniča Škerbinc dejal, da jim je želel narediti konec. “Vsak ponedeljek je postroj poveljstva sil. Tam je preko 200 pripadnikov in tudi tisti ponedeljek je bil ta postroj. Tam je Škerbinc dejal, da je treba nehati s temi govoricami in da je načelnica zbolela, ker se je borila za višje plače pripadnic in pripadnikov SV. Glede na to, da je tako iz govoric kot tudi iz medijev izvedel, da so zdravstvene težave psihične narave, je dejal, da je bila načelnica bolna, da je bilo to psihične narave, vendar je sedaj polno operativno sposobna na delovnem mestu in da naj se s tem neha. Dejal je, da ima več kot 200 prič, ki bodo lahko tudi na sodišču potrdile, da bo resnici zadoščeno.”

Foto: Nova24TV

Erjavec dokazuje, da se boji resnice in javne razprave
Minister Erjavec je po besedah Mahniča po zaslišanju Škerbinca dejal, da je poročilo, ki ga ima on, drugačno in da bo zahteval zaprtje seje, ko bo potekala interpelacija. “Drugače si ne morem predstavljati, kot da so našli tri mandeljce, ki so jim obljubili dobro napredovanje v vojski, da bodo verjetno kaj obremenilnega povedali zoper Škerbinca. Računam na to, da se seja ne bo zaprla, kajti Erjavec s tem, ko že zdaj govori, da bi bilo treba sejo zapreti za javnost, dokazuje, da se boji resnice in javne razprave. Očitno se zaveda, da je njegov obstanek pod velikim vprašajem.” 

H. M.

 • Cenzurion

  Gospodič ki nikoli ni bil v vojski, služil vojaškega roka, prijel za orožje, lepa kravata, oblekce pa to..glede Erjavca se pa popolnoma strinjam, preveč škode je že naredil, tako kot ta vlada btw. In ne nisem levak, niti komunajzar…pa to

  • samotoje

   In kaj si torej hotel povedati?

 • Stric iz ozadja

  Kdaj boste pa konsistentni in Skrbinca nazivali z brigadni general, glede na to da ima isti cin kot Krkovic (OF – 6 po NATO standardu)?.

  https://militaria.lv/stanag.htm

 • Janez Kepic-Kern

  TA VSEKAKOR SPORNI
  EX KP, ZK
  USMERJENI ČLOVEK
  NAJ RAJE VSAJ NEKOLIKO PROUČI
  REALNO BIOGRAFIJO T.I. “MARŠALA TITA” L.R. JANEZ KEPIC – KERN KOMENDA
  P.S.
  NPR.
  Z MOJEGA OK E-PORTALA
  “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita/

 • samotoje

  Dovolj in preveč je bilo. Dosje Erjavec je treba pospraviti v arhiv, Erjavca pa na smetišče odsluženih politikantov.

  • VERZIFIKATOR

   Žanka Karolinca Mahne Kantič

   MAH PO KANTI

   V kante, vemo, se smeti odlaga,
   za smetarja vemo, kaj počenja,
   vsako jutro isto se začenja,
   smet na smet, vse isto se prelaga.

   Enkrat letel neki je smetarček,
   le zavoljo kant napačne forme,
   so odnesle ga smetarske norme,
   se potuhnil je kot skrušen starček.

   V pokoj, rekli so, naj brž ga dajo,
   saj smetem več niti ni dorasel,
   fant ne vede se, kot se odrasel,
   a čez čas ga v službi spet imajo.

   Na odpad vojaški fant gre v službo,
   tam med tisto šaro zarjavelo
   dajo nesposobnežu spet delo,
   da odslužil malo bi za družbo.

   Pa resnica kmalu se izkaže,
   v vojski kante so do vrha polne,
   vsa armada že smetarja kolne,
   ta, da prazne so, v obraz se laže.

   Od smeti neznosno zaudarja,
   vse od gnitja je rdeče rjavo,
   a smetar sklicuje se na pravo,
   po pokrovih kant zaman udarja.

   Si, slabo, smetarček, kanto tolkel,
   v lastne si zatekel se pomije
   glas iz higienske komisije
   reče, jasen glas, prav nič zamolkel.

   Mahnil glas smetarčka je po glavi,
   da so kante se mu prevrnile,
   rjave brozge je izteklo gnile
   toliko, da se nazaj ne spravi.

   Mah po kanti bo usoden tale,
   so porekle žabe v bližnji mlaki,
   znašel se smetarček je v kloaki,
   mu kantato bodo zaregljale.

   • samotoje

    Zadnja kitica, mojster, je tako presunljivo lirična, da mi je privabila solze v sivomrenaste oči. Predstavljaj si pretresljivo sliko: sedi smetar v usmrajeni mlaki, smrka in se cmeri, na bregu pa zbor žab (komplet z basi, tenorji in baritoni) miloglasno prepeva priredbo Oj, zdaj gremo, oj zdaj gremo, nazaj ne pridemo…

  • antimur

   Si pa zelo milosten. Za takšne grehe kot jih ima ta proruski idiot in pokvarjenec Erjavec, so vse kazni po slovenski KZ premile. Bo potrebno spremeniti zakonodajo ali pa uporabiti zelo efikasno Brglezovo pravo.

   • SIMON ROZIC

    Brglezovo naravno pravo je edino, zveličavno za komunistično falango!

   • samotoje

    Nisem se spuščal v detajle, samo to je. O milosti bi tu težko govorili.

  • SIMON ROZIC

   …in škodljivih državnih parazitov!

   • samotoje

    Se razume.

 • Vrhovni sodnik

  Hrjavca še vedno jebe pralni stroj, še zdaj ne ve v katero smer se vrti.

  • Vladni komik

   Ga bom zavrtu za 360 C

   • Dvojni agent

    Na FURS prijav dohodke iz preteklega dela

 • Gilbert Beko

  Mi vsi smo Jugoslavija!Borba nas rodila!

 • Gilbert Beko
  • Gilbert Beko

   Ok!

 • Gilbert Beko

  Rjavac ladijo vozi! Da ne bo do denarja došlo!

 • Dada

  Mahnič je dobil prave informacije od natakarja gostilne Livada, ta mu med kosilom nudi zanesljive info. Kot vedno natakar zatoži Erjavca in sedaj bo moral odstopiti. Samo debeloglavi se ne da. Ne bo odstopil. On še zmeraj zbira info pri natakarju, dokler bo služil Janši. “Za domovino z Janšo naprej”. Grims, SDS press.

 • Gilbert Beko

  Če bi vi Karla imeli bi zmagali!

  • večni srb

   Saj ga je imel Janša, ki je končal na Dobu potem, ko je njegov minister Karl izpeljal najbolj transparenten posel vseh časov.

 • večni srb

  Ljudje so mu tako rekli.

 • Luiggi

  Kar se resnice tice,je pac takole,vse zavisi,kdo resnico pove in ce ti temu kar je povedano verjames,potem je zate to resnica,As simple as that.Torej,resnica je vse,kar ljudje verjamejo,ampak je lahko cista laz in ljudje vseeno verjamejo!

 • Kučko pod pručko

  – Mahnič: Erjavec je laž na dveh nogah.
  – Erjavec: Boli ne Džoko. Bolje to, kot moj šef, ki je laž na dveh kratkih nogah!!!

  • antimur

   Njegov zločinski šef ima tako kratke noge, da je laž na treh nogah Prištel sem zraven še njegov scalni aparat.

   • SIMON ROZIC

    Kako veš, da ga še ima? Od hudobije in laži se posušijo roke,
    mogoče pa tudi kakšen drug “organ”…

   • Kučko pod pručko

    Mater, si me pa nasmejal. Scalni aparat, ha, ha. Ima pa res kratke noge!!!

   • samotoje

    Mislim, da so nožice vendarle malce daljše.

 • Black_hawk

  Mahnič naj prevzame vojsko, dovolj je sramote.

 • von Rhein

  Evjavc je bil že pred vstopom v politiko laž na štirih tacah.Uspel mu je skok v politiko in prvi dve taci je pričel uporabljati za stik z lastno malho ( bančni račun alias žepi).

  Mahnič bi moral biti bolj takten in manj gobcav.Naivnež misli,da s tem dviguje svojo politično vrednost.

  • JANEZ GUS

   Nazaj v panvito naj gre futrat prašiče,ker za drugega ni sposoben in to na normo.Govno hinavsko pokvarjeno.

 • Anton

  dokler bo ugrabljena država rabila tega klovna(beri Karla Erjavca), vse dotlej bo prisoten v politiki v taki ali drugačni vlogi. Skratka ne bodite naivni in ne delajte si pretvar predrage/i komentatorke/ji

  sarkazem press

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/zivljenjski-slog/retro/sabesa-vnovicno-odkrivanje-sirupa-nase-mladosti/491993

  malcena opomba z moje strani, v prispevku ni naveden recept za takoimenovano šabeso, temveč za bezgov sirup

  recept za šabeso:

  10 l vode
  15-20 cvetov odvisno od velikosti
  1 citronska kislina
  4 limone
  1 kg sladkorja

  pripravek pustimo v večji posodi na temnem, hladnem prostoru za 24 ur, vmes 2 oz po priložnosti večkrat premešamo, po tem času pa nastali pripravek odcedimo in ga pretočimo v posode/je pripravljen za uporabo.

  sarkazem press

  • JANEZ GUS

   Sladkorja je preveč.Na 10l vode 20 dkg sladkorja,seveda po želji.

  • Ladka Sladič

   hvala za recept dragi Anton!

 • antimur

  Vstati mora celotna Slovenija in zrušiti to kučanistično golazen. Ta banda je kot trojanskega konja “po naključju odkrila” Šiškotovo Vardo, ki jo je sama podtaknila, potem pa demonstrirala, kako bo ravnala proti takšnim skupinam, da ne bi slučajno komu prišlo na misel ustanavljati samoobrambne oddelke. Tukaj so se pa močno zajebali, Šarec, Erjavec, Cerar, Židan, Bratušca, družino in domovino bomo branili, pa se naj ta antislovenska, NWO-kučanistična drekarija kolektivno jebe, tako kot je dejal Pezdir.

  • Black_hawk

   Bratušca še kar ministrica, bolj k si nesposoben rajši te imajo. Škoda ker v slovenski politiki ne veljajo taki standardi kot v podjetništvu..

 • Antonius

  Metodo ustvarjanja govoric poznamo že odkar se je Slovenija osamosvojila. Govorice spravijo v javnost prek tiskanih medijev, največkrat jih začnejo širiti novinarji Večera, Dnevnika, Mladine in Dela. Potem se pa na podlagi ustvarjenih govoric objavljenih v tiskanih medijih majhnih naklad, naročena *govorica* v večernih poročilih po tv kanalizacijah rtvs, pop, a kanal, razbobna po celi Sloveniji.
  SV je žrtev enakih intrig, gre pa za zahtevano odstavitev brigadirja, ker v ozadju pletejo kleptomanske niti ob nabavi 8X8 kolesnikov. Kdor je pozabil veleizdajalčev veliki buuum, lansiran v Nedeljskem dnevniku v zvezi z nabavo Patrij, ima spomin zlate ribice.
  Kaj izdajalskega je globoka država pripravljena storiti Sloveniji, da se akterji iz ozadja dokopljejo do podkupnin, je zelo dobro skrito v prodaji osrednjega slovenskega letališča Jože Pučnik na Brniku. Ne v dolgoletni najem, kar so naredili Francozi, letališko dejavnost so odprodali z zemljiščem vred, podkupninske ugodnosti so obrali pa posvečeni *akterji*. Cenena odprodaja do konca obranega Mercatorja je bil tudi velik trgovski buuum, a poln zamolčanih resnic iz ozadja. Bodimo *budni* in spremljamo govorice, ko bodo po končani kraji z naslova drugega tira, prodajali Luko Koper. Brigadir Škerbinec bo ostal odstavljen, vrata v novo krajo iz naslova 8X8 se pa počasi odpirajo. Erjavec jim je odslužil. Njegove govorice so povzročile pričakovano, verjetno ga nič več ne potrebujejo.
  Danes govorice najprej ustvarijo, v času enobe so jih ustvarjali pa potem, ko so nedolžne nesrečnike že likvidirali.

 • JANEZ GUS

  S tem univerzalcem postaja vse skupaj groteska.S tega položaja ga je treba enostavno za vedno ZBRCAT.To podlo govno je bolnik.Za obstoj na položaju gre prek vseh meja.Kmalu ga bomo našli v riti JJ.

 • montyamp

  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Psihopatologija UDBOVSKE DECE izvaja masaker nad slovenskim bogaboječim prebivalstvom .
  Gošarstvo je naredilo temu ljudstvu nepopravljivo škodo .
  Reciklirani politkomisarski ostanki udbopartijske gverile danes po državnoupravnih katakombah , katere je zgradila Marija Terezija , kradejo denar malemu človeku .
  Brez zgodovinskih vplivov zahodnih civilizacij , bi danes horda neobvladljivo izkrivljenih in neuravnovešenih bavconovih vajencev(“””ELITNIHpravnikov”””hahahahaha…) , lajala iz lisičjih lukenj .
  Žal moramo Slovenci spet po pomoč v tujino , murglosrbska hunta izdajalcev bo pa v agoniji storila še mnogo hudega .

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Black_hawk

  Že zdavnaj bi moral odstopit zaradi kant! Da o drugih stvareh ne govorimo. Kako nas taki ljudje predstavljajo v Evropi si lahko samo mislimo.

 • montyamp

  Ko človek misli , da niže več ne gre , se oglasi butasti ehjavec .

 • Silka

  Ne razumem pa nekaj: Zakaj generalmajorka more skrivati, da ji je stopilo v glavo in je bila potrebna psihiatrov. Pravzaprav se lahko vsakemu malo zmeša.

  • večni srb

   Mogoče je zmešana in ne razmišlja razsodno.

 • Janez Kepic-Kern

  KRIK VESELJA IZ SRCA – DO NEBES
  SE
  BO SLIŠA – TISTI DAN,
  KO SE BO SESUL – TIRANSKI RIM”
  To je citat besed
  trgovca Ben Hurja iz slavnega filma o Kristusu in Riimu – “BEN HUR”
  Tudi
  ob odhodu tega K.E. – se bo verjetno – RAZLEGEL TAK – VESEL VRISK. !?
  OB
  ODHODU TEGA
  DeSUS – NEIZVOLJENEGA POSLANCA IN “LOVCA NA POLITIČNE STOLČKE” K.E.
  KI OD NJEGA NAD 29 LETNEGA SAMOVSILJENEGA BIVANJA
  V
  NAŠI SLOVENSKI POLITIKI – NIMA KAJ POZITIVNEGA POKAZATI.
  Svoje
  zastarelo in malo ali nič uporabno – “poznavanje” raznih zadev
  lahko – posodobi npr.
  z branjem mojega spodnjega zapisa.

  Raje naj temeljito posodobi – njega verjetno zastarela – gledanja.
  npr.
  s tem, kar pišem spodaj !

  NO – TOLE – okrog t.i. afroislam migrantov – NAJ KAR –
  IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA
  DENARJA
  VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
  PA PARLAMENTARCI ITD.
  – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
  Jaz Janez Kepic-Kern
  sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
  Bralci me,
  ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
  da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

  V LETIH 2014-2017
  SEM BIL TUDI
  ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

  Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
  izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
  IMAM
  PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” ,
  NA :sloveniana.si
  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/
  https://sloveniana.si/

  K ZADEVI !
  Pri
  pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
  sem naletel
  NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
  O
  REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
  KI
  JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

  Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
  navaja,

  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/

  da je
  od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
  DA
  JE BILA REALNA
  MATI
  – EX MARŠALA TITA
  VDOVA,
  POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
  ki je bila
  v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
  V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
  OČE
  – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
  PREMOŽEN
  MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
  Torej !
  Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

  VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
  KER
  STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
  IZ PTUJA
  V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
  DA
  JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
  bil nnjun
  SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
  V
  KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
  ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
  NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
  KI DELUJE ŠE DANES.!

  VSI VEMO,
  KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
  KOT
  KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

  Torej !
  Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
  ki
  bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
  Sodelovanje,
  ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
  Manjka
  le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
  ki
  jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
  Ta
  čas
  USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
  NEKAJ
  ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
  Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
  VSE
  POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
  najdete
  na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
  IMAM
  NA E-PORTALU “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/

  • večni srb

   Tito je bil avstroogarski oficir, jaz bi na tvojem mestu začel raziskovati prav tam, kjer je končal vojno akademijo. Cesarska vojska je imela verjetno red, ne verjamem, da so učili preproste ljudi za oficirje, ne da bi natančno preverili kdo je Tito, kaj je Tito oziroma kje točno in komu se je rodil.

 • Janez Kepic-Kern

  Tale
  E. K. “človek z malo ali – z NIČ DOSEŽKI ”
  Ali mu je sploh smotrno posvečati – kaj pozornosti ?
  Spodnje
  je bolj zanimivo !
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • baubau

  Nobena seja nobenega organa, ki je odgovoren državljanom,sploh ne bi smela biti zaprta za javnost. V nasprotnem primeru so demokracija,svoboda in resnica samo iluzije.

 • Miki Miška

  ma Erjavc se šlepa nič ni naredil in nič ne bo…. naj pove eno pozitivno stvar kaj je naredil

 • Miki Miška

  ma kaj to je Slo…. nikdar nič edino slabše bo in se bom smejal ko bomo travo jedli… užival bom

 • branči

  laž ima kratke noge! ali ste opazili, koliko ima predolge hlače?

 • Hribouc

  Laž ima kratke noge!

  ” A ma Erjavc še kaj od nog ?” PRESS

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TULE.
  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop b sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  Vejetno ex KP, ZK IN POKOM “PROVOKATORČKI”
  LILI PILI …..
  ITD
  . BLOKIRANE VAS – IMAM.
  TA
  OK E-PORTAL NOVE24TV – JE PRAV PRIJETEN, OK
  ČE
  NE VIDIŠ – VAŠIH “PROVOKATORČKI ZAPISOV ”

  ZGORNJE
  JE MANJ ZANIMIVO – KOT- G L A S O V A N J E,
  ki ga predlagam

  ŠALA

  JAZ SEM ZA TOLE – GLASOVANJE !
  KDO – se strinja,
  da
  je
  t.i. MARŠALA – TITA – ( ne kovinarja Josipa Broza) – RODILA:

  1. MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  ali
  2. poljska grofica, vdova MARIJA E.S. ?

  GLASUJETE – Z VPISOM ŠTEVILKE,
  V VAŠEM ODGOVORU – NA TA MOJ ZAPIS. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  REZULTAT BOM RAZGLASIL JUTRI ZVEČER.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!