[Video] Poglejte, kako je pred Brankom Grimsom “zmrznil” premier Šarec, ko mu je poslanec SDS nalil čistega vina: “Prva skrb vlade bi morali biti slovenski državljani in ne nek tujec, ki pride in očitno zlorablja azilni sistem”

Fotografija je simbolična (Foto: Nova24TV)

Prvi dan julijske seje državnega zbora so bila na dnevnem redu ustna poslanska vprašanja predsedniku vlade Marjanu Šarcu. V imenu poslanske skupine SDS je vprašanje zastavil mag. Branko Grims, in sicer v zvezi s preprečitvijo izrinjanja Slovenije iz schengenskega območja. Med drugim ga je zanimalo, kako bo vlada prevzela odgovornost za opustitev pravočasnih in zadostnih ukrepov za dejansko preprečitev vdorov ilegalnih migrantov preko naše južne meje. Šarec je bil v svojih odgovorih ponovno povsem predvidljiv. V njih namreč ni ponudil nobene konkretne rešitve za nastalo situacijo, povezano z migrantsko krizo. Obenem se je ponovno sprenevedal, da policija optimalno izvaja ukrepe za varovanje meje.

Poslanec SDS, mag. Branko Grims, je v svojem govoru najprej poudaril, da mineva 12 let, odkar je Slovenija v času vlade, ki jo je vodila SDS, vstopila v schengensko območje. “To ni bilo samoumevno, zahtevalo je izjemen napor in znanje predsednika vlade, notranjega ministra, diplomacije in ta uspeh je odprl izjemne razvojne možnosti za Slovenijo.” V nadaljevanju je poudaril, da situacija, povezana s schengenom, trenutno zlasti zaradi migrantske krize nikakor ni več rožnata. Med drugim je povedal: “Od 1. julija so skupne patrulje na italijanski meji, ki označujejo, da se dokončuje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja.”

Primarna naloga skupnih patrulj je v resnici čim hitrejše vračanje ilegalnih migrantov nazaj v Slovenijo
Za alarmantno situacijo na slovenskih mejah je po mnenju Grimsa kriva vlada pod vodstvom Marjana Šarca, ki “je naredila kup strateških napak”. “Na prvem mestu je zagotovo pristop k marakeškemu sporazumu, ki ga ni sprejela nobena od naših severnih sosed. Takrat se je reklo, da bo Slovenija osamljen otoček, če tega ne sprejeme, dejansko pa je sedaj osamljen otoček in vrh migrantskega žepa na Balkanu. Vlada ne obvladuje ničesar. Ves čas govori, da je situacija na južni meji pod kontrolo. Dejansko te skupne patrulje pričajo o tem, da pod kontrolo ni nič. Še več, Italija napoveduje nadaljnje stopnjevanje ukrepov, ena od možnosti, celo časovno že opredeljena, je, v primeru, da to ne bo uspešno, izgradnja zidu, in to z bodečo žico na naši zahodni meji /…/ primarna naloga teh skupnih patrulj je v resnici čim hitrejše vračanje ilegalnih migrantov nazaj v Slovenijo. To se je danes že zgodilo – 16 migrantov smo dobili pa še s komentarjem, da je to odraz dobrega sodelovanja.” Ob tem je Grims spomnil tudi na nedavni govor predsednika države Boruta Pahorja, v katerem je ta opozoril na možnost, da Slovenija postane migrantski žep, če ne bo delovala strateško ter okrepila preprečevanja nezakonitih migracij na slovensko-hrvaški meji. V povezavi s tem je Šarca vprašal: “Kako bo Vlada Republike Slovenije – po uresničitvi italijanske zahteve po oblikovanju skupnih policijskih patrulj na slovensko-italijanski meji – ukrepala, da prepreči nadaljnje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja, kopičenje ilegalnih migrantov na ozemlju Republike Slovenije in druge varnostno in razvojno škodljive posledice nadaljnjega zapiranja meje z Italijo?

Branko Grims (Foto: Youtube)

Šarec se je v odgovoru ponovno sprenevedal, da policisti izvajajo vse ukrepe, da bi omejili in zmanjšali nedovoljene migracije. Pri tem se je nanašal na svoj nedavni obisk občin ob slovenski meji s Hrvaško. O skupnih patruljah na mejah je premier povedal, da jih ima Italija na vseh svojih mejah, ima pa jih tudi Slovenija s Hrvaško in ne gre za kakšno posebnost. “Izvajaje mešanih patrulj je seveda stalna in uveljavljena oblika dela, ki bistveno pripomore k učinkovitosti dela in tudi na operativnem in taktičnem nivoju omogoča izmenjavo izkušenj in informacij. Mešane patrulje z Avstrijo, Italijo in Madžarsko pod državami schengenskega območja se organizira, ko gre za kakšen varnostni pojav večjih čezmejnih razsežnosti,” je povedal. Dodal je še nekaj statističnih podatkov, ki so nadvse zaskrbljujoči. Med drugim je povedal, da je v prvi polovici letošnjega leta “policija obravnavala 5.345 nezakonitih prehodov državne meje. Število se je glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 47 odstotkov”. Premier je opozoril še, da kljub ograji migranti prihajajo na Madžarsko, da torej tudi njihova meja kljub ograji ni nepropustna. Ob tem je dodal, da bi bil po njegovo ključen ukrep za zajezitev migracij ta, da bi Frontex intenzivno varoval mejo Hrvaške in Srbije ter mejo Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Vlada nepremišljeno zavrnila predlog za zaostritev azilne zakonodaje
V nadaljevanju je Grims opozoril na to, da naši sosedje veliko bolje varujejo svoje meje kot naša država. Povedal je: “Madžarska ima ograjo, ki prestreže toliko ilegalnih migrantov, da tisto, kar oni dobijo, je kakšnih 3 odstotke tega, kar prestreže Slovenija. Se pravi, manj kot 5 odstotkov. Avstrija je praktično zaprta. Podaljšuje kontrolo non stop, to vsi veste. Sedaj tudi občasno z vojsko. O tem se lahko prepričate po izjavah na internetu. In sedaj se zapira še Italija. To je izrivanje Slovenije iz schengenskega območja, pa kakorkoli to imenujete.” Ob tem je dodal, da je do Šarčevega obiska v obmejnih občinah prišlo veliko prepozno, ter opozoril na različna kriminalna dejanja ilegalnih migrantov v preteklih mesecih. Poudaril je tudi to, da je vlada zavrnila predlog za zaostritev azilne zakonodaje, s čimer je Slovenija v očeh ilegalnih migrantov postala obljubljena dežela. Ob tem je dodal: “Še več, vi financirate nevladne organizacije na čelu s PIC in z Mirovnim inštitutom, za katere se ve, da pomagajo in spodbujajo ilegalne migrante k vdoru preko slovenske meje. Na to ste bili večkrat opozorjeni, pomoč pri ilegalnem prehodu meje je kaznivo dejanje, ampak vlada tukaj ne stori ničesar.” V zvezi s tem ga je zanimalo, kdaj in kako bo vlada sprejela odgovornost za opustitev pravočasnih in zadostnih ukrepov za dejansko preprečitev vdorov ilegalnih migrantov preko južne meje.

Marjan Šarec (Foto: Youtube)

Šarec je odgovoril: “Gospod Grims, ne zameriti, če vas jemljem s kančkom dvoma glede na to, da zanikate tudi podnebne spremembe pa še kaj. To, kar govorite, seveda ne drži. Ne gre za nikakršno izrivanje Slovenije iz schengena, gre za sodelovanje skupnih patrulj. Kar se tiče … na meji sem se pogovarjal z ljudmi, z župani in so povedali svoje izkušnje.” Ob tem je Šarec še enkrat ponovil, da sam meni, da policija dela strokovno. Ob tem je dodal, da je vlada sredstva namenila tudi za nakup dodatne tehnične opreme. Povedal je še, da se mu zdi mnenje predsednika države Pahorja, da Sloveniji grozi, da bo postala migrantski žep, dopustno.

Prva skrb vlade bi morali biti slovenski državljani, in ne nek tujec, ki pride in očitno zlorablja azilni sistem
V odzivu se je Grims najprej začudil nad dejstvom, da predsednik vlade za predsednika države reče, da je njegovo mnenje dopustno: “Daleč smo prišli v ocenjevanju pa tudi o tem, kje so pravzaprav meje oblasti.” Ob tem je opozoril na preobremenjenost Slovenije, kar se tiče azilnega sistema. “Naše kapacitete so omejene, naše možnosti so omejene, naša prva skrb bi morali biti slovenski državljanke in državljani, ne pa nek tujec, ki pride in očitno zlorablja azilni sistem,” je povedal. Ob tem je poudaril pomen vprašanja, kako preprečiti, da bi se še naprej kopičile škodljive posledice napak aktualne vlade, ki so po njegovo predvsem varnostne. “Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani imamo po ustavi pravico do varnosti, nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico,” je povedal. Dodal je še, da ves problem izvira iz tega, da vlada ni uspela zaustaviti masovnega prodora ilegalnih migrantov preko južne meje. “Zaradi tega je prišlo do situacije, ko so nam zdaj že pod vprašajem vse meje z našimi severnimi sosedi. To so okoliščine, zaradi katerih dejansko že prihaja in bo še mnogo bolj prišlo v naslednjih mesecih do kopičenja ilegalnih migrantov na ozemlju Republike Slovenije,” je zaključil.

Rajko Golob

 • Stric iz ozadja

  Comments are disabled for this video.

  Koga se pa bojite? Pa sem mislil, da ste za svobodo govora.

  • Felikss_AH

   Runkl… kanali uradnih medijev praviloma nimajo komentarjev na YouTubu… in če se ti komentira… komentiraj tu!

 • Antonius

  Šarčeva širina njegovega političnega duha je zamerljivost in nesramnost.
  Šarplaninšek ne bo nikoli zakapiral, da je njegov *humor* na račun žensk, popolnoma nespoštljivost žensk in mater.
  Verjamem pa, da je on poročen z žabo, ker mu ni primazala vsaj eno na g…c ali okoli ušes.

  • RATATA

   Ja, tem stremuhu je res ukul guobca dougcajt!!

   • stane

    Rojeni PSIHOPATI !!!!!!

  • Ava

   Res je Antonius. Tudi sama sem spoznala, žal na lastni koži, da so tisti, ki na ves glas razširjajo svoje nadvse solidarno, strpno srce v resnici največji okrutneži.
   Ta Šarec najprej o žabah in štedilnikih, sedaj bi bil pa glavni človekoljub. In to še premier! Farsa.

 • Dada

  GRIMS NE VE. Eno je notranje pravo, drugo je izpolnjevanje pogodb po mednarodnem pravu kamor spada “azil”.
  Seveda 1. Grims tega ne ve. 2. Tega mu ni treba vedeti, ker je iz SDS 3. To mora povedati, če bo izponjeval kriterije Janše, prvaka SDS,
  4. To mora povedati, ker je politika SDS populistična – samo totalen bedak , mu pa verjame

  NISEM GLEDALA POSNETEK, AMPAK UPAM, DA MU ŠAREC NI NIČ ODGOVORIL, ker IGNORANTU NI KAJ POVEDATI. Treba mu je pol ure razlagati, česar pa ne bi razumel, ker je iz SDS. Polnoletnemu jaz ne bi nič razlagala….

  • Imperial Commando

   Debil fašistični, naši azilni zakoni so NAŠE , notranje pravo. JASNO? In te zakone je treba zaostriti, saj jih ilegalci izrabljajo na polno. Posnetek si pa le poglej, da vidiš, kako tvoj pastirček švica.

  • wert

   Nisi gledal posnetka, raje kvasiš tule bedarije.

  • totex39

   Poln kufer te imam s tem nenehnim gobezdanjem o Janši in stranki SDS. Če si tako plitva v glavi, da ne razumeš stvari pejt ti in tebi podobni p.m.-……………….

   • Franc Šink

    Da ni to kakšno ženšče, ki so jo vrgli iz SDS ali pa jo niso sprejeli . In se tako maščuje.

  • slosin

   spet dokazuješ, da pojma nimaš, imaš pa seveda mnenje o tem…kot vsak levosučni nakladač…

  • Common Sense

   Dadica NE VE. Po domače: serje klanfe. Dadica očitno niti tega ne ve, da je azilni sistem narejen za vojne begunce (Maroko, Alzirija, Afganistan, Pakistan NISO v vojni) in politične preganjance. Nadalje, Dadica & Co se sprenevedajo. Slovenija namreč ni prva varna država na njihovi poti. Ce bi resnično bežali pred vojno, bi za azil zaprosili v prvi varni državi. Smo pa prva država na balkanski poti, ki je v Scengenu. Zato rinejo k nam, na roko pa jim gre naša super “inteligentna” azilna zakonodaja. Ta vsakemu, ki si je voljan zmočiti noge v Kolpi omogoča, da se zadere “ASYLUM” in že dobi zastonj taksi do Ljubljane, ob asistenci nevladnikov. Saj to vsi vedo: ko se namreč ekonomski migranti uspejo pretihotapiti v našo ljubo Slovenijo, je načeloma prosta pot naprej v Evropo. To ni raketna znanost. Ampak to vedo tudi Italijani in Avstrijci. In ni jim všeč. Zato, s tem, ko dopuščamo to igro tihotapcev, efektivno rušimo Scengen, kar bomo občutili vsi državljani in državljanke. Pa še kredibilnost in zaupanje rušimo za naslednjih nekaj desetletij. Zapomnite si tole: “ograja postavljena ena, demontira se nobena.” Italijani in Avstrijci ne bodo nikoli več demontirali ograj. Tudi, če se zadeve jutri umirijo, bodo ograje “za vsak slučaj” pustili tam kjer so. Ne vem, če se Serpentinšek & Dadica tega zavedajo, a ravno to bo pravzaprav največji fizični spomenik nesposobnosti in neumnosti Šarčeve vlade v naravi, pa se Serpentinšek in Dadica lahko sprenevedajo kolikor se hočejo. Naši otroci in njih otroci si bodo lahko še desetletja ogledovali zarjavele in z bršljanom prerasle spomenike Serpentinškovi neumnosti, neodločnosti, narcisoidne maščevalnosti na SLO-IT in A-SLO meji in se čudili kako je to bilo mogoče. Ura res že bije plat zvona, a še je čas, da se to ustavi z odločno akcijo. Da se.

   • Olga101

    Bravo, zdrava pamet!

  • Novakec1

   Se je vedl da bo marakeška deklaracija katastrofa pa so jo vseeno podpisal v imenu ljudstva jo je podpisu neki jebivetr iz vlade (najbrž za mastne pare) Cmerar je bil samo posrednik v stilu; daj, daj podpiš že enkrat.

  • mona lisa

   K tebi je res treba poslati četo migrantov da ti vse podrobno razložijo. Ti si res vredna Šarčine.

  • von Rhein

   Tudi tukaj ni potrebe po tvojih “razlagah”,ki so vse zabeljene s prikritim sovraštvom na temelju neznanja in jugo dresure.

  • antimur

   Ti krula levofašistična pa veš, tebi ni jasno niti to, da je Ustava RS za nas več kot vsako promigrantsko pravo. Ta naša vladna golazen, katero se bomo znebili, ali tako, ali drugače, pa cefra ta naš najvišji pravni akt kot svinja meh. Zdaj pa že enkrat drži gobec ter jo spizdi nazaj v tvojo smrdljivo očetnjavo, da ne boš odpizdnjena.

  • Mojca pokraculja

   Da da da, dadada, daaaadaaaa, da da da…. Dada
   Dadaizem po sarcevo!

  • Morala

   Azil ni za ilegalce in ne migrante!!! Ustava je Ustava…Će se kršijo Ustava in zakoni, je vse povedano.

  • Jože Nardin

   Dada, ne se delat še bl fuknjene kot si že!!

 • althar

  Glede na raven komuniciranja kamniškega komedijanta se sprašujem, kako da ni imel šestih popravcev že v osnovni.

  • stane

   Protekcija v OS!

  • samsara

   Meni se pojavi tudi vprašanje kako je omenjene popravce sploh opravil.
   Morda pa je že takrat bila nad njim roka nekega zaščitnika iz ozadja.
   Pankrt press

 • Novakec1

  Tako idiotarijo lahko tudi opice zlorabljajo.

 • tasilo

  Šarec, ti debil, država ni holcarska šola!

  Ko enkrat zajebaš državo in narod, tu ni možnosti šestih popravcev.

 • mona lisa

  Ta Šarec res ne ve o čem govori. In nima pojma o ničemer.

 • macon

  Glumač se lahko spakuje in prazno besediči, ker ni dolžan odgovarjati parlamentu in državljanom. On odgovarja kučanovi udbobandi, botrom sigurno odgovarja smiselno in vsebinsko, pač v skladu s kriminalno agendo.

  Po tem spoznaš režimsko strukturo, ker režimci javnosti dajejo otrobe. Med sabo se pa že smiselno zmenijo.

  • Nata

   Eh, macon. . . . . . če si – odgovarja – mislil dobesedno, potem mislim, da je kar lepo tiho. Če pa misliš na dolgove , ki jih ima, ker so ga ustoličili, pa se strinjam. Zato konjiček zelo pazi, kaj pove in kaj dela !

 • totex39

  Zaradi takih bedakov, ki nam vladajo bodo zafrknili samo nas in mi bomo tarče teh afriških in arabskih klavcev, saj oni se bodo rešili na fin način.

  • wert

   Zdaj veš zakaj je Alenka usposobila falcona. Drnovšek ga ni upal.

  • stane

   Vse skupaj gre v to pogubno smer.
   Narod v vecini se tega se ne zaveda.
   Bodo se zavedli, ko bo ze prepozno!!!!

 • Janez Novak

  Stvari bi bilo treba začeti poimenovati s pravimi izrazi: kdor se obrne proti lastnemu narodu v prid tujcev, je izdajalec! Migrantska invazija na Evropo je invazija, čeprav brez orožja. Na dolgi rok bodo posledice migrantske invazije enake porazu v vojni. Tu ne pomagajo nobene floskule o solidarnosti in ne vem še čem popolnoma nič. Statistika in empirične izkušnje kažejo, da bo Evropa kmalu soočena in ponekod je že soočena s položajem: ali mi ali oni.
  Če imajo pravico živeti medvedi, volkovi, ptice, žabe, metulji … imamo pravico živeti in preživeti menda tudi Evropejci in Slovenci.
  Smrt globalizmu! Svobodo narodu!

 • Amerikanc

  Kot je že spodaj Antonius napisal, je glavna lastnost našega premiera nesramnost, zamerljivost in ljubosumje do drugače mislečih – oz. do pomladnih strank. Očitno ima te lastnosti že vcepljene in mu lahko pomagamo samo volivci.

  • Nata

   Mislim pa, da se konjiček kar dobro brani .
   Saj mi reagiramo na njegove besede, s katerimi prav nič ne pove.
   Toda dejanja !! Ta pa štejejo ! On flanca, tisti, ki so ga postavili pa zakone pišejo.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  BRAVO DR. GRIMS. TAKO SE GOVORI. NAŠE SPAKE SO OSTALE BREZ BESED

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani imamo po ustavi pravico do varnosti, nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico,”

  To je daleč najlepša poved, ki je našo levico postavila na sramotilni steber – oder.

 • RATATA

  Ah, nič ni zmrznil, glumac je igral zmrznjenega!

 • Vlado77

  Odgovor Šarca na vprašanja SDS je vedno kontra.NE. Vse je v redu. In to ne glede na podatke. Seveda Šarec bo lepo živel tudi če bomo imeli pol miljona migrantov. Vprašanje pa je za navadne smrtnike.In za našo državo in narod nasploh. Švedska je onkraj popravila. Tudi Nemčija in Francija in Velika Britanija so blizu tega. Španska socialistična vlada je tudi welkom . Razen Italije,kjer je migrantov na pretek nihče ne resno misli o tem. Razen Orbana in Višegrajske skupine- ki pa jih imajo v Bruslju itak za fašiste- klasična kletvica za vse tiste ,ki vidmo v tem začatek konca Evrope. Čudno je le , da močno zagovarjajo LGBTQ , ki pa je hudo navzkiž s muslimani.Tudi feministke bodo prej ali slej padla na trda tla realnosti. Žal pa ne Šarca ne Cerarja ne bo moč kaznovati ,ko bodo zadeve šle preko roba. Nam ostane edino to, da gremo na volitve in ne volimo takih kreatur.

  • tonite falco

   Do takratnih volitev se bojim, da bo žal prepozno. Kajti do takrat bomo že v majšini v lastni državi. Prihajajo zelo teški in kruti trenutki za Slovence in celotno Evropo! Potrebna bo vseljudska vstaja proti levčarski oblasti čimprej, ker dručače bo prepozno in bomo pogubljeni, žal realnost dogodkov je vsak dan hujša! NAJ ŽIVI SLOVENIJA !!!

   • Nata

    + + + + + NAJ ŽIVI !!

   • stane

    Se strinjam s teboj. Zal Slovenke/ci se spijo.
    Upam,da to ne bo predolgo trajalo.

 • Andrej

  Šarec: “…Ne gre za nikakršno izrivanje Slovenije iz schengena, gre za sodelovanje skupnih patrulj….”
  Skupne italijansko slovenske patrulje lovijo ilegalce in jih vračajo nazaj v Slovenijo, kjer so že prej bili, a jih naše patrulje niso bile sposobne ujeti.

  Če bi mi kdo pripovedoval, da je nek narod izvolil takega bedaka za PV, bi se smejal. Smeh me pa mine, ko se zavem, da je to moj PV. Moj, ker ga moram priznati, s stisnjenimi zobmi.

  • stane

   Ensko obcutim tudi jaz.
   Sramota za drzavo!

 • Cenzura

  Drugač če pogledaš cel vdeo ni Šarec nič zmrznil, je bil kar dobro propravljen na vsa vprašanja, tokrat fake news z vaše strani. Me pa zanima zakaj ga Grims ni vprašal 1. zakaj so Turčijo dali dol iz seznama varnih držav 2. Ko mu je Šarec odgovoril da azilna politika je stvar Evropske unije, kako to da lahko druge države EU prilagajajo zakone ko gre za azilno politiko njihove države 3. Bolj dirktno vprašenje bi lahko dal tudi v zvezi z nevladnimi organizacijami….v Glavnem Grims bi moral bit z vprašanji bolj nepredvidljiv, direkten tukaj bi g. Brščič Šarca res pustil zaprtih ust, zato pa ga tudi niso upali v soočenja dat

  • Vera

   G.Branko Grims je postavil vprašanje Šarcu glede Turčije, saj sem dobro poslušala včerajšnji prenos iz parlamenta .

 • Dragan Krstič

  Šarca bi moral gospod Grims tudi vprašati kam kam bodo naselelil te migrante ko jim bodo dali azil. odo zanje zidali blokovska stanovanja, hiše ali pa jih bodo enostavno naselili v že obstoječe bloke. Se lastniki stanovanj in hiš v okolici zavedajo da bo cena teh nepremičnin padla vsaj za tretjino. Če bodo rasle novogradnje za azilante odkod denar saj ga ni niti za slovenske mlade družine. V tem primeru bodo nastale nogo zone kot na Švedskem in Bruslju in ti ljudje se ne bodo niti slučajno integrirali kaj šele asimilirali. Kateri lastniki stanovanj v blokih bodo sploh hoteli sprejemati migrante kot sosede? NIHČE zagotovo, tudi muslimani iz Bosne ne.Kdo bo te ljudi želel zaposliti? Privatne firme zagotovo ne. Kdo bo plačeval odškodnino staroselcem če jih doletijo kazniva dejanja s strani migrantov. Bo to storila država? Ja, ampak država smo mi davkoplačevalci. Torej iz našega žepa. Brezposelnost teh prišlekov bo visoka. Po statistikah
  zahodnih držav jih je po nekaj letih bivanja v Evropi nezaposlenih skoraj 90%, ečina njih pa na socialni oskrbi do konca življenja. Velike težave pa bo država imela z drugo generacijo migrantov kar se lepo odraža v frakofonskih državah EU. Je pa seveda jasno da si te mnogo bogatejše države od Slovenije to še lahko privoščijo.

 • dob

  “Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije.”

  Šarec, prepričljiv si približno toliko, kot pizda Bruca Jennerja!

  • Olga101

   Res je! A žal prepriča preveč Slovencev! Očitno tudi rdečega papeža!

   • dob

    Olga101, ta sistem (komunizem) lahko prepriča le lkjudi, ki so brez lastne Volje! naemsto nje ji namontira ideologijom v primeru Cerkve pa religijo . Obe pa Dogmo! V enem primeru je to Manifest, v drugem Sv.Pismo.

    Predstavljaj si Boga, ki mora to gledati, kako ljudje vanj verujejo zato, ker morajo. Ne pa zato, ker bi ga razumeli, se pogovarjali z Njim, ga izzvali naj jim pokaže, pove, jih vodi… Morajo verjeti (prav tako kot to komunisti zahtevajo od svojih podložnikov – vernikov komunizma! Potem so pa kaznovani, če dvomijo ali če hočejo odgovore na svoja vprašnaja…

    …. ki jih Bog v njih samih postavlja – le videti je, kot da oni sprašujejo!!!!
    Sprašuje Bog v njih!

    In ko režim zahteva kazen za sovražni govor… kaznujej Boga, ker sprašuje.
    POtem prvaijo, da so oni pravi verniki (Cerkev za svoje svečenike, komunizem pa za svoje svečeništvo!). Tiste pa, ki Bog v njih sprašuje, pa zmerjajo z neverniki. Heretiki. Antikomunisti, fašisti, ksenofobi, rasisti…

    Da ni morda nekaj narobe?! Da niso morda ti kvazi humanisti nesposobni odgovoriti na preprosta vprašanja o tem, zakaj nekaj tako in samo tako in nič drugače, zakaj ne drugače in kako drugače, če pa to zdaj boli in je nevzdržno????

  • stane

   On sam ponizuje Slovenke/ce. Tega se baraba izdajalska ne zeli zavedati.

  • Common Sense

   Odlična analogija. Povsem na mestu.

  • Jože Nardin

   Še pizda od Bruca, je bolj prepričljiva od te pizde šarčeve.

 • Vojteh Dovč

  se popolnoma strinjam s tem naslovom…
  ampak z vami nebi bilo prav nič boljše…

  • stane

   Si preprican? Lahko dokazes? Ne mores!

  • xtc

   A bejžno bejž,a so podpirali podpis Makareša?

 • Franjo Trojner

  Šarcu so se uresničile njegove sanje, s tem, ko je dopustil, da so ga strici in tete iz ozadja postavili za instant predsednika vlade. Z uresničitvijo Šarčevih sanj, se je pa dogodil začetek konca SLOVENSKE DRŽAVE po želji vsega domoljubnega SLOVENSKEGA RODA!
  Slovenska država danes, je po zaslugi politične levice na oblasti domoljubnemu SLOVENSKEMU rodu iz dneva v dan bolj MAČEHA, kot mati. Šarcu in njegovi levi, vase in samo v Ljubljano zagledani centralistični vladi/koaliciji NI MAR za domoljuben slovenski rod, ki ne živi vsaj približno tako dobro, kot večina državljanov EU. Šarcu in njegovi levi vladi/koaliciji so ljubši vsi migranti tega sveta, ki k nam prehajajo ilegalno, po večini z polnimi žepi denarja in vsaj 1000 € vrednimi telefoni. Šarca in njegovo samo vase in v Ljubljano zagledano centralistično levo vlado/koalicijo ne briga in ne skrbi:
  – da ima velika večina upokojencev v Sloveniji mizerne pokojnine, ki pogosto ne presegajo niti 500€ in so v povprečju vsaj 3 do 4 krat manjše, kot v Avstriji.
  – da so plače v Sloveniji v povprečju vsaj 2 krat manjše, kot v Avstriji, vsaj 4 krat manjše, kot v Nemčiji in vsaj 6 krat manjše, kot v Švici.
  – da v naši državi med nami živi 450 000 revnih sodržavljanov, ki so oropani vsake prave možnosti, da bi jim še v času njihovega živlenja lahko bilo kaj bolje.
  – da mladi izobraženi pospešeno bežijo v tujino, ker jim naša država ne nudi možnosti za človeka vredno živlenja.
  – da nam je po zaslugi leve elite na oblasti crknila pravna država in znjo vkup demokracija.
  – da imamo po zaslugi zapravljivih levih vlad že skoraj neobvladljiv gromozanski javni dolg in iz leta v leto vedno bolj luknjast proračun.
  – da imamo tako zelo kadrovsko podhranjeno SV, da nas ni sposobna odbraniti.
  – da imamo tako zelo kadrovsko podhranjeno policijo, da ta ne zmore več v celoti opravljati svojih nalog, ki so ji naložene z zakonom. ( na morju so ostali brez policijskih motornih plovil, na južni in s tem schengenski meji pa so čisto izgubili nadzor, kar dokazujeo množični ilegalni prehodi mej, ki jih policija skupaj z SV ne zmore zaustaviti, preprečiti)
  – da imamo vsak dan bolj zasvinjano okolje, država in njijove inšpekcije pa gledajo vstran.
  – da že itak preštevilni in previsoki davki odganjajo domače in tuje invenstitorje, ubijajo našo gospodarstvo ter praznijo že itak že na pol prazne žepe vseh nas davkoplačevalcev.
  – da z oblastnim vsiljevanjem svoje levičarske ideologije še bolj razdvajajo že itak na pol razklan narod. ( kar dokazuje v DZ sprejet ideološki zakon o financiranju OŠ)
  – da z oblastnim nabijanjem nagobčnika ( omejevanje svobode govora in mišlenja) političnim konkurentom in drugače mislečim državljanom, v bistvu ubijajo zdrav dialog, kar zagotovo pomeni konec demokracije in že močno spominja na bivši totalitarni komunističen režim.
  – da tudi nepravične/nepoštene volitve, izigravanje volje volilcev izražene na volitvah, režimu servilni dominatni mediji in globoka država močno maje zaupanje državljanov Slovenije do vseh vej oblasti, sistemov in podsistemov, ki so potrebni za funkcijoniranje države, kar že opažajo tudi nam sosednje in druge države EU.
  Ko potegneš črto pod vse zapisano lahko kr hitro ugotoviš, da politična levica, ki vodi našo prvo SLOVENSKO državo tudi že skoraj ves čas naše samostojnosti, zajebala vse kar se je zahebati dalo. Danes po zaslugi vseh levih vlad Slovenija ni niti približno blizu standardu, ki ga imajo državljani Avstrije ( v katero se vsak dan bolj množično izseljujejo mladi iz celotne Slovenije, še posebno pa iz obmejnega pasa) in že kr svetlobna leta vstran od standarda, demokracije, spoštovanja človekovih pravic in svoboščin in vladavine prava, kot ga imajo državljani Švice. Smo pa po vseh parametrih vedno bolj podobni standardom in standardu gnile totalitarne komunistične ex YU, kar potrjuje dejstvo , da komunisti na oblasti vedno pomenijo katastrofo za državo in državljane.

 • Matt von Glanz

  Predlog: naj nekdo od Novinih novinarjev poskusa preckati mejo kot migrant in o tem napise reportazo, posname.

  • stane

   Bil bi okarakteriziran kot vohun in drzavni sovraznik st.1. Bil bi mu zaplenjen ves material. Zaprli bi ga in oglobili.

   • Matt von Glanz

    Si kdaj gledal dokumentarce VICE? Potem pa naj bo tujec, ce bodo nasega fentali. :)

 • xtc

  Xarchijevim izjavam se ni začudit faliran tišlerskii vajenec z Balkana,temu primeen IQ.
  Kot sem že povedal ,da je njegov IQ domet mešanje morta,prodaja kebaba,bureka in baklav ter sladoljeda in looser ,ki izgubi vsake volitve še pametuje po parlamentu,kar pove vse o stanju bebavosti v državi.
  Sicer pa azil zaostrit do te mere,da ga je praktično nemogoče pridobiti,izgoni takoj,prepoved financiranja in prepoved vseh organizacij ,ki pomagajo ilegalcem.
  Pomoč ilegalcem kaznovati z visokimi denarnimi kaznimi,tihotapce pa na doživljenski zapor,na mejo pa vojsko in policijo z Rotweilerji,Dobermani in Standfordi naučenimi ravno za ustavljanje ilegalcev na vsak način pri ilegalnih prestopih meje.
  Nadalje vsako upiranje opozorilom in neupoštevanje odredbe policije se uporabi strelno orožje in se kršitelja pasivizira na mestu,s katerega je zavračal odredbe policija ali vojske ali jo celo napadel.

 • Miro Jereb

  Zopet smo padli v komunistično diktaturo. Adijo Slovenija.

  • NoName

   Nikoli se iz komunistične diktature niti nismo izvili:)

 • Felikss_AH

  Grims kot Grims… kar pove je jasno in drži kot pribito. Vendar… sluz se ne da pribijati… in Šaronja je sluzast da od njega teče še tisti njegov gel iz las. Ni zmrznil… in se mu mora priznati da sluzira brezhibno. Škoda pa da Grims ni vztrajal na NGO-gnojih in njihovem kriminalnem početju… ter konkretno postavil vprašanje – – kaj policija, tožilstvo in vlada nameravajo ali NE-nameravajo ukrepati proti te bande. Soroseve NGO tolpe so ključ problema “imigracije” v Evropo… in če bi se ta problem naj odpravil potem je treba odpraviti NGO-gnoje… na koncu pa še Soros-gnoju prepovedati vstop in vpletanje v EU zadeve.

  • J.Smith

   Grims ja klasa. Rad bi ga vidu za notranjega ministra

   • Jože Nardin

    Se strinjam, nekako v stilu Salvinija.

 • Olga101

  Šarec je veleizdajalec, tako kot njegov Murglski lutkar!

 • janez55

  Šarec je zmrznil zato, ker je Grims povedal, da se zemlja ohlaja.

 • NoName

  Kdor ni sposoben spoštovati lastnega naroda, naj nikar ne pričakuje, da ga bo narod spoštoval.
  Vsak, ki deluje proti volji svojega naroda in pomaga pri izpolnitvi ciljev neke druge države ta domoljub sigurno ni.
  Politika bi v prvi vrsti morala zagotoviti varnost in nelegalno neprehodnost svojih meja, kajti, če politika tega ni zmožna, potem zgodovinsko gledano vedno za svojo varnost poskrbi ljudstvo, saj drugega ljudstvu pač ne preostane.
  Konec koncev nihče ne kritizira policije, da ne deluje dobro kot Šarec razlaga, vendar zaradi pomanjkanja ljudi v policiji pač še tako dobro delovanje ne zadošča, to pa pomeni, da politika ne dela dobro, saj se nastalih problemov premalo zavedajo, policija se pač sama ne razporeja, niti brez soglasja politike ljudi ne zaposluje, temveč je za to pristojna politika.
  Šarec se je še doma ogradil z betonskim zidom…le zakaj?

 • NezaKogovsekSalamon

  Vrhunsko povedano!

 • NezaKogovsekSalamon

  Grimsa za premierja – Branko Grims 2022

  • Mariskavan beers

   Finančna pomoč
   Imam priložnost ponuditi posojila ljudem dobrega značaja, ki se lahko povrnejo po zelo privlačnih pogojih.
   Vsi vemo, da je na internetu veliko prevarantov, vendar opravljam svoje delo in to delam dobro.
   Vse transakcije se opravijo z bančnim nakazilom in s pomočjo odvetnikov naših strank: [email protected]

 • NoName

  Baje v tisti drugi različici v katero verjamejo in zagovarjajo Turnškovi borci, problemov z migracijo nimajo, saj se pod agresorsko rdečo zvezdo na jugoslovanski zastavi počutijo v Sloveniji zeloooo domače:)
  Vsi migranti z našega juga pod okriljem “nosil bom rdečo zvezdo” so povsem uspešno migrirali v Slovenijo in se preko zveze komunistov Slovenije popolnoma integrirali na državne jasli….ja, težak je bil to boj…predvsem za finančno neodvisnost:)
  Problem bi nastal, če bi tej zvezi slučajno vzeli kakšen Evro in ga namenili na primer varovanju Slovenske meje, kaj mislite, bi spet prišlo do revolucije?

 • WISKY 1000

  ŠARAC,REČE SE G. MAGISTER GRIMS,AJA,V ŠOLI V KAMNIKU KULTURNEGA IZRAŽANJA SE NISTE UČILI,KER SI VERJETNO ŠPRICAL POUK.

 • WISKY 1000

  kdo mu piše te pravljice?

  • herman

   Grimms jih piše sam. Najboljši sta Janez bo spet premier in Prihaja ledena doba.

 • herman

  Grims je čedalje bolj voščen. Tablete popuščajo.

 • Občasni Komentator

  MAG Grims se je zredil kot prašič, in je že med govorjenjem precej zadihan. Drugače vino o katerem govorite v naslovu je prej kis kot karkoli drugega.

  • Common Sense

   A to si ti odnesel od clanka? ;)

 • tomnidari

  Včeraj zjutraj Italijani v Pesku, 500m od meje ulovili ene 15-20 okupatorjev. Slovenskih policistov ni bilo videt.

 • Mariskavan beers

  Finančna pomoč
  Imam priložnost ponuditi posojila ljudem dobrega značaja, ki se lahko povrnejo po zelo privlačnih pogojih.
  Vsi vemo, da je na internetu veliko prevarantov, vendar opravljam svoje delo in to delam dobro.
  Vse transakcije se opravijo z bančnim nakazilom in s pomočjo odvetnikov naših strank.
  .Prosimo kontaktirajte me po pošti: [email protected]

 • Mariskavan beers

  Sem podjetnik, ki se je 9 let začel ukvarjati z osebno asistenco, ampak samo tiste, ki so v kritičnih finančnih potrebah in ki bodo lahko enkrat imeli sredstva za povračilo v miru in ko ga je prejela. Razpolagal bi z zneski od 1.000 € do 1.000.000 € in ne več. Obrestna mera je 3% in to v določenem obdobju. E-pošta: [email protected]

 • m_m

  Tale faliran mizar je res faliran na vseh področjih. V glavi mu manjka več kot en kolešček.
  Aroganten, narcisoiden, ponosen, samovšečen in še kaj bi se reklo.
  No ja, z eno besedo debil. Pridevnik dodaj po želji.

 • igor

  Grims Šarcu ne more do živega. Grimsa že vsi poznamo in njegovo podnebje.