[Video] Poglejte, kako je Šarec še pred volitvami trdil, da je napaka, da je vojska sploh v enotnem plačnem sistemu z ostalim javnim sektorjem. Bo sedaj prešel k dejanjem in podprl priporočilo SDS?

Foto: STA

Predsednik vlade Marjan Šarec ima dokazano težave s spominom. Še preden se je usidral na Gregorčičevi, je namreč trdil, da je napaka, da je vojska sploh v enotnem plačnem sistemu z ostalim javnim sektorjem. “To je ena izmed velikih težav,” je trdil na soočenju na nacionalki. Čeprav je Šarec zdaj na oblasti, pa doslej ni bilo narejenega ničesar v smeri, da bi se ta velika težava odpravila. 

Poslanka SDS Jelka Godec in kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte, predsednica odbora za zdravstvo pri strokovnem svetu SDS, sta prejšnji teden na novinarski konferenci spregovorili o zahtevi za izredno sejo Državnega zbora RS, na kateri bi sprejeli priporočila v zvezi z anomalijami v sistemu plač v javnem sektorju. Ob tem sta pozvali vlado, da naj pripravi analizo sistema plač v javnem sektorju z vidika njegove vzdržnosti in konsistentnosti ter konkretne predloge ukrepov za ureditev anomalij v sistemu plač v javnem sektorju tudi z možnostjo izločitve zdravstvenih delavcev in pripadnikov Slovenske vojske iz enotnega plačnega sistema.

Največje anomalije na področju obrambnega in zdravstvenega sistema
“Enotni plačni sistem, kot ga poznamo danes, velja od leta 2008, vzpostavljen je bil z zakonom o sistemu plač v javnem sektorju, s široko podporo socialnih partnerjev,” je uvodoma dejala Godčeva in dodala, da je bil enotni plačni sistem sprejet z mislijo, da bo omogočal enako plačilo za primerljivo delo, transparentnost plačnega sistema in stimulativnost plač. “Že takrat je bilo rečeno, da se bo sistem spremljalo in da se ga bo v primeru, če ne bo idealen in če bo prihajalo do odklonov in anomalij, skušalo spremeniti v dobro zaposlenih,” je spomnila. Nato je dejala, da po dobrih desetih letih ugotavljamo, da enotni plačni sistem na določenih področjih povzroča veliko nezadovoljstva med zaposlenimi, predvsem v tistem delu, ko gre za nagrajevanje delavcev, za stimulacijo zaposlenih v javnem sektorju in za povečan obseg dela za preobremenjene. “Največje anomalije, odstopanja in opozarjanja pa so na področju obrambnega in zdravstvenega sistema v Sloveniji.” 

Po besedah Godčeve so zadeve v Slovenski vojski, ki je že nekaj let zapovrstjo ocenjena z negativno oceno, kritične že nekaj let, enako negativno oceno pa si od bolnikov, zdravnikov in preostalih državljanov zasluži slovensko zdravstvo, pa čeprav si vladajoča koalicija o tem zatiska oči. “Slovenska vojska je za primer miru pripravljena dobro, tako kot je slovensko zdravstvo dobro za zdrave ljudi. Če pa bi prišlo do vojne situacije, je naš obrambni sistem slab, slab pa je tudi sistem za bolne,” je bila jasna poslanka največje stranke v državnem zboru. “Menimo, da je potrebno več sprememb narediti predvsem v vzpostavitvi ustreznih razmerij med plačnimi razredi in za spodbujanje nagrajevanja, ki bi omogočalo, da so bolj učinkoviti zaposleni bolje plačani,” je dejala in dodala, da potrebujemo ustrezen sistem, ki bo omogočal objektivno ocenjevanje, variabilni del plače pa bo sestavljen kot del plače iz naziva višje produktivnosti, s čimer se bo spodbujalo zaposlene v javnem sektorju.

Alenka Forte in Jelka Godec (Foto: Twitter)

V zvezi z anomalijami v sistemu plač v javnem sektorju poslanska skupina SDS predlaga, da državni zbor sprejme priporočilo, s katerim bi bi bilo vladi naloženo, da v roku treh mesecev pripravi analizo sistema plač v javnem sektorju z vidika njegove vzdržnosti in konsistentnosti ter konkretne predloge ukrepov za ureditev anomalij v sistemu plač v javnem sektorju tudi z možnostjo izločitve zdravstvenih delavcev in pripadnikov Slovenske vojske iz enotnega plačnega sistema in jih predstavi Državnemu zboru RS. Neizpodbitno dejstvo namreč je, da je enotni plačni sistem na področju obrambe nepravičen, saj imajo poklici znotraj obrambnega resorja specifične naloge, ki jih enotni plačni sistem ne priznava in tudi ne razlikuje, kar posledično prispeva k temu, da se zaposlene plačuje na nepravičen način. Zakon o obrambi in zakon o službi v Slovenski vojski zelo natančno in jasno zapoveduje naloge in oblike dela, ki jih v drugih delih javnega sektorja ni, tako tudi po mnenju sindikatov zaposleni niso pravilno ovrednoteni glede plač. Godčeva je ob tem dodala, da se tako Slovenska vojska kot tudi slovensko zdravstvo soočata s pomanjkanjem kadra, kar bi bilo moč spremeniti s spremembo enotnega plačnega sistema.

Foto: STA

V zdravstvu ogromno anomalij in odklonov
Tudi na področju zdravstva je po besedah poslanke anomalij in odklonov ogromno. “Zmanjšujejo se učinkovitost, kakovost, dostopnost. Mladi zdravniki odhajajo v tujino, vedno manj se odločajo za specializacijo za družinske zdravnike in stanje na področju primarne zdravstvene oskrbe je slabo. Žal tudi dobri specialisti odhajajo v tujino, med njimi tudi starejši, slabijo se določeni specifični programi, kot je na primer otroška kardiologija, ki je odraz slovenskega zdravstvenega sistema,” je naštela poslanka in poudarila, da bi država morala narediti več, da bi specialisti ostali v Sloveniji. “Tudi zdravniki so preobremenjeni in opozarjajo, da tako naprej ne gre več. Za te zdravnike pa ni učinkovitega orodja, s katerim bi dokazali preobremenjenost, hkrati pa ni orodja znotraj enotnega plačnega sistema, da se nagradi tiste, ki so bolj delavni in bolj kakovostni,” je še povedala in zaskrbljeno dodala, da celo ministrstvo za zdravje ugotavlja, da enotni plačni sistem ni dober, da je prav zaradi njega tudi manj specializacij za primarno zdravstvo, vendar pa ministrstvo v zvezi s tem nič ne ukrene.

Fortejeva je izpostavila, da je zdravstveni sistem eden temeljnih družbenih sistemov, ki je pogoj za normalno funkcioniranje družbe. “Odkar delujem v zdravstvu, sploh pa zadnjih 10 let, se čedalje bolj približujemo neverjetno kaotičnemu sistemu. Verjetno je kriva vsakokratna politika, ki je, namesto da bi prepoznala probleme slovenskega zdravstva, gledala stran in v pisarnah raznoraznih strank in odgovornih pripravljala in snovala spremembe, ki pa ta razkroj pospešujejo,” je dejala Fortejeva in nadaljevala: “Če govorimo o sistemu, se moramo vprašati, kdo so nosilci, na komu sloni zdravstveni sistem. Zagotovo sistem sloni na zdravstvenih delavcih. Toda zdravstveni delavci pregorevajo. Odhajanje zdravnikov in sester z oddelkov intenzivne medicine, splošnih ambulant – ljudje gredo iz svojega poklica, za katerega so se izobraževali in v katere je država vložila ogromno sredstev, to je posledica zadnje zakonodaje, ki jo je sprejela še prejšnja vlada.”

Predsednica odbora za zdravstvo SDS Alenka Forte

Izstop zdravstvenih delavcev iz sistema plač v javnem sektorju bi bil le prvi korak
Po njenih besedah tudi standardi in normativi zdravstvene nege še niso prišli na mizo ministra oziroma se minister ni pogovarjal in se ne želi pogovarjati z zbornico zdravstvene nege. “Standardi in normativi za delo zdravnikov so zakonsko veljavni, so že vneseni v splošni dogovor, ampak vsi jih ignorirajo. In posledica tega je, da zdravniki dejansko pregorevajo,” je poudarila kandidatka za evropsko poslanko. Po njeni oceni bi bil izstop zdravstvenih delavcev iz sistema plač v javnem sektorju komaj prvi korak in komaj nakazan zametek, v katero smer se morajo odvijati spremembe na področju zdravstva. “Potrebno bo spremeniti še marsikateri drug zakon – že prej omenjeni zakon o zdravstveni dejavnosti je tudi kriv, da se mladi zdravniki ne odločajo za določene specializacije in da odhajajo v tujino. Ta zakon jih namreč zelo omejuje v njihovi prosti pobudi, da sprejemajo neko odgovorno delovno mesto, ne nazadnje tudi mesto v mreži,” je med drugim izpostavila Fortejeva.

Glede na to, da je Šarec pred državnozborskimi volitvami trdil, da bi bila za policijo, vojsko in vse druge organe najboljša rešitev, da bi šli v varnostno-obrambne strukture, torej v poseben sektor, ker so tam tudi drugi pogoji dela (ti ljudje nosijo orožje), je pričakovati, da bo podprl priporočilo. Nedvomno ima Šarec s tem možnost, da dokaže, da mu ne gre za politično obračunavanje, ampak za spremembe v smeri, da bodo ljudje zadovoljni z zdravstvenim sistemom in da Slovenska vojska ne bo več ocenjena z oceno negativno.

H. M.

 • pajot

  Bo sedaj pristopil k dejanjem in podprl priporočilo SDS?
  Ne bo.
  On z Janšo ne sodeluje. Niti z SDS-om. On sodeluje s Smetarjem.

  • Common Sense

   Šarec si prej zvrta luknjo v koleno kot prizna, da se je zmotil. Kot pravi narcis namreč ne prenese, da mu nekdo nastavi ogledalo predvsem, ko se v ogledalu zagleda grša podoba od tiste, ki si jo je ustvaril v svoji bolani glavi. Šarec ima hude travme iz otroštva in zdravi jih na naših plečih, nas davkoplačevalcev. Račun šele prihaja. Just watch!

  • tomven

   Jap, celo tako navdušen je nad smetmi, da je zrihtal kolegom komunalo…

 • JANEZ GUS

  Prva poteza za kredibilnost je razrešitev kahle.

  • Common Sense

   Imaš prav. Obenem pa se to ne bo zgodilo. Preveč denarja je še, preveč lepih službic, preveč narcisoidnih glavic je napolnjenih in preveč nebodigatreba politikantov in njih podrepnikov ve, da bo izgubilo svoj nezasluženi kruhek. Skratka, predobro nam še gre. Ni še čas. Žal.

 • Franc Šink

  Ni prijeten občutek da je vojska domovine ki jo imaš rad v tako slabem stanju.

  • SIMON ROZIC

   …to je naravnost strašljivo!

 • Antonius

  S slovenskim zdravstvom je in bo vse v redu, dokler bo zdravstvena blagajna politični smetani promptno plačevala stroške zdravljenja v tujini, ostalo rajo pa držalo v urejenih čakalnih vrstah in na generikih.
  Serpentinšek se pa z izgovorom na vojaške plače iz težav vleče. Vojaški sindikat mu dela z zahtevo po odstavitvi Erjavca hude težave, ker je Erjavec zaradi politikantskih razlogov, neupravičeno s položaja odstavil in degradiral brigadirja Miho Škerbinca.
  V Guinnessovo knjiga rekordov bi prišli kot edina država v kateri je vojska štrajkala, če bi se vojaški sindikat in vojska za štrajk odločila. Serpentinšek bi bil z vojaškim štrajkom deležen nesmrtne slave.

  • JANEZ GUS

   In shranjen z vojaškimi častmi,kot nekoč Romel.Samo srpentinšek Romlu ne pride do malega prsta,da se razumemo.

 • totex39

  Ste pozabili, da smo pred volitvami in Šarec spet nekaj lažno obljublja, kar nikoli ne bo izpeljal.

  • Matija Mataja

   Spet?? A je že sploh kej obljubil do dons?

  • Antonius

   Preskočite kretenizme majskega kebra Natije mataja.

  • SIMON ROZIC

   …samo, da že enkrat tistega svojega zajca (Kučana) spravi na žar, pa bo!

  • Slovenec

   Ljudje pa izredno naivni kot so padajo na nove finte…

 • Matija Mataja

  A ne bi blo boljš da se vi preimenujete v Stara24Tv…..namesto 24 loh date tud 1945

  • Matija Mataja

   Sori…te sem hotel komentirat v prispevek o Poljski, sem že prekopiral.. Tu pa tud nič hudega , če ostane.

   • pajot

    Ti samega sebe komentiraš? Si pozabil zamenjat nick? He,he,he…majmun.

 • trumpet2018

  sfaliran mizar in kvazi igralec tudi ne sodi v javni sektor. bedak šarasti. nisi vreden da te krava poserje na glavo

 • Common Sense

  Od Šarca pričakujete preveč. Serpentinšek nima vsebine in je nikoli ni potreboval imeti. Dovolj je bilo, da se je tik pred volitvami jasno distanciral od Janše. to je tudi bolj kot ne celoten njegov program. Joveva je lep primer in dokaz, da to drži.

  • Franc Šink

   Da. že dosti pokvarjenih ljudi, se je prikoritilo na račun Janše.

 • SIMON ROZIC

  Šarec je tako zelo okužen z rdečekožci in kučanisti, da bi raje podprl
  samega hudiča, kot predlog SDS-a. Revček!

  • Slovenec

   Točno!

 • Franjo Trojner

  Skoraj vsem nekdanjim komunističnim državam v Evropi je uspela demokratizacija in so se hitro postavili ob bok evropskim in svetovnim razvitim in blagostanja polnim demokratičnim državam/družbam, nam v Sloveniji žal uspelo ni.
  Slovenci smo narod zaspancev, kI jih je vedno bilo potrebno spodbujati k nacionalni zavesti.
  To, da nam je kljub odkritem nasprotovanju, izdajstvu in vseh sabotažah naših ljudi zvestih komunističnim gazdam na Balkana uspelo poraziti, izgoniti ponižano tujo agresorsko vojsko JLA, ki so jo gazde iz Balkana poslale, da nam prepreči osamosvojitev in za povrh takoj na hitro še postaviti prvo samostojno državo vsega SLOVENSKEGA roda, JE PRAVI ČUDEŽ!
  Za ta čudež je zaslužna peščica domoljubov, ki smo jim takrat in jim še danes pravimo OSAMOSVOJITELJI in ne silom prilike sestopljeni zagrizeni komunisti, kot nekateri lažno prikazujejo danes.
  Danes imamo po zaslugi osamosvojiteljev in prebujene nacionalne zavesti lastno državo, svoje SLOVENSKE državne simbole, svojo SLOVENSKO himno in USTAVO, kar pa je premalo, da bi lahko postali moderna in zares pravna in demokratična država, družba. Neizvedba lustracije, je vsem nelustrirancem, ki so lustracijo tudi zminirali, omogočila, da še danes delujejo iz položaja moči in tako, kot pred letom 1991 suvereno držijo vajeti oblasti v svojih plenilskih krempljih. Samo preoblečena v plašč demokracije a še vedno plenilska komunistična oblast tudi po letu 1991 ni dopustila vladavine prava, zato tudi mlada demokracija nikoli ni imela prave, stvarne možnosti za uspeh (razcvet), kar se je hitro odrazilo v propadli tranziciji in oblastni rehalibitaciji bivšega totalitarnega komunističnega režima, ter njegovih vidnih predstavnikov. Kar je razlog, da še danes v Sloveniji poteka BRUTALEN BOJ ZA OBLAST/DENAR znotraj dveh frakcij politične levice ( stare levice, ki izhaja iz ZKJ in nove Marxove mlade ZL) , hkrati pa poteka še ideoliški boj med politično levico in demokratičnimi silami v državi. Kar je razlog, da zamujamo z prav vsemi nujno potrebnimi reformani in tako se iz leta v leto slabi že tako ne rožnat gospodarski razvoj, slabša se gmotni položaj večini državljanom in krni ugled mladi državi. Pri tem brutalnem boju za oblast in s tem denar, nam mlada z MARXISTIČNO/socialistično ideologijo nabildana ekstremna politična levica javno grozi z SOCIALISTIČNO REVOLUCIJO, pa se še od stare SLOVENSKI narod ni čisto opomogel.
  Za naš SLOVENSKI rod usodno leto 1941 nam je prineslo strahote druge svetovne vojne, nemško in italijansko okupacijo, pa tudi revolucijo in s tem bratomorno vojno. Revolucija pa nam je prinesla izvensodne poboje aprila in maja leta 1945, množična morišča, socializem, samoupravljanje itd. Ni pa revolucija SLOVENSKEMU RODU prinesla lastne države, NE pravne države, NE demokracije, NE spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, NE miroljubnega sožitja, NE enakopravnosti in tudi obljubljenega standarda ne. Tako, kot v kraljevini SHS smo bili SLOVENCI znotraj totalitarne YU samo balkanska provinca, o vsem se je odločalo v Beogradu, kamor je šel tudi ves SLOVENSKI denar, o čemer pričajo premnogi ohranjeni dokumeti. Takratna socialistična oblast je grobo obračunavala z razrednimi sovražniki: z RKC, z verniki, z kmeti, z trgovci, z izobraženci, skratka z vsemi, ki jem je bila komunistična ideologija tuja, morali so se unakniti ali pa so jih zlomili. Sedaj pa mi Vi povejte, v čem se je povojna socialistična oblast/ideologija tako zelo razlikuje od nacistične? Socialistična povojna delovna taborišča, zapori, celice, brutalni izvensodni poboji niso nič manj grozni od zloglasnih gestapovskih pobojev, mučilnic, zaporov in metod. Kako je mogoče, da pri določem številu državljanov še danes tako zelo opevana SOCIALISTIČNA REVOLUCIJA dopustila takšne grozote??
  Komunisti/socialisti v EX YU so vedno živeli na veliki nogi, se valjali v zaplenjenem bogatsvu, narod pa je stradal in so mu AMERIČANI ter BRITANCI metali UNRA pakete in pošiljali žito, da narod ni crkno od lakote. Kasneje so komunisti na oblasti udobno živeli na račun delavcev in kmetov, ki so vedno živeli skromno. Torej tudi socialistična revolucija, oblast ni dala, dajala vsem enako, kot so prej vsem na ves glas obljubljali! Zase in svoje so si komunisti na oblasti vedno odrezali navečji kos kruha, narod pa je dobil tisto kar je ostalo, DROBTINICE. Sam razumem, da je svet tako postavljen, da imajo eni več, drugi pa manj in tega tudi socialistična revolucija NI SPREMENILA, NE pri nas, NE po socialističnih državah po svetu ( dokaz moji trditvi je Venezuela še dandanes)! ZAKAJ TOREJ bi morali SLOVENCI verjeti novodobnim mladim agresivnim socialistom tipa mali Che Gueara iz ekstremno leve stranke ZL in drugim socialistom že dolga leta na oblasti, ki se voziji v pregrešno dragih Mercedesih, da bo njihova nova socialistična revolucija, nov socialističen svetovni red za nas navadne državljane pomenil kaj dobrega, kaj pozitivnega ??? Že ves čas tudi naše samostojne države vodi naše vlade s to ali ono ukano politična levica/socialisti, pa so naše plače in penzije še vedno mizerne, še vedno so državljanom kršene človekove pravice in svoboščine, še vedno se izigrava vladavino prava, naša demokracija je še vedno šibka itd.! Rezultat vašega vladanja prej v ex YU je, da je bila Slovenija balkanska kolonija, danes pa je zaradi vaše sluzaste politike vedno bolj samo evropska kolonija. Zakaj torej si levičarji še vedno lastite pravico do vladanja, saj pravica do vladanja v demokraciji ni dedna!
  Na koncu koncev naj vrag odnese vašo levo ideologijo, socialistično revolucijo, rodeče sindikate, raznorazne komisije, delavske svete, socialno zakonodajo itd., ker če bi to vse človeštvo imelo pred 1000 leti, danes ne bi imeli NE PIRAMID, NE AMFITEATROV, NE BAZILIK IN TUDI VERSAILLILESIA NE! To stvarmo dejstvo levičarji ne morete izpodbiti, pa če se še tako napihujete.

 • Janez Pavel Kanc

  Moti me sprenevedanje o vojski, zdravstvu, ….
  Ko so SDS-ovci so vladali, niso nič naredili v zvezi z vojsko, zdravjem, . . . . Zdaj jih je samo en velik gobec.
  Tako značilno za populistično stranko . . .

  • Imperial Commando

   Daj ne seri, toliko levih vlad pa nobena nič ne zrihta, samo slabše je vse, pred volitvami pa “bomo morali to, naredili bomo ono….” pa NIČ. In take ovce kot si ti jim vedno znova nasedete.

 • karlina

  Poznam dr. Forte in je čudovita zdravnica, z dušo in srcem, vsaka čast.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  PRENOS
  SEJE NA TV 3 ŠE TRAJA.

 • šmentanamuha

  Serpentinšku je rdeča elita in tista v Bruslu že zlomila hrbtenico. Vse v nadaljevanju je zdaj samo še bitka za preživetje. Kahla odhaja, ameba z imenom Mirko si išče službico v Bruslu, EU volitve bojo pušiona, kot se grdo reče, predčasne volitve so že v zraku. Serpentinšek je za EU prekratek, kar je postalo jasno tudi njemu, zdaj je samo vprašanje ali bo nadaljeval zamrznjeno kariero na Ga-ga oziroma kam ga bojo parkirali na domačem političnem trgu. Mislim, da bo letos pestra jesen.

 • Slovenec

  Do kdaj se bo vlada norčevala? Ja, do takrat dokler ne bo padla, oziroma
  dokler volilci ne bodo šli množično in
  odgovorno volit desnico. Kljub zelo
  slabemu in levakom na kozo pisanemu
  volilnemu sistemu. Kdaj bo Slovenec
  dojel, da sam sebi koplje jamo?

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  ŠALA

  Šaljivo vprašanje :
  “tu na tem OK e-portalu NOVE24TV se nam pogosto očita t.i. “DOMOBRANSTVO”
  tudi na žaljiv način.
  ZNANO JE, DA “ŽAL (nisem ga volil)” PREMIER Marjan Š. – gradi – visoko OGRAJO
  OKROG SVOJEGA
  DOMA
  ZAGOTOVO Z NAMENOM – B R A N I T I – SVOJ DOM ! Pred nepovabljenimi.
  Kar je lepo od njega.
  Ali
  torej – spada – v kategorijo – “BRANITELJEV DOMOV”,
  KI
  SE NAM JO
  – BREZ SMISLA
  – OČITA NAM – SLOVENSKIM “POMLADNIKOM”.
  Branjenje lastnega doma
  je lepa, normalna navada – po celem sveru. To vemo vsi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ALI KDO VE – KDAJ BO KONEC
  TE VPRAŠLJIVE LMŠ “VLADE”?
  LMŠ VLADA ?
  ZELO NERESNO “ŠČITI” – JUŽNO MEJO. Se zdi.
  Jaz sem letnik 1952
  in sem bil , moral biti – še v t.i. JLA.
  PRI
  T.I.
  GORSKI PEŠADIJI OZ. ALPINCIH – V TOLMINU.
  Ni
  mi čisto jasno,
  zakaj
  se te ex KP, ZK STRANČICE – SPRENEVEDAJO.
  V
  ČASU EX SFRJ – JE MEJE – STRAŽILA – VOJSKA, JLA – seveda – JLA GRANIČARJI.
  CCA
  3 MESECE SEM BIL PRI NJIH: karavle so bile, patrulje itd.
  Vse
  S PRAVO OBOROŽITVIJO, S PRAVIM STRELIVOM.
  Nihče pameten- ni – RINIL ČEZ MEJO.
  JLA GRANIČARJI
  BI GA USTRELILI – KOT ZAJCA !
  Torej!
  R. SLOVENIJA – VOJSKO – SV – NA OGROŽENE MEJE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!