fbpx

[Video] Poglejte, kako jih je poslanec Grims napel “smrkavcu” Kordišu in levičarje podučil o osnovnih pojmih ekonomije

Branko Grims (Foto: Nova24TV)

Poslanec Grims navdušil z govorom, v katerem je poslance podučil o tem, s čigavim denarjem se igrajo! Na sredini 9. redni seji državnega zbora je Branko Grims prisotne nagovoril z mislima vrhunskega ekonomista in političarke. Pri tem je navedel Nobelovega nagrajenca Friedricha von Hayeka, ki je nekoč dejal: “Če bi levičarji imeli kaj pojma o ekonomiji, sploh nikoli ne bi bili levičarji.” Jedro zgodbe, s katero se soočamo danes, pa je po njegovih besedah tisto bistvo, ki ga je najbolj zadela Margaret Thatcher, ki je dejala: “Problem socializma je v tem, da prej ali slej zmanjka tujega denarja.” 

Poslance je mag. Branko Grims tako opomnil, čigav je v resnici denar, s katerim razpolagajo: “Gospe in gospodje, ko govorite o davkih, govorite o tujem denarju. To ni vaš denar. Ta denar je moral najprej nekdo ustvarit, ga je moral nekdo zaslužiti in potem si nekdo na državni ravni socialistično domišlja, da je to od vseh in da lahko neomejeno pobere, pa se ne bo nič zgodilo. To je seveda neumnost brez primere. Tisto, o čemer je govoril gospod Hayek. Kajti, kaj se v praksi zgodi? Davčna politika je v resnici temeljni razvojni element, ki ga ima v rokah država in predstavlja skupaj z ostalim, kar pač zadeva podjetništvo, se pravi, bančnim sistemom, pravosodnim sistemom, ki mora delovati na primerni ravni. Tisto bistvo, na osnovi katerega se kapital usmerja, se država razvija, se podjetništvo razvija, se odpirajo nova produktivna delovna mesta. Ali se pa zapirajo, gospe in gospodje, in mi smo na tej točki.”

Grims je izpostavil sovražnost s strani slovenskih skrajnih Levičarjev
Poslanec Grims je nadaljeval z navedbami primerov sovražnega govora s strani skrajnolevičarskih politikov, na primer poslanca Levice Mihe Kordiša, ki je izjavil sledeče grožnje: “Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi.” Rešitev je po njegovo nacionalizacija, je posvaril Grims in ponudil še en citat Kordiša: “Eviva, Venezuela!” Ampak to ni bilo vse, kajti gospod Kordiš je potem to še dopolnil in je zapisal, da “je potrebno podjetnike”, v njegovem žargonu kapitaliste, torej, “podjetnike je”, po Levici, “treba”, je še citiral Grims, “obrati do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje”. 

“Gospe in gospodje, enega evra si ne more nihče kot dobiček izplačati, če prej ne plača vseh davkov tej državi. Plača celo dvojni davek, kajti najprej plačaš davek na dobiček, potem ko si ga pa hočeš izplačati, pa še enkrat plačaš davek. Tako ti skupaj država že zdaj pobere skoraj polovico tistega, kar kot podjetnik ustvariš. Ampak po predlogu, ki ste ga pa zapisali v koalicijsko pogodbo, bi se potem vse skupaj še štelo v dohodnino, pa bi bilo še tretjič obdavčeno in bi država pobrala skoraj dve tretjini vsega,” je poslanec Grims nazorno poslanskim kolegom razložil situacijo, v kakršni se podjetniki nahajajo. Spomnil je tudi na gospoda Akrapoviča, ki je napovedal, da odhaja drugam, kar je napovedal tudi gospod Boscarol, kar je direktna posledica napovedanih ukrepov levičarske vlade.

“V socializmu je pa nagrajen lenuh, pa še ustvarja se nove lenuhe ali se jih pa kot ilegalne migrante uvaža, zato da se ustvarja nove volivce. In to je proces, ki ste ga vi začeli, zelo vehementno, potem ste poskušali z nekimi vardami preusmerjati pozornost, ampak to je bistvo zgodbe, ki je pred Slovenijo danes; dejstvo je, da levičarji, ko so na oblasti, ne da enakomerno razporejajo bogastvo, kot si kdo naivno predstavlja, to so pravljice za majhne otroke, levičarji ustvarjajo same reveže, zato, da potem ti visijo na sociali,” je levičarske metode in namene razkril Grims in tako nazorno prikazal, da bodo rezultat tega še večje nepravičnosti v družbi.

Foto: STA

Zgroženo je komentiral tudi obnašanje Kordiša: “En smrkavec si privošči, da se iz takega človeka dela norca, da napoveduje, da ga bo z bajonetom pregnal v morje, in njegov šef potem reče, da tisto, kar ta človek napove kot legitimno in legalno obrambo svojega podjetja, imenuje davčna utaja. Zdaj ali je popoln bedak pa nima pojma, o čem govori, drugo pa je, da zavestno laže in torej hujska, to pa je kaznivo dejanje, pa se odločite sami.”

Če bomo želeli biti konkurenčni, bomo morali davke znižati, ne povečati!
Grims je tako govor nadaljeval s predstavitvijo rešitev, s katerimi bi povečali konkurenčnost Slovenije: “Če kaj, je v Sloveniji potrebno znižati davke, znižati je potrebno davčno obremenitev, ko gre za delo, treba je razbremeniti podjetništvo, zato, da ne samo ohranimo to, kar imamo, ampak, da pritegnemo nove investitorje, da vzpodbudimo podjetnike, da odpirajo nova delovna mesta. Treba je pogledati, kako je to urejeno v sosednji Avstriji, tam imaš cel sistem davčnih olajšav za nova podjetja, imaš še in še možnosti za pavšal, ga sam izbereš lahko, imaš sistem pavšalov, ki je dodelan, in tam v državi se nihče ne obremenjuje s tem, kaj pa bo, če mu bo en evro ostal – ja, saj to je cilj, cilj mora biti država bogatih posameznikov, da tisti, ki zna in ustvarja in želi, da je zato tudi nagrajen, kajti na koncu ta odpre novo delovno mesto in potem seveda tudi plačuje davke, jasno. Ampak na koncu so vsi bogatejši, bogatejša je taka država, bogatejši so tisti, ki delajo, in bogatejši je lastnik. To je pametna davčna politika, ni treba iti preko pol sveta, samo v sosednjo Avstrijo je treba pogledati. In ta sistem je treba prenesti v največji možni meri sem, pa še malo dodelati, da bo bolj prijazen podjetništvu kot je v sosednji Avstriji, da se ta selitev, ta beg tja neha, in da se morda še kdo od tistih, ki so že odšli, kdaj še vrne ali pa, da pride namesto njega nekdo drug. Da ne bomo brali samo, kako na Madžarskem zdajle odpira BMW milijardo vredno tovarno z najvišjo tehnologijo in s 1.000 novimi delovnimi mesti, ampak da bomo kaj takega doživeli tudi v Sloveniji, kajti selitev, ta beg podjetij, ki ste ga vi povzročili, gospe in gospodje, in ste zato osebno odgovorni, ali iz neznanja ali iz ‘žlehtnobne’, čisto vseeno.” 

“To je bistvo, da se razbremeni delo, da se razbremeni vse državljanke in državljane, ko gre za davčno obremenitev, in da se razbremeni podjetništvo. Samo to je pot, ki vodi v razvoj, to je pot, ki vodi v varno Slovenijo, Slovenijo blaginje. In Slovenija si samo to pot zasluži,” je poslanec s spodbudnimi besedami kolege še enkrat spomnil na rešitve in tako sklenil svoj govor.

POGLEJ IN DELI!!!

Današnji govor poslanca mag.Branko Grims, (predsednik in svetnik MO SDS Kranj) na današnji seji v DZ-ju. POGLEJTE IN DELITE!!!

Gepostet von SDS Kranj am Donnerstag, 27. September 2018

J. Ž.