fbpx

[Video] Poglejte si to oligarhovo stisko, ko ga povprašajo po dohodninski napovedi!

"Elektro oligarh" Robert Golob in minister za notranje zadeve Aleš Hojs na soočenju N1 (Foto: STA)

“Elektro oligarh” Robert Golob je res fin gospod. Notranji minister Hojs je zadnjem soočenju na N1 Slovenija razkril, da je Golob edini na RTV Slovenija, ki mu očitno ni do tega, da bi posredoval dohodninsko napoved javni RTVS. Informacijo je sam potrdil urednik portala MMC Igor Pirkovič: “Prosili smo ga. Tudi njega. In ostale. Čakamo. Po mojem rabi še kak dan. Verjetno išče.” Govorice je potrdil tudi raziskovalni novinar Bojan Požar. 

Podpredsednik SDS Aleš Hojs, je s svojim razkritjem vidno vznemiril predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba, ki je svojo zadrego reševal tako, da se je Hojsa pričel dotikati. Psihološki vidik takšnega početja je pojasnil strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič: “Golobovo dotikanje ni običajno na naših soočenjih in kaže na velikost stiske (zagate), v kateri se je znašel. Gre predvsem za poizkus blažitve pritiska s pomočjo stika/bližine in prijaznosti ter ad hoc iskanje izhoda iz situacije (iskanje zaveznika).” 

Hojs je že nekaj časa “zagnojen trn” v Golobovi peti, čemur smo bili priča na televizijskih soočenjih različnih medijskih hiš. To je deloma posledica tega, da je Hojs izjemen govorec, Golob pa v tovrstnih soočenjih, kjer ni vse vnaprej predvideno, malce nespreten, neroden. Drugi razlog pa je verjetno oligarhova slaba vest zaradi prtljage, ki jo prinaša v državno politiko. Govorili smo že o nezakoniti plači v višini 45 tisočakov na vrhu državne Gen-I.

Raziskovalni novinar Bojan Požar je nedavno celo razkril, da se je “čudežni deček energetike” poslužil eklatantnih kršitev Lahovnikovega zakona in da bi moral vrniti milijone evrov. Namesto solističnih nastopov in javnih mitingov, kjer podaja visoko doneče krilatice, bi morali poslušati pojasnila, kdaj namerava davkoplačevalcem vrniti astronomske, nezakonite zneske. V državni politiki bo pod stalnim drobnogledom, predvsem pa nenehnim pritiskom tako s strani radovednih novinarjev kot tudi političnih konkurentov, ki mu bodo na vsakem koraku neusmiljeno nastavljali ogledalo.

Hojs: “Golob je najbolj eksemplaričen primer političnega kadrovanja”
Tako kot je pred leti Zoran Janković spoznal, da slovenski parlament ni mestna hiša MOL, ali pa Tanja Fajon še spoznava, da državni zbor ni bruseljski salon, tako bo tudi Goloba navdalo grenko spoznanje, da udoben direktorski stolček v državni službi ni isto kot pozicija v parlamentu, kjer je posameznik podvržen brezkompromisni, neusmiljeni kritiki. Hojs pa je v oddaji izpostavil še en Golobov madež: “Gospod Golob je najbolj eksemplaričen primer političnega kadrovanja.” Znano je, da se ima prav Golob za največjo žrtev političnega kadrovanja te vlade, kar ponavlja kot molilni mlinček (ali pa stara lajna).

Goloba namreč izjemno boli srce, ker ni bil ponovno ustoličen na vrh Gen-I-ja. Zase namreč meni, da je nepogrešljiv. Predsedniku NSi Mateju Toninu je v oddaji sicer očital sodelovanje pri kadrovanju v zadnjih 12 mesecih oziroma da se njegovi ljudje vedno znajdejo na pravih pozicijah. Golobovo nezadovoljstvo izpričuje tudi njegov žolčni komentar zaradi nedavnega imenovanja direktorja Gen energije Blaža Košoroka: “On seveda se giblje po energetiki že 20 let, bil je tudi generalni direktor HSE, to je vse res, ampak o jedrski energiji pa žal niti nima pojma niti ga verjetno ne bo nikoli imel.” 

Domen Mezeg