fbpx

[Video] Pogovor Janše za Sky News ima na YouTubu že več kot 180 tisoč ogledov, komentarji pa pravijo: “Končno voditelj s samozavestjo!”

Janez Janša v pogovorni oddaji britanske televizije Sky News.

Končno voditelj s samozavestjo in jajci“, “zelo sem vesel, da imajo voditelji malih držav močna stališča o dogajanju“, “končno nekdo, ki resnično stoji z Ukrajino“, “Janša je zelo moder in izkušen politik z veliko spoštovanja v EU“, so le nekateri od več kot tisoč komentarjev pod pogovorom predsednika vlade Janeza Janše za Sky News, objavljenem na YouTube, ki si ga je v enem dnevu ogledalo že dobrih 180 tisoč ljudi.

Premier Janez Janša je v petek sodeloval v intervjuju na temo aktualne vojne v Ukrajini, pomembnih varnostnih vprašanj in pomena ter posledic uvedenih sankcij. Janša je ocenil, da je Evropa sedaj v podobni situaciji kot leta 1939, ko je bila napadena Poljska. “Če bi bil Hitler takrat zaustavljen, Evropa ne bi bila soočena s šestletno 2. svetovno vojno,” je bil kritičen do takratnega ravnanja.

Janša je med drugim izpostavil tudi možnosti zaprtja ukrajinskega zračnega prostora s strani zveze Nato, ki v slovenski politiki sproža burne odzive, toda zavedanje o nujnosti tega ukrepa je vse večje. S tem so soglašali tudi komentatorji posnetka, objavljenega na YouTube, ki je v enem dnevu dosegel že več kot 180 tisoč ogledov. Pod posnetkom se je nabralo že več kot tisoč komentarjev gledalcev, ki so večinsko soglašali z Janševimi  stališči, poleg tega pa so omenili njegovo spoštovanje v tujini ter pogum. Pogovor in komentarje si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Sara Kovač