fbpx

[Video] Poslanec Knežak (SD) napadel mladega poslanskega kolega, ker je delal na Nova24TV – to mu je odgovoril Ferjan!

Poslanec SDS Jure Ferjan (Foto: Printscreen)

Začetek tedna je zaznamovala interpelacija ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Očitno pa si je stranka SD poleg navedb glede tega, kako naj bi otroci zaradi začasnega zaprtja šol “utrpeli nepopravljivo” škodo, čeprav je učni proces ves čas potekal, vzeli tudi čas za diskriminacijo poslanskega kolega iz vrst SDS. “Konkreten primer (ne)strpnosti stranke SD, ker sem v preteklosti delal na Nova24TV, sem za njih “izgubljen primer”. Če ne deliš njihovih prepričanj in stališč sledi diskriminacija,” je poslanskemu kolegu Soniboju Knežaku (SD) odgovoril poslanec SDS Jure Ferjan.

Ker je bilo v parlamentu rečeno, da je kolega Jure Ferjan večino svojega poklicnega časa delal na Nova24TV in je zato izgubljen primer, se je poslanec Jure Ferjan na to odzval in dejal naslednje: “Vi meni govorite, da sem brez argumentov? Naj vas popravim. Na Nova24TV nisem delal večino dosedanjega poklicnega časa, ampak polovico dosedanjega poklicnega časa. Ampak ni bistvo v tem. Bistvo je v tem, da ste sami dejali, da me ne poznate in da me niste spremljali, pa me vseeno predalčkate in diskriminirate. Vaše besede največ povedo o vas,” je bil jasen.

S takšnimi potezami stranka SD le dokazuje, da je tisti, ki rad druge razglaša za nestrpne, v resnici sam najbolj nestrpen. V demokratični družbi je namreč zaželeno in seveda tudi v skladu z ustavo, da ima človek pravico do drugačnega razmišljanja. Glede na to, da so ne dolgo tega dokazali, kako si predstavljajo svobodo medijev, pa niti ne čudi toliko tovrstna diskriminacija poslanca Ferjana, ki je včasih na Nova24TV opravljal delo voditelja oddaj in novic. Ko so snemalcu Nova24TV onemogočili snemanje tiskovne konference predsednice stranke, so namreč dokazali, kako si oni v resnici predstavljajo svoboden način poročanja medijev. “Kot veste, smo v stranki SD zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj s strani vašega medija že pred časom sprejeli odločitev, da z vašim medijem ne sodelujemo. Žal z načrtnim generiranjem laži in sovraštva nadaljujete še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli,” so namreč izpostavili v pojasnilu.

Poslanec Soniboj Knežak (Foto: STA)

V stranki SD, za katero je poslanec Marko Koprivc v preteklosti dejal, da so ponosni nasledniki zveze komunistov, si očitno želijo vrnitve v enopartijski sistem, v katerem je vladalo enoumje. To, da so večinski mediji naklonjeni levici, jim seveda odgovarja, saj se glede njih redko poroča kritično. Ko pa se to slučajno zgodi, na primer v primeru njihove županje iz Kanala ob Soči, se odločijo za odločijo za poskus vplivanja na poročanje in diskreditacijo novinarke, ki si je drznila poročati kritično. To je daleč od demokratičnega, kar naj bi sami, tako vsaj pravijo, zagovarjali.

Še posebej žalostno pa je, da nekoga, ki ga sploh ne poznaš oblatiš in užališ, ker preprosto razmišlja drugače in ker ima za razliko od tebe argumente. Morda bi se nekateri raje zamislili nad sabo in raje poiskali tehtne argumente. S takšno retoriko namreč posameznik odraža svojo lastno kulturo in intelekt. Intelektualec namreč ne žali, ampak je sposoben s tehtnim argumentom postreči nekomu, ki razmišlja drugače kot on sam. Državni zbor bi moral predstavljati prostor za kulturno in uravnoteženo razpravo drugače mislečih, poslanci pa tako vzor državljanom. Se mar lahko čudimo, če se določeni državljani nekulturno obnašajo in celo pozivajo k smrti ali pa so nestrpni do nekoga, ker preprosto ne deli njihovega prepričanja? Žalostno. Nič čudnega, da do širšega sodelovanja drugače mislečih ne pride, čeprav bi bilo to v času epidemije več kot dobrodošlo, saj se določeni posamezniki obnašajo, kot da bi bili v vrtcu.

Nina Žoher