fbpx

[Video] Poslanec Desusa Robert Polnar opoziciji nalil čistega vina: Sestava Janševe koalicije je bila posledica demokratičnih mehanizmov, značilnih za vse zdrave demokracije!

Foto: STA

Poslanec stranke upokojencev Robert Polnar je v svojem nagovoru na enem izmed parlamentarnih zasedanj levi opoziciji, ki demokracije očitno ne razume najbolje, pojasnil, da je bila sestava aktualne vlade del demokratičnega procesa, ki v ničemer ne odstopa od procesov v zdravih demokratičnih družbah. 

Na enem izmed zasedanj parlamenta je Robert Polnar, poslanec DeSuS-a, pojasnil, da je nastanek Janševe vlade posledica demokratičnih mehanizmov v državi in ne nekakšnega uzurpatorstva oblasti, kot to želijo prikazati številni v opoziciji, ki na demokratične standarde očitno še niso povsem navajeni: “To, kar se je od 13. marca naprej zgodilo v Sloveniji, ni nič drugega kot to, da je vlado sestavila stranka, ki ima daleč največ mandatov v parlamentu.”

“In te mandate ni dobila po volji CK ZKJ ali pa politbiroja, ampak na splošnih in tajnih volitvah. To, kar je za običajne parlamentarne demokracija nekaj čisto normalnega, je v Sloveniji postalo bogokletno,” je bil še jasen Polnar, katerega besede so še kako resnične, saj smo bili v zadnjih tednih priča številnim poskusom rušenje aktualne vlade. Opozicija koalicije ni pustila pri miru niti 100 dni in je brž postregla s petkovimi “mitingi resnice”, prestopi poslancev in hujskaškimi napadi osrednjih slovenskih medijev.

Opozicija obenem pospešeno išče “nov” politični obraz, ki bi prepričal levo volilno telo, saj Tanja Fajon ni dovolj prepričljiva. Nekdanji uslužbenec blagovnih rezerv Ivan Gale, ki je v času bitke s koronavirusom na RTV zažvižgal glede domnevnih spornih poslih pri nabavi zaščitne opreme, ob čemer se je izkazalo, da je imel sam prste vmes pri številnih umazanijah, saj je podpisan pod mnoge sporne pogodbe, ki so bile sklenjene v nasprotovanju z vlado. Toda kljub temu mu številni mediji omogočajo, da se še vedno kopa v soju žarometov.

Ivan Gale in Tanja Fajon na politkolesarskem protestu. Foto: STA.

Potem ko je pred dnevi v enem izmed Odlazkovih tabloidov napovedal možnost vstopa v slovensko politiko, je bil tokrat v intervjuju za Anžeta Božiča iz oddaje 24 ur že veliko bolj konkreten. Ob tem je zatrdil, da mora ta vladna garnitura pasti ter grozil, da se lahko v naslednjih tednih še marsikaj razkrije. Obenem je tudi izrazil prepričanje, da bodo volitve kmalu, vendar pa predsednik vlade oziroma “novi obraz” ravno on menda ne bo.

Odstop Janševe vlade so mokre sanje leve opozicije, a Janševa vlada ostaja trdno v sedlu
Po odstopu vlade Marjana Šarca je kar 63 odstotkov tistih, ki so sodelovali v anketi Mediane menilo, da so potrebne predčasne volitve, zdaj pa je sodeč po anketi, ki jo je sicer objavil časnik Delo, takšnih zgolj še 41 odstotkov. Poleg tega večina anketiranih med opozicijskimi strankami ne najde ustreznega kandidata, ki bi bil sposoben voditi prehodno vlado, če bi Janševa vlada padla kot posledica konstruktivne nezaupnice. Večina slovenskih državljanov potemtakem pričakuje zgolj politično stabilnost, ne pa padec aktualne vlade za vsako ceno. Razdrobljena opozicija se ves čas osredotoča na rušenje pravljičnega “princa teme”, konkretne alternative pa ne ponuja.

Domen Mezeg