[Video] Poslanec dr. Logar briljantno o Golobovi nesrečni roki

Datum:

“Države ni potrebno normalizirati, ker je Slovenija normalna država. Bi bilo pa dobro normalizirati razmišljanje tistih, ki so še vedno prepričani, da so samo eni poklicani za vodenje te države,” je na izredni seji DZ poudaril nekdanji zunanji minister dr. Anže logar, ki je med drugim ocenil, da bodoči premier Robert Golob pri nekaterih kandidatih za ministre ni imel najbolj srečne roke.

“Spoštovani bodoči premier, misim, da vas ne bom presenetil z ugotovitvijo, da pri nekaterih kandidatih za ministre niste imeli najbolj srečne roke. Ampak vam je bila hitrost pomembnejša,” je Robertu Golobu na izredni seji dejal dr. Anže Logar, ki je bil med drugim kritičen  do koordinatorja Levice Luke Mesca, ki se bo ukvarjal s solidarno prihodnostjo. “S solidarno prihodnostjo in samoupravljanjem podjetij ter gradnjo stanovanj se bo ukvarjal nekdo, ki nima dneva izkušenj v zasebnem sektorju in ki je na tem področju zaslovel predvsem z izjavo, da so izvozniki Ahilova peta našega gospodarstva,” je ocenil Logar. Nadaljeval je, da se bo z gospodarstvom ukvarjal solastnik podjetja, ki pravi, da v času te vlade socialne kapice ne bo zato, ker smo se pri tem pojmu izgubili v ideoloških razlagah oziroma ker je termin preveč spolitiziran. S tem je ciljal seveda na Matjaža Hana.

Logar je bil kritičen tudi do Emilije Stojmenove Duh, opomnil je, da je kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo prišla na zaslišanje o digitalizaciji s petnajst centimetrov debelim papirnatim fasciklom. Poleg tega je podal še opazko, da je potrjena kandidatka za ministrico za notranje zadeve Tatjana Bobnar dejala, da je osnovna funkcija Policije, da so ljudje srečni. “Robert Golob je na drugi izredni seji DZ dejal, da bodo razvijali vrline posameznika, da bo vsak lahko delal tisto, v čemer je najboljši, saj s tem človek družbi največ da. Se vam v teh razmerah zdi Marjan Šarec tisti, ki lahko Sloveniji največ da,” je kritično vprašal tudi glede Marjana Šarca, bodočega ministra za obrambo, ki je med drugim na zaslišanju pred pristojnim odborom DZ govoril o uporabi gverilskih taktik. Logar je v luči vojne v Ukrajini in novih varnostnih grožnjah in ob razmerah, ki terjajo investicijo v obrambo na ravni več kot dva odstotka, odkrito podvomil, da je Šarec “pravi kaliber za ministra”.

“Prav vsi kandidati za ministre so na hearingih dejali, da bodo še posebej prisluhnili civilni družbi. Tisti civilni družbi, ki je Robertu Golobu pomagala na oblast. Tisti civilni družbi, ki jo financira vlada RS in ni bila neposredno izvoljena na volitvah,” je izpostavil Logar in ob tem opozoril, da tako ne bo niti kritičnega nadzora civilne družbe, pač pa bo šlo v prvi vrsti za uresničevanje izpostavljenih želja podpornikov te vlade. “Ali kot se zdi – payback time,” je pripomnil Logar, ki se je še vprašal o tistih, ki ustvarjajo z lastnimi rokami, kmetje, raziskovalci, podjetniki, inženirji – zakaj kandidati za ministre niso izpostavljali njih, ki pridelujejo našo hrano, dajejo službe in tisto dodano vrednost o kateri toliko govori Golob?  “Imajo oni sogovornika v vladi,” je vprašal nekdanji zunanji minister in sklenil, da bo očitno edino zrcalo te vlade, edini kritični zagovornik enakih meril za vse in zdravorazumskosti, opozicija, ki danes sedi v parlamentu.

“Novi vladi mediji jedo z roke. Zopet bomo spremljali medijske medene mesece, morda celo medena leta. Oblast kvari, absolutna oblast pa kvari absolutno. In brez nadzora medijev je pot do absolutnosti precej krajša,” je še poudaril Logar in v nadaljevanju opozoril, da je brez nadzora medijev po do absolutnosti precej krajša. Logar je še sklenil, da je prednost merljivih ciljev tudi to, da bodo na koncu Golobovega mandata lahko primerjali vse kazalce. “Če bodo ostali na ravni kot so danes, boste poleg medijskih pohval, na koncu beležili tudi naše,” je obljubil.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...