fbpx

[Video] Poslanec Grims: Vsak dan obstoja te vlade je katastrofa, je izgubljen dan za Slovenijo

Poslanec Branko Grims (Foto: Nova24TV)

“Ta vlada dobesedno ropa slovenske državljanke in državljane, preprečuje povišanje plač, dodatno viša davke in uvaja še nove davke, forsira inflacijo, jo pospešuje, namesto da bi jo zaustavljala,” je bil o delovanju Golobove vlade kritičen poslanec stranke SDS Branko Grims. Prepričan je, da je vsak dan obstoja te vlade katastrofa in izgubljen dan za Slovenijo.

Predloga proračunov za prihodnje dve leti, ki ju je vlada po besedah finančnega ministra Klemna Boštjančiča skrbno pripravila v dobrobit Slovenije, naj bi puščala prostor za ukrepanje v primeru dodatne zaostritve že zdaj zahtevnih razmer. Izpostavil je nujno razvojno naravnanost, kar naj bi dokazoval visok obseg načrtovanih sredstev za investicije. Proračun za leto 2023 je Državni zbor sprejel že novembra lani, z zdaj predlaganimi spremembami pa se prihodki zvišujejo za 13 odstotkov, in sicer na 13,38 milijarde evrov, medtem ko naj bi se odhodki povečali za 25 odstotkov, in sicer na 16,69 milijarde evrov. V letu 2024 naj bi se prihodki povečali na 13,79 milijarde evrov, odhodki pa znižali na 15,51 milijarde evrov.

Država je precej zvišala svoje odhodke. “To je napoved naslednjega proračuna in je nadaljevanje rebalansa, ki so ga pred nekaj dnevi izglasovali. Tisto, kar je tukaj najpomembnejše, je opozorilo Fiskalnega sveta, ki so ga dali že v zvezi z rebalansom proračuna. Že z njim so dvignili porabo za milijardo in 700 milijonov evrov in to za neproduktivne stvari,” je opozoril Grims. Denarja namreč niso usmerili v vlaganje v podjetništvo, ampak za njihove kvazi kulturnike tipa Fotopub in njihovo paravojsko (razne 8. marce in podobne nevladne organizacije od Mirovnega inštituta naprej). “Tisto, kar je najpomembnejše v novem proračunu glede na že sprejeti proračun (sprememba že sprejetega proračuna), je, da se drastično zmanjšuje sredstva za investicije, infrastrukturo, drastično se povečujejo sredstva (za 50 milijonov) za migracije (Urad za migracije),” je izpostavil Grims.

Prejšnja vlada je po besedah Grimsa naredila odličen načrt investicij v infrastrukturo, torej v gradnjo cest, železnic, torej v tisto, kar tudi krepi podjetništvo, poskrbela je za starejše in mlajše. “Gradila je domove za starejše, ustanovila Urad za demografijo, sprejeli so zakon za trajnostno oskrbo. Za to so bila zagotovljena evropska sredstva (neto dodatna sredstva). Sedanja Golobova vlada pa vse to dobesedno uničuje, sredstva želi razporediti v mehke in “zelene” stvari, s čimer poplačujejo svoje predvolilne poteze. S tem pa dejansko zapravljajo denar. Kot je opozoril Fiskalni svet, oni iz denarja, ki bi bil namenjen oživitvi gospodarstva, podjetništva, izgradnji infrastrukture, torej dejanskim projektom, preusmerjajo denar v neproduktivno potrošnjo (kulturnike, nevladnike, ki ne delajo drugega, kot da hodijo v taborišča inštruirat ilegalne migracije …),” je pojasnil Grims.

Grims je poudaril, da 98 odstotkov vseh migrantov, ki vdrejo na ozemlje Slovenije, kričijo, da želijo azil. Seveda do njega niso upravičeni, med njimi so namreč Indijci in tako naprej. Ampak tukaj se jih sprejema odprtih rok, račun za to plačujemo z davki davkoplačevalci. “Zato se drastično povečujejo davki, ne samo privatnemu sektorju z obdavčitvijo nepremičnin, ampak tudi za podjetništvo. To v praksi pomeni, da usmerjajo najbolj sposobne podjetnike in mlade družine, da odidejo v tujino, odpirajo meje, in tujce vabijo, da naj pridejo.” Grims meni, da so z ukinitvijo Urada za demografijo dali vedeti, da jih slovenski otroci ne zanimajo. Zaposlene iz urada pa so razporedili na Urad za migracije, da bodo lahko ilegalnim migrantom, ki pridejo v Slovenijo, hitreje izdajali odločbe o azilu. “Zanjeso namenili dodatnih 50 milijonov sredstev. To ne samo, da je škandal, to je kriminal, ampak ljudje so to izvolili,” je bil jasen Grims.

Vsak dan obstoja te vlade je izgubljen dan za Slovenijo
Grims je spomnil, da je Fiskalni svet opozoril, da je tovrstno zapravljanje denarja, ki ni razvojno usmerjeno, za Slovenijo izjemno slabo. Inflacija, ki je sedaj kratkoročna, se bo namreč spremenila v dolgoročno. To pa je najslabše, kar se lahko zgodi. “Ta vlada dobesedno ropa slovenske državljanke in državljane, in sicer s tem, ko je preprečila, da bi se jim povečale plače, s tem, ko jim na to še dodatno zvišuje davke in uvaja še nove davke, s forsiranjem inflacije, pospeševanjem, namesto, da bi jo zaustavljali,” je povedal in pojasnil, da  je inflacija v resnici skriti davek, za katerega ne rabiš zakona, vedno pa je v korist vladi, državi in v škodo navadnim državljanom in podjetništvu. “Vsak dan obstoja te vlade je katastrofa, je izgubljen dan za Slovenijo,” je prepričan Grims. 

Foto: Nova24TV

V nadaljevanju je Grims spregovoril okrog izbruha stranke Levica Nataše Sukič. Povedal je, da so imeli v ponedeljek še eno točko dnevnega reda glede vprašanja Državne volilne komisije (DVK), kjer se dogajajo številne nepravilnosti. Kot je znano, je bilo kar šest poslanskih mandatov napačno izračunanih. To pa so sporočili zadnji večer po 14 dneh, ko so se ljudje odjavljali iz služb, urejali zadeve, spremenili so namreč ugotovitveni sklep. “To je škandal brez primere, da se tako zmoti ena strokovna služba. Oprostite, za to bi moral nekdo odgovarjati. Najhuje pa je, da je ta ista služba, služba, ki jo vodi gospod Vučko, poslala glasovnice za volitve državljanom v tujini prepozno. Nekateri so gradiva za glasovanje dobili celo po roku, ko bi morala biti glasovnica že v Sloveniji, kar pomeni, da jim je bila iz malomarnosti odvzeta možnost uresničevanja volilne pravice, ustavna pravica.” Grims meni, da za to nihče ne bo odgovarjal, ker Vučka vladajoča koalicija ščiti. “Človek se samo vpraša, kakšne nadaljnje volilne postopke in prevare pripravljajo, da se na ta način borijo. Tako v preteklih letih ni bilo, to moram reči,” je bil jasen Grims.

Slovenija je edina država v Evropi, ki ima skrajno levičarsko vlado
“Naš kolega Andrej Hoivik je načel vprašanje, da je slovenska vlada skrajno levičarska, gospa Sukič, ki je sejo vodila, pa je dobesedno padla iz varovalk,” je pojasnil Grims. Zatrdila je namreč, da to ni res in da naj bi predstavljali zmerno sredinsko levico. Grims je povedal, da si je priskrbel politološko analizo, namenjeno Evropskemu parlamentu, ki pokaže sestavo trenutnih vlad oziroma koalicij. “V analizi obstaja sekcija: skrajno leva in komunistična vlada. Ne boste verjeli, samo ena taka država je v celi Evropi. Na žalost je to ravno naša Slovenija,” je pojasnil Grims in dodal, da je za evropsko politološko javnost, za znanost, evropske institucije, stvar popolnoma jasna.

Vir: Nova24TV

“To, da smo edina država v Evropi, ki ima skrajno levičarsko vlado, bi nas moralo skrbeti,” je poudaril Grims in dodal, da ga sploh ne čudi, zakaj je ta podatek zmotil Sukičevo, ker levičarje resnica moti. “Ko sem tole pokazal, mi je proti vsem pravilom poslovnika vzela besedo, kasneje ko sem želel zopet pokazati, mi je utišala mikrofon. Resnice ne moreš tako ustaviti. To je razvojno največja katastrofa. Predstavljajte si, kako to vpliva na bodoče poslovne partnerje, bežijo stran, seveda. Ta skica bi morala Slovencem odpreti oči, da so izvolili neokomunistčno vlado. Postajamo rdeč eksot, rdeč žep, kamor vabijo migrante. Temu je treba narediti konec,” je zaključil Grims.

Sara Kovač