fbpx

[Video] Poslanec NSi Reberšek koaliciji: Zaprite “štacuno” pa “pejmo”!

Poslanec NSi Aleksander Reberšek (Foto: E-Maribor/Demokracija)

Koalicija levih se dejansko pogreza sama vase. Kako nekompetentna in predvsem skregana z vsako logiko je Golobova koalicija, pove tudi naslednji pričujoči video, kjer je poslanec Nove Slovenije, Aleksander Reberšek koalicijo preprosto ponižal s pomočjo golih dejstev.

Poslanec Nove Slovenije je namreč predvajal posnetek, kjer predsednik vlade Robert Golob na veliko razlaga, kako je potrebno pomagati mladim in se širokousti, kako morajo biti davki in dohodnina za mlade nič. No, koalicija Roberta Goloba je glasovala seveda povsem obratno. Poslanec je koaliciji še svetoval: “Zaprite ‘štacuno’ pa ‘pejmo’,” je za konec še dejal Aleksander Reberšek.

Premier Robert Golob je v času predvolilne kampanje obljubljal mnoge davčne ugodnosti za mlade, vlada pa je vseeno nasprotovala noveli zakona o dohodnini, ki vsem mladim do vključno 26. leta omogoča ukinitev plačila dohodnine. Toliko o tem, kolikšno težo imajo Golobove besede. Sicer pa je koalicija marsikoga razočarala, ko je na včerajšnji izredni seji zavrnila sprejetje novele zakona o šolski prehrani, s katero bi učenci in dijaki dobili zastonj topel obrok. V koalicijski pogodbi je sicer zapisana obljuba: Vsem učencem bomo zagotovili brezplačno šolsko prehrano”. Papir očitno prenese marsikaj. A žalostno je, ko gredo ukrepi v škodo državljank in državljanov.

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1542908411930677250?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1542908411930677250%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fe-maribor.si%2Ftako-pa-aleksander-rebersek-popolnoma-poniza-koalicijo%2F

E-Maribor