[Video] Poslanec Reberšek nalil “čiste pitne vode” Golobu in Klakočarjevi

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA)

“Populizem se greste vi, ko posvajate šimpanze in skačete po Afriki. To je populizem,” je poslanec Nove Slovenije Aleksander Reberšek odgovoril predsednici državnega zbora, ko mu je ta očitala populizem, ker je pred premierja Roberta Goloba posadil kozarec čiste pitne vode in se je ta sprenevedal o dogajanju na kanalu C0.

Kanal C0, Jankovičev “drekovod”, je bila ponovno tema pogovora tudi v državnem zboru. Premier Robert Golob se ob kanalu C0 še vedno spreneveda, kar mu je očital tudi poslanec Aleksander Reberšek. “Gradnja kanala C0 se je začela leta 2016 in od takrat poteka praktično nemoteno. V letošnjem letu se mora projekt zaključiti. Imam zagotovila vseh pristojnih služb, da je gradbeno dovoljenje ustrezno.”

Čista pitna voda se konča za vrati magistrata
Poslanec Reberšek z odgovorom premierja ni bil zadovoljen, zato mu je na mizo simbolično dostavil vrč vode, kar je razburilo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. “Za to kršitev vam izrekam opomin. Ne vem, kaj ste s tem želeli. Prosim, da vodo umaknete. Ali se lahko, prosim, obnašate malo manj populistično in nastopate z argumenti? To je čisti populizem in zloraba predloga, ki ste ga podali,” je v povišanem tonu dejala Urška Klakočar Zupančič. Ko je Reberšku predsednica državnega zbora končno dala besedo, je ta dodal, da ni čisto nič populistično, če se zavzema za čisto pitno vodo. “Populizem se greste vi, ko posvajate šimpanze in skačete po Afriki. To je populizem.”

Ob vsej ignoranci Roberta Goloba in držanju “štange” Zoranu Jankoviću se lahko resnično vprašamo, kam je zabredla Slovenija.

e-maribor