fbpx

[Video] Poslanec DeSUS Robert Polnar jasno: “Takšnih projektov kot je KUL ne bomo podpirali. Ostajamo v vladi in če bo treba, ustanavljamo svojo poslansko skupino!”

Karl Erjavec in Robert Polnar (Foto: STA)

Potem ko so ga pred časom rušili in smo se od njega, tudi cinično, poslavljali kot da ga ne bo več nazaj, je zdaj s strani osrednjih medijev in istih sil, ki so ga takrat rušile, predstavljen “kot edini, ki lahko reši Slovenijo pred Janezom Janšo”. Govora je seveda o Karlu Erjavcu, ki pa mu v realnosti, to je pri vplivu na poslance Demokratične stranke upokojencev Slovenije v državnem zboru ne gre tako dobro kot bi si želel, saj mu omenjeni, potem ko je izjavil, da ne bo šel v vlado, ki jo vodi Janez Janša, odrekajo poslušnost. Poslanec Robert Polnar je celo zagrozil, da če se bo to nadaljevalo, da bodo poslanci DeSUS-a stranko zapustili in ustanovili svojo poslansko skupino.

Poslanci Desusa, še zlasti je pri tem ekspliciten poslanec Robert Polnar, so Karlu Erjavcu, novemu – staremu predsedniku stranke DeSUS, pokazali zobe. Ker je Erjavec dejal, da ne misli v vlado Janeza Janše, mu zdaj Polnar odvrača, da poslanci Desusa ne bodo zapustili te vlade in da če se bo nadaljevalo s temi pozici, da bodo DeSUS zapustili in ustanovili svojo poslansko skupino.

V poslanski skupini nepovezanih poslancev bi bili po navedbah Roberta Polnarja poleg njega še trije poslanci DeSUS: Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič. Kot je po poročanju STA pojasnil Polnar, bodo podpirali aktualno vlado do konca mandata. Kot zanimivost je še povedal, da so na sestanku poslanske skupine z vodstvom stranke izvedeli, da je Erjavec motiviran z zamerami do Janše in se ima za edinega politika v Sloveniji, ki lahko reši Slovenijo pred Janezom Janšo.

V KUL ne gremo
Polnar je pojasnil, da je osebno proti takšnim eksperimentom, kot smo jim priče danes, za kakršno se je zagrel Karl Erjavec. Dodal je, da tega ne bo podprl in da ostaja podpornik aktualne vladne koalicije. Kolikor je razumel tri druge poslanske kolege, torej Juršo, Simonoviča in Hršaka, precej podobno delijo njegovo mnenje.

Erjavec je danes sestankoval z vodji opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB, ki so vključene v KUL in v svoje vrste vabijo tudi DeSUS in SMC. Za konstruktivno nezaupnico imajo namreč same vsaj sedem glasov premalo. Tale računica pa se jim bo, tako kaže zaenkrat, težko izšla, saj ne samo, da jih zavračajo poslanci Desusa, ampak so svojo voljo, da ostanejo v vladi, objavili tudi v SMC – ju, ki se predvsem veselijo sodelovanja z Desusom, ki naj bi, o besedah ministra Zdravka Počivalška, predstavljali novo sredino.

Aleš Ernecl