fbpx

[Video] Poslanec SD Žnidaršič ne ve, kako bo preživel, ker mora sedaj zjutraj vstati in iti v službo

Poslanec SD Jonas Žnidaršič (Foto: Printscreen Twitter N1)

Znan televizijski obraz Jonas Žnidaršič se je uvrstil v parlament kot nadomestni poslanec po tem, ko se je predsednica stranke SD Tanja Fajon zavihtela na mesto ministrice za zunanje zadeve. Če bi človek pričakoval, da bi se Žnidaršič veselil, da bo lahko delal v dobrobit državljank in državljanov in bo lahko predstavljal njihov glas v hramu demokracije, pa si sam očitno najbolj beli glavo s tem, kako bo lahko sploh zjutraj vstal!?

“Kot zaprisežena nočna ptica bom imel s tem hude težave, ki pa jih bom seveda premagal. Zjutraj bo treba vstat, si očistit zobe, populit trepalnice in obrvi in iti v službo. Tako kot vsak drug, ki ga je doletela podobna usoda. Če zmorejo drugi, ne vem, zakaj ne bi jaz,” je v pogovoru za N1 zatrdil poslanec stranke SD Jonas Žnidaršič o tem, kako se bo privadil drugačnemu urniku.

“Bo pa težko. O kako mi bo težko. O kako mi je že zdaj težko, ko samo pomislim na to – zjutraj vstati. Kako bom to preživel? Zberi se!” je še dodal Žnidaršič in dodal, da če se mora, ni težko. Slednjega se še posebej zavedajo vsi, ki morajo oditi na delo. Še posebej zgodaj zjutraj morajo vstati kmetovalci, da nahranijo svojo živino. Medtem ko je večina vesela, da lahko s svojim delom preživlja sebe in svoje najbližje, je težava nekdanjega voditelja kviza Milijonar v tem, kako zjutraj vstati. Morda pa bi mu bi bilo v pomoč, da bo za razliko od večine navadnih državljanov prejemal poslansko plačo!

Marsikdo bi bil vesel, če bi se po polomu na volitvah uvrstil v parlament. V okraju Rudnik, kjer je kandidiral, ga je namreč volilo le 8,66 odstotka volivcev. Žnidaršič je v intervjuju na vprašanje, kaj pričakuje od novega sklica državnega zbora, povedal, da si je težko delati neke utvare in iluzije in si misliti, da bodo sedaj vse prekucnili na glavo. “Seveda ne bomo,” je poudaril in med drugim spomnil, da ima sam le dva para rok. “Sam bom tukaj lahko le malo naredil, saj imam le dva para rok.”

Zna biti tudi žaljiv
Novopečeni poslanec stranke SD pravi, da se bo zavzemal za “poštenost, pravičnost, pravno državo in malega človeka”. Upajmo, da bo pri tem tudi spoštljiv. V preteklosti je namreč pokazal, da zna biti tudi žaljiv. V vlogi voditelja kviza Piramida sreče na Planet TV se je namreč brez kakršne koli potrebe odločil, da v zabavno oddajo vplete politiko. Konkretneje na tedanjega državnega sekretarja za varnost Žana Mahniča, ki je sedaj poslanec stranke SDS. Tekmovalki je namreč razlagal pravila igre in ji zabičal, da mora biti ob odgovorih na vprašanja tiho, ker drugače bo diskvalificirana in bo za kazen morala nepremično gledati sliko Žana Mahniča. Tekmovalka pa je na to posmehljivo rekla, raje ne in da bo ostala tiho.

Kaj si o težavah Žnidaršiča glede jutranjega mislijo ljudje, sicer najbolje povedo kritični komentarji, ki so se usuli pod njegovo “pretresljivo” izpovedjo: “In to bo poslanec???? Pa to ne moreš verjeti, res ne!!!!!”; “Dno je doseženo.”; “Če bi bil rad komedijant naj naredi predstavo in tisti ki bi jo radi videli bodo plačali. Ampak da moramo tole v parlamentu gledat in plačevat? Kakšen pogrom bi bil, če bi se takole obnašali Hojs, Mahnič, Janša,..”; “To se norca dela, to se vidi, ampak vseeno me je sram njegove sramote. To bo prava burleska v DZ.”; “Podn od podna!”.

Novopečenemu poslancu pri navajanju na jutranje vstajanje svetujemo, da gre preprosto prej spat. Če pa je to pretežko, se lahko še vedno odloči, da pač ne bo poslanec in se vrne na stara pota. Če pa bo vztrajal, lahko upamo, da bo delal korektno in predano. V luči vojne v Ukrajini se nam namreč obetajo težki časi, kjer pa izvajanje “skečev” ne bo ravno v pomoč pri reševanju vsakodnevnih težav.

Sara Kovač