fbpx

[Video] Poslanec Šircelj po peturni razpravi o prodaji NLB: Vlada v odhajanju je odgovorna za nižjo ceno, ker ni uresničila, kar bi morala

Minister za finance Andrej Šircelj (Foto: Demokracija)

“Vse spremembe, ki se dogajajo v zvezi z NLB in s katerimi se zavlačuje izpolnitev zavez, danih Evropski komisiji, pomenijo, da se potencialno tudi niža cena NLB, kar ni dobro, kajti to gre na račun davkoplačevalcev,” je po seji skupnega odbora povedal poslanec SDS mag. Andrej Šircelj o spremembi zaveze glede prodaje NLB.

Skupni odbor državnega zbora je danes na za javnost zaprti seji razpravljal o predlogu ministrstva za finance za spremembo prodajne zaveze za NLB. Vlada v odhajanju, ki je za mnenje zaprosila državni zbor, naj bi o izravnalnih ukrepih in o predlogu zakona za zaščito NLB odločala v petek. Zahtevo za sklic nujne seje so vložile poslanske skupine NSi, SDS, LMŠ, SD, SMC in SNS ter poslanski skupini madžarske in italijanske narodne skupnosti.

Po seji je poslanec SDS mag. Andrej Šircelj dejal, da je bil namen seje, da se poslanci z gradivom vlade seznanijo. Ob tem je dodal, da je stališče Slovenske demokratske stranke glede prodaje NLB oziroma izpolnjevanja zavez, danih Evropski komisiji, popolnoma jasno že nekaj let. “Vse spremembe, ki se dogajajo in s katerimi se zavlačuje izpolnitev teh zavez, pomenijo, da se potencialno tudi niža cena NLB, kar ni dobro, kajti to gre na račun davkoplačevalcev,” je ocenil poslanec SDS. Po besedah poslanca bi stabilno stališče SDS glede prodaje NLB zagotovilo tudi čim višji ceno NLB.

Vlada v odhajanju odgovorna za nižjo ceno NLB
Današnja seja je sicer trajala dobrih pet ur, pri čemer je poslanec SDS nekatere razprave ocenil kot polemične, kaj več pa o razpravah in dogajanju na seji ni želel komentirati. Mag. Šircelj je še dejal, da vlada v odhajanju v zvezi z NLB žal ni uresničila tistega, kar bi morala. “Zato ocenjujem, da je potencialna cena NLB nižja,” je še poudaril poslanec SDS.

Nazadnje je še dejal, da na seji odbora danes ni bil sprejet noben sklep. “Vlada ima vse pristojnosti, da lahko NLB proda in štiri leta časa je imela, da bi lahko izpolnila zaveze, dane Evropski komisiji,” je zaključil mag. Šircelj.

C. Š.