fbpx

[Video] Poslanec SMC Gregor Perič: “Grožnje me samo krepijo!” Ob tem pa opozarja, da ni edini poslanec, ki mu te dni grozijo!

Poslanec SMC Gregor Perič v oddaji Tema dneva na Nova24TV (foto: Nova24TV)

Potem, ko so neznanci na domu poslanca SMC, Gregorja Periča, izobesili napis “Gregor Perič, heroj ali izdajalec?”, se je slednji odločil spregovoriti za medije in je o tem spregovoril tudi v Temi dneva v torek, 22. decembra 2020. Dejal je, da se je odločil o tem spregovoriti tudi v imenu tistih poslancev, ki si ne upajo in doživljajo podobne grožnje, ki so, po Peričevo, prečkale mejo dobrega okusa.

Gregor Perič, poslanec stranke SMC, je za našo televizijo v Temi dneva spregovoril o pritiskih na poslance, eksplicitni grožnji njemu osebno, o kateri smo že pisali, o nezaupnici vladi, KUL opoziciji in trdnosti in odločenosti poslanske skupine SMC, da trenutni vladi ostane zvesta.

Glede same grožnje je bil Perič jasen, da je šla predaleč. Da razume, če se nekdo z njim ne strinja, a da bi rad, da ti pogovori potekajo v državnem zboru, ne da neznanci prihajajo strašiti k poslancem domov. Povedal je, da take grožnje nanj ne vplivajo, še več, še bolj ga utrjujejo v prepričanju, da počne prav.

Perič je povedal, da ima informacije, da ni edini poslanec SMC, pa ne le SMC, ki je deležen podobnih pritiskov, da pa se je za razliko od nekaterih, ki se spregovoriti bojijo, ker se bojijo, da bi se v tem primeru pritiski stopnjevali, odločil spregovoriti.

O enotnosti SMC je povedal, da so liberalna stranka, da se o vsem pogovorijo, da so enotni, čeprav to ne pomeni, da vsi enako razmišljajo. Dodal je, da je za stranko pomembno, da deluje kot reprezentanca in da bi po takem modelu morali delovati tudi na državni ravni.

SMC enoten

Glede izjave Karla Erjavca je Perič povedal, da brez poslancev SMC KUL seveda ni sposoben speljati konstruktivne nezaupnice vladi, da pa jih prosi tudi v imenu državljanov in državljank, da to nezaupnico končno vložijo, da se preštejejo in da potem gredo dalje.

Glede možnosti, da poslanci ne bi dvignili glasovnic o nezaupnici, je dejal, da tukaj gre bolj za zaupanje in prestižno politično vprašanje in da on ni zagovornik tega. Dodal pa še je, da se pogovarja z mnogimi iz KUL-a, od katerih še zdaleč niso vsi postrojeni glede mandatarja in prehoda iz opozicije v vlado, ker je tako bolj udobno.

Aleš Ernecl