fbpx

[Video] Poslanka sprašuje ministra Poklukarja: Je policija že obravnavala nedavni prometni prekršek ministra Erjavca?

Foto: STA

Kakšne ukrepe je Policija podvzela proti ministru za obrambo Karlu Erjavcu ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov na službenem vozilu, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukrepanjem policije zoper ministra Karla Viktorja Erjavca ali njegovega voznika.

Poslanka je ministra opomnila, da so mediji poročali o nenavadni vožnji službenega vozila ministra Erjavca, s katerim naj bi on oziroma njegov voznik v jutranjih urah vozil na gorenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani. Minister oziroma njegov voznik naj bi vozil po sredini avtoceste in uporabljal modre luči, ki jih po zakonu lahko uporabljajo sicer vozila s prednostjo oziroma vozila varovanih oseb.

Je pa vprašanje smotrnosti uporabe modrih luči in zvočnih signalov v takšnih primerih. Spomnila je tudi na podoben primer predsednika državnega zbora Dejana Židana konec avgusta lani.

V zvezi s tem poslanka Anja Bah Žibert sprašuje ministra naslednje:

1. Ali je policija omenjeno dejanje, ki predstavlja prekršek, zaznala in obravnavala?

2. Kakšne ukrepe je policija podvzela proti ministru ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

3. Domnevam, da je minister ali njegov voznik storil tudi več prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa, zato me zanima, kako je policija ukrepala?

4. Kakšne ukrepe je policija podvzela proti odgovorni osebi in pravni osebi odgovorne osebe, ki je ukazala namestitev oziroma uporabo zvočnih in svetlobnih signalov za službeno vozilo, ki ga uporablja minister?

Peter Truden