[Video] Poslanka sprašuje ministra Poklukarja: Je policija že obravnavala nedavni prometni prekršek ministra Erjavca?

Foto: STA

Kakšne ukrepe je Policija podvzela proti ministru za obrambo Karlu Erjavcu ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov na službenem vozilu, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukrepanjem policije zoper ministra Karla Viktorja Erjavca ali njegovega voznika.

Poslanka je ministra opomnila, da so mediji poročali o nenavadni vožnji službenega vozila ministra Erjavca, s katerim naj bi on oziroma njegov voznik v jutranjih urah vozil na gorenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani. Minister oziroma njegov voznik naj bi vozil po sredini avtoceste in uporabljal modre luči, ki jih po zakonu lahko uporabljajo sicer vozila s prednostjo oziroma vozila varovanih oseb.

Je pa vprašanje smotrnosti uporabe modrih luči in zvočnih signalov v takšnih primerih. Spomnila je tudi na podoben primer predsednika državnega zbora Dejana Židana konec avgusta lani.

V zvezi s tem poslanka Anja Bah Žibert sprašuje ministra naslednje:

1. Ali je policija omenjeno dejanje, ki predstavlja prekršek, zaznala in obravnavala?

2. Kakšne ukrepe je policija podvzela proti ministru ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

3. Domnevam, da je minister ali njegov voznik storil tudi več prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa, zato me zanima, kako je policija ukrepala?

4. Kakšne ukrepe je policija podvzela proti odgovorni osebi in pravni osebi odgovorne osebe, ki je ukazala namestitev oziroma uporabo zvočnih in svetlobnih signalov za službeno vozilo, ki ga uporablja minister?

Peter Truden

 • pajot

  Boli ga džoko. Večino slovenceljnov tudi.

 • von Rhein

  Na cesti je bil Evjafc kot varovana oseba varovan z modrimi lučmi.Še večje sranje je to,da ga v Državnem zboru varujejo rdeče luči.

 • mare

  Cvet Slo varnosti.

 • Andrej

  Ste pa zoprni SDS-ovci. Kar naprej opozarjate na nered. Kako lepo bi bilo brez vas.

  • Martin Majal

   brez vas pa še lepše verjemi

   • Andrej

    Odlično, strinjam se, če misliš, da bi bilo brez Levega komunizma lepše. No, jz sem o tem prepričan.

 • antimur

  Baraba “Lavlov” ima toliko grehov, da se lahko največji čefurski kriminalec Janković skrije pred njim. Toda do obeh bo prišla pravica in zahtevala svojo ceho, ki je ogromna. Če bi bil na njihovem mestu, bi jo spizdil kot svetla muha, dokler je še čas.

 • Olga101

  “Nam” je vse dovoljeno, velja tudi za tovariša Erjavca!

 • Lux Ferre

  Ravno zdaj ga bodo obsodili. Kazen bo vzgojna, saj bodo pretepali njegovo senco do onemoglosti. Butale

 • Miki Miška

  lepo bi bilo tud brez tebe… ANDREJ.. levak blesavi