[Video] Posnetek, ki je zrušil internet: “Nisem še videl človeka, ki bi tako delal kot Janša. Vsem je bil v vzpodbudo.”

Edvard Jurjevec (Foto: VTV/zajem zaslona)

Zadnje dni smo po socialnih omrežjih brali toksične zapise, da so bili politiki SDS, ki so pomagali pri odpravi posledic poplav premalo umazani za resno delo, pri tem pa so selektivno uporabili slike z začetka delovne akcije. Ko so (v istem dnevu) videli tudi slike dodobra umazanih Janše, Godčeve, Grimsa, Breznika in drugih, so slovenski akademski eminentneži začeli govoriti o tem, da so se polili z blatom. Zdaj končno v javnost prihajajo poročila s terena, ki govorijo resnico o tem, kaj se je zgodilo. In več zvemo, bolj je lahko sram tiste, ki so tako zasvojeni s sovraštvom, da morajo napadati prostovoljce, ki pomagajo le za to, ker so politični nasprotniki.

Športna VTV je namreč objavila posnetek direktorja Športnega centra Prodnik v Juvanju, v občini Ljubno. Tam jim je odneslo čolnarno. Sam objekt in okolico so medtem že očistili. Direktor centra Edvard Jurjevec je govoril o gorju, ki se jim je zgodilo, o neverjetnem opustošenju, ko je bilo videti, da ni več rešitve, pri tem pa se je obregnil tudi ob spletne komentatorje, ki so “blatili” predsednika opozicije.

“Jaz tega sploh ne morem verjet,” pravi Jurjevec: “dva, tri dni me je tiščalo v prsih, nisem vedel, kako bo šlo, pol pa naenkrat zjutraj pridejo Čehi, ljudje kličejo s cele Slovenije oz. se celo kar sami pojavljajo – Radio Ognjišče, Janez Janša, pride sem in dela, dela, dela … nisem še videl človeka, ki bi tako delal. Vsem je bil v vzpodbudo. Noro dober organizator.”

Jurjevec se je obregnil tudi ob besede slovenskih levih komentatorjev, tako tistih anonimnih na tviterju, kot eminentnih opinion-makerjev iz akademske in novinarske scene, ki so dvomili, da Janša res dela.

“Bil je do glave usran, potem pa se je Radio Ognjišče z njim slikalo, pa so na koncu prišle ven tako grde izjave, da mi je pri srcu hudo. Tu so delali tudi ljudje, ki ga niso marali, pa so rekli, kdo je naredil tako grdo ime Janezu Janši. On je svetovni človek.”

Zdaj že legendarna slika, kjer si Jure Šešek in Janez Janša podarjata vedro. (Foto: Facebook)

Zdaj že legendarna slika, kjer si Jure Šešek in Janez Janša podarjata vedro. (Foto: Facebook)

Ko poslušamo Jurjevčeve, postanejo besede slovenskih pomembnežev na široko-levičarski sceni še bolj škandalozne.

Petra Lesjak Tušek je dejala, da so Janšo “polili z ajmrom”. Ali pa Marko Milosavljević, ki se je spotikal okoli “spontanega blata” na Janševi obleki in ga primerjal s Toninovo sliko med ministrskim obiskom vojaške vaje pred dvema letoma.

Marko Milosavljević in Petra Lesjak (Foto: STA)

Marko Milosavljević in Petra Lesjak (Foto: STA)

To niso anonimni levi troli – ena je predsednica Društva novinarjev Slovenije, skrajno leve aktivistične organizacije, ki ima močno avtoriteto pri nevednih evropskih institucijah, kar se tiče medijskega dogajanja v Sloveniji. Drugi je profesor, ki vsako leto sodeluje pri sestavi poročila Evropske komisije o vladavini prava. Res bi bilo trapasto Šarca ali Pirc Musarjevo obtoževati, da sta se prišla le slikat. Vsaj na terenu sta. Niso jih prignali z dopusta na Gregorčičevo v neumnih športnih copatih. Noben resen komentator na desni se ni spotikal ob njune slike oz. pomanjkanje blata na oblačilih.

Medtem na levi, ne le da so to z baletsko usklajenostjo počele horde anonimnih trolov, to so počeli pomembni opinion-makerji in akademiki (še eden takšen je aktivistični filozof in profesor Boris Vezjak, ki je sugeriral, da so “namočili” Janševo majico). Desnica se takšne umazane igre ne gre, ker ve, da je neumna. Levica pa se še kar ne more izkopati iz vzorcev kovidne sabotaže, ko so prvič ocenili, da sta ideologija in politična dominacija pomembnejši celo od človeških življenj.

Kot je za Radio Ognjišče modro zapisal Jure Šešek – v teh časih ni prostora za gnev na socialnih omrežjih. Janša sam je vsak dan na terenu z lopato in se ni prav nič obregnil ob to, da sta imela Šarec in Pirc Musarjeva bolj “čiste” čevlje od njega. Vsak, ki je odnesel vsaj nekaj veder blata, je opravil dobro delo – vsekakor bolje od politikantov, ki v svojem patološkem sovraštvu do desnice in Janeza Janše, namesto da bi pomagali, rušijo vsakršen zametek solidarnosti med Slovenci.

Sara Kovač