fbpx

[Video] Jelinčič zavrnil špekulacije o sodelovanju v alternativni vladi: SNS ni stranka, ki skače iz ene na drugo stran!

Zmago Jelinčič Plemeniti (foto: Nova24TV)

V Temi dneva je gostoval prvak stranke SNS, Zmago Jelinčič Plemeniti. Z voditeljem Luko Svetino sta spregovorila o govoricah, da naj bi SNS postala stranka, ki bo zagotovila dovolj glasov še eni v vrsti “antijanšističnih alternativ” na čelu s Karlom Erjavcem, o protestih in delu Policije.

Pri Luki Svetini je v Temi dneva gostoval Zmago Jelinčič Plemeniti, prvak stranke SNS. Spregovorila sta o najbolj aktualnih stvareh, ki zadevajo stranko, na primer o tem, ali bo postala članice “antijanšistične alternative” pod vodstvom Karla Erjavca.

Jelinčič je že uvodoma kategorično zanikal, da naj bi SNS karkoli imel z alternativo pod vodstvom nekdanjega in najbrž bodočega predsednika stranke DeSUS, Karla Erjavca, in se obenem obregnil prav ob omenjeno stranko, saj je dejal, da SNS ni tista stranka, ki skače iz ene na drugo stran, s čimer je namigoval prav na DeSUS. Dodal je, da je SNS konsistentna stranka, ki gre po svoji poti in drži svojo besedo.

Glede tega ali jih je v koalicijo KUL povabil Jože Damijan, je Jelinčič odvrnil, da ne in domneval, da tega ni storil tudi zato, ker ve, kakšno je stališče Slovenske nacionalne stranke. Namignil je, da si je novico o kakršnihkoli povezavah SNS z alternativami nekdo izmislil in da gre najbrž tudi za poskus prevratnega delovanja. Dodal je, da drži, da okrog njih krožijo ljudje, ki jim ponujajo različne stvari, a da vse to skupaj nima nobenega smisla in ne drži vode.

Sodelovanje s sedanjo vlado je odlično

Jelinčič je zelo pohvalil sodelovanje s sedanjo vlado in povedal tudi, da sodelujejo s svojimi predlogi, ki jih vlada mnogokrat upošteva. Včasih se z vlado ne strinjajo, primer, ki ga je navedel, je ravnanje policije na nasilnih protestih, saj ima SNS stališče, da bi policija morala ravnati strožje, bolj odločno, bolj agresivno. Kršitelje kaznovati, vkleniti, nasilneže ali razbojnike, kot se je izrazil Jelinčič, pa z vodnim topom nevtralizirati neposredno, ne tako kot je to storila policija. Jelinčič se je ob tem zavzel tudi za izgon vseh izgrednikov s tujimi državljanstvi za obdobje najmanj deset let.

Spregovorila sta tudi o vedenju opozicije in RTV Slovenija, ko se je Jelinčič odzval na trditev predsednika Pahorja, da je v časih osamosvajanja politika znala stopiti skupaj. Jelinčič je dejal, da so levičarji tudi takrat bili obstruktivni, le da so se morali prilagoditi, podvreči pritiskom javnosti, ki je bila izrazito odločna, ne tako kot danes. Dogajanje na RTV Slovenija, kjer so v dokumentarec o osamosvajanju vstavili pasico, v kateri je pisalo, da se od trditev v dokumentarcu distancirajo, je poimenoval izdajo.

Dokumentarec o slovenski neodvisnosti ne izraža mnenja RTV Slovenija (foto: RTV Slovenija)

O izjavi Damijana, da bodo do januarja imeli dovolj glasov, je Jelinčič cinično dejal, da morda na Kosovem ali v Severni Makedoniji, ne pa v Sloveniji. O vrnitvi Karla Erjavca na čelo DeSUS-a je napovedal, da bo DeSUS z njim še bolj potonil, in da upokojenci Erjavcu več ne zaupajo.

Krivi sta SD in Levica

Spregovoril je tudi o drži SNS do tega, da bi vlada morala včasih nastopiti še ostreje, saj da prijaznost ne deluje, ker jo nasprotnik razume kot šibkost. Dejal je, da sta nasilja krivi predvsem dve stranki opozicije, SD in Levica, ki sta po Jelinčičevo s pomočjo določenih uradnikov uspeli v Slovenijo zvabiti tujerodne razgrajače, zaradi česar se tudi tako krčevito borita, da se uradi kot je NPU, ne bi prečistili. Dodal je, da tam morajo biti zaposleni strokovni, predani, predvsem pa patriotski ljudje.

Aleš Ernecl